Şimdi Ara

PS3 Bağlantısında DNS Hatası - 80710102 - Router Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

http://forum.donanimhaber.com/m_40635040/tm.htm

Sorunumu bu konu altında ifade ettim.

Öncelikle, sorunumun çözümüne dair öneriniz varsa almak isterim.
    Gerekirse Uydunet'i arayıp oradan da öneri isteyeceğim; ama bilgisiz kişiler denk gelirse zaman kaybetmek de istemiyorum.

Sorunumu çözemiyorsak, 100 TL'ye kadar, PS3'te kullanabilmek üzere wireless özelliği de olan, bir router önerisi almak isteyeceğim (gerçi 2 bilgisayar + PS3 şeklinde kullanım olacak. Uydunet en fazla iki bilgisayara IP veriyordu sanırım).
    100 TL'ye kadar çeşitli fiyat seviyelerinde birkaç öneri verebilirseniz daha iyi olur.

Teşekkürler.

• 100 liralık 1 çözüm gereksiz, sıradan 1 dağıtıcı alırsanız benim gibi eski netmaster modeme bile sahipseniz interneti ps3 ve pc de aynı anda sorun yaşamadan kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Kenji

100 liralık 1 çözüm gereksiz, sıradan 1 dağıtıcı alırsanız benim gibi eski netmaster modeme bile sahipseniz interneti ps3 ve pc de aynı anda sorun yaşamadan kullanabilirsiniz.

http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1046&uid=109123

İş görür mü sizce?
  • iş görür ancak muhtemelen modemin DHCP özelliğini kapatıp o işlemi router'a vermen gerekecek. IP'yi modem değil router atamalı yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

iş görür ancak muhtemelen modemin DHCP özelliğini kapatıp o işlemi router'a vermen gerekecek. IP'yi modem değil router atamalı yani.

Onu nasıl yapacağız? Bu modemin arayüzüne falan girmek mümkün değil çünkü (bahsi geçen şifreleri kabul etmiyor nedense).
  • Sözde bilgisayar sorunlarından kurtulacaktın.Umarım yaşadığın ve yaşayacağın tek sorun bu olur.Yoksa dumur eder adamı.
  • Oho çok rahat görür.

Burada mühim olan konu mesela 1-2-3-4-5 port sıralaması var ise, 1. porta modemden gelecek bağlantıyı yapıp, 2-3-4 gibi sıralara ps3 pc bağlayacaksınız, bende evde bu şekilde yapıyorum ve herhangi bir kısıtlama yada sorunla karşılaşmadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cz

quote:

iş görür ancak muhtemelen modemin DHCP özelliğini kapatıp o işlemi router'a vermen gerekecek. IP'yi modem değil router atamalı yani.

Onu nasıl yapacağız? Bu modemin arayüzüne falan girmek mümkün değil çünkü (bahsi geçen şifreleri kabul etmiyor nedense).

arayüzüne girmek mümkün değilse yapmak ta mümkün değil

ama kesin konuşmayayım bu şekilde de çalışabilir...
  • quote:

Oho çok rahat görür.

Burada mühim olan konu mesela 1-2-3-4-5 port sıralaması var ise, 1. porta modemden gelecek bağlantıyı yapıp, 2-3-4 gibi sıralara ps3 pc bağlayacaksınız, bende evde bu şekilde yapıyorum ve herhangi bir kısıtlama yada sorunla karşılaşmadım.

Valla inş sorun çıkarmaz bende de.

quote:

arayüzüne girmek mümkün değilse yapmak ta mümkün değil

ama kesin konuşmayayım bu şekilde de çalışabilir...

Yav bu DHCP muhabbeti tek bilgisayar + PS3 durumunda da gerekli mi? İki bilgisayar + PS3 olmasa da olur

Olmadı eldekini satıp yeni bir kablo modem alacağız. Netmaster CX-150 tarzı bir şey mi alsak ne yapsak? (DOCSIS 2.0 falan destekliyordur herhal) O direk bağlanır mı acep PS3'e? Ama bağlanmasa da, en azından arayüzüne girebiliriz ve ayrıca alacağım router'la sorunsuz kullanabilirim...?

• Tekrar bir denedim auto olarak. Testi geçti. Yani internete bağlanabiliyorum. En son yazdığım 192.168... tarzı ip'lerin mi etkisi oldu bilmem, ama auto'da onların etkisi olmaması lazım.
    Neyse router'ı yine de alacağım, wireless için.
    İnşallah bağlı kalmaya devam eder.
  • DHCP cihazın otomatik IP alması için gerekli, tek olması yada 3 olması farketmez

Şimdiye kadar Auto denemedin mi yoksa, ilk defa mı denedin?
  • quote:

DHCP cihazın otomatik IP alması için gerekli, tek olması yada 3 olması farketmez

Şimdiye kadar Auto denemedin mi yoksa, ilk defa mı denedin?

Yok yav ilk auto denemiştim birkaç kez.
    Hatta dün bir kere daha denemiştim galiba auto'yu. Ama daha sık denesem denk gelirdi belki
    Auto seçtiği ip'lere, dns'e falan baktım listeden. Alakasız numaralar hep, denediklerimle. Onları not edeyim, işe yarar belki

Neyse iyi oldu. KZ2 yamalarını kurduk en azından lag sefaletinden kurtulduk. Net tekrar uçsa da onun SP'siyle idare ederiz bir süre.

quote:

Sözde bilgisayar sorunlarından kurtulacaktın.Umarım yaşadığın ve yaşayacağın tek sorun bu olur.Yoksa dumur eder adamı.

Arada kaynadı senin mesaj hoca :) Valla haklısın kurtulalım diye geçtik gene sorun çıktı Umarım bir daha uğraşmayız.
    Gerçi en büyük sorunu bu olsun, hallederiz dert değil bunlar.

Bu arada, router olarka şunu sipariş ettim:http://www.sanalmarketim.com/urun/308bc0c2c5374a7d7d7d76e16e6071df/TP-LINK-TL-WR741ND-150Mbps-4+1-Port-Kablosuz-Lite-N-Router
    Herhal 24'ünde gelir. Gözlemlerimi yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 22 Haziran 2010; 12:36:41 >

• Dün WR741ND router geldi. Kurulum oldukça sorunsuzdu, hatta bir şey yapmadım :)
    İki PC'yi router'a bağladım, router'ı EPC2203 modeme bağladım, sonra da güç verdim. Aslında önceden tek bilgisayarı bağlayarak da denedim ve internet doğrudan geldi.
    Tabii gerekli olabilir diye hızlı kurulum yazılımını çalıştırıp işi tamamladım. Kablodan iki PC + wireless PS3 şeklinde, üçlü aynı anda da sorunsuz çalışıyor.
    PS3'te her şeyi auto'da bıraktım. En yüksek güvenlik seviyesine ayarladığım wireless'in şifresini yazdım, o kadar.
  • Geçmiş olsun, sorunu çözmüşsünüz. Wireless, ağ gibi konularda hiç bilgim olmadığından yardımcı olamadım, google da araştırdım ama işe yarayacak bişeyde bulamamıştım.

Neyseki hallolmuş problem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.