Şimdi Ara

Condense 2500 sifob doldurma hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
22.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar bosch condense 2500 modeli yogusmali kombim var bu her kaloriferi actigimda sifon doldurma aktif diyor daha gec isinma meydana geliyor 10 dk suruyor bu olayi kapatabilme ihtimalimiz varmidir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • kombinin kullanım kılavuzunda bununla ilgili bir ayar olduğunu hatırlıyorum. fakat şuanda evde değilim siz bakabiliyorsanız kullanım kılavuzuna bakmanızı tavsiye ederim.
  • Condense 2500 sifob doldurma hakkindaCondense 2500 sifob doldurma hakkinda

    şu iki resmi buldum. normal kullanım kılavuzunda sadece bilgi verilmiş servis için olan servis ayar menüsünü açıklayan ayrı bir kılavuz vardı onda vardır büyük ihtimalle internette baktım da 2. resimdeki gibi bir bilgiye ulaştım ama kesin emin değilim condens 2500 için geçerli ayar o mudur değil midir.




  • rapstar_bg kullanıcısına yanıt
    Hocam bu ne işe yarıyorki kapasam bi zararı varmı acaba?
  • direk var veya yok diyemem ama resimdeki yazılandan anladığım bir emniyet olarak kombiye koyulduğu. eğer kapatırsanız bu emniyeti devre dışı bırakmış olursunuz ve kombinize veya bir parçasına zarar gelebilir.
    zaten resimde de yaz kış işletmesi arasında değişim olduğu zaman devreye girer diyor siz de kombiyi kapatırken kazan suyunu <30 yaptığınız zaman yaz işletmesine geçmiş oluyor ve tekrar acacağınız zaman 45 e ayarladığınızda örneğin kış işletmesine geçmiş oluyor. ve sifon doldurma programı aktif oluyor.
    acaba kombiyi 30 derece altına getirmek değil de açma kapatma düğmesinden kapatılsa nasıl olur?yine sifon doldurma aktif olu mu? bilmiyorum ama bu sefer de sıcak su da kullanamazsınız. ve zararı olur mu bilgim yok doğrusu.
  • sifon arıza kodu pompa sıkısmasından kaynaklı peteklerı ısıtmıyordu. servıs cagırdım pompa sıkısmıs sarterden kapatmayın dugmelerden kapatın dedı ve kullanıcı hatası oldugundan dolayı 50 TL servıs ucretı aldı. pompa sıkısması cok basıt bır yontemle gıderılebılecek bır durummus o yuzden kendınız de yapabılırsınız.

    https://www.youtube.com/watch?v=4PSJ5tLaxv8
  • rapstar_bg kullanıcısına yanıt
    bende de 2300i var havalar iyi gittiğine sürekli yaz kış modu değişikliği yapıyoruz bu sifon doldurmayı kapatsak birşey olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    sifon devreye girme şekli, kaloriferi kapatırsan veya sigortadan kapatırsan kombiyi uzun süre kullanmamış yada tatilden gelmişsin veya bakım yapılmış sifon sökülmüş vs vs nedenlerden dolayı yoğuşma sifonu dolu olup olmadığını bilmediğinden boş kabul ederek minumumda çalışarak sifonu dolduruyor, gelelim bunun amacına. yukarda açıkladığım nedenlerden dolayı haliyle petek suları soğuk olacağından kombi ayarladığın set değerine hızla gelmek için kapasite arttıracak ve fan hızı artacak eğer fan hızlı çalışırsa dışarı çıkmakta olan egzoz gazı yoğuşma sifonu boş olursa buradan kombinin bağlı bulunduğu borudan mutfağa atılır bunu önlemek için kombi minumumda çalıştırılarak egzosun mutfağa atılması bi nebze engellenir.
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    çalışırsa dışarı çıkmakta olan egzoz gazı yoğuşma sifonu boş olursa

    atık gaz direk bacadan atılmıyor mu hocam?

    ama eğer kastettiğiniz yoğuşma suyu zehirli gazı ise evet mantıklı geldi .
  • meeb kullanıcısına yanıt
    eski tip kombilerde yanma odasındaki havayı fan emip dışarı atar yani kabinde sürekli vakum var, yoğuşmalı kombilerde fan yanma odasına doğru hava/yakıtı basar yani kabinde her zaman basınç vardır. yoğuşma sifonuda yanma odasının içindedir, su olmazsa egzoz sifondan çıkar. yoğuşma suyunu asitik özelliğinden değil, co ve co2 gazlarından dolayı
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    yani bu özelliği kaparsam sıkıntı olur mu?

    her kombide var mıdır bu önlem?

    birde siz hangi marka kombi kullanıyorsunuz bilmiyorum ama sizin kombi arada alev kapatıyor mu?

    sizi bilgili gördüm 2300i ile sıkıntı yaşıyoruz konuda yazdım epey.yardımcı olursanız mutlu olurum.


