Şimdi Ara

HD 4870(1 GB) - GTX 260 G200-100 Testi İsteyen Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
87
Cevap
0
Favori
6.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle, yöneticilerden önemli bir isteğim var:

Biliyorum, test yapılmadan açılmış "test konuları"nı yanlış buluyorsunuz, ben de sevmiyorum o tür konuları.
    Fakat, bu konu farklı; ben testim için yardım istiyorum; çünkü kişilerin istediği şekilde test etmek istiyorum, kartları(nereyi, nasıl test edeceğim?). Sadece kendi şartlarıma göre sahne ve ayar seçerek değil.

Bu da, bir test için hayatî bir durum.

Dolayısıyla, bu konuyu silmemenizi istiyorum.

Cevaplar lütfen abuk sabuk olmasın. Lütfen. Kişisel sorunu olanlar özel ileti yoluyla veya bu konu haricindeki konular yoluyla istediğini yazabilir.

Club 3D HD 4870 1 GB - MSI GTX 260 O.C(192-64-28-448) (8800 GTS 512'yi elden çıkardım. Onla test istemeyin.):

Not: HD 4870, fotoğraflar çekildiğinde hiç kullanılmamıştı. GeForce'ler ise, kullanıldılar; o nedenle fanları biraz tozlu.

8800 GTS G92'yi, şamar oğlanı yapmak niyetine işin içine katmış değilim. Ezik bir kart değildir. Hiç olmazsa, yorumlarda hareket noktası sağlayabilir bize, gene çok işe yarar yani. Varsayalım ki, HD 4870 GTX 260'ı tokatladı. Bu noktada, 8800 GTS G92'nin GTX 260'a olan durumu, GTX 260'ın tokatlanmasının nedeni hakkında belki fikir verebilir. (8800 GTS 512'yi sattığım için buraları görmeyin artık.)

GeForce'lerin ön yüzeydeki fan kısmı düz tasarımlı olmadığından, bu görüntüde 4870'e göre yamuk duruyorlar.

Kutular (4870'in kutusu, hiç açılmamış hâliyle. Ortadaki şerit falan her şey duruyor, fotoğraf çekerken açtım her şeyi):

Club 3D 4870'in kutusu içinde, bir kutu daha bulunuyor. Dış ve iç kutu arasında, herhangi bir şey yerleştirilmemiş. Koruma amaçlı yani, bu ikili kutu sistemi:

Bu iç kutuyu açıyoruz:

Kutu içeriği:

Kutu içeriği, sadelikte Sparkle'nin 8800 GTS G92'isiyle yarışıyor. CF köprüsü çıkması bir avantaj, her ne kadar Radeon'larda zaten çıksa da.

MOLEX güç çeviricinin kutudan çıkmaması uyuzluğu Club 3D'nin 1024 MB 4870 modelinde de aynen devam ediyor. Sadece tek bir PCI-E güç kablolu güç kaynağı kullananlar için sıkıntı yaratabilir, bu durum. İkinci giriş için çevirici kablo bulmanız gerekiyor.

Club 3D 4870'in kutusundaki bir çizelge(fotoğraf kötü çıktı, düzeltirim sonra):

Club 3D'deki eleman, 4870'in 3870'in önünde olmasını yeterli gördü anlaşılan.

Yok hayır, düz 4850'nin, 16x AF açınca düz 3870 GDDR4'e %150 (2,5 kat) fark attığı bir Crysis sahnesi geliyor da aklıma (4870'in ne yapacağını siz düşünün artık), ondan çekeyim dedim bu fotoğrafı.

O çizelgeden genel fark azmış gibi bir sonuç çıkıyor, o açıdan.

Belki de "pazarlamacı ayrı, mühendis ayrı" düşüncemiz bir kez daha tüm doğruluğuyla ortaya çıkıyor (ki, burada şirkete faydalı bir reklâm da yok).

Belki o çizelgeyi öyle anlamamalıyım; ama yok yahu, öyle. Bir de "old graphics card" ismiyle ne idüğü belirsiz bir hareket noktası koymuşlar oraya.

---

Böyleydi, işin göz boyama kısmı.

