Şimdi Ara

Panasonic 50VT20 3D Plazma - Değerlendirmeler, Ayarlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
1
Favori
22.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Bugün Panasonic 50VT20 modelini kurup, deneme fırsatı buldum. Bu köşeden sizlere elimden geldiğince bu panelle ilgili fikir ve tecrübelerimi paylaşacağım. Plazma ile birlikte bir Panasonic BluRay 3D player, iki adet pilli 3D gözlük, 1 adet de 3D görüntü örneklerinden oluşan bir blu ray disc mevcut.
    Panel hakkındaki ilk izlenimlerim
    Blu Ray Performansı:
    5 senedir Pioneer plazma kullandığımdan olsa gerek, 15 gün kullanıp iade ettiğim Samsung 46C8000 led lcd den sonra bu paneli aldığıma çok memnunum. Plazmanın verdiği görüntü bana her zaman daha doğal gelmiştir. Görüntü modlarında; Dinamik, Normal, Sinema, Oyun moduna ek olarak Fotograf ve THX modu da eklenmiş. Özellikle THX modunun renkleri ve verdiği resmi ben çok doğal buldum. Sadece bu modda kontrastı biraz daha artırdım. Batman filmini deneme fırsatım oldu, performansını çok beğendim. Görüntülerde herhangi bir judder ben tesbit etmedim, hareketli sahneler gayet akıcı ve renk derinliği çok iyi ve yerinde (abartı yok). Benim için mükemmel.
    Oyun performansı:
    Nba 2k9 u denedim, burada da yine akışkanlık ve resim doğallığı benim beğenime göre üst seviyede...

    3D performansı:
    Bu konuyu ileride daha ayrıntısıyla işleyebiliriz, ben sadece paketle birlikte gelen demolar üzerinden şunları söyleyebilirim. Animasyon 3D örneğinin performansını beğenmedim...büyük ihtimalle bu filme özel bir performans eksikliği var..o da şu; hareketli sahnelerde, hareket eden nesneler çok yumuşak geçişlere sahip değiller. Ama bir motocross yarışı örneği var ki mükemmel..burada da hareketli sahneler çoğunlukta olmasına rağmen, motorsikletler havada uçuşuyor, hızla önünüzden geçiyor hiç bir rahatsız edici efekt görünmüyor. Doğa görüntülerini içeren demoları da çok beğendim. Verilen derinlik hissi gerçekten görünmesi ve denenmesi gereken (illa alınması gereken demiyorum - tercih sebebidir) bir tecrübe.
    Gözlükler elde çok şık duruyorlar ama takınca çok rahat olmadıklarını düşünüyorsunuz.. bir de gereksiz yere ağır gibi geldi. Burnunuzun temas ettiği bölge bir süre sonra gözlükten (görüntüden değil) rahatsızlık duyabiliyor. Bu konu kanımca Panasonic in yakın gelecekte yeni model gözlük sunumuna sebep olabilecektir.
    Yaklaşık yarım saat 3D seyir esnasında bir göz yorgunluğu veya mide bulantısı v.b yaşamadım. Geçen ay Digiturkte izlediğim 3d diye verilen bir konser-filmi bildiğiniz kırmzı mavi gözlükle izlemiştim. 10 dakika sonra gözlüğü atıp filmi de kapatmıştım. Burada bu tip bir rahatsızlık yaşamadım... dediğim gibi sadece gözlük fiziken rahatsızlık verebiliyor. Daha hafif ve ergonomik bir model şart bence...
    Şimdilik ilk izlenimlerim bunlardır...izledikçe, denedikçe, sizlerle paylaşmaya devam ederim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 1 Haziran 2010; 23:42:31 >







  • inceleme güzel olmuş güle güle kullan plazmanı..bende 50g20 düşünüyorum e plazmayı nerden ve kaça aldığınıda yazarsan sevinirim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar1457 -- 1 Haziran 2010; 23:00:11 >
  • haftasonu saturn de sergiliyorlardı yanlış hatırlamıyorsam fiyatı 7 bin TL civarındaydı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdar1457

    inceleme güzel olmuş güle güle kullan plazmanı..bende 50g20 düşünüyorum e plazmayı nerden ve kaça aldığınıda yazarsan sevinirim..

