Şimdi Ara

BUDERUS GB 012 KULLANANLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.456
Cevap
31
Favori
286.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık kırk gündür Buderus gb 012 kullanıyorum. İlk başta on/off oda kumandası ile kullanıyordum. İki gün önce sadece gb 012 için olan OTM-P 7 gün programlanbilir oda kumandası taktırdım. Oda sıcaklığını biraz yüksek gösteriyor. Programlarken de bir günü 6 zaman dilimine bölebilirsiniz diyor ama ben en fazla 4 zaman dilimine bölebiliyorum. Bir de "akıllı duş" diye bir fonksiyon var, tam olarak nasıl ayarlandığını ve ne işe yaradığını anlayamadım.
    Bu bölümü açmaktaki amacım, gb 012 kullanan kullanıcılar olarak daha kolay bilgi alışverişi yapabilmektir.

    Tek tek herkeze OTM-P kılavuz göndermek zor oluyor. F i l e s e r v e sitesine yükledim. İsteyen oradan indirirse daha kolay olur galiba.

    http://www.fileserve.com/file/CevUnpk/OTM-P_Kul...pdf

    http://www.mediafire.com/?ike8ny2by8z6444



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senolars -- 17 Aralık 2011; 10:16:36 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri

    quote:

    Orijinalden alıntı: senolars

    Montajı dahil 150 TL ye aldım. Nevşehir'deki buderus servisi getirtti. Hassaslığı 0,5 derece. 7 gün programlayabiliyorsusnuz. Bir günü de 6 zaman dilimine bölebiliyorsunuz. On/off gibi değil. Sıcaklığı 70 dereceye ayarlıyorsunuz, fakat modülasyonlu bir kumanda olduğundan 50 dereceyi bile geçmiyor bu havalarda ısıtmak için.


    Çok güzel bir izahat olmuş. Modülasyonlu termostatla birlikte cihazı 35c çalıştırın diyen arkadaşların okumasını isterdim. Ömrü hayatında modülasyonlu termostat görmemiş kullanmamış insanlar gereksiz yere tavsiyede bulunuyorlar. Ne güzel açıklamışsınız ağzınıza sağlık. 70c çalışması için herhalde dışarının -15c falan olması gerekiyor ozamanda zaten termostat olsun olmasın 70c çalıştırıcaksınız insanlara bunu anlatmak çok zor. Özellikle yalıtımlı konutlarda modülasyonlu termostat inanılmaz sonuçlar veriyor faturanın gereksiz şişmesine engel oluyor herkese tavsiye ederim. Bu cihaz yenibir model acıkcası öneri listesine almakta zorlanıyorum cünkü henüz kendini ispatlamadı sizin gibi bu cihazı kullanan arkadaşların yönlendirmesiyle bu cihazı önerebiliriz fiyatıda oldukca uygun ve buderus teknolojisi. İyi günlerde kullanın.

    Termostatın kitapçığında "Termostatla kullanımda kombi gidiş suyu sıcaklığını maximum yapın" diyor ama?


    http://www.bosch.com.tr/content/language1/html/5248.htm




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuVNeRa -- 18 Ocak 2011; 23:37:37 >




  • Üstad, haklısın. Bosch Buderus'u satın alınca markayı Buderus yerine Bosch yazmışım. Sanırım bu forum konusu Buderus GB012 olduğu için Bocsh GB012 den söz etmediğimi anlamışlardır. Oda termostatları modelleri doğru. RC 10 oda termostatı rahatlıkla uyar, uymadığı takdirde opsiyonel oda termostatı RC15 kullanabilirler. Uyumluluk linki aşağıda.

    Buderus kombiler uyumluluk tablosu

    Ne yazık ki, soğuk bölgelerde de olsa 50 derecede çalıştırmanın kombiye zarar verebileceği görüşüne katılamıyorum. Sonuçta 60-65 dereceye geldiğinde de kapanabilir. Biraz daha az yada fazla kapanmasından zarar görseydi, oda termostatsız kullanmayan (kombi su sıcaklığına göre kullanan) arkadaşlarımızın kombileri kapanıp açılmaktan çoktan bozulurdu. 60-65 derece ısıda modülasyon yapsa da yüksek ısıda yoğuşmanın verimli olmayacağını göz ardı etmemek gerekir diye düşünüyorum. Bu durum sarfiyatı da arttırabilir.
    Bunu gözlemlemek için Buderus GB012 kullanıcıları; 24 saat kılavuzdaki 80 derecede, 2. gün 65 derecede, 3. gün 50 derecede kullanıp sarfiyatalarına baksınlar. Konforu da göz önüne alıp ona göre karar versinler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 12 Şubat 2011; 13:09:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    Üstad, haklısın. Bosch Buderus'u satın alınca markayı Buderus yerine Bosch yazmışım. Sanırım bu forum konusu Buderus GB012 olduğu için Bocsh GB012 den söz etmediğimi anlamışlardır. Oda termostatları modelleri doğru. RC 10 oda termostatı rahatlıkla uyar, uymadığı takdirde opsiyonel oda termostatı RC15 kullanabilirler. Uyumluluk linki aşağıda.

    Buderus kombiler uyumluluk tablosu

    Ne yazık ki, soğuk bölgelerde de olsa 50 derecede çalıştırmanın kombiye zarar verebileceği görüşüne katılamıyorum. Sonuçta 60-65 dereceye geldiğinde de kapanabilir. Biraz daha az yada fazla kapanmasından zarar görseydi, oda termostatsız kullanmayan (kombi su sıcaklığına göre kullanan) arkadaşlarımızın kombileri kapanıp açılmaktan çoktan bozulurdu. 60-65 derece ısıda modülasyon yapsa da yüksek ısıda yoğuşmanın verimli olmayacağını göz ardı etmemek gerekir diye düşünüyorum. Bu durum sarfiyatı da arttırabilir.
    Bunu gözlemlemek için Buderus GB012 kullanıcıları; 24 saat kılavuzdaki 80 derecede, 2. gün 65 derecede, 3. gün 50 derecede kullanıp sarfiyatalarına baksınlar. Konforu da göz önüne alıp ona göre karar versinler.


    İsim benzetmesi olması çok normal zaten adı her ne kadar buderus olsada cihaz bosch condense den bir farkı yok hemen hemen aynı.

