Şimdi Ara

notebook ses kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
7.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar toshiba p300-133 notebook um var. ses kartı modelini nasıl öğrenebilirim. 5+1 ses destekleyip desteklemediğini öğrenmek istiyorum

5.1 kayıtlı vaw , dts vs. uzantılı dosyalardan da uygun yürütücü/ sanal cd ile 5.1 alma şansınız olabilir. denemeniz lazım.

bunun dışında kalan durumlarda ( streo ) pcm encode yada analog streo line ses alabilirsiniz.

optik bağlantı için uygun adaptör ve kablo edinmeniz lazım. forumda birkaç kez link verildi araştıınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 2 Kasım 2008; 19:10:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: keleminabi

ses cipiniz conexant
    bu laptoptan
    DVD film izlerken optik bağlantı ile doby/dts decoderli dış ses sistemi ile 5.1 çevresel ses alabilirsin.
    5.1 kayıtlı vaw , dts vs. uzantılı dosyalardan da uygun yürütücü/ sanal cd ile 5.1 alma şansınız olabilir. denemeniz lazım.

bunun dışında kalan durumlarda ( streo ) pcm encode yada analog streo line ses alabilirsiniz.

optik bağlantı için uygun adaptör ve kablo edinmeniz lazım. forumda birkaç kez link verildi araştıınız.

hangi 5+1 i önerirsiniz.ayrıca laptopun tek ses çıkışı var. 5+1 i nasıl bağlayabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert6385 -- 2 Kasım 2008; 23:18:37 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert6385 -- 5 Ocak 2009; 1:59:38 >

hangi 5+1 i önerirsiniz.ayrıca laptopun tek ses çıkışı var. 5+1 i nasıl bağlayabilirim?

Decoderi olan bir ses sistemi almalısınız.

şimdi kulaklık çıkışına bakın orada kırmızı ışık varsa optik çıkışı var demektir.

kırmızı ışık yoksa ses kartı yazılımından spdif çıkışı aktif ediniz yada windows ses yöntecisiniden çıkış defaultu spdif olarak seçiniz (vista için mümkün) kırmızı ışığı görürseniz, oraya uygun adaptör ve optik kablo takarak optik girişli ses sistemi ile önceki cevabımda saydığım durumlarda 5.1 ses almanız mümkün.
  • quote:

quote:

Decoderi olan bir ses sistemi almalısınız.

şimdi kulaklık çıkışına bakın orada kırmızı ışık varsa optik çıkışı var demektir.

kırmızı ışık yoksa ses kartı yazılımından spdif çıkışı aktif ediniz yada windows ses yöntecisiniden çıkış defaultu spdif olarak seçiniz (vista için mümkün) kırmızı ışığı görürseniz, oraya uygun adaptör ve optik kablo takarak optik girişli ses sistemi ile önceki cevabımda saydığım durumlarda 5.1 ses almanız mümkün.

ses kartı yazılımından spdif çıkışı aktif ediniz demişsiniz. bnm bilgisayar xp. bunu nasıl yapabilirim. ses kartı yazılımı dediğiniz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert6385 -- 3 Kasım 2008; 23:17:08 >

• resim benim bilgisayardaki ayarlara ait
    iki ses kartı var ikisininde ilgili ayarını işaretledim.

sizin ses kartı ayarlarınızı siz kurcalayarak bulun.
    bu ayara girş genel olarak saatin yanında (tray ikon modunda)
    bulunur.
    kulaklık girişinden kırmızı ışık geldiğinde spdif aktif demektir.

notebook ses kartı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses kartı tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Onboard Ses Kartı Sorunu
    2 yıl önce açıldı
    SES KARTI TAVSİYESİ..?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

resim benim bilgisayardaki ayarlara ait
    iki ses kartı var ikisininde ilgili ayarını işaretledim.

