Şimdi Ara

2012'de Android güçlenecek, Symbian liderliğini koruyacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Ülkemizdeki teknoloji severlerin ilk defa Samsung i7500 ile kullanma fırsatı yakaladığı Android'in yurtdışında sürekli gündemde olduğu bilinen bir gerçek. 22 Ekim'de kullanıcıyla buluşmasının ilk yıl dönümünü kutlayacak olan Open Handset Alliance'ın açık kodlu mobil çözümü Gartner'ın analisti Ken Dulaney'e göre önümüzdeki yıllarda başarı çıtasını hızla yükseltecek.


    2012 yılı baz alınarak yapılan analize göre Android önümüzdeki 3 senede işletim sistemi pazarında %14.5'lik bir pay elde edecek ve yılda yaklaşık 76 milyon Android tabanlı cep telefonu satışı yapılacak. Piyasanın şimdiki lideri Symbian OS'in 2012 sonu itibariyle pazardaki payı %39'a düşmesine (bu pay yıllık yaklaşık 203 milyon Symbian tabanlı mobil cihaz demek) rağmen liderliğini sürdürecek. Apple'ın Mac OS X'in bir türevi olarak 2007'de çıkarttığı iPhone OS ise markette %13.7'lik paya sahip olacak. Bu verilere göre 2012 yılı itibariyle mobil işletim sistemi pazarında ilk üç Symbian- Android- iPhone OS olarak şekillenecek.


    2012 yılında pazardaki bir diğer yarışı ise RIM OS ve Windows Mobile arasında yaşanacak. Ken Dulaney'e göre RIM OS 65.25 milyon cihaz- %12.5'lik pazar payı ile %12.8'lik Windows Mobile'ı geçmeye çalışacak. Nokia'nın Internet cihazlarında kullandığı ve N900'le birlikte sürümünü tanıttığı Linux tabanlı Maemo ise 2012 sonunda pazardan %5.4'lük bir paya sahip olacak. Pre ile tekrardan çıkışa geçen ve Pixi ile bu çıkışın devamını getirmek isteyen Palm ise webOS ile %2.1'lik pay elde edecek.








  • Bence biraz erken tahminler, daha android'in ilk örnekleri tek tük piyasaya çıktı.
  • Ayfoncular için güzel haber . Bu sayede apple iphone os'i daha da geliştirir ya da yeni çıkan ayfonlara daha fazla donanım eklemek zorunda kalır.
  • bence android güçlenecek iphone os liderliğe geçecek.
  • ne mübarek yıl şu 2012 bee
  • 2012 de android li ve multitouch lı telefonlar artacak aplm ın webos si ve nokia nın maemo su silinecek.

    symbian nokianın vazgeçilmezleri arasında olduğu için symbian ı geliştirmeye ve iphone a karlşı daha enteresan modeller çıkarmaya devam edecek..

    android wm kadar ciddi ama symbian kadar yaygın olacağı için wm nin daha ok güç kaybetmesine neden olacak.

    wm ise htc nin önderliğinde gücünü kaybetmemek ve ayakta durmak için yenilenmeye devam edecek.

    iphone os çıkacak yeni modeller ve sürüm güncellemeleriyle pazardaki payını koruyacak hatta biraz daha arttıracak.

    android ve iphone os en sağlam ve programlarının yaygınlığı açısından en iyi iki işletim sistemi olacak ve ardından symbian gelecek..

    kendimi kain gibi hissettim

    - nöleceksiniz nöleceksiniiiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fashionality -- 8 Ekim 2009; 19:31:12 >




  • Bence iPhone OS'u sadece iPhone kullandığı için lider olması zor gibi ama tek telefona bakılırsa lider...
  • Google Android, bir Linux platformu olmasına rağmen "sandboxed" Java platformunda uygulamalar geliştirilmek zorunda olması, framework'ün halihazırda sunmadığı hizmetleri oluşturmak için aşırı yoğun işlemci kullanımı olacağı anlamına gelir ve bu da derin işlevli uygulamaların geliştirilmesine engel olacaktır. CorePlayer'ın Android sürümünün kısa bir deneme ardından çıkmayacağının duyrulması da, bunun güncel bir örneğidir.

    Uygulamaları aynı şekilde sınırlandırılmış özgürlüklerle çalışmak zorunda bırakılan bir diğer ciddi platform olan Apple OS X platformunda (iPhone OS) ne kadar gelişkin uygulama varsa Android platformunda da o oranda gelişkin uygulama olacağını düşünüyorum. Palm WebOS da bu kapsama giriyor, eklemek gerek.

