Şimdi Ara

GPU VRM çok sıcak (mı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben yüksek sistem isteyen 3D oyunlardayken ekran bir anda kararıyor ve bilgisayar kitleniyor. Baya araştırma yaptım ve sorunumun ekran kartından olduğuna kanaat getirdim.
    3D oyunlarda değilken everest GPU sıcaklığını 44 derece gösteriyor, GPU VRM sıcaklığını ise 65 derece gösteriyor, ki oyunlarda daha da arttığını düşüecek olursak oldukça yüksek gibi geldi bana.

Sorum şu ki,

1) GPU VRM nedir?
    2) Masaüstündeyken bile 65 derece olması normal midir?
    3) Bu sıcaklık normal değilse nasıl soğuturum? Önerilerinizi bekliyorum.

Cevap verecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Bilgisayarınızın fanları temizmi, ne sıklıkla temizliyorsunuz. En az ayda 1 kere tüm fanların temizliğini yapmalısınız.

linkide inceleyin

http://forum.donanimhaber.com/m_16561039/mpage_3/tm.htm

• Kardeş cevap için teşekkür ederim öncelikle. Bilgisayarımın fanlarını cillop gibi de yapsam bu sorunu yaşıyorum maalesef. Acaba bu GPU VRm'nin normal sıcaklığı nedir?
    bende kararma sorunu yaşıyodum full grafik açınca 1650 pro da sorunum psu danda şuan asus 350 wat kullanıyom sorun yaratmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krkmz1666 -- 21 Ekim 2008; 16:29:12 >

Orjinalden alıntı: Dynuke

kasanın kapağı açık zaten ve ankaradayım yani hava sıcak da değil. benim psu m imzamda yazdığı gibi bluestrom 500watt. acaba ekran kartıma yetersiz mi kalıyor dersiniz?

500 watt psu yater hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o zaman görünüşe göre sorunum gpu vrm nin aşırı ısınmasından.. Peki nası soğutucam ben bu zımbırtıları? Bi de bu vrm lerin ortalama normal sıcaklıklarını bilen yok mu yaw :S

o zaman görünüşe göre sorunum gpu vrm nin aşırı ısınmasından.. Peki nası soğutucam ben bu zımbırtıları? Bi de bu vrm lerin ortalama normal sıcaklıklarını bilen yok mu yaw :S

abicim evinde umarım difriz vardır olmasa bile buzdolabı muhakkak vardı budolabının buzluğunu aç kasa sığıyormu bak bakalım sığmassa alt bölümü dene difriz varsa ne mutlu sana -20 ye bile düşler :)

şaka bi yana kasayı aç anakartı tamamen sök bakalım bazı teknik servisteki acemi elemanlar gerekmeyen sarı vidaları çıkarmıyor yada çıkarmayı unutuyor ve anakarta değiyor ,eğer gereksiz sarı vida varsa çıkar onu bir daha dene benden cevap bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 21 Ekim 2008; 23:51:36 >

• quote:

Orjinalden alıntı: hayati54

quote:

o zaman görünüşe göre sorunum gpu vrm nin aşırı ısınmasından.. Peki nası soğutucam ben bu zımbırtıları? Bi de bu vrm lerin ortalama normal sıcaklıklarını bilen yok mu yaw :S

abicim evinde umarım difriz vardır olmasa bile buzdolabı muhakkak vardı budolabının buzluğunu aç kasa sığıyormu bak bakalım sığmassa alt bölümü dene difriz varsa ne mutlu sana -20 ye bile düşler :)

şaka bi yana kasayı aç anakartı tamamen sök bakalım bazı teknik servisteki acemi elemanlar gerekmeyen sarı vidaları çıkarmıyor yada çıkarmayı unutuyor ve anakarta değiyor ,eğer gereksiz sarı vida varsa çıkar onu bir daha dene benden cevap bu.

bu sarı vidalardan kastın nedir ne gibi yararı olacak ki?

• o sarı vidalar anakartın neresinde bulunuyor? bi de bu sarı vidalar gpu sıcaklığını nası etkiliyor? yarın deneyeceğim bunu teşekkürler cevap için.

hocam bu nasıl bir idda böyle bir şey olabilirmi türkiyemi bu kartın üretildiği yer içinde fazla parça olsun.

Hem acemi kelimesi çok yanış üretimi yapılan fabrika günde kaç kart çıkarıyor hayal edebiliyormusunuz

hani öyle bir demişsiniz ki kart orda buda tecrubesiz kişiler tarafından toplanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 22 Ekim 2008; 0:46:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

" bazı teknik servisteki acemi elemanlar "

hocam bu nasıl bir idda böyle bir şey olabilirmi türkiyemi bu kartın üretildiği yer içinde fazla parça olsun.

Hem acemi kelimesi çok yanış üretimi yapılan fabrika günde kaç kart çıkarıyor hayal edebiliyormusunuz

hani öyle bir demişsiniz ki kart orda buda tecrubesiz kişiler tarafından toplanıyor

arkadaş kartın üretildiği değil de sanırım bilgisayarı aldığımız yerdeki teknik servis elemanlarından bahsetmiş :) bu arada ben sarı vidaya rastlayamadım. Acaba başka önerisi olan var mı? Acaba gidip iyi bi ekran kartı fanı/soğutucu -adı herneyse- alsam gpu vrm denen meretleri soğutmaya yeter mi? Yoksa ne yapmam lazım? Lütfen yardım edin arkadaşlar internet-msn dışında bi işe yaramıo bilgisayar şu anda..

• Hocam bence kartın soğutucusunu söküp daha fazla masraf ve risk altına girmeyin. Soğutucu alırsınız fakat gene değişen birşey olmaya bilir. Bence kartı arıza olarak teknik servisine götürün

• yalnız kartın garantisi bitti sanırsam. neyse yine de saolun yardımlarınız için. görünüşe göre bir teknik servise gitmem gerekiyor.

GPU VRM çok sıcak (mı)

GPU VRM çok sıcak (mı)

GPU VRM çok sıcak (mı)

GPU VRM çok sıcak (mı)

araştırmama göre kartın voltaj regülatörlerinin olduğu kısım

• krm-iks araştırman için teşekkür ederim. Yabancı forumlara da baktım ancak gpu-vrm yi nasıl soğutacabileceğime dair net bir bilgi bulamadım hala. Bu konuda bilgisi olan yok mu :(
  • Ekran kartı soğutucularına baktım ve mavibilgisayarda bikaç tane buldum. Acaba bunlardan birisi ısınma problemimi çözer mi dersiniz? Çözer diyorsanız hangisini alayım? Önerilerinizi bekliyorum. Linkler altta.
    http://www.mavibilgisayar.com/ud/9892
    http://www.mavibilgisayar.com/ud/9831
    http://www.mavibilgisayar.com/ud/2353
    http://www.mavibilgisayar.com/ud/9891

Bu arada zalman ın ürünlerine sitesinden de baktım altında şu açıklama var;
    Cools not only the VGA chipset and VGA RAM, but all other VGA components as well.
    yani "other components" a heralde vrm de dahildir değil mi?

• _____________________________

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.