Arkadaşlar ben windows xp kullanıyorum bilgisayarı kapat dedimde windows kapanıyor işlemcinin fanı kapanıyor ama güç kaynağının fanı kapanmıyor faka win98 ya da win me de aynısı olmuyordu daha öncede xp yüklemiştim aynı sorun vardı. hadi arkadaşlar bi çözüm bulalım.
dostum bence virus taraması yap.? ne alaka dersen eger aynı sorun bendede vardı hem antivirus hemde spy taraması yaptırdım. bunu yaptıktan sonra anında kapanıyordu
Windows XP’den çıkarken bazen bilgisayarın otomatik kapanmadığı olur. Bu sorunu halletmek için Regedit’den “HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop” anahtarına ulaşın ve “PowerOffActive” DWORD değerini bulup değerini “1” olarak değiştirin.
Windows XP’den çıkarken bazen bilgisayarın otomatik kapanmadığı olur. Bu sorunu halletmek için Regedit’den “HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop” anahtarına ulaşın ve “PowerOffActive” DWORD değerini bulup değerini “1” olarak değiştirin.
abi dediğini yaptım ama fayda etmedi hmen yapıp denedim ama malesef yie fan kapanmadı ve monitör kapanmadı siyak ekran ama monitör açık oluyor “PowerOffActive” REG_SZ diye bi dosya buldum ben dediğin yerde çift tıkladım value data 0 dı 1 yaptım umarım doğru anlamışım seni dword dediğin değer volue data mı oluyor?
arkadaş senin dediğini pek anlamadım biraz daha yardımcı olurmusun biosta windows control apm diye bişey bulamadım pm control apm öle bişey vardı gariba onumu dedin o yes olarak ayarlı no mu yapacam?
arkadaşım, denetim masasında güç seçenekleri var, güç seçeneklerini aç, APM seçeneği varsa onu tıkla, oradanda gelişmiş güç yönetimi desteğini etkinleştir seçeneğini tıkla, büyük ihtimalle sorunun çözülecek, kolay gelsin,
arkadaşım, denetim masasında güç seçenekleri var, güç seçeneklerini aç, APM seçeneği varsa onu tıkla, oradanda gelişmiş güç yönetimi desteğini etkinleştir seçeneğini tıkla, büyük ihtimalle sorunun çözülecek, kolay gelsin,
ohbeee sağol teşekkür ederim arkadaşım sana sorun haloldu benim cevap yazan herkese teşekkür ederim sorunu hallettim emekleriniz için sağolun
HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control / WaitToKillServiceTimeout'un 20000 olan değerini 200 yaptıjktan sonra, bu işlemi de uyguladım ve işe yaradı...