    Ben Media Markt dan aldım 6.999 (kesinlikle 7000 değil). Sadece 1 kapalı kutu vardı bir de demoda ürün vardı. Yenileri ne zaman gelir, sormadığım için bilemiyorum...
  • Antalya Vatan' da teşhirde var 1 tane. Özellikle Dvb-S olması güzel bir özellik. Astra uydusundan Eurosport ve Panasonic ortak çalışması ile Fransa Açık Tenis turnuvasını 3d yayınlıyorlar. Bunu izlemekde çok keyifli. World karta 6780 tl 12 taksit yapılıyor.
  • Bu tip "pahalı" panelleri geç almayı tercih edin,sonra ciddi fiyat düşüşü yaşanıyor

    Geçen sene X45x ler 8/9 dan çıktı bu senenin başlarında 4,5 kağıda düştü!!üstelik 6/8 aylık bir süreçte,şimdilerde bu süreçler
    biraz daha kısaldı aşırı rekabetten dolayı!!

    Bütçesi kısıtlı veya kararsızlar için acele edecek yada gaza gelecek bir şey yok biraz sabredin 3/5 ay sonra görürsünüz fiyatlarını!!

    ++
  • quote:

    Orijinalden alıntı: albani

    Bu tip "pahalı" panelleri geç almayı tercih edin,sonra ciddi fiyat düşüşü yaşanıyor

    Geçen sene X45x ler 8/9 dan çıktı bu senenin başlarında 4,5 kağıda düştü!!üstelik 6/8 aylık bir süreçte,şimdilerde bu süreçler
    biraz daha kısaldı aşırı rekabetten dolayı!!

    Bütçesi kısıtlı veya kararsızlar için acele edecek yada gaza gelecek bir şey yok biraz sabredin 3/5 ay sonra görürsünüz fiyatlarını!!

    ++

    Doğru fiyatlar mutlaka düşecektir. Ama ben evde 2 çocuk olunca, güneşten çok bunalıp kendini suya atarsın ya..o şekilde, iyi bir ürün bulup atladım. :)
    Bir de plazmayı aldığımda Panasonic ten gelen bir arkadaşla uzunca sohbet etme imkanı buldum. Şahsi fikrim samimi olduğu yönündedir...Tekofax olsaydı bu ürünün mutlaka daha üst bir fiyattan giriş yapacağını belirtti...(muhtemeldir). Panasonic kendisi TR a getirdiği için Avrupa fiyatlarına nispeten yakın bir fiyattan sunulduğunu söyledi. İngiltere fiyatı 5500 TL civarında ama blu ray player içinde midir tabii bilemiyorum.
    Albani hocam sana panelle ilgili şunu söylemek isterim..özellikle THX görüntü modunu mutlaka görmelisin bence..panel sanki profesyonel bir kalibrasyon geçirmiş gibi. Bu modun resim kalitesini ben çok beğendim.




  • Tekofaks olayı artık geçmişte kaldı!
    Ayrıca bu herifler işi her yönüyle(Servis dahil)çok iyi biliyorlardı ancak fiyatta kazıktılar

    Bir ara 5090 lar 5,5/6 kağıda satılırken,Pany 850 ler 6,5 kağıda satılıyordu
    Bende bir çok kişiyi üstelik çok daha doğru bir tercih olan 5090 a yöneltip onu aldırmıştım

    ++
    Eski V/Z serisinde de THX Mode vardır;ancak bu mod FILM için tam uygun mod tur genelde PDP kullanımı
    bizde bilinmediği için FILM olayıda atlanıyor!

    Prof.Calib.geçirmiş filan değil elbette;USA/UK/Canada da ayrıca ISF yapılıyor bunlara!
    Ancak normal kullanımda bu mod çok iyi ve doğru resim üretiyor zaten Pany deki tek adam gibi panelde budur

    THX aslında SM den girilip değerleri daha doğru set edilmek suretiyle özellikle>>> "Satışa yönelik bir pazarlama şeklidir"
    Normalde S/W olarak bu değerler için uğraşılmaz ancak her üretici satışa yönelik bir şeyler yapmak zorunda olduğu için bunlar normaldir!
    Netice itibarıyla buda kullanıcıya ciddi bir artı olarak gelmektedir

    BIP(Break-in-period)sürecini 200/300 saat düşük ayarlarda geçirmeyi unutma!!!

