Şimdi Ara

Yazılıma başlicam.. Ne önerirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle selamlar.. Olayın hikaye kısmını atlayıp direk soruma geçiyorum.. Yazılımcılığa başlicam ama şu anda nasıl başlamam gerektiği konusunda kararsızım.. Yani şöle diim gidip bir kitap alıp kitapla mı öğrenmeliyim? Ya da bir bilge adam vb. gibi yerlerde mi eğitim almalıyım?.. Şimdi şöle özetliim bu sene zaten dersanem var 2 sene boyunca haftasonlarım biraz sakatta.. Bilge Adam için saatleri konuşmam lazım henüz böyle birşey yapmadım.. Neyse ne önerirsiniz?.. Bunun yanında hangi program üzerine eğitim almam benim için daha iyi olur ? Virtual Basic le ilgili 2-3 ders aldım ama Visual Basic in bu konuda yetersiz olduğu görüşleri aldım.. C++'ın iyi olduğu kanaatinde bir kaç görüş aldım ve son olarak buraya danışmak istedim.. Ne önerirsiniz..?

• yazılımcılıkta amacın nedir? ne programı yazacaksın, alanın ne?
    ikincisi; kitapla başlayabilirsin.
    üçüncüsü; bırak visualBasic falan, direkt C++ gir ;)
  • en baştan başlıyacak ve temelin hiç yoksa basic ve pascalla başla
    özellikle pascal bloklu yapısı c de işini görür
    sonra c den devam et
    görsel programlarda önemli
  • Valla şu anlık software olarak düşünüyorum ama teredütlerim var.. Oyun hastasıyım hani basit de olsa ona da merakım var ama ilk olarak software i tercih ederim.. Temelimi 0 kabul edelim.. pascal ı ilk defa duydum neyse de bu c++ ve pascal gibi programların orjinallerini mi almalıyım yoksa korsanı da işimi görür mü ? .. Ayrıca nerde bulabilirm ?
  • Öncelikle hangisini öğrenmek istiyorsan o dil için hazırlanmış derleyicilerden bir tane edinmelisin.Biraz araştırma yaparsan sana uygun olan bir tanesini bulabilirsin.Bundan sonra yapman gereken ister edindiğin bir kitap vasıtasıyla,istersen de internetteki kaynaklardan öğrenmek istediğin dilin yapısını öğrenip,yazdığın kodları da derleyicinde derlemek.Tabi keşke uygulaması da anlatması kadar kolay olsa
  • www.csystme.org adresine gir kendine göre bir kurs bul ve başla!

örnek olarak

http://www.csystem.org/announcements.php adresine bakarsan açılacak olan kursları görürsün, sana önerim

PROGRAMLAMAYA GİRİŞ KURSU AÇILIYOR ( HAFTA İÇİ AKŞAM ) kursunu alman gayet iyi olur bu kurs bittikten sonra C diline giriş kursunu alırsın mükemmel olur kitaplarla boşuna zaman harcama bence git ve yerinde öğren...
  • Object Oriented diller ile başla...
    yani Java ve C# iyi olur... ..

programlama okuyarak öğrenilmiyo .. öğrenmenin 1 yolu oda uygulama yapmak ...
    kitapla başlaman uygun .. olur.. bu arada sadece dil diil.. dil için gerekli olan xml, uml gibi teknolojileride yavaş yavaş örenmeye çalış...

takıldıgın yerlerde ise devamlı soru sor :)

kolay gelsin :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ne iş yapmak istediğine göre farklı diller öğrenmen gerek
    eğer database ile ilgili birşey yapmak istiyorsan direk PowerBuilder ve SQL Öğren
    eğer system programcısı olmak istiyorsan Visual C++ veya C++
    eğer internet programcısı olmak istiyorsan Visual Basic, Java, C#, PHP, ASP, SQL
    eğer mikro işlemci programcısı olmak istiyorsan Assembly
    eğer security modüllerinin programcısı olmak istiyorsan C, Oracle (unix systeminde)
    eğer hepsi olmak istiyorsan sana kolay gelsin

Saygılar
  • valla database veya system programlama üzerine düşünüyorum ama bu 2sinin arasındaki farklar nelerdir bilmiyorum bir açıklama getirirseniz sevinirim.. bunun yanında verdiğiniz bilgiler için hepinize teşekkür ederim..
  • sistem yazılımcılığı window gibi düşün hardware la çaılşacak programlar yazmak
    database ise veri tabanı yani dışardan girilen bilgileirn bir yerde tutulması istendiğinde istenen kriterlere göre çağırılması için gereken programları yazmak

c# .java diyen arkadaslar olmuş
    ilk başlıcan için onlar cok kasar seni pascalla başla c ve c++ dan devam et
  • sen en iisi pascalla başla.bi altyapı oluşsun.sonra bi c veya c++ çalış.
    böyle görsel olarak bana hitap etsin diyosan üstüne bi kolay programlama dillerinden delphi alırsın...
    delphi'de database mantığını kavradıktan sonra java falan görürsen temelinde sağlam olursa ii işler yaparsın..
    şimdiden kolay gelsinn.
    haa bu arada unutmadan söyliyim.eğer pascalla başlarsan son konularda göreceğin dosya olayını ii öğren.
    öğrenki temel otursun
    başarılar
  • quote:

