Şimdi Ara

.... (493. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
21 Misafir (17 Mobil) - 4 Masaüstü17 Mobil
5 sn
41.239
Cevap
273
Favori
4.378.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 491492493494495
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR AZ DAHA FERROLİ 35 kw LIK KOMBİ ELİMDE PATLAYACAKTI.TESİSATÇI USTAM UYARMASA.

NEDENMİ?

EKİM 2010'DA ENERJİ VE ÇEVRE BAKANLIĞI BİR ÇOK KİŞİNİN HABERİNİN OLMADIĞI BİR YASA ÇIKARMIŞ.

YASA ŞÖYLE; APARTMAN DAİRELERİNDE 26.000 KKCAL'NİN ÜZERİNDE ENERJİ VEREN KOMBİ KULLANILACAKSA KOMBİ BACASININ

YOĞUŞMALI OLSADA OLMASADA MUTLAKA ÇATIYA KADAR ORTAK BİR BACA İLE ÇIKARILMASI GEREKİYORMUŞ.

YANİ BALKONDAN DIŞARIYA UZATAMIYORSUNUZ.

ANCAK KOMBİ GÜCÜNÜZ 26.000 KKCAL'NİN ALTINDA BİR DEĞERSE İSE SORUN YOK.BALKONDAN DIŞARIYA UZATABİLİYORSUNUZ.

YADA 26.000 KKCAL'NİN İLLEDE ÜZERİNDE ALICAM DERSENİZ DİĞER BİR ÇÖZÜM; BALKONDAN MUTFAK PENCERESİNİ DELİP,MUTFAK DOLAPLARININ

ÜZERİNDEN GEÇİREREK,DAVLUMBAZ BORUSUNUN GİRDİĞİ BACA HATTINA KOMBİNİZİNİN BACASINI BAĞLAYACAKSINIZ.

BEN BUNU BİLMİYORDUM AZ DAHA GİDİP FERROLİNİN 30.000 KKCAL LİK MODELNİ ALIYORDUM.

SAOLSUN TESİSATÇI USTAM AKLI BAŞINDA BİR ADAM UYARDI BENİ.

BENDE ARİSTONUN 25800 KKCAL'LİK MODELİNİ GENUS PREMİUM MODELNİ ALICAM.SİZLERİNDE BİLDİĞİ GİBİ BU FORUMDA DA ÇOK ÖNERİLEN BİR KOMBİ.

AMAN SİZ SİZ OLUN DİKKAT EDİN BU DEDİKLERİME.

• quote:

Orijinalden alıntı: drangelman

ARKADAŞLAR AZ DAHA FERROLİ 35 kw LIK KOMBİ ELİMDE PATLAYACAKTI.TESİSATÇI USTAM UYARMASA.

NEDENMİ?

EKİM 2010'DA ENERJİ VE ÇEVRE BAKANLIĞI BİR ÇOK KİŞİNİN HABERİNİN OLMADIĞI BİR YASA ÇIKARMIŞ.

YASA ŞÖYLE; APARTMAN DAİRELERİNDE 26.000 KKCAL'NİN ÜZERİNDE ENERJİ VEREN KOMBİ KULLANILACAKSA KOMBİ BACASININ

YOĞUŞMALI OLSADA OLMASADA MUTLAKA ÇATIYA KADAR ORTAK BİR BACA İLE ÇIKARILMASI GEREKİYORMUŞ.

ANCAK KOMBİ GÜCÜNÜZ 26.000 KKCAL'NİN ALTINDA BİR DEĞERSE İSE SORUN YOK.BALKONDAN DIŞARIYA UZATABİLİYORSUNUZ.

YADA 26.000 KKCAL'NİN İLLEDE ÜZERİNDE ALICAM DERSENİZ DİĞER BİR ÇÖZÜM; BALKONDAN MUTFAK PENCERESİNİ DELİP,MUTFAK DOLAPLARININ

ÜZERİNDEN GEÇİREREK,DAVLUMBAZ BORUSUNUN GİRDİĞİ BACA HATTINA KOMBİNİZİNİN BACASINI BAĞLAYACAKSINIZ.

BEN BUNU BİLMİYORDUM AZ DAHA GİDİP FERROLİNİN 30.000 KKCAL LİK MODELNİ ALIYORDUM.

BENDE ARİSTONUN 25800 KKCAL'LİK MODELİNİ GENUS PREMİUM MODELNİ ALICAM.SİZLERİNDE BİLDİĞİ GİBİ BU FORUMDA DA ÇOK ÖNERİLEN BİR KOMBİ.

