Şimdi Ara

Everest 5.1 H5402 Digital Ses Sistemi **En sonunda aldım**

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
382
Cevap
2
Favori
61.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Everest 5.1 H5402 Digital Ses Sistemi **En sonunda aldım** Öncelikle Ramazan bayramınızı içtenlikle kutlarım arkadaşlar. Everest H5402 dijital ses sistemini en sonunda aldım. Ürünü evkurdan nakit 100 ytl' ye aldım fiyata ilk önce inanamadım ama üzümünü ye bağını sorma durumu oldu biraz fazla kurcalamadım açıkcası. (Piyasada yaklaşık 195-230 ytl arası satılıyor. hepsi burada hızlı al vs.) Almadan önce bu sitede olsun diğer bilişim forumlarında olsun bu ürün hakkında çok fazla ve dikkate değer bir bilgiye ulaşamadım. Kafamda birçok soru işaretiyle aldım bu sistemi. Satın almama karar verme aşamasında Wolverine arkadaş karar vermeme yardımcı oldu. Bende bu setle ilgilenen arkadaşlar için bu açığı nacizane kapatmaya çalışacağım. Sorularınızda olursa yardımcı olmaya çalışacağım neyse lafı uzatmayayım konuya geleyim artık;

EVEREST H5402 105W RMS 5+1OPTİK UZ.KUM SILVER SPK

# Kanal : 5.1 Kanal
    # Güç Çıkışı : 30W+15x5(RMS)
    # Frekans Aralığı : 40Hz – 20KHz
    # Kontrol Panel : Açma/kapama, Bas, tiz(Front,Center,Rear,Bass,Power,Mute,Volume)
    # Uz. Kumanda: çok fonsiyonlu
    # Boyutları(ExDxY) : 5.25' +2.5' x 10
    # Renk Seçeneği : Siyah-Gümüş
    # Diğer Özellikleri : Dolby Digital(AC-3, Decoder mimarisi, DTS,PCM,and Dolby Prologic destekler,magnetik koruma
    # Giriş : 2 Digital(1xOpptical,1xCoxial) 2 Analog(AUX,CD)
    # Garanti Süresi : 24 Ay -Segment bilgisayar-

**Setin detaylı kurulum fotoğrafları**

Çok kaba bir kutusu yok akıllıca ve güzel paketlenmiş ama göründüğünden ağır bir kutusu var.

Uydular 360 derece dönebilen çift sürücülü bir yapıya sahip adeta gülle gibi ağır 1 kilodan fazla olduğunu tahmin ediyorum. Uyduların arkasında hoparlör standına bağlamak için vida yerleri mevcut. Uydu kabloları subdan soketle çıkıp uçları açık bulunmakta ve uydu lara kırmızı ve siyah renkte bulunan çift tırnak sayesinde bağlanmakta.

Sub beklediğimden daha hafif ve compact

İşte subwoofer

Sub üzerinde 1 adet cd left right giriş 1 adet aux left rigt giriş 1 adet coaxial giriş ve 1 adet optik giriş mevcut. Üsttede soğutucusu bulunmakta.

Kablo uzunlukları gayet yeterli ön uydular tam ölçmedim ama 2 metre arka surround uydular 4-5 metre arası uzunlukta zaten uçları açık olduğu için ilave yapılabilir yada daha uzun bir kablo takılabilir uydular tırnaklarla bağlandığı için bu konuda daha rahatız. Analog kablolar aux için 1 adet cd için 1 adet ve başka bir kabloda var yanında. Bunun dışında optik kabloda var. Yani anlayacağınız sistemi aynı anda 4 ses kaynağına bağlayabilirsiniz arkadaşlar tabi 1 adet coax kablo alırsanız. Set multi fonksiyonlu bir kumandaya sahip. Kumandada ses testi, mode değiştirme (-dolby prologic-stero-theater-hall- bunlar arasında kumandadan geçiş yapabiliyorsunuz), reset, power tuşu mevcut. Bunun dışında ses kaynağını değiştirme imkanımız bulunuyor. Kumanda üzerinden 1-aux 2- cd 3-coaxial 4-optical ses kaynaklarından istediğiniz birisine hemen geçiş yapabilirsiniz. Bunun dışında esas benim hoşuma giden özelliğe gelince; subwoofer, center, front L, front R, surround L, sorround R olmak üzere sub dahil bütün uyduların seslerini bağımsız bir şekilde artırıp azaltabiliyoruz kumanda sayesinde. Bu özellik çok hoşuma gitti çünkü odanın durumuna göre çevresel sesi yakalamak ince ayarlarla daha kolay olacak mesela bir uydu size çok uzak kaldıysa onun sesini diğerlerinden bağımsız bir şekilde artırıp kısabilirsiniz. Yada vokal sesler düşük gelirse sadece center sesini yükseltebilirsiniz kumanda ile. Unutmadan birde genel ses seviyesi ve mute tuşları mevcut.