Orijinalinden alıntı: VatooVatoo2

ne iş yapmak istediğine göre farklı diller öğrenmen gerek
    eğer database ile ilgili birşey yapmak istiyorsan direk PowerBuilder ve SQL Öğren
    eğer internet programcısı olmak istiyorsan Visual Basic, Java, C#, PHP, ASP, SQL
    eğer security modüllerinin programcısı olmak istiyorsan C, Oracle (unix systeminde)

Saygılar

Eğer hepsi olmak istiyorsan Delphi öğren.....
  • quote:

Orijinalinden alıntı: c1han

quote:

Saygılar

Eğer hepsi olmak istiyorsan Delphi öğren.....

arkadaşım, eğer profesyönel bir programcı olmak istiyosan
    sakın delphi falan oğrenme
    zamanını böşa harcamış olursun
    bugün hiç bir büyük şirkette kullanılmamakta

Saygılarımla

• quote:

Saygılar

güzel özetlemiş.Ayrıca oyun programlama kendi başına bir iştir ve en karmaşıklarından biridir (bana göre en zoru java).Bu dillerin bazılarını (php,asp,sql,az da olsa c) internetten başka bir kaynağa ihtiyaç olmadan azmederek öğrenebilirsin diğerleri için kitap alıp gece gündüz kasman veya kurslara yazılman lazım.

• evet doğru

oyun programlama için iyi matematik ve fizik öğrenmek lazım
    daha sonra en iyi dil ve compiler bence Watcom C++ olur. birde
    internette küçün oyunlar varki, onlarıda JAVA da yazıyolar

SmartCard lara da program yazmak istersenin C ve C++ öğrenin yeter.

Saygılar
  • 1-Yazilimciliga baslicam demissin programcilik diye deistir cunku yazilim farklidir! eger yazilim istiyosan tavsiye PC TURK MAGAZIN oku!
    2-Eft PC TURK magazini kesinlikle oku.Bir cok konuda cok ii bir yazilim dergisi
    3-İngilizceyle basla sonrasi gelir
    4-C++ baya avantajli.Arkadas guzel ozetlemis! ne yapacagina kendin karar ver.
    5-Visual Studio .NET 2003 uwww.torrentspy.com dan indir.Ya da en yakin cd ciden 2005 betasini al :)
    6-Ogrenme konusunda kitap satin alma sakin e-book lari indir interneteki kaynaklari gez ve her yeni ogrendigini uygula
    7-Assembly dan sakin baslama yok yere sistemi cokertirsin

• arkadaşlar konular güzel ama biraz daha açıklayıcı olamazmısınız
  • önce c ile başla. başlangıç için BORLAND TURBO C++ 3.0 iyidir. ( c++ yazdığına bakma, hem c hem c++ programları yazabilirsin)

sonra bu programda c++ ile devam edersin.

buradan indir.

http://www.csharpnedir.com/download/Tc.zip

sonra windows için, RAD (rapid application development) istersen BORLAND C++ BUILDER var.
    veya MICROSOFT VISUAL C++.
  • YA BEN O KADAR ARADIM DEMEK TÜRKÇE Bİ SİTEDEN C İNDİRİLEBİLİYORMUŞ,
    BEN DEV-C++ I İNDİRDİM. ANLADIĞIM KADARIYLA C DE Kİ KOMUTLAR C++ TADA GEÇERLİ O YÜZDEN YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN NE İNDİRDİĞİN O KADAR ÖNEMLİ DEĞİL. ZATEN İLERLEDİKÇE PROGRAMCILIKTA ANCAK O ZAMAN ANLAYACAĞIZ HANGİSİ NEYE CEVAP VERİYOR NEYE KARŞILIK GELİYORDİYE. BENİM AZ BUÇUK ANLADIĞIM C++ TA ÇOK FAZLA HAZIR İŞLERİ KULLANIYORSUN.C DE İSE ÇOK KARMAŞIK Bİ İŞ İÇİN SAYFALARCA KOMUT DÖNGÜ VS GEREKİR DİYE BİLİYORUM.TABİ EMİN DEĞİLİM AMA YENİ BAŞLAYAN BİZLER İÇİN FARKETMEZ. BEN PASCAL GÖRDÜM ORADAKİ ALGORİTMALAR ŞİMDİ ÇOK İŞİME YARIYOR. YANİ C DE DE BAŞLASANIZ FARKATMEZ YİNE ALGORİTM MANTIĞINI ÖĞRENMEK ZORUNDASINIZ.
  • saolun beyler verdiğiniz cevaplar için.. şimdi link atılan c yi indiriyorum bakalım karıştıracam biraz.. Bunun haricinde smartcard olayı nedir açıklayabilir misin ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.