Merhaba böyle bir konu varmı bende araştıracağım ama çok akla uygun bir durum değil. Hermetik kombilerin gaz çıkışını bir bacaya bağladık diyelim peki yanma için gerekli havayı cihaz nerden alacakmış. Bu kombiler kapalı yanma odasına sahipler yanma için gerekli hava dış ortamdan alınıyor, böyle bir uygulama olması mümkün değil ama olurmu olur araştırmak lazım.

Ayrıca konutunuza 30bin kcal gerekliyse 26bin kcal alarak ne derece doğru yapmış olursunuz bilmiyorum, evinizin tam m2 sini hatırlayamadım herhalde 26bin kcal yeterli geliyor. Eğer ariston 26bin kcal yeterli oluyorsa zaten ferrolinin de aynı kapasitede cihazı var 25 ve 35 kw modelleri olduğunu biliyorum. Siz ariston yada başka bir marka alırsınız bu sizin tercihiniz tabiki ama ferrolide iki farklı secenek olduğunu biliyorum. Ayrıca güncel cevre kanun değişikliklerini takip eden bir tesisatcının olması sevindirici bir durum :)) Şu yakın zamanda kaç tane arkadaşımız bu kapasitede cihazlar aldılar hiç böyle şey söylenmedi eğer öyle olsa bunu ilk gaz dağıtım şirketleri bilirler ve cihazı bu doğrultuda bağlanmadı diye kullanıma açmazlar. Bizlere bu konuda yazan olmadı ama dediğim gibi olabilirde araştırmak lazım. Bilgi paylaşımı için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: yeniceri

quote:

ARKADAŞLAR AZ DAHA FERROLİ 35 kw LIK KOMBİ ELİMDE PATLAYACAKTI.TESİSATÇI USTAM UYARMASA.

NEDENMİ?

Merhaba böyle bir konu varmı bende araştıracağım ama çok akla uygun bir durum değil. Hermetik kombilerin gaz çıkışını bir bacaya bağladık diyelim peki yanma için gerekli havayı cihaz nerden alacakmış. Bu kombiler kapalı yanma odasına sahipler yanma için gerekli hava dış ortamdan alınıyor, böyle bir uygulama olması mümkün değil ama olurmu olur araştırmak lazım.

Ayrıca konutunuza 30bin kcal gerekliyse 26bin kcal alarak ne derece doğru yapmış olursunuz bilmiyorum, evinizin tam m2 sini hatırlayamadım herhalde 26bin kcal yeterli geliyor. Eğer ariston 26bin kcal yeterli oluyorsa zaten ferrolinin de aynı kapasitede cihazı var 25 ve 35 kw modelleri olduğunu biliyorum. Siz ariston yada başka bir marka alırsınız bu sizin tercihiniz tabiki ama ferrolide iki farklı secenek olduğunu biliyorum. Ayrıca güncel cevre kanun değişikliklerini takip eden bir tesisatcının olması sevindirici bir durum :)) Şu yakın zamanda kaç tane arkadaşımız bu kapasitede cihazlar aldılar hiç böyle şey söylenmedi eğer öyle olsa bunu ilk gaz dağıtım şirketleri bilirler ve cihazı bu doğrultuda bağlanmadı diye kullanıma açmazlar. Bizlere bu konuda yazan olmadı ama dediğim gibi olabilirde araştırmak lazım. Bilgi paylaşımı için teşekkürler.

yeniçeri hocam;

bizzat ben kendim gittim bursada botaşa.

sorduğum 2-3 yetkili tam hatırlayamadı kanunu.1-2 dk bekleyin bilgisayardan girip bakalım dediler.

evet malasef dediler.ekim 2010 da çıkan yeni bir şey bu dedi.daha önce yokmtu dediler.

evime aslında 22000 kkcal lik bile yetiyor ama ben kendim ferroliyi tercih etmiştim.çünkü evim kuzey doğu cephe.mantolaması yapılıyor gerçi ama ben yinede

kendi içim rahat etsin diye öyle bir tercihte bulunmuştum.biliyorsunuz ferrolinin şu anda fiyatları gayet uygun.

hal böyle olunca 26000 kkcal ye en yakın cihaz ariston.bursada araştırdım.servisleri ilede görüştüm.

bugüne kadar hiç genus premium serisinde eşanjör arızası veya anakart arızası veren cihaz olmamış bursada.başka küçük tip arızalar oluyor o kadar dedi servis.