Seti şu anda bu şekilde kullanıyorum yer problemi olduğundan dolayı arka uydularda masada bulunuyor kısa süre için.

Setin dijital girişleri

Bilgi ekranı hangi modda olduğunu ve ses seviyesini buradan takip edebilirsiniz. Görünüşü buradakinden çok daha şık diyebilirim.

İNCELEME

İlk izlenimlerimi anlatmadan önce seti ne şekilde hangi bileşenlerle test ettiğimi söylemem gerekli sanırım. Seti şu anda aux girişinden bağlı şekilde kullanıyorum. Bu setin analog 5.1 girişi yok bu yüzden coaxial yada optik çıkışlı bir ses kartına ihtiyacınız olacak öncelikle setin yanında optik ve normal kablo geliyor coax kablo bulunmuyor. Benim ses kartıda ne coax nede optik çıkışa sahip değil. (Bu konuyu şu topictehttp://forum.donanimhaber.com/m_26792113/tm.htm alpxtreme arkadaşın tavsiyesiyle çözmeye çalışıyorum) Yani şu anda seti aux bağlantısının elverdiği oranda test etmiş ve bu sonuçları bu bağlantı ile elde ettiğimi bilmenizi isterim. 5.1 çıkışlı ses kartı ve coax kablo ile dijital bağlatıdan sonra ses sistemini tekrar değerlendireceğim. Şimdilik izlenimlerim.

1- Müzik

Bundan önceki sistemin 2.1 di ve 2.1 ses sitemlerinin müzik performansını herkes çok iyi bilir. Çin malı ucuz bir sistem olmasına rağmen ses kalitesi baslar ve tizler süperdi. Birde hep 5.1 ses sistemlerin müzik için tavsiye edilmediğini bildiğim için fazla bir beklentim olmadan player ı açtım. Stereo modunda 2 uydu ve subdan gayet kaliteli bir ses aldım. Hatta tizlerde 2.1 sistemimi hiç aratmayacak bir kaliteye sahipti set. Baslar ise adeta süperdi bu kadar derin ve tok bir bas alacağımı tahmin etmemiştim. kaldiki buraya kadar sadece baslar eski sistemime oranla öne geçmişti taki müzik için yaratılmış dolby prologic moduna alana kadar. Bu modda adeta dinlediğim müzikleri tanıyamadım arkadaşlar sesler 5 uydu ve sub dan sorround ve müthiş bir uyum ve senkron ile geliyordu. Adeta seslerin coştuğunu söyleyebilirim ses çok kaliteli ve gerçek surround olarak dağılıyor merkezden vokal ağırlıklı ses geliyor diğer uydulardan ise çok kaliteli ve çok hoş bir sorround ses geliyor uydulardan farklı ensturumanların seslerini duya biliyorum. Sesin adeta sizi sardığını söyleyebilirim. Çok farklı güzel bir akustiğe sahip ses yine çok başarılı subwooferla adeta çok iyi bütünleşip odanızı bir konsere dönüştürüyor. Sesi çok açmadanda kısık seste dahi tok bas ve kaliteli surround ses alabiliyorsunuz. Subwoofer ve uydular çok iyi uyum içerisindeler sub ın derin basları çok keyifli insanın başını ağrıtmadan saatlerce müzik dinletebiliyor size bazı müziklerde okadar derin bas veriyorki müzikle birlikte devam ediyor bas adeta. Bundan sonra 5.1 set alırsam şayet ilk arayacağım şeylerden biri dolby prologic olacak sizede tavsiyem bu özelliği mutlaka arayın.