Şimdi, gelelim esas mevzuya:

Biliyorsunuz, oyunlar tek bir sahneden, tek bir ayar gurubundan oluşmuyor. Yani, oyun, kartın özelliklerine her yerde aynı şekilde yüklenmiyor.
    Bu durum, bir 8800 GTS G80 - 8800 GTX gibi özellik farkları az çok benzer kartlarda pek sorun yaratmıyor; ancak HD 4870 - GTX 260 - 8800 GTS G92 gibi birbirinden alâkasız özellik farklılıklarına sahip, bir de yetmiyormuş gibi mimarîleri farklı, sürücüleri farklı kartlarda bu çok önem kazanıyor.

Öyleyse, test ederken sizlerden yardım istiyorum. Hatta yardım değil, siz isterseniz test olur:

Testin Vista da mı XP'de mi yapılması gerektiği (sadece 32 bit sürümler olabilir. XP Pro SP3, Vista Ultimate SP1 kullanılacak)
    Dx10 istenip istenmediği, dx9 isteniyorsa, Vista'da dx9 seçmek haricinde XP'de dx9'la test istenip istenmediği
    Kullanılacak ayarlar (HD 4870, 1 GB; yani 1680x1050 dahillinde istediğinizi söyleyebilirsiniz, belleği dolmaz.)
    Çözünürlük olarak 1280x1024 ve 1680x1050 kullanacağımı şimdiden söylüyorum.(Konuyu yukarı aldığım 29 Mart tarihli ilk iletime bakın, ayrıntı için.)

Bunları belirteceksiniz.

Vista 32 veya XP 32 olacak. İkisinde de test yapabilirim (ilk başta, önce XP 32 demiştim. Sonra önce Vista 32 oldu. Şimdi ikisi de var.)

İstediğiniz sürücüleri söyleceksiniz. Normâlde standart olan, çıkmışsa en son beta sürücüyü, çıkmamışsa en son WHQL sürücüyü kullanmaktır.
    Fakat, bazen, bir sürücü, bir oyunda işleri berbat edebilir ve benim bundan haberim olmayabilir.

En önemli kısımlar:

İstediğiniz oyunları belirteceksiniz (eh bir zahmet).

VE ESAS OLARAK, BANA KAYIT DOSYASI VE/VEYA ZAMAN GÖSTERİMİ (TIMEDEMO) DOSYALARI GÖNDERECEKSİNİZ. OYUNDAN İSTEDİĞİNİZ, SİZİN İÇİN ÖNEMLİ YERLERİN KAYIT - GÖSTERİM DOSYALARINI GÖNDERECEKSİNİZ.
    BUNU KESİNLİKLE YAPACAKSINIZ. KAYIT DOSYASI GÖNDERİLMEZSE, BU İŞ OLMAZ. ÜSTTE BUNUN NEDENİNİ BELİRTTİM: OYUNLAR KENDİ İÇİNDE AYNI ŞEKİLDE YÜKLENMİYOR KARTLARA, BIRAKIN OYUNA GÖRE OLAN FARKLARI.

VE ŞUNU BELİRTMELİYİM: BU BAŞLIĞI AÇTIĞIM İÇİN BEKLENTİYE GİRMEMELİSİNİZ. BEN, TESTLERİ ÇOK ÇOK GEÇ BİR ZAMANDA YAYIMLAYABİLİRİM. VE 8800 GTS G92 İÇİN GARANTİ VERMİYORUM. TESTİNİ YAPMADAN ELDEN ÇIKARABİLİRİM.

Bağırmak gibi anlaşılmasın, büyük harfler. Bunu dikkat çekmek için yapıyorum ki, sonra içi boş cevaplar gelmesin konuya.

Ek: Ha büyük yazdık da ne oldu? Saçmalayan gene saçmaladı (dahilî bileşenler garip tiplerin dolduğu bir ortam. Her konuya burunlarını sokan bir, sürü söz konusu). Bunlara ne kadar büyük yazsanız, görmezler.

Konuları sabote ederler, kendi konularına yönlendirme de yaparlar bunun üstüne. Komik.