    50c çalıştırma kombiye zarar vermez ben daha düşük derecelerde secildiği zaman sorun olabileceğini belirtmek ıstemıstım tam acıklayıcı yazmadıgmı bende fark ettım :) siz 50c normal dersiniz bir baskası 40c de normaldir diye düşünebilir. burda birçok arkadaş bu yönde telkinde bulundular hatta 35c modülasyonlu termostatla kullanın birşey olmaz diyenler oldu bu derece kullanacak arkadaslara zaman saatı ozellıklı termostatlar daha uygun olacaktır benım bahsettıgım çalısma seklı modulasyonlu termostat ıcın gecerlı.

    On-of çalışma tarzında cihaz modülasyonu kazan suyu sıcaklığına göre yapacağını bilir kapasitesini ona göre ayarlar dolayısıyla verdiğiniz örnekle benim anlatmak istediğim farklı şeyler. Cihaz oda sıcaklığına göre modülasyona göre ayarlıysa termostat bağlıysa var olan oda sıcaklığına göre kombi kendisi bir çalışma şekli belirleyecek kapasitesini ne zaman nasıl olacağını belirleyecek ona göre çalışacak. Hem verimli çalışacak hemde tasarruflu tüketim olacak.
    Bu aralığı dar tutarsak cihazın modülasyon mantığına ters hareket etmiş oluruz. 50c örneği bu acıklama için yanlış bir örnek olur zaten %90 50c yeterli olacaktır sorun olacağını düşünmüyorum. Ama olası durumlarda derece yükseltilmesi gerektiğinde ozaman üst dereceleri secmek daha doğru olacaktır.

    Yukarda verdiğim örnekte gecen yıl o soğuk dönemde 65c kazan suyu sıcaklığı yeterli olmuyordu çok çok soğuk geçti yani böylesi bir durumda yada evde hasta,yaşlı, bebek olması durumunda kimselerin yahu kombi yoğuşma derecesini geciyor derece yükseltmeyelim diye düşüneceğini sanmıyorum cünkü ev zaten ısınmayacaktır. Kombi habire çalışmaya devam edeceğinden tüketimde fazla olacaktır. Yani çoğunlukla 50c de olmasında bir sakınca olmaz cünkü bu derece yeterli olacaktır. Ama verdiğim uç örneklerdeki gibi durumlarda dereceyi yükseltmek gerekecektir.

    Oda termostatı olarak gb012 icin otm-p modelı daha uygun olacaktır cunku rc20 özelliklerıne sahıp ama rc10 dan bıle daha ucuz zaten alan arkadaslarımız bu yonde tercıh yapmıslar. Bu sayfadakı olumlu yazılar nedenıyle bu cıhazın cok rağbet gorecegını dusunuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 12 Şubat 2011; 13:48:34 >




  • Modülasyondan ne demek istediğinizi anlıyorum. Gerekirse 50 derecede, çok soğuksa (sizin örneğinizde) 65 derecede çalıştıracak ve bir an önce istenilen oda ısısına kavuşturmaya çalışacak. Hatta bazen daha alt (30-65 derece arası) derecede bile çalıştırabilecek. Benim de anlatmak istediğim; bu kadar acele istenilen ısıya getirmeye gerek olmayabilir. Hatta peteklerin uzun süre yanarak sıcak kalması psikolojik olarak da olumlu izlenim uyandırıyor. 50 derece max kombi ısısında sönüp tekrar çalışırsa yoğuşmadan en fazla verim alınabilir diye düşünüyorum. 65 derecede çalışma durumu oluşursa yoğuşmadan gerekli tasarruf sağlanabilir mi? Bu benim görüşüm. Siz farklı görüştesiniz bu durumda.
    Oda termostatı konusunda GB 012 ye özel OTM-P güzel seçim, haklısınız. RC10 yada RC15 yerine rahatlıkla kullanılabilir. Çok ucuz gerçekten, 130 TL.
    OTM-P




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    Modülasyondan ne demek istediğinizi anlıyorum. Gerekirse 50 derecede, çok soğuksa (sizin örneğinizde) 65 derecede çalıştıracak ve bir an önce istenilen oda ısısına kavuşturmaya çalışacak. Hatta bazen daha alt (30-65 derece arası) derecede bile çalıştırabilecek. Benim de anlatmak istediğim; bu kadar acele istenilen ısıya getirmeye gerek olmayabilir. Hatta peteklerin uzun süre yanarak sıcak kalması psikolojik olarak da olumlu izlenim uyandırıyor. 50 derece max kombi ısısında sönüp tekrar çalışırsa yoğuşmadan en fazla verim alınabilir diye düşünüyorum. 65 derecede çalışma durumu oluşursa yoğuşmadan gerekli tasarruf sağlanabilir mi? Bu benim görüşüm. Siz farklı görüştesiniz bu durumda.
    Oda termostatı konusunda GB 012 ye özel OTM-P güzel seçim, haklısınız. RC10 yada RC15 yerine rahatlıkla kullanılabilir. Çok ucuz gerçekten, 130 TL.
    OTM-P


    Hayır kısa sürede ısınması için değil 50c yandığı taktirde ısınamama durumundan bahsediyorum biz istanbulda geçen yıl bu durumu yaşadık çok soğuk bir dönemde insanlar 65-70c kombiyi yaktılar 50c ısınmak mümkün değildi. Birgün test etme şansınız olursa gözlemleyerek sonuçları görürsünüz. Buderus gb012 kullanıcıları sayfamızı gereksiz kirletiyorsunuz demeden biz konuyu kapatalım. :)) Gerekirse konuyu öneri sayfasında yine değerlendiririz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sekoya81

    bende bu gb 12 yi alıcam herhalde peki normal bacaya uyumlu deği lmi bu kombi.?
    Birde fiyatı ne kadar ?internetten bulamadım .


    Buderus GB012 klasik yoğuşmalı hermetik kombidir. Bacalı değildir. Kendi bacası, yukarı doğru eğimle doğrudan dışarı uzatılır. Bu bacadan kullanacağı havayı alır ve yaktığı gazları verir. Bu gazların bir bölümünden yoğuşma amaçlı yararlanır.
    Madem kombi değiştireceksiniz, hermetik kombiye dönün. Risk azalsın.
    Fiyatı 1.775 TL + 50 TL kargo ve adreste ödeme= 1.825 TL dir. Örnek link
    http://www.kombitoptancisi.com/default.asp?syf=detay&kate=YO%D0U%DEMALI%20KOMB%DDLER&altkat=BUDERUS%20YO%D0U%DEMALI&marka=&urid=419&urun=BUDERUS%20GB%20012%20YO%D0.21,500
    Uygun bulduğunuz yerden alın. Aynı Sİtede Bosch, Ferroli marka daha uygun yoğuşmalı kombiler de var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin


    quote:

    Orijinalden alıntı: sekoya81

    bende bu gb 12 yi alıcam herhalde peki normal bacaya uyumlu deği lmi bu kombi.?
    Birde fiyatı ne kadar ?internetten bulamadım .