2- Film

Seti ilkolarak hep aklımda gelmiş geçmiş en iyi karelerden biri olarak yer eden Matrix 1 deki o lobi sahnesi vardır bilirsiniz işte orayı direk açarak test ettim. Aux tan bağladığım halde dolby prologic modda yine bütün hoparlörlerden surround ses aldım kalite olarak bas tiz uyumunun iyi olduğunu söylemiştim zaten uydu hoparlörler gayet net ve temiz ses verirken subwoofer da olması gereken yerde basları çalabiliyordu yeteri kadar fakat basları çok gürültülü değil derin ve temiz geliyor ve gerektiğinde kendini size hissettiriyor ve asla uyduları bastırmıyor. Odamın kapısını kapatıp sesi sonuna kadar açtım deneme amaçlı bu sahnede seste hiç bozulma olmadı hem uydularda hemde sub da ses hala çok netti sanki ayarı müsade etse 80 den fazla yükseltebilirmiş hissi veriyor size. Ama evdekiler rahatsız olduğu için 10 saniye bu seviyede çalıştırabildim sonra sesi kısmak zorunda kaldım. Tabi aslında digital bağlantıdan sonra film performansını test etmek lazım ( Bildiğim kadarıyla aux tan 2 kanallı girişten 6 kanal çıkış alınamaz) ama inanın prologic modu sanal da olsa sesi çok iyi ve kaliteli dağıtıyor yine konuşmalar centerdan çevresel seslerde başarılı bir şekilde diğer uydulardan geliyor. Detaylı testi dijital 5.1 bağlantıdan sonra yapacağım.

3- Oyun

Oyunlar kısmınıda 5.1 dijital bağlantıdan sonra yazmayı düşünüyorum. Nfs Carbon ve Tombrider da surround ses aldım ama çok fazla deneme imkanım olmadı şimdilik ama ses kalitesi yine çok güzel ve surround tı

GENEL

Ürün kullanım klavuzunda Dolby Digital, DTS, ve Dolby prologic lisanları ve seertifikalarına uygun üretildiği yazmakta. Seti chip dergisi x540 ile karşılaştırıp test etmişti ve dergi x540 a 55 bu sete 80 puan vermiş. Bende sete 85 puan veriyorum. Setten şimdilik çok memnunum. Özellikle fiyat performans olarak rakibi yok diyebilirim 100 ytl ye böyle dijital sertifiklara sahip dijital ses sistemi bulamazsınız. İhtiyacı olanlara şiddetle tavsiye ederim. Son olarak;

Sistemin artıları +

Rekabet edilemez fiyat perf. oranı
    Süper ses kalitesi müthiş surround müzik ve ses
    Çok dengeli Sub ve uydu hop. uyumu
    Tok, temiz, derin ve yeterince güçlü bas
    Elektronik volume kontroluyle sıfır dip gürültüsü
    Kullanışlı ve full fonksiyonlu kumanda
    Uyku modu sayesinde kullanılmadığında elektirik tasarrufu
    Aklıma gelirse eklerim

Sistemin eksileri -

Elektronik volume kontrolu konforu artırıp dip gürültüsünü azaltmak için yeniden ses sinyali geldiğinde ilk sesin bir kısmını duyamıyorsunuz ama bu aslında pek bir sorun değil çünkü nerdeyse anlamıyorsunuz bile çok az bir bölümünü duymuyorsunuz. Oyun ve müzikte zaten sürekli ses geliyor sadece sessiz filmlerde bu oluyor ama oda çok az sahnede vede dediğim gibi önemsenmeyecek kadar az bir kayıpla. Bunun sonucu olarak dip sesi diye birşey duymuyorsunuz bu setten.
    Birde set kendini belli müddet kullanılmazsa uyku moduna alıyor galiba 30 dk sonra. Uyurken uyanması için kumandanın power düğmesine basmanız yada ses ayar düğmesini bir kere çevirmniz gerekiyor. Ben bu özelliğin olmamasını isterdim.
    Neredeyse - yok 100 ytl ye alınan orta sınıf ses sistemi için fazlasıyla iyi

