Şimdi Ara

AKASA INFINITI FULL TOWER KASA INCELEMESI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
11.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  AKASA INFINITI FULL TOWER KASA INCELEMESI

INFINITI ZOR

Merhaba, Akasa Infiniti Zor modeli kasayı inceleme fırsatı buldum. Adım adım kasa ile ilgili görüşlerimi incelemede okuyabilirsiniz. Rakiplerine göre fiyat avantajı bulunan Infiniti, fiyat/performans olarak ne durumda göreceğiz.Teknik özelliklerden başlayarak, montaj, malzeme kalitesi, tasarım gibi kriterlerle kasayı değerlendirmeye başlayalım.

GENEL ÖZELLİKLER

MESH IZGARA, ŞEFFAF YAN PANEL VE MAVI LED'LI FANLAR
    PAXMATE ÖZEL SESSIZLEŞTIRICI YÜZEY KAPLAMASI
    UYUMLU ANAKARTLAR: ATX, MICRO-ATX, EXTENDED-ATX
    5.25 INCH YUVA: 11 ADET
    3.5 INCH' İÇ YUVA: 6 ADET
    3.5 INCH DIŞ YUVA: 1 ADET

SOĞUTMA

DAHIL FANLAR: 3 ADET MAVI-LED FAN (12CM)
    FAN HIZI: 1200 RPM
    FAN HAVA AKIŞI: 47.98 CFM
    FAN GÜRÜLTÜSÜ: 23.1 DB

DİĞER ÖZELLİKLER

FILTRE: 2 ADET YIKANABILIR FILTRE
    USB YUVA: 2
    FIREWIRE YUVA: 1
    SES: 1 ADET GIRIŞ, 1 ADET ÇIKIŞ
    E-SATA YUVA: 1 ADET
    BOYUTLAR: 523 X 205 X 540MM (YÜKSEKLIK X GENIŞLIK X DERINLIK)
    AĞIRLIK: 10.5KG
    GÜÇ KAYNAĞI : HIGHPOWER PLUS 500W

İLK İZLENİM

Resimleri orijinal boyutlarında görmek için üzerine tıklayınız.

Kasanın tarafıma ulaşması ile fotoğraflamaya başladım. Dikkatimi çeken kasayı muhafaza eden köpükler oldu. Sıradan köpükler gibi dağılmıyor, kolay tahrip olmuyor. Tanıtım kampanyası doğrultusunda 2 adet fan hediye ediyorlar, yani Infiniti toplam olarak 5 adet fan (3x12cm led + 2x12cm) ile gelmiş oluyor. İlk izlenim olarak kasa sağlam yapısıyla güven veriyor. Ayrıca High Power 500W güç kaynağı birçok sistem için yeterli bir seçim olmuş.

DIŞ GÖRÜNÜM VE EBATLARI

Kasanın ebatları; 523 X 205 X 540mm. Stacker ile karşılaştırdığımızda (resimlerde göreceksiniz) Infiniti'nin, Stacker'a nazaran bir miktar daha küçük olduğunu göreceksiniz. Sonraki bölümde kasanın içine ait fotoğrafları gördüğünüzde ise hacminin yeterli olduğunu anlayacaksınız. Kasanın arka tarafına dikkat edecek olursanız iki yuvarlak delik göreceksiniz, su soğutma için bırakılmış bu delikler kullanışlı olacaktır.

Dikkatimi çeken bir başka husus ise kasa kapağının iç tarafında ve kasa tabanında yapılan yalıtım. Dış görünümden bahsetmişken mavi ledli fanların ve plexyli yan kapağın kasaya kattığı havadan da bahsetmek lazım. Kasa kendinden modlu geliyor neredeyse, birkaç ufak ekleme ile kasayı daha da güzel göstermek mümkün.

Kasanın ön panelinde 2 usb giriş ile beraber firewire ve e-sata girişlerini görebiliyoruz.

MONTAJ

Infiniti'nin montajı Stacker'dan sonra çocuk oyuncağı gibi geldi. Hard disk yuvaları özellikle inanılmaz kolay takılıyor. Kasada harddisk yuvasını tutan klipsler var bunları el yordamı ile çekip çıkartıyorsunuz. Başka hiçbirşey yapmaya gerek yok. Önde hard disk yuvalarına bağlı 2 adet 12 cm fan ve bir de arka tarafta 12 cm lik bir fan bulunuyor. Bunların hepsi ledli fanlar. Ben gerek görmediğimden öndeki 1 adet fanı iptal ettim. Ön kapak tamamen çıkıyor ve bunu da vidasız yapmak mümkün. Kasanın içi yeterince geniş olduğundan montajda size zorluk çıkaracak birşey kalmıyor.

KULLANDIĞIM SİSTEM

INTEL C2D E4300
    GIGABYTE DS3
    2x1 KINGSTON DDR2 667
    POWERCOLOR X1950 Pro

Sistem boştayken sıcaklık ölçümü:

SONUÇ VE TEŞEKKÜR

Kasanın artıları: Uygun fiyat, kolay montaj, 12cm lik sessiz fanlar, geniş iç hacim, soğutma

Kasanın eksileri: Ağır, yan kapaklar kolay çizilebilir, kasa ayakları daha kaliteli olabilirdi.

Son söz olarak; Hız aşırtma yapanlar, birkaç hard disk kullananlar ve soğutma sorunu yaşayanlar için doğru seçim olacaktır. Fiyatını da hesaba katarsak fiyat/ performans olarak uygun bir kasa. Stackerımı bıraktığımdan dolayı pişman değilim. İhtiyacı olanlara tavsiye ederim.