    Buderus GB012 klasik yoğuşmalı hermetik kombidir. Bacalı değildir. Kendi bacası, yukarı doğru eğimle doğrudan dışarı uzatılır. Bu bacadan kullanacağı havayı alır ve yaktığı gazları verir. Bu gazların bir bölümünden yoğuşma amaçlı yararlanır.
    Madem kombi değiştireceksiniz, hermetik kombiye dönün. Risk azalsın.
    Fiyatı 1.775 TL + 50 TL kargo ve adreste ödeme= 1.825 TL dir. Örnek link
    http://www.kombitoptancisi.com/default.asp?syf=detay&kate=YO%D0U%DEMALI%20KOMB%DDLER&altkat=BUDERUS%20YO%D0U%DEMALI&marka=&urid=419&urun=BUDERUS%20GB%20012%20YO%D0.21,500
    Uygun bulduğunuz yerden alın. Aynı Sİtede Bosch, Ferroli marka daha uygun yoğuşmalı kombiler de var.


    Bilgiler için teşekkür ederim,peki bu hermetik kombiyi kurarsam itfaiye keşif için yeniden geliyormu yoksa bir tek bacalılara mı geliyor,tekrardan teşekkür ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sekoya81


    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin


    quote:

    Orijinalden alıntı: sekoya81

    bende bu gb 12 yi alıcam herhalde peki normal bacaya uyumlu deği lmi bu kombi.?
    Birde fiyatı ne kadar ?internetten bulamadım .


    Buderus GB012 klasik yoğuşmalı hermetik kombidir. Bacalı değildir. Kendi bacası, yukarı doğru eğimle doğrudan dışarı uzatılır. Bu bacadan kullanacağı havayı alır ve yaktığı gazları verir. Bu gazların bir bölümünden yoğuşma amaçlı yararlanır.
    Madem kombi değiştireceksiniz, hermetik kombiye dönün. Risk azalsın.
    Fiyatı 1.775 TL + 50 TL kargo ve adreste ödeme= 1.825 TL dir. Örnek link
    http://www.kombitoptancisi.com/default.asp?syf=detay&kate=YO%D0U%DEMALI%20KOMB%DDLER&altkat=BUDERUS%20YO%D0U%DEMALI&marka=&urid=419&urun=BUDERUS%20GB%20012%20YO%D0.21,500
    Uygun bulduğunuz yerden alın. Aynı Sİtede Bosch, Ferroli marka daha uygun yoğuşmalı kombiler de var.


    Bilgiler için teşekkür ederim,peki bu hermetik kombiyi kurarsam itfaiye keşif için yeniden geliyormu yoksa bir tek bacalılara mı geliyor,tekrardan teşekkür ederim.


    Kombi Montajı Yetki Belgesine sahip her firma bu işleri halleder. Siz karışmazsınız. Preojeyi hazırlar, onaylatır. Her kombi değişikliğinde ilgili gaz şirketinden onaya geleceklerdir. Bacalıya zor onay verirler. Siz işe başlamışken hermetik yoğuşmalıya geçin. kombitoptancisi.com sitesinde Bosch Condense 2000W yada Ferroli Domicondense klasik yoğuşmalı kombiler 1.350 TL + 50 TL kargo adreste teslim-ödeme. Çok uygun fiyatla. Sizin işinizi rahatlıkla görür. Daha önce bunu aşağıdaki konuda önceki sayfalarında detaylı inceledik.
    http://forum.donanimhaber.com/m_6473040/mpage_165/tm.htm




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sekoya81

    bugün kombimiz takıldı ,yalnız regülatör takmam için servis uyardı şimdi elektrikçiyi bekliyorum ,önerebilceğiniz bir regülatör var mı yoksa hepsi olurmu ?bu kış eski kombim ile geçirdiğim kabus dolu günler sona erdi.

    Tunçmatik vb kombi regülatörleri (60 TL) olur.
    http://www.kombidukkani.com/?urun-186-REGULINE-500-VA-KOMBi-REGULATORU.html
    Kombinin şok önleyici prize(10 TL) takılı olmasında bana göre yarar var.
    http://www.wturk.com/topic/67798-thok-oenleyici-priz-alyn/
    Bir arkadaşımın Ankara'daki villasına yıldırım düşmüştü. Tüm elektrikli aletleri zarar görmüştü. Hem de yazın, kendileri yazlıkta iken.
    http://www.kombi.com/index.php?cat=Enerji-Koruma-Prizi--103




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin


    quote:

    Orijinalden alıntı: sekoya81

    bugün kombimiz takıldı ,yalnız regülatör takmam için servis uyardı şimdi elektrikçiyi bekliyorum ,önerebilceğiniz bir regülatör var mı yoksa hepsi olurmu ?bu kış eski kombim ile geçirdiğim kabus dolu günler sona erdi.

    Tunçmatik vb kombi regülatörleri (60 TL) olur.
    http://www.kombidukkani.com/?urun-186-REGULINE-500-VA-KOMBi-REGULATORU.html
    Kombinin şok önleyici prize(10 TL) takılı olmasında bana göre yarar var.
    http://www.wturk.com/topic/67798-thok-oenleyici-priz-alyn/
    Bir arkadaşımın Ankara'daki villasına yıldırım düşmüştü. Tüm elektrikli aletleri zarar görmüştü. Hem de yazın, kendileri yazlıkta iken.
    http://www.kombi.com/index.php?cat=Enerji-Koruma-Prizi--103


    bilgiler için teşekkür ederim,bugün elektrikçi regülatör ve 2 amperlik sigorta takıp ayrıca,topraklama yapıcak,birde su çok basınçlı diye 5 barlık basıç düzenleyici taktık.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: memint


    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: memint


    quote:

    Orijinalden alıntı: tansu8285

    bosch condense 2000w, ferroli domicondens ve buderus gb 012 kombileri arasında tercih yapacaktım. kalite baz alındığında galiba bu 3'ü arasında en iyisi buderus sanırım. fiyatı gözardı ederek sizce hangisi en iyisi? benim asıl sorum ise: kombiyi mutfaga taktırmayı düşünüyorum. evde en çok salonda oturuyoruz, oturma odası ve çocuk odasında pek vakit geçirilmiyor.. oda termostatını(otm-p) nereye koydurmalıyım. az kullanılan diğer odalara (yatak odası, oturma odası ve çocuk odasına) termostatik vana taktırsam nasıl olur???