Sonuç

Tavsiye ediyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostjack -- 2 Ekim 2008; 22:34:58 >

• Aux, optic ve diğer kabloların resimlerini çekmeniz mümkün mü acaba?

PS2'yi optic girişten, Bilgisayarada ses kartımdan bağlamayı planlıyordum ama analog bağlantı olmayışı beni düşündürdü.

Ses kartım Audigy eğer bu karttan çıkış alabilirsem aradığım sistemi buldum demektir. Ses elbette alınır o konuda kuşkum yok ama dolby digital ise o şekilde, dolby prologic ise o şekilde kullanmak istiyorum. Analog bir seti, ps2'ye bağlayınca alınan yapay seslerden istemiyorum açıkcası...

Güzel bilgilendirme yazınız için teşekkür ederim...

Orijinalden alıntı: James_Sunderland

Aux, optic ve diğer kabloların resimlerini çekmeniz mümkün mü acaba?

PS2'yi optic girişten, Bilgisayarada ses kartımdan bağlamayı planlıyordum ama analog bağlantı olmayışı beni düşündürdü.

Ses kartım Audigy eğer bu karttan çıkış alabilirsem aradığım sistemi buldum demektir. Ses elbette alınır o konuda kuşkum yok ama dolby digital ise o şekilde, dolby prologic ise o şekilde kullanmak istiyorum. Analog bir seti, ps2'ye bağlayınca alınan yapay seslerden istemiyorum açıkcası...

Güzel bilgilendirme yazınız için teşekkür ederim...
    İnceleme için teşekkürler. Forumda farklı markların incelenmesi sistem seçimi konusunda arkadaşlara faydalı olacaktır.

Ayrıca ses kontrolünün etrafındaki mavi ışık çok şık duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpxtreme

İnceleme için teşekkürler. Forumda farklı markların incelenmesi sistem seçimi konusunda arkadaşlara faydalı olacaktır.

Ayrıca ses kontrolünün etrafındaki mavi ışık çok şık duruyor.

Alıntıları Göster
    inceleme için çok teşekkürler arkadaşım. inşallah bize de nasip olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: rpm7200

inceleme için çok teşekkürler arkadaşım. inşallah bize de nasip olur.

Alıntıları Göster
    İnceleme güzel olmuş Güle güle kullan kardeş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PreLiator

İnceleme güzel olmuş Güle güle kullan kardeş.

Alıntıları Göster
    arkadaşım hangi evkurdan aldın internette rastlayamadım bu ürüne link verebilirmisin yoksa internette görünmüyor mu
    Everest H5402 5.1 digital ses sistemi
    Altec Lansing Mx5021 2.1 ses sistemi
    Jazz de 005 dolby digital decoder
    Creative DDTS-100 decoder
  • Arkadaşlar ilginize teşekkür ederim. Şayet kafanızdaki soruları biraz olsun azaltabildiysem mutlu olurum.

@ Silent Hill; :)

Bu kabloların dışında birde resimlerde gördüğün aux' a bağladığım kablo var. Diğer tekli kablo coax kablomu diye düşünüyorum ama değil galiba coax kablo daha kalın olmalı. Sana tavsiyemse seti alman yönünde. Senin için çok iyi bir çözüm olur. Ps2 ye optik kablo ile bağla ses kartındanda sisteme coax bağlantı kullanarak dijital şekilde bağlamanı öneririm. Birde tabiki gerçek surround için dijital bağlantı kullanman lazım. Ama şayet 2 kanal ses bile versen Dolby prologic sadece müzik için değil oyun film ve diğer multimedya uygulamalarında çevresel ve gerçeğe çok yakın surround sesle seni tatmin edecektir çok güzel bir özellik inan. Bugün gitarist bir arkadaşım geldi seti birlikte test ettik ve prologic modda müzik dinlemeye tam not verdi adeta etkilendi diyebilirim. Çevresel ses çok kaliteli müziğin içinde hissediyorsunuz kendinizi. Hatta bir mp3 te bateriye benzer bir ses etrafımızda dolandı adeta bu okadar çok hoşumuza gittiki ard arda birkaçdefa sadece bunu dinledik. Kısacası sadece dolby prologic müzik dinlemek için bile bu set alınır arkadaşlar kaçırmayın derim.