Kasanın temininde yardımcı olan Akortek'e ve Umut Bey'e teşekkür ederim.

Kasanın fiyatı 500W Highpower güç kaynağı ile birlikte 169$ +kdv

Güç kaynaksız fiyatı 139$ +kdv.

Tüm sorularınızı yanıtlayabilirim. İyi forumlar!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖnceVatan -- 14 Aralık 2008; 23:14:37 >

• Bende kasa arayışı içindeydim.

NZXT Tempest ile bu kasa arasında kaldım. Infiniti' deki üst fanların yeri çok kötü olmuş bence. Tempest'in fanları tam işlemci üzerinde ve 2 adet 140mm.

Birşey sorayım, bu kasayı güç kaynağı olmadan almak mümkünmü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Applejack -- 20 Kasım 2008; 13:09:56 >
  • Güç kaynaksız olarak ta satılıyor. Güç kaynaksız fiyatı 139$ +kdv. Yerinizde olsam güç kaynaklı satın alırım. Gerçekten sessiz bir model.

Üst fanlarının yeri derken neyi kasttettiniz anlamadım?
  • çok güzel çalışma teşekkürler..
  • Yukarıdaki egzoz fanları. Hani CD - DVD sürücülerinin üstünde bulunan.

Ayrıca 700W güç kaynağım var zaten, fazlalık olucak diğer güç kaynağı. Benim için en mantıklı seçim tempest olucak..
  • Tabiki sizin seçiminiz

Fiyat/performans olarak, özellikle güç kaynağı opsiyonu ile birlikte Infiniti tercih sebebimdir.
  • Çok güzel bir inceleme olmuş elinize sağlık
    169$+kdv'ye bulunmaz bir ürün bence. Hiç yoktan güç kaynağını satsanız kasa 90-100$ civarına gelir.
    Boyut ta Stacker'la kıyaslandığında aşağı kalır bir durumda değil, 11 adet CD-Rom yuvası mevcut. Ayrıca pleksi yan panel, 3 adet mavi LED'li fan ve 2 adet te ekstra ile süper soğutma sağlar. Sessizleştirici yalıtım malzemeleri de çok iyi düşünülmüş. Bence fiyatına göre çok çok başarılı bir ürün

@DsgnrYgt

Hocam NZXT Tempest resimlerde güzel ancak gerçekte hiç o kadar gösterişli değil. Herkes photoshoplu resimlerine aldanıyor. Biraz alttaki incelemeden resimlerine bakmanızı öneririm
    http://www.pckoloji.com/urun-incelemeler/2226-nzxt-tempest-kasa.html

Asıl olay ise NZXT Tempest ve Akasa Infiniti'nin kıyaslanmaması gerektiği... NZXT Tempest çok daha ufak bir kasa Ön tarafında 9 cd-rom yuvası mevcut...
    Bana kalırsa Infiniti almak çok daha mantıklı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İnceleme için teşekkürler
    169$ +kdv nerde satılıyor sitesinde 199$+kdv gözüküyor
  • @ X-GeN

Yalıtımdan bahsettim ama detaylı olarak açıklama yapmadım sanırım. Akasa PAXMATE ÖZEL SESSIZLEŞTIRICI YÜZEY KAPLAMASI kullanmış bu modelde. Sessiz olduğunu incelemede belirtmiştim zaten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MALİ MÜŞAVİR

İnceleme için teşekkürler
    169$ +kdv nerde satılıyor sitesinde 199$+kdv gözüküyor

Gigatek'e üye olursanız özel üye fiyatı 169$+kdv.
  • quote:

Hocam NZXT Tempest resimlerde güzel ancak gerçekte hiç o kadar gösterişli değil. Herkes photoshoplu resimlerine aldanıyor. Biraz alttaki incelemeden resimlerine bakmanızı öneririm
    http://www.pckoloji.com/urun-incelemeler/2226-nzxt-tempest-kasa.html

Asıl olay ise NZXT Tempest ve Akasa Infiniti'nin kıyaslanmaması gerektiği... NZXT Tempest çok daha ufak bir kasa Ön tarafında 9 cd-rom yuvası mevcut...
    Bana kalırsa Infiniti almak çok daha mantıklı

NZXT kendi sayfasından;

quote:

DIMENSIONS (W x H x D) 211.5 X 521.5 X 562 mm

Gördüğün gibi tempest daha büyük.

• Hocam dış iskelet üstünde bulunan plastikleri de katıyorlar onlar boyuta, o yüzden yanıltıyor
    Yoksa resimlere bakarsanız durum ortada, birinde 9 adet diğerinde 11 adet optik sürücü yuvası mevcut..

• Bakalım, doların gidişatı kötü..

Bu aralar biraz zor alırım zaten.. Bakalım alıcağım güne kadar düşüncelerim değişicekmi? Yoksa infiniti'mi alıcam?
  • Yeni resimler eklendi
  • Güç kaynaklı almak çok daha mantıklı. 30 dolara 500W lık High Power alınmış oluyor ki tek başına güç kaynağı heralde iki katı kadardır.

Elinize sağlık, güle güle kullanın.
  • @ Hökela

Teşekkür ederim.

Güç kaynağı tek başına 80$+kdv gibi bir rakama geliyor. Kasa fiyat olarak gerçekten makul.
  • Hocam elinize sağlık, çalışmanız gerçekten çok güzel olmuş
  • Sağol hocam
  • kasayı güç kaynağı olmadan almak isteyen arkadaş varsa güç kaynağını ben alabilirim 30$+kdv ye

benim ne karım olcak diye düşünen olabilir. hayır işlemiş olucaksınız
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.