    En iyiden kasıt en tasarruflu olanı ise gb 012, üç değişkene göre alev modülasyonu yapmasıyla bir adım öne çıkar. Ama Buderus gb 012 parasıyla, ondan da tasarruflu (premiks teknolojisine sahip) Ferroli Econcept veya daha uygun fiyatlı (yine premiks teknolojisine sahip) Bosch Classic Condense kombileri alabileceğinizi de unutmayın...

    Bence bir mekanda oda termostatı konacak en uygun yer, mümkün olan en büyük, dolayısıyla ısıl denge yönünden daha stabil ve günlük kullanılan alandır. Isı değişikliklerinden çabuk etkilenen alanlara oda termostatı uygulaması, kombiyi daha çok çalıştırıp durduracağından tercih edilmemeli. Örneğin dış kapı girişi ve bağlantılı bölümlerde ortam sıcaklığının daha sık oynaması nedeniyle, bu alanlara konacak termostat kombiyi daha sık çalıştıracak, dolayısıyla gaz sarfiyatı artacaktır.

    Diğer odalara gelirsek...Hepsine de termostatik vana taktırın demiyorum, ama kombinin ısıtmasına en az ihtiyaç duyulan (az kullanılan ve/veya güneş alan) birkaç odanızdaki peteklere termostatik vana taktırın. Ortam sıcaklığı tercihlerinizi termostata yansıtırken fazladan seçilen her 1 C nin faturaya % 5-10 yansıdığını da gözönünde bulundurun.

    Kolay gelsin!




    ""En iyiden kasıt en tasarruflu olanı ise gb 012, üç değişkene göre alev modülasyonu yapmasıyla bir adım öne çıkar."" diyorsunuz:
    Bu kanıya nerden ulaştınız? "En tasarruflusu Buderus GB012" ve "Buderus GB012 alev modülasyonu yapar" derken.

    1- Her üçü de (kombi azami ısısını kontrol edici) modülasyonludur. Yani sizin deyiminizle alev modülasyonludur. Bence alev modülasyonu ifadesi, kombi azami ısısını kontrol edici modülasyonunu tam açıklamıyor. Benim modülasyonsuz bacalı Beretta'da, ayarladığım azami kombi ısısına yaklaştığında alev boyunu kısıyor. Bir anlamda alev modülasyonu yapıyor. Bu tam anlamıyla modülasyon değil tabi. Tam anlamıyla modülasyonda; kombi azami ısısını örneğin 60 dereceye ayarladınız. Hava çok soğuk değilse, modülasyonlu oda termostatı ile kombi iletişime geçerek azami ısıyı örneğin 45-50 derece ile sınırlıyor. İşte tam anlamıyla bu modülasyon dur.
    2- Buderus GB012 nin, bosch condense 2000w, ferroli domicondens'den daha tasarruflu olduğu bence tartışılır.
    3- İçlerinde, en ucuz yerde bile 300 TL pahalı olan Buderus GB012 dir.

    Yardımcı olmaya çalışıyorsunuz ama sanırım istemeden yanıltıcı ifadeler kullanıyorsunuz. Daha tasarruflu olduğuna dair kanıtınız varsa, burda paylaşırsanız bize de katkısı olacaktır.


    Üstat haklısınız; üç değişkene göre alev modülasyonundan ziyade ortam sıcaklığına göre 0,1 C hassasiyetle alev modülasyonu özelliğinin diğer marka/modellerden farkı ve üstünlüğünü söylemem daha doğru olurdu. Ama bu hassas modülasyon da RC-35 oda termostatı ile uyumlu olan modellerde bulunduğundan (gb 012 de var zannediyordum, yokmuş) söyleyemiyorum. " Buderus gb 012 nin diğer adı geçen kombilerden daha tasarruflu olduğu " kısmını özürlerimle birlikte geri alıyorum.

    Yalnız "alev modülasyonu" deyiminin bana ait olmadığı, "fan modülasyonu" gibi kombi terminolojisinde yer ettiği hepimizin malumudur. Alev boyunun uzama-kısalma yapması kombinin azami ısısı üzerinde orantılı bir kontrol edici özellik değil midir? Bir başka deyişle, alev boyu değişmeden kombinin birim zamanda ürettiği ısı değişir mi? Sizin kombinizin de tamamen modülasyonsuz olmadığını, belki modülasyon hassasiyetinin daha düşük olup, geniş sıcaklık aralıkları dahilinde kademeli alev modülasyonu yaptığını söyleyebiliriz kanımca.

    Dostlukla...


    Değerli kardeşim, tabi "alev modülasyonu" ifadesi sizin deyiminiz değil. Siz bunu söylediniz diye eleştirmedim. Eleştirim; alev modülasyonunu (modülasyonlu oda termostatı ile iletişime geçerek, o an ihtiyaç duyulan kombi azami ısısını belirlemek) 3 kombi de yapmasına(Link 1,2) karşın, sadece Buderus yapıyor anlamına gelebilecek (gb 012, üç değişkene göre alev modülasyonu yapmasıyla bir adım öne çıkar) tarzındaki ifadenize.
    Yeri gelmişken alev modülasyonu biraz açmak gerekiyor. Alev boyunun ayarlanması demek; kombi azami ısısının gerektiğinde arttırılıp-azaltılması anlamındadır. Yoksa modülasyonsuz bir kombide bile manuel ayarlanan kombi azami ısısına yaklaşıldığında alev boyunun kısılması; yani alev modülasyonu olarak algılanabilen işlev, zaten yoğuşmasız kombide dahi olağan bir gerekliliktir. Yanlış anlamalara neden olmaması bakımından, genelde kullanılan bu ifadeyi doğru bulmadığımı belirtmek istedim.
    Fan modülasyonunu da kısaca açıklamada yarar var. 1 hacim doğalgazın 10 hacim hava ile tam yandığı düşünülürse, ısı ihtiyacı azaldığında alev boyutu ile birlikte doğalgaz akımı da azalacağından, hava akımının da azaltılması gerekir. Otomobillerde kullanılan MAF(Multi Air Flow) sensörünün yaptığı gibi, hava akımını gerektiğinde arttıran-azaltan bir sistemin olması gerekir. Yoğuşmalılarda bu modülasyon vardır. Bunun için kombinin yoğuşmalı olması da şart değildir. Bazı yoğuşmasızlarda da konulan bir özelliktir. Bence diğer seçeneğinizden fiyat farkı fazla değilse, tercih nedeni de olmalıdır.