    ++




  • quote:

    Orijinalden alıntı: albani

    BIP(Break-in-period)sürecini 200/300 saat düşük ayarlarda geçirmeyi unutma!!!

    ++


    Eyvallah...peki bu THX modu sence bu period için uygun olur mu.. Neden bunu soruyorum; bu ayar seçildiği zaman bütün görüntü iyileştirici falan özellikler off oluyor. Kontrast ve parlaklık zaten karanlıkta izlenmesi için ayarlanmış. Görüntü parıl parıl parlamıyor..gayet soft bir görüntü veriyor.
    Ha burada keskinlik değeri 1-10 arası kullanılıyor. Bu değer, normal moddaki gibi yine 5 verilmiş. Belki bunu 0 lamak lazım ne dersin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 2 Haziran 2010; 13:17:14 >
  • Evet THX Mode olur,ama bu mod aslında sadece FILM izleme için set edilmiştir!!!

    Sende diğer ayarları yaklaşık o seviyelere düşürürsün!
    Sharpness ı da düşür 2/3 gibi

    +
  • quote:

    Orijinalden alıntı: albani

    Evet THX Mode olur,ama bu mod aslında sadece FILM izleme için set edilmiştir!!!

    Sende diğer ayarları yaklaşık o seviyelere düşürürsün!
    Sharpness ı da düşür 2/3 gibi

    +

    Valla ben bütün materyalleri blu ray filmleri, dvd filmleri ve PS3 oyunlarını da bu THX modda denedim. Diğer modlara göre çok hoşuma gitti..yalnızca bu modda kullanıyorum. Dediğin gibi THX in default ayarında sadece keskinliği düşürürsem yeterli olacaktır zannedersem..
  • Bu modeli bugün ayırttırdım, yarın akşam gidip alacağım. MediaMark da sadece 1 tane teşhir ürünü kalmıştı ve fiyatı 7200dü. alacağım yerde de fiyat aynı ama en azından kapalı kutu, arkadaşlar evde kurulum yapacaklarını söylediler ama 3.bir 3D gözlüğü şu an tedarik edemiyorlar. 20 gün içinde panasonic firması bu gözlükleri satışa sunacakmış. Tek merak ettiğim şey eskiden kırmızı-mavi 3D gözlükle izlediğim filmleri bu cihazın gözlüğüyle 3D olarak izleyebilecekmiyim? birde yeni bir Playstation 3 almadan cihazın içine yapılacak bir güncellemeyle 3D oyunları oynayabilme imkanım varmı?
  • Bu arada beylikdüzü MediaMark dan almayı düşünen arkadaşlar için, ellerinde sadece 1 adet teşhir ürünü olarak var. yenileri için panasonic firmasına siparişte bulunduklarını ama kendilerine geri dönüş yapılmadığını söylediler ve burdaki satış fiyatı 7milyar 200 milyon. ben şahsen teşhir ürününe bu parayı vermem.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • bugün ümraniye media mark daydım v 20 yi görme ve inceleme şansım oldu gerçekten güzel panel 3d gözlükleride denedim samsung 3d led gibi idi ama gözlükler pilli değil idi1 dakka serettiğimden 3d ile alakalı yorum yapamayacağım fiyatı 6.999 tl idi vf50 bluray player +2 gözlük ile beraber g20 ise 46 inç olanı vardı onunda fiatı 3.600 tl civarındaydı g50 nezaman gelecek die sorduğumda panasonic reklam standındaki arkadaş müdürlerine yönlendirdi şefleri ile konusmamda 46" sipariş verdiklerini 10 adet istediklerini ve önümüzdaki hafta geleceğini 50 " lerin ise daha henüz tr ye girmediğini yakın bir zamandada gelmeyeceğini söyledi hazirandan sonra olabilir dedi nedenini sorduğumda panasonic in bunu tr ye daha yollamadığını bir bilgide alamadıklarını ifade etti.yani 1 ay dan önce g20 tr ye girmez dedikleri bu. ama panel incelik olarak görüntü olarak v.s orda güzel geldi gözüme birde ekranda koruma camı die ayrı bir cam olmaması inceliği v.s çok hoştu..