    https://forum.donanimhaber.com/bosch-condens-2300-1-8-modulasyon--135040860-42#142344910

    pompadan mı kaynaklıdır bilmiyorum servis termostatik vana kullandığıma kademeli kısımdan 3. kademeye ayarlı bıraktı pompayı

    ama kombi 45 50 li derece lerde hiç kendimi kapatmadı.
    tüketim de epey fazla.

    bu gece servis 3. sabit kademeye al dedi şuan 35 derece 40 dk kadarda bir 15 20 dk kadar dinleniyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • meeb kullanıcısına yanıt
    başka kombilerde görmedim. sadece kombi ilk montajında bacadan 250-300 gr su dökülür her kombide. sifonun içinde kuruyup boşalmış bi sifon görmedim. normal bakım yaptığımdada, yeri kolaysa sifonun içine su koyuyom yada yanma odasına bi bardak su döküyom tamam(ben boşaltıp temizlediğim için).
    benim kombiyle kıyaslama. dün yazdığımda oda termostatı yanlış yazdım termostatik vana 4 de olursa ve peteklerin o kadar büyükse 1/8 modülasyon olan kombide 40 derecede kombinin durmadan çalışması normal. ama +6 olanı +2 yaptığınızda neden durmadı onu anlamadım, belkide adı geçen difarensiyel farkı bu manada değildir ama ben o olduğunu sanıyorum. sen termostatik vanadan dereceyi ayarla/düşür, gerisini kombiye bırak, 40 fazla gelir bu havada bu modülasyonlu kombi için. oda termostatı kullanmadığın için, havanın durumuna göre 33-35-37 yap,
    sirkülasyon hızlı olursa petekteki su soğumadan hızlıca geldiği için minumumda dahi yansa dönüş suyu sıcak olursa kombi set değerine ulaşır ve durur, bunun tam tersi sirkulasyon yavaş olursa(veya filitre tıkanmaya başlarsa veya oda ısınıp termostatik vanalar suyu kısarsa) gelen su soğuk olsada gelen suyun miktarı az olunca kombideki alev fazla gelir ve set değerine ulaşır ve durur. termostatik vanaları odada istediğin sıcaklığa ayarla dereceyide biraz düşür gerisini kombiye bırak




  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    anladım kapatsam da tehlike arz etmek anladığım zaten kitapçıkta kapatma ayarı da var.

    şuan 35 yaptım +6 fazla olunca kapanıyor 30 dk kadar dinleniyor.


    35 -6 oluncada devreye giriyor zaten 10 dk kilitlenme süresi var.

    ama bu 6 derece direfansiyel fazla gerçekten geç kapandığı gibi brülör geç devreye giriyor.


    ama bende tersi oldu işte.

    geçen akşam sıcaktan uyandım.kapattım kombiyi.

    Bugün pompa kademeyi sabit 3 e alında biraz daha yoluna girdi gibi oldu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    hocam tekrar merhabalar siz bu sifon doldurma programı hakkında bilgilisiniz.Danışmak istediğim sıcak su kullanımında bu program çalışmazken niye kalorifer de devreye giriyor.Bu kombi sıcak su kullanımında da yoğuşma yapmıyor mu?

    Sıkıntı şu ki havalar iyileşmeye başladıkça kombiyi gece yatarken yakıyoruz, ,gerçekten gündüzleri ve akşamları istenmiyor artık.Ama her seferinde kombi yaz kış moduna girip çıktığında bu program devreye girip 15 dk boyunca boşa gaz yakıp geç ısıtmaya neden oluyor.15 dk da az bir süre değil.Ayrıca birkaç yerde okudum bu program Türkiye iklim koşullarında olumsuz etki yapıyor diyorlar.Nedeni de zaten hava ılımanlaştıkça kombi devreye gir çıkta her seferinde böyle yapıp boşa gaz tüketmesiymiş.Misal şimdi nisan ayı boyunca belki her gece kombiyi açacağım ben ama günlük 15 dk dan ay boyunca epey gaz israfı yapacak.Ayrıca birçok servis kurulumda daha kapatıyormuş bunu 2300i konusunda birkaç arkadaşta kapalı çıktı bu ayar , servis daha ilk devreye almada kapatmış.Bende kapatsam ciddi sorun yaşar mıyım ?Neticede diğer markalarda yok .Yoğuşma gideri evye altı gidere bağlı.Kombi altında gider hava alsın diye küçük boru büyük boruya gidiyor kenarlarda boşluk var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • meeb kullanıcısına yanıt
    bosch/buderustan başka sifon doldurma modu görmedim. kapatabilirsin
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    sağolasın hocam yani böyle gündüzleri iyi ,geceleri hafif kombi istenen günlerde sıkıcı oluyor yani hocam.Bazı servisler ilk kurulumda kapatıyormuş daha yani.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.