    Link 1
    http://www.ferroli.com.tr/ProductDetails.asp?ProductSubGroupId=2&ProductId=159&SwfName=
    Lİnk 2
    http://www.bosch.com.tr/content/language1/html/6794.htm




  • quote:

    Orijinalden alıntı: memint


    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: memint


    quote:

    Orijinalden alıntı: tansu8285

    bosch condense 2000w, ferroli domicondens ve buderus gb 012 kombileri arasında tercih yapacaktım. kalite baz alındığında galiba bu 3'ü arasında en iyisi buderus sanırım. fiyatı gözardı ederek sizce hangisi en iyisi? benim asıl sorum ise: kombiyi mutfaga taktırmayı düşünüyorum. evde en çok salonda oturuyoruz, oturma odası ve çocuk odasında pek vakit geçirilmiyor.. oda termostatını(otm-p) nereye koydurmalıyım. az kullanılan diğer odalara (yatak odası, oturma odası ve çocuk odasına) termostatik vana taktırsam nasıl olur???

    En iyiden kasıt en tasarruflu olanı ise gb 012, üç değişkene göre alev modülasyonu yapmasıyla bir adım öne çıkar. Ama Buderus gb 012 parasıyla, ondan da tasarruflu (premiks teknolojisine sahip) Ferroli Econcept veya daha uygun fiyatlı (yine premiks teknolojisine sahip) Bosch Classic Condense kombileri alabileceğinizi de unutmayın...

    Bence bir mekanda oda termostatı konacak en uygun yer, mümkün olan en büyük, dolayısıyla ısıl denge yönünden daha stabil ve günlük kullanılan alandır. Isı değişikliklerinden çabuk etkilenen alanlara oda termostatı uygulaması, kombiyi daha çok çalıştırıp durduracağından tercih edilmemeli. Örneğin dış kapı girişi ve bağlantılı bölümlerde ortam sıcaklığının daha sık oynaması nedeniyle, bu alanlara konacak termostat kombiyi daha sık çalıştıracak, dolayısıyla gaz sarfiyatı artacaktır.

    Diğer odalara gelirsek...Hepsine de termostatik vana taktırın demiyorum, ama kombinin ısıtmasına en az ihtiyaç duyulan (az kullanılan ve/veya güneş alan) birkaç odanızdaki peteklere termostatik vana taktırın. Ortam sıcaklığı tercihlerinizi termostata yansıtırken fazladan seçilen her 1 C nin faturaya % 5-10 yansıdığını da gözönünde bulundurun.

    Kolay gelsin!




    ""En iyiden kasıt en tasarruflu olanı ise gb 012, üç değişkene göre alev modülasyonu yapmasıyla bir adım öne çıkar."" diyorsunuz:
    Bu kanıya nerden ulaştınız? "En tasarruflusu Buderus GB012" ve "Buderus GB012 alev modülasyonu yapar" derken.

    1- Her üçü de (kombi azami ısısını kontrol edici) modülasyonludur. Yani sizin deyiminizle alev modülasyonludur. Bence alev modülasyonu ifadesi, kombi azami ısısını kontrol edici modülasyonunu tam açıklamıyor. Benim modülasyonsuz bacalı Beretta'da, ayarladığım azami kombi ısısına yaklaştığında alev boyunu kısıyor. Bir anlamda alev modülasyonu yapıyor. Bu tam anlamıyla modülasyon değil tabi. Tam anlamıyla modülasyonda; kombi azami ısısını örneğin 60 dereceye ayarladınız. Hava çok soğuk değilse, modülasyonlu oda termostatı ile kombi iletişime geçerek azami ısıyı örneğin 45-50 derece ile sınırlıyor. İşte tam anlamıyla bu modülasyon dur.
    2- Buderus GB012 nin, bosch condense 2000w, ferroli domicondens'den daha tasarruflu olduğu bence tartışılır.
    3- İçlerinde, en ucuz yerde bile 300 TL pahalı olan Buderus GB012 dir.

    Yardımcı olmaya çalışıyorsunuz ama sanırım istemeden yanıltıcı ifadeler kullanıyorsunuz. Daha tasarruflu olduğuna dair kanıtınız varsa, burda paylaşırsanız bize de katkısı olacaktır.


    Üstat haklısınız; üç değişkene göre alev modülasyonundan ziyade ortam sıcaklığına göre 0,1 C hassasiyetle alev modülasyonu özelliğinin diğer marka/modellerden farkı ve üstünlüğünü söylemem daha doğru olurdu. Ama bu hassas modülasyon da RC-35 oda termostatı ile uyumlu olan modellerde bulunduğundan (gb 012 de var zannediyordum, yokmuş) söyleyemiyorum. " Buderus gb 012 nin diğer adı geçen kombilerden daha tasarruflu olduğu " kısmını özürlerimle birlikte geri alıyorum.

    Yalnız "alev modülasyonu" deyiminin bana ait olmadığı, "fan modülasyonu" gibi kombi terminolojisinde yer ettiği hepimizin malumudur. Alev boyunun uzama-kısalma yapması kombinin azami ısısı üzerinde orantılı bir kontrol edici özellik değil midir? Bir başka deyişle, alev boyu değişmeden kombinin birim zamanda ürettiği ısı değişir mi? Sizin kombinizin de tamamen modülasyonsuz olmadığını, belki modülasyon hassasiyetinin daha düşük olup, geniş sıcaklık aralıkları dahilinde kademeli alev modülasyonu yaptığını söyleyebiliriz kanımca.

    Dostlukla...