@ alpxtreme ;
    Düşüncen için teşekkürler. Sana soracağım birkaç soru var. Bu coax kabloyu ve mono dönüştürücüyü nerde bulabilirim bana nokta atışı yaparsan sevinirim. İzinli bir günümde gidip almam lazım.

@ rpm7200; İnşallah kardeşim ama eğer düşünürsen 100 ytl nakit parayla alırsın başka maliyeti olmaz sana şimdilik auxtan bağlarsın en azından bir müddet prologic le surround idare edersin ilerde optik yada coax bağlayıp dijital sesin keyfini çıkarırsın.

@marantz; saol kardeşim teşekkür ederim.

@ thief ; evkurun int den satışı yok mağazadan alman gerekiyor sana en yakın mağazadan alabilirsin. Bu arada kredi kartı ilede alabilirsin ama fiyatı biraz farkediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostjack -- 2 Ekim 2008; 22:20:44 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lostjack

Arkadaşlar ilginize teşekkür ederim. Şayet kafanızdaki soruları biraz olsun azaltabildiysem mutlu olurum.

Bu kabloların dışında birde resimlerde gördüğün aux' a bağladığım kablo var. Diğer tekli kablo coax kablomu diye düşünüyorum ama değil galiba coax kablo daha kalın olmalı. Sana tavsiyemse seti alman yönünde. Senin için çok iyi bir çözüm olur. Ps2 ye optik kablo ile bağla ses kartındanda sisteme coax bağlantı kullanarak dijital şekilde bağlamanı öneririm. Birde tabiki gerçek surround için dijital bağlantı kullanman lazım. Ama şayet 2 kanal ses bile versen Dolby prologic sadece müzik için değil oyun film ve diğer multimedya uygulamalarında çevresel ve gerçeğe çok yakın surround sesle seni tatmin edecektir çok güzel bir özellik inan. Bugün gitarist bir arkadaşım geldi seti birlikte test ettik ve prologic modda müzik dinlemeye tam not verdi adeta etkilendi diyebilirim. Çevresel ses çok kaliteli müziğin içinde hissediyorsunuz kendinizi. Hatta bir mp3 te bateriye benzer bir ses etrafımızda dolandı adeta bu okadar çok hoşumuza gittiki ard arda birkaçdefa sadece bunu dinledik. Kısacası sadece dolby prologic müzik dinlemek için bile bu set alınır arkadaşlar kaçırmayın derim.

@ alpxtreme ;
    Düşüncen için teşekkürler. Sana soracağım birkaç soru var. Bu coax kabloyu ve mono dönüştürücüyü nerde bulabilirim bana nokta atışı yaparsan sevinirim. İzinli bir günümde gidip almam lazım.

@ rpm7200; İnşallah kardeşim ama eğer düşünürsen 100 ytl nakit parayla alırsın başka maliyeti olmaz sana şimdilik auxtan bağlarsın en azından bir müddet prologic le surround idare edersin ilerde optik yada coax bağlayıp dijital sesin keyfini çıkarırsın.