aslında bende ferroliyi 5 yıl garantisinden dolayı almak istiyordun.ama 25 kw lığı 21110 kkcal veriyor.benim ev net 150 m2 ve petek uzunluğu 12,5 metre filan mobil sistem.

yeterli gelirmi bilemiyorum ferrolinin bu modeli işte.o yüzden aristona kaymıştım.

gerçi kim baksa 22000 kkcal yeter bu eve diyor ama ben nedense içimde hep bir şüphe kalıyor.ya ısınamazsam ya üşürsem diyorum.küçük bebekte var sonuçta.

siz bari bi akıl verin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drangelman -- 20 Mart 2011; 18:22:35 >

• quote:

quote:

quote:

yeniçeri hocam;

bizzat ben kendim gittim bursada botaşa.

sorduğum 2-3 yetkili tam hatırlayamadı kanunu.1-2 dk bekleyin bilgisayardan girip bakalım dediler.

evet malasef dediler.ekim 2010 da çıkan yeni bir şey bu dedi.daha önce yokmtu dediler.

evime aslında 22000 kkcal lik bile yetiyor ama ben kendim ferroliyi tercih etmiştim.çünkü evim kuzey doğu cephe.mantolaması yapılıyor gerçi ama ben yinede

kendi içim rahat etsin diye öyle bir tercihte bulunmuştum.biliyorsunuz ferrolinin şu anda fiyatları gayet uygun.

hal böyle olunca 26000 kkcal ye en yakın cihaz ariston.bursada araştırdım.servisleri ilede görüştüm.

bugüne kadar hiç genus premium serisinde eşanjör arızası veya anakart arızası veren cihaz olmamış bursada.başka küçük tip arızalar oluyor o kadar dedi servis.

aslında bende ferroliyi 5 yıl garantisinden dolayı almak istiyordun.ama 25 kw lığı 21110 kkcal veriyor.benim ev net 150 m2 ve petek uzunluğu 12,5 metre filan mobil sistem.

yeterli gelirmi bilemiyorum ferrolinin bu modeli işte.o yüzden aristona kaymıştım.

gerçi kim baksa 22000 kkcal yeter bu eve diyor ama ben nedense içimde hep bir şüphe kalıyor.ya ısınamazsam ya üşürsem diyorum.küçük bebekte var sonuçta.

siz bari bi akıl verin.

Söylediğim gibi biraz mantıksız gibi ama incelemek lazım vardır bir mantıklı açıklaması. Verdiğiniz m2 ve petek boyu kapasite durumu kafamı karıştırdı. Siz en iyisi oda m2 lerini kendiniz ölçün ve odalarda kaç mt petek var tesisat durumunz nedir mobil sistem ama ne tür borular kullanılmış bunu tespit edin üzerinde konuşalım net bilgiyi bu şekilde verebilirim. Dış cephe mantolama yapılması çok doğru bir tercih bu size avantaj sağlayacak. Net alan bilgisini oda oda ve petek boyunu oda oda verirseniz daha net konuşabilirim. 150 mt net alana 30 kw cihaz mantıksız görünüyor değerleri verirseniz fikrimi söyleyebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: emre3737

Arkadaşlar merhaba...

Apartman dairesinde ortak kaloriferle ısınıyoruz (Yakıt kömür)... Doğalgaza geçiş yapacağız...Binamız 5.5 senelik bir bina ve kalorifer sisteminde kollektör mevcut...Herşeyi hallettik sayılır tesisat açısından...sıra geldi kombi seçimine...Çok fazla marka var...o yüzden ben size birkaç markayı söyleyeceğim...

1.Immergas,
    2.Viessman,
    3.Vailant,
    4.Baymak...

Bunlardan en verimli çalışanı, sağlamı, tasarruflusu ve sessiz olanı kısaca en kalitelisi hangisidir?? Yoğuşmalı olmalı mı? Olması ne tür avantaj sağlar?

Teşekkürler...

marka önemli oldugu kadar o markanın modeli de önemlidir
    her markanın tutulan çok satılan isim yapmış modeli vardır
    evinizin m2 si
    bütçeniz
    hangi şehirdesiniz?
    evinizin yalıtım durumu
    bunların hepsini yazmanız lazım

yoksa immergas viessmann vaillant..vb marka olarak önemsiz kalır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 20 Mart 2011; 20:12:25 >

"Türklerin yaşadıkları her yer misak-i milli hudutları içindedir". Mustafa Kemal Atatürk

• quote:

NEDENMİ?