sizin ses kartı ayarlarınızı siz kurcalayarak bulun.
    bu ayara girş genel olarak saatin yanında (tray ikon modunda)
    bulunur.
    kulaklık girişinden kırmızı ışık geldiğinde spdif aktif demektir.

notebook ses kartı

bnm bilgisayarda böyle bir şey varmış öğrendiğim kadarıyla heralde. ama ben açmasını bulamadım bulamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert6385 -- 4 Kasım 2008; 12:34:20 >

• Soldaki resimde Kırmızı çerçeveye aldığınız yerde en altakini seçin.
    Sağdakinde de Digital I/O yu seçin

Orjinalden alıntı: ATA@

Soldaki resimde Kırmızı çerçeveye aldığınız yerde en altakini seçin.
    Sağdakinde de Digital I/O yu seçin

bnm bilgisayarda olan şey optik çıkış. ama aktif etmek için olan programı bulamadım ki o dediklerini işaretliyeyim. sanırm ses kartından girmek gerekiyormuş ama bn nasıl girilir bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert6385 -- 4 Kasım 2008; 14:03:49 >

Ses kartınız nedir?

mert6385

Ses kartınız nedir?

conexant sanırım.

sanarak çözüm bulamazsınız.
    Tam yazmalısınız.
    Sigmatel* 9274D gibi

haklısnız sanarak çözüm bulamayız . ancak nasıl örenileceğini bilmiyorum. konudaki ilk mesajıma bakarsanız onu da soruyorum :). gelen mesajda arkadaş bnm bilgisayarın markasına bakarak conexant ses çipiniz var yazmış. bende ona güvenerek öyle yazdım. bi de sesle ilgili özelliklere girdiğimde conexant hd output falan yazıyo çoğu yerde

Ekran kartıüretici : ATI
    tür : HyperMemory™™ teknolojisini destekleyen ATI Mobility Radeon™™ HD 3650
    bellek kapasitesi : 512 MB ayrılmış VRAM (2 GB'lık sistem belleğine sahip HyperMemory™ teknolojisi kullanan toplam 1.279 MB'a kadar kullanılabilir grafik belleği)
    bellek türü : DDR Video RAM (resp. birleştirilmiş DDR Video RAM ve DDR sistem belleği)
    bağlı veri yolu : 16x PCI Express

Arabirimler
    1 x DC-girişi
    1 x harici monitör
    1 x RJ-11
    1 x RJ-45
    1 x TV çıkışı (s-Video)
    1 x i.LINK® (IEEE 1394)
    1 x external microphone
    1 x kulaklık (stereo)
    1 x Kulaklık soketi ile paylaşımlı SP/DIF (optik)
    4 (Sol 2, Sağ 2) x USB 2.0
    1 x dahili mikrofon özelliğine sahip entegre 1.3 Megapiksel Web Kamerası
    1 x 5'i bir arada Bridge Media yuvası (En fazla 16 GB SD™ Kart desteği, en fazla 256 MB ® Memory Stick™, en fazla 2 GB Memory Stick Pro™, en fazla 1 GB MultiMedia Card™ ve en fazla 2 GB xD-Picture Card™)
    1 x HDMI-CEC

Ses sistemi
    desteklenen ses biçimi : 24-bit stereo
    desteklenen ses standartları : MIDI desteği
    hoparlörler : dahili Harman Kardon®stereo hoparlörler
    üretici : Toshiba Bas Özelliği Geliştirilmiş Ses Sistemi ve Dolby® Sound Room™

Arkadaşım Kırmızı yaptığım 3,5 Kulaklık jack ını S/DIF out olarak kullanabileceğin anlaşılıyor.
    Buradan fotodaki gibi bir kablo ile Ses sisteminize Stereo ve Dijital 5.1 aktarabiliyor olmalısınız.
     notebook ses kartı

Diğer yandan HDMI yukardaki özelliklerde mavi yaptım. o bağlantınızdan da
    Stereo/Mull.Chn.5.1/Dijital Bitstream 5.1-6.1-7.1 aktarabiliyor olmalısınız.