    Bu durumda üzerlerinde çalışacak yazılım geliştirme olanakları üzerinden bir genelleme yapmak gerekirse iPhone OS, Android ve WebOS'un daha göze hitap etme odaklı, sunmak istedikleri özellikleri iyi sunmaya optimize edilmiş ancak önceden konmuş sınırları yüzünden normal şartlar altında tüm olanaklarının kullanılamadığı işletim sistemleri cephesi olacak. Bunların arasında en çok cihazda yer alabilen, kuşkusuz Android olacak ve dolayısı ile pazar payı da buna bağlı olarak şekillenecek. İlginçtir, hepsi Amerika kökenli





    Bir diğer cephe olan sınırsız-nerdeyse sınırsız işletim sistemleri olacak. İlk örnek olan Windows Mobile her zaman sunduğu açık (nerdeyse sınırsız) sistem avantajını uzun süre koruyacak ve endüstriyel ölçekte kullanımını uzun süre devam ettirecektir, özellikle de Steve Ballmer'ın son zamanlardaki samimi sözleri düşünülünce :)

    Aynı şekilde bir başka açık (nerdeyse sınırsız) sistem olan Symbian, artık eskisine nazaran çok daha geniş bir ticari heyet tarafından idare edileceği için daha çok tüketici isteğine karşılık verecek şekilde tasarlanacağını düşünüyorum. Üretici firmalara maliyeti olmayacağından ve tamamen açık kaynaklı bir hale geleceğinden (ve tabii ki Nokia sağlam desteğini bir süre daha bırakmayacağından), Windows Mobile'a kıyasla daha fazla pazar payına sahip olacaktır.

    Ve aklıma gelen son işletim sistemi, Maemo. Kendisi Nokia tarafından açık kaynaklı bir şekilde şekillendirilmiş, 5. sürümünü N900 gibi bir cihazla göğüsleyen bir Debian Linux sürümü (örneğin "Ubuntu" da bir Debian Linux sürümüdür). Daha çıkmadığı halde, hiç bir sınırlama içermediği için (Nokia cihazın tanıtımında root yetkilerinin nasıl ele geçirileceğini göstermişti) ve açık kaynaklı olduğu için her isteyenin üzerinde istediği şekilde uygulama geliştirebildiği bir işletim sistemi olması talebini arttırıyor. Nokia'nın 2011'de yoğun Maemo cihaz üretimine geçeceği ve Nokia'nın tüm high-end smartphone pazarını Maemo'ya bırakacağı söyleniyor.





    Umarım gelecekte en az 6 oyuncudan oluşacak* büyük resmi ve oyuncuların aşağı yukarı paylarını görebiliyorsunuzdur şimdi

    * Linux temelli Intel Moblin işletim sisteminin telefon özellikli ve Intel işlemcili cihazlarda stabil bir şekilde kullanılabilir hale geleceği tarih olarak 2011-2012 söyleniyor.




  • Gece bekçisi çok güzel tespitler aynen katılıyorum.İşletim sistemi yazmak güzel ve önemli bir olay fakat pc dünyasıyla integrate olabilmesi plug play ve sorunsuz çalşması çok daha önemli nokia symbianla bunu başardı windowsla en uyumlu cihazla nokia ve symbian..Bunun en büyük kanıtı..
  • Gecen bir haberde okudum, Ms yetkilisi , Windows mobile 7 hakkinda atip tutuyordu baya, 2010 subatta cikacak diye. APP Store ( Ms market place) i olacak ,
    ayrica office 2007 , ie8, java, flash, multi touch i destekliyecekmis

    Hic bahseden olmamis.. ilginc. Ama MS sessiz ve derinden 2010 subatta Iphone OS a kesin yanit verecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m_carleone82

    Gecen bir haberde okudum, Ms yetkilisi , Windows mobile 7 hakkinda atip tutuyordu baya, 2010 subatta cikacak diye. APP Store ( Ms market place) i olacak ,
    ayrica office 2007 , ie8, java, flash, multi touch i destekliyecekmis

    Hic bahseden olmamis.. ilginc. Ama MS sessiz ve derinden 2010 subatta Iphone OS a kesin yanit verecektir.


    iPhone a giderek aşık olmaya başlamış biri olarak nedense herzaman içimden "keşke bi alternatifi çıksa da bi değişiklik yapsak" diye düşünüyorum..

    bu alternatiflerden biri palm pre olur diye düşünürken palm ın menüsünün iphone dan birebir alınmış gibi durması, özellik olarak hemen hemen aynı zamanda çıktığı 3gs den geri kalması ve program yaygınlığının az olması sebebiyle onun iphone un alternatifi olmadığı sonucuna vardım..

    windows mobile işletim sistemine sahip cihazlarımı gerçekten zevkle kullandım (dosya sistemi ve hafif karışık yapısı nedense hoşuma gidiyordu) ama iphone çıktığı zaman windows mobile ın çoğu kişinin zorlanarak kullanacağı karışık ama işlevsel olmayan, iphone os nin ise ufak çocukların bile rahatça kullanabildiği basit ama daha işlevsel ve profesyonel bir işletim sistemi olduğuna karar vererek iphone almaya karar verdim

    eğer windows mobile multitouch ve yaygın program desteği verirse özellikle bu yeni wm nin htc nin çok güzel cihazlarıyla birleştikten sonra iphone a ciddi rakip olabileceğini düşünüyorum inşallah wm çıtayı yükseltir ve daha iyi cihazlar çıkar (belki iphone da ucuzlar)




  • Vay be ne güzel yorumlar yapılmış......zamanında

  • hakikaten android 3 senede symbian ' i piyasadan silmiş :d

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.