İlgili Gaz İdarelerinin şartnamelerine baktım, böyle bir kayıt yok. Gerçekten böyle bir koşul varsa Kanun yada Yönetmeliğin tarih ve numarasını öğrenmek gerekir. Bunun dışında bir koşula uyulması gerekmez görüşündeyim.
    Bu konuda Sitelerde yer alan kombi montaj şartnamesinin hiçbirinde böyle bir koşula da rastlamadım. Yine de yarın detaylı olarak öğrenmeye çalışacağım.
    Burada aklıma başka bir soru geliyor; hermetik (yoğuşmalı-yoğuşmasız) kombilerin baca uzunluğu en fazla 8-12 m arasında olabilir. 45 derece dirsek 0,5 m. 90 derece dirsek 0,8-1 m. arasında bu uzunluğu kısaltır. 5 katlı binada 1.katta oturan bir aile 26.000 kcal/h dan büyük kombiyi nasıl taktıracak? Sanırım (gerçekse) bu kuralı çıkaranlar buna da bir çözüm bulmuşlardır.
    1: Samsung 46B650, Digiturk HD, Teledünya HD, Sony STR-DB 940 QS A/V Receiver, LG Bluray 550, Samsung HD860, Sony CDP-308ESD, Front JBL LX-55, Center Pio S-CR39, Sur.Wharfedale WH20, Sub Pioneer SW-110S.
    2: Samsung 50Q92, Sony STR-DB925 QS Receiver, Samsung HD870, Atlanta HD, Front Technics SB-A33, Sub-Center-Rear JBL TLX 125 + Rear Sony SS-E 317V

• 6-7 yıldır demirdöküm kullanıyordum milleniium plus galiba adı,su ısıtması ve evin ısınmasında bir sorun yok ama artık alet 2 ayda bir sorun çıkarıyor,yok ana kart yanıyor yok etrafı subasıyor güya su basıncı çok fazlaymış,yani sonuçta servis bir çözüm bulamadı ve bu yaz kombi değiştirmeye karar verdim,benim istediğim uzun yıllar bana sorun çıkartmayacak dayanıklı bir alet çok yakması gibi bir problem benim için önemli değil dediğim gibi sorun çıkarmasın yeter a,internette araştırmalrıma göre bu seçenek için en mantıklısı BUDERUS gibi duruyor herkese bu markayı dayanıklılık konusunda çok övmüş sizden bu BUDERUS hakkında objektif yorumlarınızı bekliyorum ayrıca bana modelinide önerirseniz sevinirim,20 binlik ve bacalı olucak,cidden demirdöküm ile uğraşmaktan bıktım artık.
    -erdemli adamın yolu,bencillerin insafsızlıkları ve kötü insanların zulmüyle sarmalanmıştır ancak merhamet ve iyi niyet adına karanlıklar vadinde zayıf olana rehberlik eden kişi kutsanmıştır çünkü kardeşinin gerçek hamisi ve kayıp çocukların kurtarıcısıdır o ,kardeşlerimi zehirlemeye ve yok etmeye çalışanlardan intikamımı mutlaka alacak ve onları büyük bir öfke ve güçle vuracağım ,senden intikam almaya geldiğimde adımın tanrı olduğunu anlayacaksın.
  • quote:

NEDENMİ?

26.000 kcal/h dan büyük kombi bacalarının daireden dışarı verilemeyeceğine ilişkin duyumlar ne yazık ki asparagas. Neden böyle gerçek dışı söylentiler çıkarırlar, insanları kararlarından caydırırlar anlamıyorum. Tek nedeni olabilir;
    oldukça uygun fiyata satılan Ferroli (2.300 TL) ve Ariston 35 kW ve üzeri (1.960 TL)modellerinin satışını baltalamak.
    Başka bir anlamını bulamadım.

Bunun doğru olduğunu iddia edenler, ilgili Kanunun yada Yönetmeliğin numarası ve maddesini vermek durumundalar.
    1: Samsung 46B650, Digiturk HD, Teledünya HD, Sony STR-DB 940 QS A/V Receiver, LG Bluray 550, Samsung HD860, Sony CDP-308ESD, Front JBL LX-55, Center Pio S-CR39, Sur.Wharfedale WH20, Sub Pioneer SW-110S.
    2: Samsung 50Q92, Sony STR-DB925 QS Receiver, Samsung HD870, Atlanta HD, Front Technics SB-A33, Sub-Center-Rear JBL TLX 125 + Rear Sony SS-E 317V

• quote:

Orijinalden alıntı: sserin

quote:

NEDENMİ?