@ thief ; evkurun int den satışı yok mağazadan alman gerekiyor sana en yakın mağazadan alabilirsin. Bu arada kredi kartı ilede alabilirsin ama fiyatı biraz farkediyor.
    Galiba istanbulda oturuyorsun. Şayet öyle ise ; avrupa yakasında isen doğubank 1 . katda ön kapıdan girişte solda bir elektronikçi var , galiba numarası 25 di (doğubankta yok yok zaten). Anadolu yakasında isen kadıköyde bulabilirsin. Birde ali samiyen stadı karşısındaki bilgisayarcılardada var.
    Kabloyu bulma sorun değil zaten teknosa,bimeks,vatancomputer gibi teknoloji marketlerindede mevcut. Önemli olan mono dönüştürücüsünü bulmak bunlarıda teknoloji marketleri hariç diğer saydığım yerlerde rahatça bulabilirsin.

NOT: Monıo dönüştürücünün resmini cep telefonuna koyp götürürsen daha hızlı bulabilrisin. Zaten çoğu kişi ne demek istediğini anlamayacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpxtreme -- 3 Ekim 2008; 0:54:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lostjack

Arkadaşlar ilginize teşekkür ederim. Şayet kafanızdaki soruları biraz olsun azaltabildiysem mutlu olurum.

@ alpxtreme ;

iyi dileklerin için sağol. benim onboard ses kartında coax ve optik çıkış (şansa bak) var. bir tek ses sistemini almak kaldı geriye. bu arada ben internette en ucuz 150 liraya gördüm. sen nasıl 100 liraya aldın? benim bildiğim evkur biraz kazıkçıdır

• quote:

iyi dileklerin için sağol. benim onboard ses kartında coax ve optik çıkış (şansa bak) var. bir tek ses sistemini almak kaldı geriye. bu arada ben internette en ucuz 150 liraya gördüm. sen nasıl 100 liraya aldın? benim bildiğim evkur biraz kazıkçıdır

Alıntıları Göster
    incelem güzel.everst ses sistemi markası degil diye düşünmedin mi?yoksa ucuz diye mi aldın!

RİZE ÜNİ-MAKİNE

SINIRSIZ Bölüm Yasağı Kaldırılsın...
    BJK, İLKERİNANÇ, ELECTRA, BLACKEAGLE, SANGRE, OKTAYD, ORION

• quote:

Orijinalden alıntı: oktayd

incelem güzel.everst ses sistemi markası degil diye düşünmedin mi?yoksa ucuz diye mi aldın!

Alıntıları Göster
    Dostum kartımın arkasında en solda digital out diye bir çıkış var sanıyorum ki o coax için, bu sistem tam bana göreymiş. Resimler için çok teşekkür ederim. Bende gidip bu sistemi bizim evkurdan bakayım varsa hemen atlarım herhalde, hele ki fiyatıda sizin yaladığınız gibi yakalarsam :D

Çok teşekkür ederim, iyi bayramlar dilerim...

Dostum kartımın arkasında en solda digital out diye bir çıkış var sanıyorum ki o coax için, bu sistem tam bana göreymiş. Resimler için çok teşekkür ederim. Bende gidip bu sistemi bizim evkurdan bakayım varsa hemen atlarım herhalde, hele ki fiyatıda sizin yaladığınız gibi yakalarsam :D

Alıntıları Göster
    inceleme için teşekkürler. evkur fiyatı inanılmaz açıkcası. bulursam ben de almayı düşünüyorum. hangi evkurdan aldın acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: silentozzy

inceleme için teşekkürler. evkur fiyatı inanılmaz açıkcası. bulursam ben de almayı düşünüyorum. hangi evkurdan aldın acaba?

