Şimdi Ara

EWWET COLT YAKIT ORTALAMALARINIZI GÖRELİM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün saat 21:10'da Mecidiyeköy-Profilo AVM'nin otoparkının 8. Katındaki aracımla Yenibosna'ya doğru hareket ettim. E-5'te sakin bir trafik vardı. Bugün kendi açımdan rekor üstüne rekor kırdım.

Ortalamam 4.4'e düştüğünde, resmini çekmek için cebimden cep telefonumu çıkarırken az daha kaza bile yapıyordum :)) Hatta 2. resmi çekerken de çıkışı kaçırıyordum neredeyse :)) Ama bu tarihi günü belgelemeye değdi bence.

NOT: Bir mesaja birden fazla resim nasıl koyulur bilmiyorum o yüzden sırayla aşağıya koyacağım

İşte E-5 Bakırköy(Ömür) civarında ilk çektiğim resim:

• Bu da birkaç saniye sonra:

Artık yeni hedefim 3'lü ortalamalar Yazın ilerleyen zamanlarında rahatlıkla yapabileceğimi düşünüyorum.

Ayrıca da arabanın LPG'li olduğunu, 4.6 benzine karşılık 5lt gaz yakacağını ve gazı 1.52'de aldığımı düşünürseniz kaç kr. yaktığımı siz hesaplayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catalyst -- 21 Nisan 2009; 22:24:37 >

• güzel bir değer yakalamışsın. yaklaşık hızın kaçtı ve kaçıncı vitesteydin?
  • benim rekorum 4.1.

bir pazar günü kasarak elde ettiğm sıfır duraksamalı, istediğim hızda gidebildiğim 25 km lik güzergah sonucu oluşan ortalamadır.

yaz günü idi.

senin değer çok güzel; benin günlük değerim gündüzleri 5.5- 6.5

geceleri 6-7 arası

genel ortalamam 7,5 litre\100 km
  • Benim genel ortalama şu anda 700km'nin ortalaması 6.3. Aylardır her yakıt aldığımda sıfırlarım, hep 6.5 civarında çıkıyor. Belki yılbaşından beri 7'yi hiç geçmedim her deponun ortalaması olarak bakarsak. Ancak bu haftasonu biraz trafiğe girdim ve ayrıca da araç 3 gün servisteydi. Servise verirken 6.2 idi, alınca 700 metre gitmiş olmasına rağmen 6.4 olmuştu. Tabi rölantide bir süre çalışmış olması muhtemel.

Bu değerleri her zamanki gibi son vites(5) 80km gibi hızlarda sürerek yakaladım. Yani genelde 70-80 arası, eğim aşağı inerken boşta 100'e yaklaştım haliç köprüsüne girerken ya da rapmaya yaklaşırken hız alayım diye 90 yapmışımdır onun dışında 80'i geçmedim.

Aslında her zaman sürdüğüm gibiydi, yanlız yolun boş olması, rüzgar ve hava sıcaklığı durumuna göre 5.2 falan oluyordu son haftalarda hep. Kışın 6 gibi oluyordu genelde.

Katlı otoparktan çıkmış olmasam ve arabayı çalıştırır çalıştırmaz direk yola girmiş olsam, varacağım yer yine ana yola yakın olsa, bir de resim çekicem diye çıkışı kaçırıyor olmasam çok rahat 4'ün altını görürdüm.

Ha, bir de lastik havalarını 32 yapmış olmamın etkisi vardır kışa göre. Kışın 29-30 gidiyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catalyst -- 21 Nisan 2009; 23:26:56 >

• Ortalama değerlerin çok iyi...
  • bugün baktım benim 10.500 km ortalaması 7.4 gösteriyor yol bilgisayarında. bunun 2000km'si uzun yol. kalanı tamamen istanbul şehiriçi. (sabah köprü trafikleri vs..) uzun yolda da sabit 90 ile gitmediğimizi, hem uzun yol hem şehir içinde zaman zaman "kickdown" yaptığımızı, performanslı kullandığımızı gözönüne alırsak bence güzel bir değer. yağ değişince biraz düşer gibi geliyor. bilmiyorum tasshelhoff ne yorum yapar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: rabies

bugün baktım benim 10.500 km ortalaması 7.4 gösteriyor yol bilgisayarında. bunun 2000km'si uzun yol. kalanı tamamen istanbul şehiriçi. (sabah köprü trafikleri vs..) uzun yolda da sabit 90 ile gitmediğimizi, hem uzun yol hem şehir içinde zaman zaman "kickdown" yaptığımızı, performanslı kullandığımızı gözönüne alırsak bence güzel bir değer. yağ değişince biraz düşer gibi geliyor. bilmiyorum tasshelhoff ne yorum yapar..

manuel ayara getirince çıkan şeyden bahsediyosan benim 7.4lt gözüküyor.

Orjinalden alıntı: _opeth

quote:

bugün baktım benim 10.500 km ortalaması 7.4 gösteriyor yol bilgisayarında. bunun 2000km'si uzun yol. kalanı tamamen istanbul şehiriçi. (sabah köprü trafikleri vs..) uzun yolda da sabit 90 ile gitmediğimizi, hem uzun yol hem şehir içinde zaman zaman "kickdown" yaptığımızı, performanslı kullandığımızı gözönüne alırsak bence güzel bir değer. yağ değişince biraz düşer gibi geliyor. bilmiyorum tasshelhoff ne yorum yapar..

manuel ayara getirince çıkan şeyden bahsediyosan benim 7.4lt gözüküyor.

evet ondan bahsediyorum sıfırlanmadığı sürece odometredeki km değerinin yakıt ortalamasını gösteriyor diye biliyorum.