26.000 kcal/h dan büyük kombi bacalarının daireden dışarı verilemeyeceğine ilişkin duyumlar ne yazık ki asparagas. Neden böyle gerçek dışı söylentiler çıkarırlar, insanları kararlarından caydırırlar anlamıyorum. Tek nedeni olabilir;
    oldukça uygun fiyata satılan Ferroli (2.300 TL) ve Ariston 35 kW ve üzeri (1.960 TL)modellerinin satışını baltalamak.
    Başka bir anlamını bulamadım.

Bunun doğru olduğunu iddia edenler, ilgili Kanunun yada Yönetmeliğin numarası ve maddesini vermek durumundalar.

Üstat bende soruşturdum kimse bilmiyor. O tarihe ait bütün resmi gazete sayfalarını okudum böyle birşey yok. Bir ihtimal bursa için yerel olarak alınmış bir karar olabilir ve buda bacalı kombiler için gecerli olan birşeydir. Hermetik bacalı bir kombiyi normal bacaya bağlamak mümkün değil. Bildiğiniz gibi iç içe geçmiş iki bacası var birinden yanmış gazı atarken diğerinden yanma için gerekli havayı alıyor bu sistemi normal soba bacasında sağlaması imkansız birşey olayın teknik açıklamasını bende merak ediyorum.

• Arkadaşlar bu konu daha önceden Konya'da da gündeme gelmişti. Yalnız bunun gaz dağıtım şirketi ve yönetmelikle bir alakası yok. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin tamamen şehir estetiğini düşünerek belirli şartların üzerindeki binalarda hermetik kombi kullanımını sınırlandırması ile ilgili bir durum. Ancak şu an için uygulamada tam anlamıyla uygulanmadığını biliyorum. Yoksa hermetikleri bacaya bağlamak gibi bir şey söz konusu değil. Amaç çatılardaki çanak anten kirliliği gibi bina cephelerinde baca kirliliğinin yaşanmasını önlemek. Bunu da bacalı kombi kullanımı teşvik ederek sağlamaya çalışıyorlar. Tabi eski binalar için geçerli değil. Yeni yapılan binalarda uygulanacak bu. Fakat dediğim gibi şu anda uygulanmasında pek ısrarcı olunmadığı kanaatindeyim. Belki uygulamadan geri adım atılmış da olabilir. Keza bununla ilgili bir döküman bulamadım henüz.

ben açıkçası ferroli alacağım halde şimdi aristona kaymak zorunda kaldım.

bence bu işte birilerinin kesin çıkar-menfaat çatışması var ama hadi hayrolsun bakalım.

Bizim evde 4 odada petekler açık oluyor genelde ısınması icin,

Petegin ayarlı düşük yanı kısık çalıştırıyoruz, ama kombi 40 derece civarı sabah akşam bu şekilde..

Benim ögrenmek istediğim kombi 40 çalışıyor fakat petegin kısık ayarda olması veya sonuna kadar acık olması faturayı düşürürmü?

Yanı boşu boşuna kısık ayarda çalışmasın ya komple acalım yada sizin tavsiyenızle gene kısık ayarda devam edelim bu ay dogal gaza gectık.

Orijinalden alıntı: serkan_u2000

yoğuşmalı kombiden çıkan suyu kanalizasyon gidere bağlamak gerekir mi?
    dışarıda açıkta durması kışın sıkıntı yaratır mı?
    teşekkürler

Kesinlikle gidere bağlanması gerekir.Ancak bunun da usulü var.
    ■Rastgele doğrudan gidere bağlanmaz. Kanalizasyondan gelebilecek metan gazı patlamalara neden olabilir.
    ■40 cm yükseklikte sifon yapılmalıdır.
    ■Sifon üst ucu serbest olmalı, conta kulanılmamalı veya mümkünse drenaj suyu bir huni ve hortum vasıtasıyla gidere verilmelidir.
  • arkadaşlar evim 90 m2 bugün vaillant tan fiyat aldım .parasal olarak değilde teknik olarak sormak istiyorum kombi VAİLLANT 202-3-5 17200 KCAL peteklerim 60 cm yüksekliğinde demirdöküm plus petek boyu 7.5 mtül evimin duvarları 20 cm ytong pencereler çift cam evim güney-güneydoğu arakat bu değerlerle ısınmada problem yaşarmıyım.birde oda termostatı olarak calormatik 392 kablolu termostat seçtim bu termostatta modülasyon var dedi satıcı .....bu konuda bana fikir verebilimisiniz