Testler için kullanacağım sistem:

- 3.80 GHz'de çalışan Core 2 Quad Q9550(daha önce 3.70 demiştim)
    - Asus P5Q (P45, dolayısıyla PCI-E 2.0) (1611 biosunu kullanacağım, daha yenisi çıkmazsa). (Daha önce 1404 demiştim.)
    - 2x2 GB Mushkin XP2-8500 1066 MHz DDR2 5-5-5-15-2T çift kanal kit (Testte 1073 MHz - 5-5-5-15-2T'de, çift kanal olarak çalışacak. 32 bit işletim sistem nedeniyle 3326 MB'lik kısmı etkin olacak, ama bu bir sıkıntı değil.) (Daha önce 1044'tü.)
    - Corsair TX750 güç kaynağı
    - Sound Blaster Audigy Value@Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio(yazılımsal dönüştürme) Ses Kartı (bütünleşik çözüm devre dışı, yani. İşlemci yükü açısından önemli olabilir)
    - Seagate ST3500320AS SD1A 7200.11 sabit disk (Vista 32 için)
    - Seagate ST3320620AS 3AAM 7200.10 sabit disk (XP 32 için)

GTX 260 için kullanacağım hız aşırtma değeri (elbette 576/1242/1998'de test edeceğim esas[260 OC'nin hızını kullanmak gibi bir garabetliğe imza atmam]):

756/1566/2592

8800 GTS G92 için kullanacağım hız aşırtma değeri (elbette 648/1620/1944'de test edeceğim esas):

783/1944/2345

Özellikle bellek hızı olarak belki bazı testlerde biraz daha yüksek değerler seçerim. Örneğin, 8800 GTS G92 için arada bir 2376 MHz (2345'ten bir sonrası bu) seçebilirim.

Ha tabii, bu değerlerde kararlı oldukları sonucunu çıkarmıyorsunuz, değil mi?

HD 4870'i yeni aldığım için elimdekinin ne kadar gideceğini henüz bilmiyorum. O yüzden bir değer yazmadım.

Elimdekinin standardı 750/750/3600 zaten, biliyorsunuz. Hız aşırtma durumunu da göreceğiz.

Ek: Kart takoz 4870'lerdenmiş. Test değeri anlamında 800/3800 civarı bir şey olur sanırım(belki 3800'ü ve 800'ü çok çok az arttırırız). Kararlı olduğu hız değil ha.
    Club3D'nin 1 GB 4870'leri hakkında fikir edinmede kullanmayın dediğimi. Aynı kartla önemli ölçüde daha iyi hızlara çıkan da var.

Test edeceğim - etmeyi istediğim oyunlar- uygulamalar:

3DMARK 06 Teorik Test Bölümü (Feature Test)
    3DMark Vantage Teorik Test Bölümü
    Fillrate Benchmark 2004 0.92
    Crysis
    Crysis WarHead
    Unreal Tournament 3
    Call of Duty 4
    Call of Duty: World at War
    C&C 3 Kane's Wrath
    C&C Red Alert 3
    Prince of Persia (2008)
    Far Cry 2
    Sacred 2 Fallen Angel (Elite Texture Pack ile, tabii)
    The Witcher Enhanced Edition (1.4)
    BioShock
    Mass Effect
    TimeShift
    Brothers in Arms: Hell's Highway
    S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
    S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky (bu kesin değil. Yükleme yarım kalmıştı, yetişirse olur)
    Mirror's Edge
    Dead Space (test ortamı ve m. işlemci etkisi nasıl bilmiyorum. Kurmadım henüz.)
    F.E.A.R.
    F.E.A.R. 2
    RD GRID
    CMR DIRT
    TES: Oblivion - Shivering Isles
    Need For Speed: Undercover
    SM3'te görüntü alamama sorununu tekrar yaşamazsam: Call of Juarez
    Tomb Raider Legend
    Tomb Raider Underworld
    Anno 1701 (teorik amaçlı sayılır)
    Half Life 2: Episode 2
    Titan Quest IT (Uyumlu - "Şeffaflık" AA kastırırız olmazsa. Zaten öbür türlü belli noktalarda merkezî işlemci sınırı olabilir, özellikle 1280x1024'te.)
    Age of Empires 3 (Biraz da öylesine. 1680x1050'de hepsi deli oynatıyor [bir zahmet])

Merkezî işlemci sınırı - kayıt sisteminin elverişsizliği - dengesiz sonuçlar gibi gudik nedenlerle (bu üç neden hepsi için geçerli diye bir şey yok), testin biraz zor olabileceği, ama sonuçta test yapmayı istediğim oyunlar:

Medieval 2 Total War
    Empire Total War
    World in Conflict
    Assassin's Creed
    Company of Heroes: Opposing Fronts
    GTA 4

Şimdi bu saydıklarım, benim zaten elimde olan oyunlar (elimde olanların hepsi değil, test için elverişli olacaklarını düşündüklerim). Şimdi bunlara bir de sizin istediğiniz oyunlar eklenecek.

