Şimdi Ara

Bilgisayar açılışta anakart logosunu geçmiyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarım açılırken ekrana gelen anakart logosunu geçmiyor. Anakaratın modelininyazılı olduğu ekrandan bios'a geçiş yapıp oradan sistemi açması gerekirken bu ekrandan ileri gitmiyor...
    Delete'ye basınca bios'a giriyor ama daha sonra hdd'den sistemi açmıyor...

Primary master olarak cd rom'u seçip xp cd'si takınca da sorun çözülmüyor...

Acaba sorun ne olabilir?

DH Bisiklet Severler Grubu
    MOSSO LEGARDA 1621 MSM V

Sevdamıza kimse engel olamaz. Bazen hüzün vardır, bazen mutluluk.
    Fener sevgisinin adı konamaz. Ne kupa büyüklüğü, ne şampiyonluk.
  • Bios a girip Full Screen Logo Display [Disable] yaparmısınız

Orijinalden alıntı: zeki41

Bios a girip Full Screen Logo Display [Disable] yaparmısınız

Ben de bunu yazacaktım ama tabii ki bu sorunu çözmeyecek.Denileni yaptıktan sonra karşınıza çıkacak ekranda hangi donanımları tararken donduğunu gözlemler iseniz sonuca daha kolay ulaşabiliriz..

Açıkçası logoyu iptal etmenin sorunu çözeceğini pek sanmıyorum ama eve gidince deneyeceğim...
    Bu arada [del]'e basınca bios donanımları kontrol ederken hepsine tamam diyor...

MOSSO LEGARDA 1621 MSM V

• Ekran logasunda kaldığında veya kalmadan önce TAB tuşuna bas...
    Bios donanım parçalarını kontrol ederken hangisinde takılıyorsa; problemi oradan arayarak devam edeceksiniz. Sonuç olarak probleminiz donanımsal. Mesela; HDD'de takılıyorsa HDD'nin fişini (besleme veya data) çıkarın, veya farketmez her ikisinide çıkarabilirsin. Bios bu kısmı geçip BOOT hatası verecektir, işletim sistemi bulunamadı diye.... bu kontrol ile HDD'nin veya bu HDD'nin bağlantı kablolarında bir problem olduğunu anlarız. Bu ve bunun gibi çözümler için bize bilgi vermelisin ki... çözüm arayalım, sunalım vs...
    "Eğitimli insanlar topluma borçludurlar. Bir işin nasıl yapılabileceğini biliyorken bir başkasının yapamadığını görüp susmaları kendilerini yetiştiren o topluma ihanettir. Bilgi paylaştıkça çoğalır."
  • Sorun çözüldü arkadaşlar öncelikle yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim...

Öncelikle logo ekranını bios'tan "disable" hale getirdim... Doğal olarak sorun çözülmedi. Bu defa da bios ekranında takılı kaldı...
    Sonra sırayla donanımları çıkarmaya başladım. Hdd'den başladım aynı hatayı verdi, dvd-ron'u söktüm olmadı, ide ve sata kablolarıyla uğraştım, son olarak kullanmakta olduğu 2*512 ramlar'den birisini söküp denedim ve düzeldi...

Sonuç itibarı ile arıza "RAM" de çıktı. Bizim makinede de 512 mb ram kaldı...

MOSSO LEGARDA 1621 MSM V

• slm arkadaşlar konu nasıl açılır bilmitorum o yüzden buraya yazıyorum kusura bakmayım ben bugun 7 kurdum pc çok yavaşladı xp kurayım dedim iştetim sitemi hatası dedi kurarken olmadı başka 3 tane xp denedim baktım karmuyo geri 7 kurarken bilgisayar tekrar başlatılıyo dedi ve birdaha başlamadı şu anakart reklamı çıkıyo amerikan vs yazıyo ram şu kadr diyo hh falan diyo ben bu sorunu nasıl çözerim.
    daha öncede oldu bilgisayarcıya götürdüm hdd yanmış dedi iyi dedik aldık bi tane eskiyi aldım antalyada hdd tamiri yapan birine götürdüm o sağlam dedi. 2. hdd takıncada aynı hatayı veriyodu bende birisiyle idare ederken o da açmıyo şimdi acaba yanmışmıdır hangi yolları takip etmeliyim yardım ederseniz sevinirim iyi gecelr

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.