    Değerli kardeşim, tabi "alev modülasyonu" ifadesi sizin deyiminiz değil. Siz bunu söylediniz diye eleştirmedim. Eleştirim; alev modülasyonunu (modülasyonlu oda termostatı ile iletişime geçerek, o an ihtiyaç duyulan kombi azami ısısını belirlemek) 3 kombi de yapmasına(Link 1,2) karşın, sadece Buderus yapıyor anlamına gelebilecek (gb 012, üç değişkene göre alev modülasyonu yapmasıyla bir adım öne çıkar) tarzındaki ifadenize.
    Yeri gelmişken alev modülasyonu biraz açmak gerekiyor. Alev boyunun ayarlanması demek; kombi azami ısısının gerektiğinde arttırılıp-azaltılması anlamındadır. Yoksa modülasyonsuz bir kombide bile manuel ayarlanan kombi azami ısısına yaklaşıldığında alev boyunun kısılması; yani alev modülasyonu olarak algılanabilen işlev, zaten yoğuşmasız kombide dahi olağan bir gerekliliktir. Yanlış anlamalara neden olmaması bakımından, genelde kullanılan bu ifadeyi doğru bulmadığımı belirtmek istedim.
    Fan modülasyonunu da kısaca açıklamada yarar var. 1 hacim doğalgazın 10 hacim hava ile tam yandığı düşünülürse, ısı ihtiyacı azaldığında alev boyutu ile birlikte doğalgaz akımı da azalacağından, hava akımının da azaltılması gerekir. Otomobillerde kullanılan MAF(Multi Air Flow) sensörünün yaptığı gibi, hava akımını gerektiğinde arttıran-azaltan bir sistemin olması gerekir. Yoğuşmalılarda bu modülasyon vardır. Bunun için kombinin yoğuşmalı olması da şart değildir. Bazı yoğuşmasızlarda da konulan bir özelliktir. Bence diğer seçeneğinizden fiyat farkı fazla değilse, tercih nedeni de olmalıdır.

    Link 1
    http://www.ferroli.com.tr/ProductDetails.asp?ProductSubGroupId=2&ProductId=159&SwfName=
    Lİnk 2
    http://www.bosch.com.tr/content/language1/html/6794.htm




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin


    quote:

    Orijinalden alıntı: memint


    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: memint


    quote:

    Orijinalden alıntı: tansu8285

    bosch condense 2000w, ferroli domicondens ve buderus gb 012 kombileri arasında tercih yapacaktım. kalite baz alındığında galiba bu 3'ü arasında en iyisi buderus sanırım. fiyatı gözardı ederek sizce hangisi en iyisi? benim asıl sorum ise: kombiyi mutfaga taktırmayı düşünüyorum. evde en çok salonda oturuyoruz, oturma odası ve çocuk odasında pek vakit geçirilmiyor.. oda termostatını(otm-p) nereye koydurmalıyım. az kullanılan diğer odalara (yatak odası, oturma odası ve çocuk odasına) termostatik vana taktırsam nasıl olur???

    En iyiden kasıt en tasarruflu olanı ise gb 012, üç değişkene göre alev modülasyonu yapmasıyla bir adım öne çıkar. Ama Buderus gb 012 parasıyla, ondan da tasarruflu (premiks teknolojisine sahip) Ferroli Econcept veya daha uygun fiyatlı (yine premiks teknolojisine sahip) Bosch Classic Condense kombileri alabileceğinizi de unutmayın...

    Bence bir mekanda oda termostatı konacak en uygun yer, mümkün olan en büyük, dolayısıyla ısıl denge yönünden daha stabil ve günlük kullanılan alandır. Isı değişikliklerinden çabuk etkilenen alanlara oda termostatı uygulaması, kombiyi daha çok çalıştırıp durduracağından tercih edilmemeli. Örneğin dış kapı girişi ve bağlantılı bölümlerde ortam sıcaklığının daha sık oynaması nedeniyle, bu alanlara konacak termostat kombiyi daha sık çalıştıracak, dolayısıyla gaz sarfiyatı artacaktır.

    Diğer odalara gelirsek...Hepsine de termostatik vana taktırın demiyorum, ama kombinin ısıtmasına en az ihtiyaç duyulan (az kullanılan ve/veya güneş alan) birkaç odanızdaki peteklere termostatik vana taktırın. Ortam sıcaklığı tercihlerinizi termostata yansıtırken fazladan seçilen her 1 C nin faturaya % 5-10 yansıdığını da gözönünde bulundurun.

    Kolay gelsin!




    ""En iyiden kasıt en tasarruflu olanı ise gb 012, üç değişkene göre alev modülasyonu yapmasıyla bir adım öne çıkar."" diyorsunuz:
    Bu kanıya nerden ulaştınız? "En tasarruflusu Buderus GB012" ve "Buderus GB012 alev modülasyonu yapar" derken.

    1- Her üçü de (kombi azami ısısını kontrol edici) modülasyonludur. Yani sizin deyiminizle alev modülasyonludur. Bence alev modülasyonu ifadesi, kombi azami ısısını kontrol edici modülasyonunu tam açıklamıyor. Benim modülasyonsuz bacalı Beretta'da, ayarladığım azami kombi ısısına yaklaştığında alev boyunu kısıyor. Bir anlamda alev modülasyonu yapıyor. Bu tam anlamıyla modülasyon değil tabi. Tam anlamıyla modülasyonda; kombi azami ısısını örneğin 60 dereceye ayarladınız. Hava çok soğuk değilse, modülasyonlu oda termostatı ile kombi iletişime geçerek azami ısıyı örneğin 45-50 derece ile sınırlıyor. İşte tam anlamıyla bu modülasyon dur.
    2- Buderus GB012 nin, bosch condense 2000w, ferroli domicondens'den daha tasarruflu olduğu bence tartışılır.
    3- İçlerinde, en ucuz yerde bile 300 TL pahalı olan Buderus GB012 dir.

    Yardımcı olmaya çalışıyorsunuz ama sanırım istemeden yanıltıcı ifadeler kullanıyorsunuz. Daha tasarruflu olduğuna dair kanıtınız varsa, burda paylaşırsanız bize de katkısı olacaktır.


    Üstat haklısınız; üç değişkene göre alev modülasyonundan ziyade ortam sıcaklığına göre 0,1 C hassasiyetle alev modülasyonu özelliğinin diğer marka/modellerden farkı ve üstünlüğünü söylemem daha doğru olurdu. Ama bu hassas modülasyon da RC-35 oda termostatı ile uyumlu olan modellerde bulunduğundan (gb 012 de var zannediyordum, yokmuş) söyleyemiyorum. " Buderus gb 012 nin diğer adı geçen kombilerden daha tasarruflu olduğu " kısmını özürlerimle birlikte geri alıyorum.