Böyle işte.

Kısaca, tekrar:

İstediğiniz oyunun istediğiniz sahnesini - gösterimini bana gönderecek, istediğiniz ayarları ve sürücüleri belirteceksiniz.

Test yöntemimiz sadece budur, ama elbet isteklerinizi kendileriminkiyle birleştireceğim. Örneğin CoD4 için dört tane zaman gösterimi (timedemo) ve dört adet özel incelemeli sahne(zaman gösterimi üzerinden, bu da) hazırda duruyor bile.

Unutmadan: 8800 GTS 512 MB'nin Radeon'inkinden farklı yönetimli belleğinin ne yaparsam yapayım dolacağı ayarlarda onu testten çıkaracağım. Çünkü, belleğin etkisi, böyle testlerle anlatılamaz. O nedenle, bellek etkisi olmamalı, testlerde.

Ve bir de, 3DMark'ların puan sonuçlarını istemek gibi bir şeyi düşünmeyin bile, çok çok özel bir nedeniniz yoksa. Sadece "feature test" kısımlarını kullanacağım.

Teşekkürler, yazının tamamını okuduğunuz için. İsteklerinizi belirtin, ben bir gün test ederim.

Biliyorum, bu konu var diye ikide bir hatırlatmayacaksınız test meselesini. Ben de insanım sonuçta, test editörlüğü işi yapmayan bir insan, üstelik :)

Bu iki kartın modası geçmiş olsa da yayımlarım testlerimi. Şu an bir 3870 bile çok önemli meselâ, çıkalı çok olsa da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 29 Mart 2009; 18:44:23 >

• Önemli olabilecek, dikkat çekmesi gereken bilgileri ekleyebilmek için burayı kendime ayırıyorum.
  • Ben bu 2 kartın 1680x1050 herşey ultra high'da AA kapalı ve açık farcry2 testini istiyorum "ranch small" modunda, her ikiside 512mb'dan büyük olduğuna göre bellek dolma sorunuyla karşılaşılmadan düzgün bir test olacaktır. ATI'ye hotfix kurmayı unutmamak lazım tabi
  • HD 4870 ile GTX260 karşılaştırmasını daha bol ve çeşitli parametrelerde gözlemleme olanağı sağlayacak bu testleri bekliyorduk senden Tuğer. Sonunda almışsın kartı hayırlı olsun. Keşke elimde o kartlardan biri olsaydı da testlere katkı yapabilseydim. Napalım bizde kenerdan izleriz artık.

mesaj kutusu dolmus bir kisiye kayit dosyasi gonderme olayina ben karsiyim ayrica.kayit ederken bende 40 idi sen actin 50 test mi simdi bu sistemler farkli.. ayni kasada ikisini de karsilastir iste.

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • hadi bakalım nasıl sonuçlar cıkacak bende merak ettim

vala tuğer kardeş.evdeyım işim olmasa gel hatta 30' ve 24' monıtorde hem cf hemde slı testını yapalım dıyıcem ama zaman yok.iş-güç pazar gunlerı bıle calısıyoruz.ama vaktım olursa senın rara gel yapalım derım hem cf hemde slı.hem ddr3 lu sıstemde hemde ddr lı sıstem.ancak ole fark gorebılıyorsun.forumdakı testler hep ddr3 lu sıstemlerle alınan sonuclar.baskaları ddr2 lı sıstemlerle alırken(ddr2 ve ddr3 ram oluyor) nıye benım sonucum bole degıl dıyor ve herkeın kafası karısıyor.ama şunu bılıyorum. o eskı 8800gts bıle cok ıı kart orda.o kartın v-mod yapılıp uste oc edıldıgınde kart ole bole bır kart olmuyorkı ve 4850 almaya bıle gerek kalmıyor.ama bu testı yaparsan guzel olucak.merakla bende beklıyorum.yardım edecegım bır nokta olursa parça konusunda hemen temın ederız hafta içi