  • teşekkürler! paylaşım için yabancı sitelerdeki yorumlar nedense bana samimi gelmiyor ,türkçe olunca daha inandırıcı oluyor ,daha samimi oluyor bunlar candır diosun bize kelek yapmaz diosun, teşekkürler paul broke ,
    benim kararsız olduğum bir konu var 3d olayına tam inanmıyorum daha doğrusu bu teknolojinin daha yemesi gereken 1 kaç fırın daha ekmek olduğunu düşünüyorum o yüzden vt20 yerine v20 modeli daha mantıklı geliyor ama bakıyorumda büyük bir fiyat farkıda yok aralarında .
    sorum şu 3d ile ilgili büyük beklentisi olmayan biri için vt20 yerine v20 daha mantıklı mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brskrts

    teşekkürler! paylaşım için yabancı sitelerdeki yorumlar nedense bana samimi gelmiyor ,türkçe olunca daha inandırıcı oluyor ,daha samimi oluyor bunlar candır diosun bize kelek yapmaz diosun, teşekkürler paul broke ,
    benim kararsız olduğum bir konu var 3d olayına tam inanmıyorum daha doğrusu bu teknolojinin daha yemesi gereken 1 kaç fırın daha ekmek olduğunu düşünüyorum o yüzden vt20 yerine v20 modeli daha mantıklı geliyor ama bakıyorumda büyük bir fiyat farkıda yok aralarında .
    sorum şu 3d ile ilgili büyük beklentisi olmayan biri için vt20 yerine v20 daha mantıklı mı?

    Samimi yaklaşımın için öncelikle ben teşekkür ederim..
    Soruna gelince, V20 bence 3D ile ilgili büyük beklentisi olmayan değil, hiç beklentisi olmayan birisinin tercih etmesi gereken bir model. Eğer az da olsa bir 3D beklentin varsa ki benim var; özellikle PS3 3d oyunları mutlaka denemek isterim mesela...o zaman aradaki fiyat farkı da senin için tolere edilebilirse 50vt20 yi mutlaka tavsiye ederim. Ama yok ben 3d yi denedim beni hiç cezbetmedi, yakın gelecekte çıkacak 3d film ve oyunlar da beni meraklandırmayacak diyorsan, v20 de kaliteli bir panel, vt20 den daha ucuz bir fiyata hemen hemen aynı kalitede bir 2d performansını elde etmiş olursun.
    Bu arada 3d ile ilgili 3 günlük kullanım tecrübeme göre şunu kesinlikle belirtmem lazım..(bazı yabancı değerlendirme siteleri özellikle kıvırıp duruyor da),
    Yeni nesil 3d teknolojisi güzel ve çok farklı bir deneyim amma kesinlikle öyle ekran karşısına oturup saatlerce vakit geçirilebilecek bir rahatlık sunamıyor. Yani ister tam bir sinemakolik olun, ister tam bir oyun meraklısı ya da saatlerce SD-HD yayın izleyin..2D herzamanki gibi ilk ve kaçınılmaz tercihiniz olacaktır. Çünkü 2d nin sizi yorma süresi (kişiye göre) 3d ye göre kıyas kabul etmez. Dediğim gibi 3D benim için arada zevkle deneyeceğim bir teknoloji, çok farklı bir deneyim, ama bu paneli alış sebebim 3D si de artı olduğu içindi. Özellikle 2D performansı çok hoşuma gitmişti bunu belirtmek isterim.
    3d ile ilgili bu panelle ilgili bir tespitim de şu, 3d görüntüde nesneler ekranın içine olduğu gibi dışına da çıkacakmış hissini başarıyla gerçekleştiriyor. Yani yalnızca ekranın içine doğru bir derinlik hissi yok...3d çekilmiş su sıçrama görüntüleri, mercan kayalıklarında çekilmiş rengarenk balık görüntüleri hep üzerinize gelip ekrandan çıkacakmış etkisi yaratıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 3 Haziran 2010; 8:07:29 >