Bir başka konu ise başaka bir sitede sizin notebook için Optic çıkış var diyor.
    Bu bağlantı ile çok daha kolay DD 5.1 ses aktarabilirsiniz.
    Acaba notebook unuzu siz tam inceledinizmi? Yoksa verdiğiniz modelin çeşitli türevlerimi var?
    optic çıkış var diyen İlgili sitehttp://www.notebookplatformu.com/index.php?yon=urun&urun=1281

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 4 Kasım 2008; 18:21:08 >

• Bu Mesaj Genel Olarak.
    3,5 jack üzerinden S/PDIF desteği veren ürünler içindir.

İlk önce şunu belirtmekte fayda var. S/DIF çıkıştan ya STEREO 2.0 ses aktarılır, yada Bitstream Olarak kodlanmış
    Dijital 5.1 ses aktarılabilir.
    Analog çok kanallı(5.1)/Multi Chn.(5.1) Aktarılamaz.

Şayet Böyle bir durum varsa herhangi bir üründe.
    3,5 jack ın S/PDIF desteği

Bu kablo ile o çıkışınızı COAXIAL çıkış olarak kullanabilirsiniz.
     notebook ses kartı

Bu kablo ile o çıkışınızı OPTIC çıkış olarak kullanabilirsiniz.
     notebook ses kartı

Tabi yukardaki kabloları heryerde bulmak zor.
    Bunu bulmak daha kolay. Bu aparat ile S/PDIF çıkışınızı COAXIAL e çevirip
    sonra RCA to RCA kablo ile sesi ses sisteminize aktarabilirsiniz.
     notebook ses kartı

Bu aparatı bulabiliyorsanız bununlada S/PDIF çıkışınızı OPTIC çıkışa çevirip.
    OPTIC kablo ile sesi dijital olarak ses sisteminize aktarabilirsiniz.
     notebook ses kartı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 4 Kasım 2008; 18:22:40 >

• quote:

1 x Kulaklık soketi ile paylaşımlı SP/DIF (optik)

dikkat
    laptop özelliklerinde spdif optik olarak özellikle yazılmış sadece optik bağlantıya yöneliniz spdif elektrik çıkışınız olmayabilir.

@ATA@
    nın verdiği kablo ve bağlantıların yarısı elektrik ( Coax, RCA) spdif türü bunlar işinizi görmeyebilir.
    sadece 2. verdiği kablo ile 2. sıradaki adaptör uyumlu gözüküyor. Tam olarak araştırmadan elektriki bağlantı sağlayan kablo ve konnector almayınız.
    (yani 2. ve 4. resim uyumlu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 4 Kasım 2008; 18:18:13 >
  • keleminabi

Hatırlatma için sağol. Mesajımda gerekli düzeltmeleri yaptım.

4 Fotoğrafın olduğu mesajım notebook için soran arkadaşa verilmiş cevap değildir.

GENEL OLARAK 3,5 JACKI OLUPTA S/PDIF DESTEĞİ VEREN CİHAZLAR İÇİNDİR.
    http://forum.donanimhaber.com/m_26888666/tm.htm bu sistemden almayı düşünüyorum. bir kere daha bakabilirseniz sevinirim. arkadaş içinden çıkan kabloları da yazmış. bu sistemi alsam sorun olmaz değil mi?

not: ayrıca kelemiabi ; siz demiştiniz ki kualklık çıkışında krımızı ışık yanması gerekiyor. o ışık bende yanmıyor. ne yapmam gerekir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert6385 -- 4 Kasım 2008; 22:58:44 >

Ancak seti alan ve konuyu açan üyeye 3.5 adaptörü varmı optik kablo 3.5 kulaklık jackine uygun mu diye sor resimlerden pek anlaşılmıyor. eğer 3.5 adaptörü varsa yada optik kablo uygunsa ona da ihtiyacın kalmaz.

Tabi kalite kısmını bilemem. bu konu tamemen kişisel ve duygusal.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.