Alıntıları Göster
    güzel bir inceleme eline sağlık

Orijinalden alıntı: audiocu

Alıntıları Göster
    Aynı sistemden bendede var çeyizlik için aldığımdan deneme yapıp kaldırdım. Ben bilgisayara baglamak yerine dvd playerda sinema sistemi amaçlı aldıgımdan arkadasın sierra marka bir divxplayerı ile denedim. dvd nin optik çıkışından ürünle gelen kabloyu kullanarak yaptığım denemelerde mp3 sesli filmlerde prologic özelliğini kullandım ve incelemeyi yapan arkadaşla benzer sonuçlar aldım. Ama işin içine ac3 ve özellikle dts girince olay bambaşka bir boyuta bürünüyor. Cihaz beklentimin( özellikle fiyatına oranla) çok üzerine çıktı. Özellikle uyduların dahi ahşap olması ve setin malzeme kalitesinin fiyatına oranla fazlalıgı dikkat cekici. Daha önce z5500 görüp çok beğenmiş ama fiyatı itibariyle almamış biri olarak sadece bassların kuvveti açısından aralarında belirgin fark oldugunu söyleyebilirim. Genel anlamda tabiki z5500 çok daha kaliteli bir set ama dediğim gibi baslar haricinde performans olarak çok çok belirgin bir fark en azından ben gözlemlemedim. Yinede Everest in bass performansı kötü sanmayın sadece z5500 le yarışması mümkün değil ama benim apartman dairemdeki salonumu dolduracak doygunluğa sahip.
    Eğer ucuz dijital girişli dahili çözücülü set arıyorsanız hiç düşünmeyin alın derim. Piyasada arkadaşların bahsettiği seviyeden bulabilirsiniz. Ben 120ytl 12 taksit seklinde almıştım.
    Lostjack arkadaşada biran önce digital bağlantıya geçmesini şiddetle tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpxtreme

Galiba istanbulda oturuyorsun. Şayet öyle ise ; avrupa yakasında isen doğubank 1 . katda ön kapıdan girişte solda bir elektronikçi var , galiba numarası 25 di (doğubankta yok yok zaten). Anadolu yakasında isen kadıköyde bulabilirsin. Birde ali samiyen stadı karşısındaki bilgisayarcılardada var.
    Kabloyu bulma sorun değil zaten teknosa,bimeks,vatancomputer gibi teknoloji marketlerindede mevcut. Önemli olan mono dönüştürücüsünü bulmak bunlarıda teknoloji marketleri hariç diğer saydığım yerlerde rahatça bulabilirsin.

NOT: Monıo dönüştürücünün resmini cep telefonuna koyp götürürsen daha hızlı bulabilrisin. Zaten çoğu kişi ne demek istediğini anlamayacaklar.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: alpxtreme

Dün 4. leventteki gold daydım benim arkadaşta orada çalışıyor. İnan kimse coax ın ne olduğunu bile bilmiyor. Hatta bahsettiğin value 7.1 kartta coax çıkış olmadığını iddaa ettiler. Bende ısrar ettim forumdan özellikle tavsiye edildiğini söyledim neyse daha sonra distrubutoru aradılar ve olduğunu öğrendik. Coax kabloyuda sony lcd nin arkasında gösterdim anca ama dönüştürücüyü bırak coax kablo dahi yoktu. Yani bu kabloyu ve dönüştürücüyü senin sayende bulurum ancak. İlk izin günümde dediğin yerlerden temin etmeye çalışacağım telefona yükledim bile yardımların için çok saol seni yine rahatsız edebilirim bu arada avrupa yakasındayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostjack -- 4 Ekim 2008; 0:39:48 >

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: rpm7200

Yazımın başında dediğim gibi bende bu fiyata bulduğuma inanamadım hatta ses sisteminide şimdi almayı düşünmüyordum fakat bu fiyatı da görünce kaçırmak istemedim açıkçası. Birde bu önyargı (hepimiz yapıyoruz çoğunlukla) doğru değil. Bir alışveriş merkezinin fiyatları genel olarak pahalı olsada ürün bazında çok hesaplı sattığı ürünler olabilir. Bunun tam tersinide düşünebiliriz mesela Ucuz diye bildiğin bir yerde alacağın ürünün fiyatını sorgulamazsan ürünü piyasa fiyatının ble üzerinde alabilirsin. Bize yani bilinçli tüketiciye düşen ise ne istediğini verdiği fiyata ne alabileceğini bilip fiyat araştırması yapmak. Bu ön yargı kaybettirebilir. Almayı düşünürsen tavsiye ederim. Senin altyapın hazırmış zaten baksana benim gibi tırmalamanada gerek yok. Evet dediğin gibi int de 150 ytl ye de varmış ama burada nakit 106 ytl + pazarlıkla 100 bırakabilyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostjack -- 4 Ekim 2008; 0:02:52 >