Orijinalden alıntı: jönavrupalı

arkadaşlar evim 90 m2 bugün vaillant tan fiyat aldım .parasal olarak değilde teknik olarak sormak istiyorum kombi VAİLLANT 202-3-5 17200 KCAL peteklerim 60 cm yüksekliğinde demirdöküm plus petek boyu 7.5 mtül evimin duvarları 20 cm ytong pencereler çift cam evim güney-güneydoğu arakat bu değerlerle ısınmada problem yaşarmıyım.birde oda termostatı olarak calormatik 392 kablolu termostat seçtim bu termostatta modülasyon var dedi satıcı .....bu konuda bana fikir verebilimisiniz

Sorun yasamazsınız. Bahsettıgınız termostat kablosuz ve modulasyonlu.

quote:

arkadaşlar evim 90 m2 bugün vaillant tan fiyat aldım .parasal olarak değilde teknik olarak sormak istiyorum kombi VAİLLANT 202-3-5 17200 KCAL peteklerim 60 cm yüksekliğinde demirdöküm plus petek boyu 7.5 mtül evimin duvarları 20 cm ytong pencereler çift cam evim güney-güneydoğu arakat bu değerlerle ısınmada problem yaşarmıyım.birde oda termostatı olarak calormatik 392 kablolu termostat seçtim bu termostatta modülasyon var dedi satıcı .....bu konuda bana fikir verebilimisiniz

Cevabınız için teşekkürler sayın yeniceri inşallah sorun yaşamam ayrıca termostat 392 f değil galiba kablosuz olanların sonunda f harfi var

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuncaydin

Merhaba arkadaşlar bişey mrk ediyorum

Bizim evde 4 odada petekler açık oluyor genelde ısınması icin,

Petegin ayarlı düşük yanı kısık çalıştırıyoruz, ama kombi 40 derece civarı sabah akşam bu şekilde..

Benim ögrenmek istediğim kombi 40 çalışıyor fakat petegin kısık ayarda olması veya sonuna kadar acık olması faturayı düşürürmü?

Yanı boşu boşuna kısık ayarda çalışmasın ya komple acalım yada sizin tavsiyenızle gene kısık ayarda devam edelim bu ay dogal gaza gectık.

Kullanmadıgız alanları kısmanız fazla olmasada tuketımı azaltacaktır tamamen kapatmak yerıne donus vanası tam acık olmak kaydıyla ust vanayı ıstedıgınız oranda kısabılırsınız. Kombı 24 saat calısıyorsa oda termostatı almanız hem tasarrufa neden olacaktır hemde kombı dur kalk calısmadgı ıcın omru uzayacaktır. Ayrıca konforda ısın ekstrası olacaktır. @sserın arkadasımızın actıgı ode termostatı sayfasını bastan sona okuyarak sıze uygun bır termostat almanızı tavsıye ederım.

• quote:

quote:

quote:

Cevabınız için teşekkürler sayın yeniceri inşallah sorun yaşamam ayrıca termostat 392 f değil galiba kablosuz olanların sonunda f harfi var

Şüpheniz varsa oda m2 lerını tek tek yazar petek boylarını belırtırsenız daha net konusabılırız. Bu halıyle bıle o cıhaz yeterlı gorunuyor ıstersenız ust modelı 242-3-5 plus ta alabılırsınız oda termostatıyla kullanacagınız ıcın gereksız tuketım olmayacaktır, arada tuketım farkı kayda deger bır deger olacagını dusunmuyorum. Tabı oda termostatyla kullanmak sartıyla. Bahsettıgınız termostat kablosuz serı numarasını yanlı vermıs olabılırmısınız.

• Vaillant VRT 392

Teknik Özellikleri

• Günlük ve haftalık programlanabilme
    • Kullanma suyu sirkülasyon pompası zaman ayarı imkanı
    • Duvara monte edilebilen dijital oda termostatı
    • 392 kablo bağlantılı
    • 392f kablosuz
    • Uyumlu Olduğu Modeller;

- atmoTEC PRO
    - turboTEC PLUS
    - ecoCRAFT
    - ecoTEC PLUS 296
    - ecoTEC PLUS 346
    - ecoTEC PLUS 376

Haftalık programlı, oda duvarına monte edilebilen dijital oda termostatı. Resirkülasyon pompası zaman ayarı. e-bus elektronikli
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.