    Yalnız "alev modülasyonu" deyiminin bana ait olmadığı, "fan modülasyonu" gibi kombi terminolojisinde yer ettiği hepimizin malumudur. Alev boyunun uzama-kısalma yapması kombinin azami ısısı üzerinde orantılı bir kontrol edici özellik değil midir? Bir başka deyişle, alev boyu değişmeden kombinin birim zamanda ürettiği ısı değişir mi? Sizin kombinizin de tamamen modülasyonsuz olmadığını, belki modülasyon hassasiyetinin daha düşük olup, geniş sıcaklık aralıkları dahilinde kademeli alev modülasyonu yaptığını söyleyebiliriz kanımca.

    Dostlukla...


    Değerli kardeşim, tabi "alev modülasyonu" ifadesi sizin deyiminiz değil. Siz bunu söylediniz diye eleştirmedim. Eleştirim; alev modülasyonunu (modülasyonlu oda termostatı ile iletişime geçerek, o an ihtiyaç duyulan kombi azami ısısını belirlemek) 3 kombi de yapmasına(Link 1,2) karşın, sadece Buderus yapıyor anlamına gelebilecek (gb 012, üç değişkene göre alev modülasyonu yapmasıyla bir adım öne çıkar) tarzındaki ifadenize.
    Yeri gelmişken alev modülasyonu biraz açmak gerekiyor. Alev boyunun ayarlanması demek; kombi azami ısısının gerektiğinde arttırılıp-azaltılması anlamındadır. Yoksa modülasyonsuz bir kombide bile manuel ayarlanan kombi azami ısısına yaklaşıldığında alev boyunun kısılması; yani alev modülasyonu olarak algılanabilen işlev, zaten yoğuşmasız kombide dahi olağan bir gerekliliktir. Yanlış anlamalara neden olmaması bakımından, genelde kullanılan bu ifadeyi doğru bulmadığımı belirtmek istedim.
    Fan modülasyonunu da kısaca açıklamada yarar var. 1 hacim doğalgazın 10 hacim hava ile tam yandığı düşünülürse, ısı ihtiyacı azaldığında alev boyutu ile birlikte doğalgaz akımı da azalacağından, hava akımının da azaltılması gerekir. Otomobillerde kullanılan MAF(Multi Air Flow) sensörünün yaptığı gibi, hava akımını gerektiğinde arttıran-azaltan bir sistemin olması gerekir. Yoğuşmalılarda bu modülasyon vardır. Bunun için kombinin yoğuşmalı olması da şart değildir. Bazı yoğuşmasızlarda da konulan bir özelliktir. Bence diğer seçeneğinizden fiyat farkı fazla değilse, tercih nedeni de olmalıdır.

    Link 1
    http://www.ferroli.com.tr/ProductDetails.asp?ProductSubGroupId=2&ProductId=159&SwfName=
    Lİnk 2
    http://www.bosch.com.tr/content/language1/html/6794.htm


    İşin enteresan tarafı; tesisata giden suyun sıcaklığı, kullanım suyu sıcaklığı ve oda sıcaklığına göre olmak üzere 3 tam modülasyon yaptığını açıkça belirten sadece Buderus. Diğerlerinin ürün broşürlerinde böyle netlikte bir açıklama yok. Tabi ki bundan hareketle modülasyon yönünden farklı olduklarını iddia edemem. Ayrıca, Bosch Condense de, Ferroli Domicondens de modülasyonlu oda termostatları ile kullanılabiliyorlar. Ama her üçünün aynı veya birbirine yakın modülasyon özelliklerine sahip olduklarını doğrulayacak bir bilgi bulamadığımı da söylemeliyim.

    Sonuçta asıl önemlisi kombilerin günlük pratikte ne kadar tasarruflu kullanıldıklarıdır. Sadece fabrika verilerine bakarak kombi seçimi yapmanın yeterli olmayacağı, kullanıcı deneyimlerinin de dikkate alınması gereği açıktır. En tasarruflu kombi her zaman en iyi kombi olmayabilir.




  • "Tesisata giden suyun sıcaklığı, kullanım suyu sıcaklığı ve oda sıcaklığına göre modülasyon yapabildiklerini" verdiğim linklerden görebilirsiniz. Bunda bir tereddüt yok. Örneğin Ferroli broşüründe "kullanım suyunun sensörle 40-55 derece arasında denetlendiği" açıkça belirtilmiş. Modülasyonlarının ayrı olduğunu kanıtlayan bir veri de yok.
    "Sonuçta asıl önemlisi kombilerin günlük pratikte ne kadar tasarruflu kullanıldıklarıdır. Sadece fabrika verilerine bakarak kombi seçimi yapmanın yeterli olmayacağı, kullanıcı deneyimlerinin de dikkate alınması gereği açıktır. En tasarruflu kombi her zaman en iyi kombi olmayabilir. "
    İçlerinde sadece Ferroli Domicondense, SEDBUK testlerine girmiş ve % 88 reel verimliliteki kombidir. Bu sonuç, 20 laboratuar testinden sonra İngiltere'de ev ortamındaki 1 yıllık kullanımdan sonra ortaya çıkan bir sonuçtur. Premix yoğuşmalı kombilerin bile %91'i geçmeyen reel verimlilikleri olduğunu belirtmeliyim.
    http://www.homeheatingguide.co.uk/efficiency-tables.php?model=016291
    Buna göre verimliliği de tartışılmaz. Çözülememiş kronik sorunları olduğuna dair nette şikayette yer almıyor. O zaman bize düşen, peşin hükümlü davranmamak adil olanıdır.
    http://www.sikayetvar.com/sikayetoku/k/368/f/3053/g/Ferroli+Isitma+ve+Klima
    http://www.sikayetvar.com/sikayetoku/k/368/f/689/g/Bosch+Termoteknik

    Kaldı ki Bosch, Buderus'un ana Firmasıdır.
    Geriye sizde iz bırakan marka ismi kalır. Buna göre davranmak ayrı bir konudur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zyzgn

    Arkadaşlar evime yeni doğalgaz döşetmek için kombilerden 3. arasında karar vermekte zorlanıyorum
    1. Buderus GB-042
    2. Buderus GB-012
    3. Baymak Star Bridge
    GB-042 nin fiat konusunda biraz yüksek olduğunu biliyorum ama çalışırken ses yapmaması ve ay sonunda faturaların azlığı konusunda arkadaşım kullandığı için biliyorum GB-012 eski sanırım ama ses konusunda nasıldır bilmiyorum Baymak Star Bridge ise sanırım yeni bir ürün onuda bilmiyorum umarım yardımcı olursunuz şimdiden teşekkür ederim.