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: James_Sunderland

Estağfirullah kardeşim yardımcı olabildiysem mutlu olurum. Aynen dediğin gibi sana çok uygun bu set. Bu fiyata kaçırmamanı dilerim birde pazarlık yap mutlaka biliyorsun pazarlık sünnettir Seninde set ile ilgili görüşlerini alırız. İyi bayramlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostjack -- 4 Ekim 2008; 0:22:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: silentozzy

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: silentozzy

Evet arkadaşım bende inanamadım ama şimdi sahip oldum kullanıyorum bile çok hoş bir duygu fiyat performans olarak bu kadar iyi bir ürünü almak. İstediğin mağazadan alabilirsin ben sarıyer mağazasından aldım ama hiç farketmiyor. Bu fiyata eşdeğeri bulunmayan yaklaşık bu fiyatın 3 katı fiyatla satılmayı hakeden bir ürünü 3 te 1 i fiyatına almak çok hoş bir duygu şayet alıp kullanırsan dediğimi çok daha iyi anlayacaksın. Analog setlerde ki stereo müzik sana çok sade gelecek kulakların prologic e alıştıktan sonra.

• quote:

Orijinalden alıntı: audiocu

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: audiocu

Beğendiğine sevindim kardeşim bu konularda çok bilgili biri değilim bu ilk incelemem zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: xantia

Aynı sistemden bendede var çeyizlik için aldığımdan deneme yapıp kaldırdım. Ben bilgisayara baglamak yerine dvd playerda sinema sistemi amaçlı aldıgımdan arkadasın sierra marka bir divxplayerı ile denedim. dvd nin optik çıkışından ürünle gelen kabloyu kullanarak yaptığım denemelerde mp3 sesli filmlerde prologic özelliğini kullandım ve incelemeyi yapan arkadaşla benzer sonuçlar aldım. Ama işin içine ac3 ve özellikle dts girince olay bambaşka bir boyuta bürünüyor. Cihaz beklentimin( özellikle fiyatına oranla) çok üzerine çıktı. Özellikle uyduların dahi ahşap olması ve setin malzeme kalitesinin fiyatına oranla fazlalıgı dikkat cekici. Daha önce z5500 görüp çok beğenmiş ama fiyatı itibariyle almamış biri olarak sadece bassların kuvveti açısından aralarında belirgin fark oldugunu söyleyebilirim. Genel anlamda tabiki z5500 çok daha kaliteli bir set ama dediğim gibi baslar haricinde performans olarak çok çok belirgin bir fark en azından ben gözlemlemedim. Yinede Everest in bass performansı kötü sanmayın sadece z5500 le yarışması mümkün değil ama benim apartman dairemdeki salonumu dolduracak doygunluğa sahip.
    Eğer ucuz dijital girişli dahili çözücülü set arıyorsanız hiç düşünmeyin alın derim. Piyasada arkadaşların bahsettiği seviyeden bulabilirsiniz. Ben 120ytl 12 taksit seklinde almıştım.
    Lostjack arkadaşada biran önce digital bağlantıya geçmesini şiddetle tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: xantia

Seti kullanan kişiler olarak görüşlerimizin paralel olması setin kalitesini daha bir perçinlemiş oldu benim gözümde. Evet dediğin gibi prologic gerçekten çok iyi işler çıkarıyor hem de bütün medyalarda kullanılabiliyor. Bu çok büyük bir avantaj. Kadıki dijital 5.1 bağlantıyla birlikte gelen gerçek dijital surround sesi tahmin bile edemiyorum. Uydularla birlikte odaya hoparlör dağılımı yapıldıktan ve dijital bağlantı yapıldıktan sonra çoğu iyi diye bilinen sistemin bununla baş edemeyeceğini düşünüyorum. Xantia kardeşim tavsiyene uyup en kısa zamanda dijital bağlantıya geçeceğim inş. İnceleme ve tavsiye için teşekkürler.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.