  • Dün gece Playstation 3 için "update 3.30" güncellemesini yaptım, bu güncellemenin içinde 3D desteği varmış sanırım. Bu akşam tv'yi almaya gittiğimde birde 3D bir playstation oyunu almayı düşünüyorum. bana hangi oyunu tavsiye edersiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tufan74

    Dün gece Playstation 3 için "update 3.30" güncellemesini yaptım, bu güncellemenin içinde 3D desteği varmış sanırım. Bu akşam tv'yi almaya gittiğimde birde 3D bir playstation oyunu almayı düşünüyorum. bana hangi oyunu tavsiye edersiniz?

    PS3 için 3D oyun henüz tekno-market raflarında bulamazsınız çünkü yok.. Fakat son okuduklarıma göre Sony 10 haziran itibariyle PSN hesabı üzerinden Wipeout HD, Pain ve Stardust adlı oyunların 3D formatını kullanılacalara sunacak.
    Bu sene içerisinde Gran Turismo 5 in de 3D destekli olarak geleceğini biliyoruz. (Tabii oyun ben ölmeden çıkarsa..:)) )
    3D destekli oyunların, ben bu seneki E3 oyun fuarında çok daha net duyurulacağını umuyorum..
    Ben de, dünyadaki bir çok 3d oyun merak edenler gibi beklemedeyim..
    Ama oyundan önce 3D blu ray filmleri piyasada bulmanız mümkün..amazon.co.uk de blu ray bölümünden search kısmına 3d yazarsanız örnekleri görebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 3 Haziran 2010; 9:47:53 >




  • PS3 için 3D oyun henüz tekno-market raflarında bulamazsınız çünkü yok.. Fakat son okuduklarıma göre Sony 10 haziran itibariyle PSN hesabı üzerinden Wipeout HD, Pain ve Stardust adlı oyunların 3D formatını kullanılacalara sunacak.
    Bu sene içerisinde Gran Turismo 5 in de 3D destekli olarak geleceğini biliyoruz. (Tabii oyun ben ölmeden çıkarsa..:)) )
    3D destekli oyunların, ben bu seneki E3 oyun fuarında çok daha net duyurulacağını umuyorum..
    Ben de, dünyadaki bir çok 3d oyun merak edenler gibi beklemedeyim..
    Ama oyundan önce 3D blu ray filmleri piyasada bulmanız mümkün..amazon.co.uk de blu ray bölümünden search kısmına 3d yazarsanız örnekleri görebilirsiniz.


    Cevabınız için teşekkür ederim. şu an elimde yeterli sayıda 3D film olduğunu düşünüyorum (SCAR 3D, Final Destination, Journey to the center of the earth, polar express vs.) Sanırım 3D oyunlar için biraz daha beklemek gerekecek.




  • Bu plazmayla birlikte paketten hem plazma hem de 3d bluray player için birer wireless adaptör de çıkıyor..bunu söylemeyi unutmuştum, ekleyeyim. Bu wireless sayesinde evinizde kablolu kablosuz bir modem kullanıyorsanız. Bu adaptöre tanıtarak..Viera Cast özelliğini kullanabiliyorsunuz.
    Televizyonun, bir de uydu alıcı özelliği bulunuyor, yani herhangi ayrı bir uydu receiver a ihtiyaç duymadan çanaktan gelen kabloyu direkt panale takıp kanalları Tv ye kurabiliyorsunuz. Bazı kullanıcıları hoşuna gidecek bir özellik gibi duruyor..
    Gözlükler için biraz rahatsız demiştim..ama içerisinde 2 gözlük için de 2 şer tane farklı dizaynda burunluk gibi extra bir parça konmuş. Bunu gözlüklerin iç çeperine takınca buruna olan baskı da azalmış oluyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 3 Haziran 2010; 11:25:58 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.