    Bu 3 kombiden ilk tercihiniz en optimum seçim olacaktır. Premix yoğuşmalı, GB022 gibi üretimden kalkmamış, çok verimli ve kaliteli malzemeden üretilmiş bir kombidir. Bu ara fiyatı da biraz geriledi. Size yüksek fiyat verirlerse aşağıdaki linkten alınız. 2.400 TL ye evinizde teslim eder ve parasını kargo firması alır. Yaklaşık 200 TL ye de monte ederler. Montajcı firmayı Sİte bulur. Site güvenilirdir. Ona göre pazarlık yapınız.
    http://www.kombitoptancisi.com/default.asp?syf=detay&kate=YO%D0U%DEMALI%20KOMB%DDLER&altkat=BUDERUS%20YO%D0U%DEMALI&marka=&urid=316&urun=BUDERUS%20GB%20042%20YO%D0.20,000




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AMOR55

    ah kombi ah sıkıntıya soktun beni

    arkadaşlar
    eca confeo plus 1250
    buderus u042 1470 taksıtlı fıyatları ne yapmalıyım bunlar tekzenın fiyatı

    birde kombitoptancısı var fiyatlar orda daha düşük sorunum u042 nasıl bir kombi u052 biraz pahallı geldı bana u042 alınırmı eski bir kombimi bilgisi olan arkadaslar tesekkurler

    U042 "modülasyonlu oda termostatı alıp onunla kullanacağım, başka türlü olmaz" demedikten sonra iyi tercih olacaktır. On-off oda termostatı ile kullanabilirsiniz tabi. Mali durumunuz elveriyorsa U052(+modülasyonlu oda termostatı ile birlikte) daha iyi tercih olacaktır kuşkusuz. Ancak U042 (1.470 TL) fiyatına yakın alınacak yoğuşmalı kombiler de var. Örneğin Bosch Condense 2000W, Ferroli domicondense gibi. Mesela Bosch 128x12=1.531 TL, Ferroli 133x12=1.551 TL 12 taksit
    http://www.bykombi.com/BOSCH-Condense-2000-W-Yogusmali-Kombi-256KW22016kcalh,PR-461.html
    http://www.bykombi.com/FERROLI-Domicondense-Yogusmali-Kombi-259-KW-22274-kcalh,PR-485.html
    Buderus 052 de 136 TL taksitle aynı Sitede. 30 TL kargo, 150 TL montaj ücreti. Site güvenilirdir.
    http://www.bykombi.com/BUDERUS-Logamax-U052-Akilli-Hermetik-Kombi-24KW20640kcalh,PR-466.html




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ducato777

    OTM-P programlanabilir cihazın uyum sağlamadığı BUDERUS kombi varmı. BUDERUS 12 ye olmaz dedi. Kombici. Yalancımı bu adam. OTM-PO markasımı nereden temin edeceğiz. Resmi varmı. Teşekkürler.

    http://www.kombipazar.com/?urun-546-Buderus-OTM-P--Modulasyonlu-ve-Programlanabilir--Kumanda-Paneli

    Site ile herhangi bir bilgim yok ama kumanda OTM-P kumanda bu.
    Bu kumanda sadece gb012 ye özeldir.
    başka buderus kombilerle uyumlu değildir.
    Kombici kafadan sallamış




  • quote:

    Orijinalden alıntı: senolars

    quote:

    Orijinalden alıntı: ducato777

    OTM-P programlanabilir cihazın uyum sağlamadığı BUDERUS kombi varmı. BUDERUS 12 ye olmaz dedi. Kombici. Yalancımı bu adam. OTM-PO markasımı nereden temin edeceğiz. Resmi varmı. Teşekkürler.

    http://www.kombipazar.com/?urun-546-Buderus-OTM-P--Modulasyonlu-ve-Programlanabilir--Kumanda-Paneli

    Site ile herhangi bir bilgim yok ama kumanda OTM-P kumanda bu.
    Bu kumanda sadece gb012 ye özeldir.
    başka buderus kombilerle uyumlu değildir.
    Kombici kafadan sallamış

    teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultimatetnctr


    Sorulumarıma üşenmeden cevap verdiğiniz için çook teşekkür ederim.
    Evet ilk sorunun cevabını vermişsiniz fakat benim gözümden kaçmış, Biraz yorgun olduğum için kaçırmış olabilirim. Kabloyu evin içinden geçirrisem 10 metre kabloyu dışardan alırsam 12 metre gidecek yani o yüzden duvarları boş yere deldirmeye gerek yok. PVC pencerelerin alt tarafını delerek dışardan alacam kabloyu.
    OTM-P oda termostadı kesinlikle alacağım. Fakat şu anda buna durumum yok. Önümüzdeki ay alacağım.

    Bizim çocuk odası 15m2 oturma odasıda 25 m2, Çocuk odasında 1 tane 1.2 metre petek var. Oturma odasındada 2 tane 1.2 metre petek var. Dediğin gibib çocuk odası, oturma odasına göre daha sıcak oluyor. Bende çocuk odasının peteğinin biraz kısacağım. Çocuk odasında 1 tane pencere bir tanede balkon kapısı var.
    Oturma odasındada 3 tane pencere 1 tane balkon kapısı var. Pencereler plastik PVC, olmasına rağmen sağından solunda az,az soğuk hava geliyor. Bende bu soğuk havayı silikonla kesmeyi düşünüyorum. Umarım işe yarar.
    Senin bu konuda bir tavsiyen varmı? Pncerelerden soğuk gelmesini nasıl önleyebilirim.




    Dediğim gibi; dışardan geçen kablo risklidir. Tek delikle çocuk odasına takın. Olması gereken budur. Daha uzak odaya takmak isterseniz kablo mezarlığı gibi olur. Oturma odasına 2 m. olması önemli değil ama dışardan olmaz.
    PVC pencere ve kapılarının kasa ile duvar arasındaki bölümden hava geliyorsa silikon etkili olacaktır. PVC dış kasası ile kapı/pencere arasında soğuk geliyorsa, açıklığına (2-3 yada 5 mm.) göre kaliteli kapı kauçuğu (Alttaki resim ve link) kullanmalısınız. Yıllarca bir şey olmaz.
    Örnek link





  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.