• aynı yakıyoruz demekki. tabi önceki sahibi şehiriçinde mi kullanmış bilinmiyor.

evet ondan bahsediyorum sıfırlanmadığı sürece odometredeki km değerinin yakıt ortalamasını gösteriyor diye biliyorum.

yav ben bunu anlamadım. şimdi ben aracı aldığımdan beri sahip olduğum yakıt ortalamsasını görebiliyor muyum? nasıl görüyorum. ben manuele geçince sıfırlıyorum ama. her seferinde sıfırlamadan önce görülen değer toplam ortalamam mı oluyor şimdi?

Orjinalden alıntı: sinir kupu

yav ben bunu anlamadım. şimdi ben aracı aldığımdan beri sahip olduğum yakıt ortalamsasını görebiliyor muyum? nasıl görüyorum. ben manuele geçince sıfırlıyorum ama. her seferinde sıfırlamadan önce görülen değer toplam ortalamam mı oluyor şimdi?

sabah otomatik olarak o gün için geçerli olan yakıt ortalamasını gösteriyor(ilk çalıştırdığınızda hiç değer göstermiyor --- üç çizgi). manuel moda aldığınızda bir değer gösteriyor. o değer odometredeki toplam km'nin ortalama tüketim değeri diye biliyorum, tabi sıfırlanmadıysa. (manuel mod sıfırlanıyormu, eğer sıfırlanıyorsaı nasıl yapılıyor bilmiyorum...)

çok karışık oldu az daha uğraşsak hayatın anlamını bulacaz gibi geliyor bana

tasshelhoff bir el atsa güzel olacak

• takım forumuna yazmıştım ama burda ayrıtılı açayım.

saat 15:00 Merter Migros'un(otoyolun kenarında) yan sokağından Bakırköy sahile doğru ve ordanda tüm boğaz boyunca sahilden, eminönü-karaköy-beşiktaş-ortaköy-bebek-rumeli hisarı-emirgan-istinye güzergahı izlenerek istinye bayırındaki pembe köşkte çay molası verildi. Araçta 6 kişiydik. Arkadaşımın ailesi ilk defa istanbula geldi şöyle bir sahil turu yaptık.
    Çay içildikten sonra istinye bayırından maslak ve akabinde 2 köprü tem bağlantısından tekrar mertere geldik.
    klima sürekli açık ve beşiktaş-ortaköy trafığinde dur-kalk yapılarak gidilen ve ortlama 7,2.

Orjinalden alıntı: ayhanSAD

takım forumuna yazmıştım ama burda ayrıtılı açayım.

saat 15:00 Merter Migros'un(otoyolun kenarında) yan sokağından Bakırköy sahile doğru ve ordanda tüm boğaz boyunca sahilden, eminönü-karaköy-beşiktaş-ortaköy-bebek-rumeli hisarı-emirgan-istinye güzergahı izlenerek istinye bayırındaki pembe köşkte çay molası verildi. Araçta 6 kişiydik. Arkadaşımın ailesi ilk defa istanbula geldi şöyle bir sahil turu yaptık.
    Çay içildikten sonra istinye bayırından maslak ve akabinde 2 köprü tem bağlantısından tekrar mertere geldik.
    klima sürekli açık ve beşiktaş-ortaköy trafığinde dur-kalk yapılarak gidilen ve ortlama 7,2.

6 kişi nasıl sığdınız? gerçi colttan beklenir, şaşırmamak lazım. biz cz3 le 5 kişi(yapılı ) çok rahat yolculuk yapmıştık..

• arkaya 3kişi arkadaşım annesi ve babası (malum yaşlı insanlar sıkıştımaya gelmez.)
    öndede benim hanım ile arkadaşın nişanlsı onlar genç sıkışıverdiler.
    malum colt vites değiştirmeyede gerek olmadığı için gidiyo paşalar gibi.
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ayhanSAD

takım forumuna yazmıştım ama burda ayrıtılı açayım.

6 kişi nasıl sığdınız? gerçi colttan beklenir, şaşırmamak lazım. biz cz3 le 5 kişi(yapılı ) çok rahat yolculuk yapmıştık..

• biz 6 kişi annem,babam kardeşim eşim ben ve eşimin kardeşi (en küçüğü 22 yasında) göztepeden taksime gitmiştik gece.Ama araç ne yalan diyim 1.köprü yokuşunu cıkarken anası ağladı.Trafikte dur kalk 6 kişiyle çok zor coltta.Dedim araç motoru bırakacak.
  • valla bizde hanımlar zayıftı bende 72 kiloyum ama arkadaş ve babası bayağı varlar ama hiç zorlanma olmadı. yolun büyük bir kısmı sahil şeridi oldu için düzlüktü. birtek istinye bayır vardı yokuş diyebileceğim orayada yan yoldan girdiğim için gazı kökledim araba fırladı diyebilirim. onun dışında hiç zorluk çekmedik.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.