he bu arada şunuda belirteyim yaparkend ebiraz render denemeni istiyorum burda.atinin farkını anlayacaksınız.oyun kartında bıle render uygulamasında nvıdıayı gecıyor.onun ıcın atı derım.ama drıverı kurulumu ve bekleme suresı ve drıverların hep tam oturmamasında dolayı nvıdıa dıyorum.atı ekran akrtı yuklerken kı zamanla bılg format atıp formatın bıtme suresı aynı oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengiz_vga -- 26 Ekim 2008; 20:53:26 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 Adet 570 8Gb ve 9800Gt
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • GTX 260'ın performansını merak ediyorum.
  • Bende daha yeni Club Hd4870 1gb modeli aldım.. Şimdi hd4870'in bazı merak ettiğim oyunlarda (Crysis, Bioshock, Assassin's Creed, FarCry2, Grid, r6 vs..) gtx260 karşısında nasıl sonuçlar vereceğini merak etmiyor değilim.

Malının esiri olanlara üzülüyorum.
  • Konuyu dağıtmak istemem ama bişey sormak istiyorum Cod4 oynarken Nvidia kontrol panelden Supersampling i seçtiigimizde açık alanlarda (çalılık mekanlarda) fps nin 20 lere düşmesi normalmi Gtx280 ekran kartıyla.?
    Kaybetmek Oyunun Bir Parçasıdır...
  • testlerı takıp etcem @tuğer sen bıraz 4870 1gb tarafında gıbısın eğer farklı sonuçlar cıkarsa hemen ss yayınlarım haberın olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iktyas -- 28 Ekim 2008; 0:51:20 >
    CORE İ7 2600K@5 GHZ/MSİ Z77A-GD65/CORSAİR VENGEANCE 4*2 GB 1600 MHZ/ MSİ GTX 680 (1308/7212) /CORSAIR120GB FORCE 3 SSD (550MB Okuma / 510MB Yazma)/ NOCTUA D14 CPU COOLER/THERMALTAKE 700 WATT/SAMSUNG 2494HS FULL HD
  • bende merak ediorum sonuçları gtx 260 çok ii sonuçlar verirse camdan atlarım o kadar para verdim 4870e

gerci geri beyaz buyu sayesinde actmirmistim konumu
    Ücretsiz ve Türk yapımı MonsterMMORPG oyunu Pokemon tarzında şu an itibarı ile 658 farklı (profesyonel çizim ve özellikleri profesyonelce atanmış) canavara sahiptir ve MonsterDex sayfasından canavarlara bakabilirsiniz.
    Oyunda ekstra efektleri ile (burning-yanma, freezing-donma vb...) beraber çalışan 550+ saldırı, bütün efektleri çalışan 207 yetenek (ability) ve özellikleri tam olarak çalışan 296 farklı eşya bulunmaktadır.
    Oyunda Live Battle-Canlı Savaş (PVP) Mükemmel Şekilde Çalışmaktadır || Güncel Versiyon : Alpha 1.1.5

Not : Bu imzada kullanılan linkler forumdestek@donanimhaber.com tarafından onay almıştır!
  • http://forum.donanimhaber.com/m_27408007/tm.htm
    Burada yazdıklarımı istiyorum bir zahmet, bütün şartları sağlamışsın. Crysis: warhead ve Farcry2 biçilmiş kaftan, kart olarak gts ile gtx iyi gider. İmkan varsa 170 sürücüleri ile 180 sürücüleri karşılaştırılabilinir. Warhead için tren üzerinde seyahat ettiğimiz harita uygun gibi, Farcry2 için bişey diyemem çok başlardayım.
    Ayrıca Witcher'in gts ile performansını merak ediyorum, test falan değil de yine imkan varsa 1280 çözünürlükte en yüksek-en yükseğe yakın ayarlarda aa af olmadan ortalama bir fps değeri söyleyebilirsen de fena olmaz.

Kolay gelsin
  • Tuğer kolay gelsin şimdiden bu konu referans olacaktır kanaatindeyim. Kimse gereksiz soru sormasın tartışma çıkarmasın bırakın rahatça testini yapsın adam konu kitlenirse yazık olur uzun uğraş gerektiren bir test olacaktır mutlaka.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.