Şimdi Ara

Hava Soğutmada en iyi Sonucu Alabileceğiniz Yöntemler! ( Resimli ! ) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
0
Favori
15.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SkYNeT-06 cevap için teşekürler. eski kasayı uzun zaman sonra açtığımda tozdan gözükmüyordu
    yakın zamanda bu filtrelerden edinmem gerekiyor.

Orjinalden alıntı: tuninger_haa

SkYNeT-06 verdıgın bılgıler için cok tesekkurler :)
    sımdı bu durumda benım yandan vs fan takmamın bır faydası olmaz mı dogru mu anlamısım
    tolerans a gelınce yıne bır kac yerde daha soylemıstım kartda 85 i gordum sonrasında yandı :D garantı falan derken baya ugrastım :S

75 => 35 o ne yaa saka mı bunu nsl sağladınız pek anlayamadım yanı sadece ekledıgınız dıger fanlarla mı yoksa ekran kartına ozel bırsey mı var

bu gosterdıgınız fanlar kac derecelık bır dusus sağlar acaba yaklasık bir de bi arkadas fanı sokmemın garantıyı bozacagını soylemıstı bu konuda ne soyleyebılırsınız

biz tşk ederiz

bahsettiğim şekilde kasa içine düzenli fan yerleştirirseniz yan kapakdaki fana ihtiyaç yok
    ----
    kendi ekran kartım 7900 GS fabrika çıkışı o/c li ... ilk kullanım günlerinde sıcaklıklar boşda 55
    -----
    yük altında
    örnek verirsek carbon oyununda 75 dereceye çıkıyordu.. yani kart sıcaklığı 120 dereceye kadar çıkabiliyor deniyor..
    ama devamlı o şekilde kullanılırsa tabiki yanar...
    hatta suyun kaynama derecesi olan 80 derecede bile kart yanma riski ile karşı karşıyadır..
    günümüz ekran kartların performansı arttıkca ısınmasıda kullanıcıları rahatsız ediyor.. bu durumdada tek yapılacak 2 şey kasa içine en iyi hava soğutma yada su soğutma yapmaktır
    ------
    siz kendi kartınıza benim kart gibi bir modifiye yapma şansınız pek yok gibi..

size link verdim ekran kartı soğutucuları hakkında.. oradan kullandığınız karta uygun bir soğutucu seçip daha iyi soğutma saylayabilrsiniz demiştim.
    çünkü bende kendi kartımın üstündeki soğutucuyu bir başka soğutucu ile değiştirdim.. ve üstündeki minik fanı çıkartıp yerine büyük fan oturttum. büyük fan sayesindede hava akımı daha fazla olduğu için daha iyi soğutma sağladım olay sadece bu yani çok basit
    ama ekran kartınız ve üstündeki soğutucunun böyle bir modifiyeye uygun olması lazım

ayrıca: soğutucu veya fan değişim işlemlerinde kartınızın garanti dışı kalacağını unutmayalım!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 11 Ekim 2007; 20:02:34 >

• quote:

Orjinalden alıntı: öz gür

SkYNeT-06 cevap için teşekürler. eski kasayı uzun zaman sonra açtığımda tozdan gözükmüyordu
    yakın zamanda bu filtrelerden edinmem gerekiyor.

bizim sizlerle paylaştığımız bilgiler sizlerinde çok işinize yarayacağı için asıl biz tşkr.. ederiz

benim bir fikrim var
    en yisi kasyı küçük bir derindondurucuya sıkıca kilitlemek hem ses gelmez hem ısınmaz

Orjinalden alıntı: keskinbalta

ben bu kasayı kıskandım

benim bir fikrim var
    en yisi kasyı küçük bir derindondurucuya sıkıca kilitlemek hem ses gelmez hem ısınmaz

sonra
    o kasanın içindeki sistemide en fazla 5 dkk kullanırsın

Önerin ile bir arkadaşıma CF900'ü aldık sessizlik çok güzel üstelik 10 derecelik bir fark oluşturdu ısısında. Bende almak istiyorum ama anakarta uyumluluğu konusunda şüphem var sitesinde'de yazmıyor. Sence bu karta uyarmı CF900'ün yanındaki heatpipe'lardan dolayı tam oturmayabilir diye düşünüyorum

Hava Soğutmada en iyi Sonucu Alabileceğiniz Yöntemler! ( Resimli ! )

Orjinalden alıntı: JuohMaru

@SkYNeT-06

Önerin ile bir arkadaşıma CF900'ü aldık sessizlik çok güzel üstelik 10 derecelik bir fark oluşturdu ısısında. Bende almak istiyorum ama anakarta uyumluluğu konusunda şüphem var sitesinde'de yazmıyor. Sence bu karta uyarmı CF900'ün yanındaki heatpipe'lardan dolayı tam oturmayabilir diye düşünüyorum

kendi kullandığım CF 900 Striker extreme anakartıma tam uyum sağlamıştır.
    kullandığım anakart

---------------
    CF 900 ün her 4 kenarında bulunan heatpipe levha anakartın üstünde bulunan soğutucuların tam içine yani işlemci üstündeki o bölgeyi tam kapatacak şekilde tasarlanmıştır... soğutucuyu takarken heatpipe'lar anakartınızın üstünde sağda solda ve aşağıda bulunan bakır soğutucular ile problem asla çıkarmaz
    ---------------
    ama burada asıl başka bir sorunumuz var şimdi..
    gösterdiğiniz anakartınıza CF 900 takarken size biraz problem çıkarabilir

neden derseniz
    CF 900 de bulunan 4 bakır boru heatpipe levhadan 3 cm dışarı taşıyor ve bu yüzden anakartınızın üstündeki soğutuculara bu borular denk gelebilir!
    ---------------
    CF 900 soğutucunun yanında gördüğümüz 4 bakır boru yanlamasına sağa veya aşağı doğru bakacak şekilde takılmalıdır mutlaka..
    çünkü, soğutucumuz bu şekilde takıldığında daha iyi performans veriyor biliyorum. aksi takdirde kasa içinde yukarıda biriken sistem ananakart sıcaklığı yukarı doğru bakan o 4 soğutucu boruya etki yapıyor, bu yüzden sıcaklıklar yukarı bölgede biriktiği için işlemci heatpipe levha ve borular bu bölgede soğumuyor!!!
    ---------------
    resimde gördüğüm kadarı ile sizin anakartınızın üstündeki soğutucuların konumu farklı! bu yüzden bahsettiğim şekilde takmanızada izin vermeyebilir anakartınız!

belki o 4 boru yukarı bakacak şekilde takabilirsiniz. ama bu seferde soğutucuda bulunan dışarı doğru kıvrımlı olan 4 bakır boru bu seferde anakartınızın yukarısında bulunan katı kapasitör devrelerin üstüne veya kenarına denk gelebilir! + tam soğutma sağlayamazsın bunun sebebinide bir üst satırda yazdım.

son olarak tek bir şansınız olabilir
    o 4 bakır boru aşağı bakacak şekilde takma şansınız var gibi. çünkü o bölgedeki mesafeyi biraz aralıklı görüyorum..

ama bundanda emin olmak istiyorsanız
    test için
    tanıdık bir firmaya başvurarak CF 900 temin edin ve bahsettiğim şekilde anakartınızın üstüne takmayı deneyin
    CF 900 kenarından taşan o 4 bakır boru anakartınızın üstünde bulunan soğutucular ile problem çıkarmazsa
    o zaman satın alın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 13 Ekim 2007; 0:27:42 >

• quote:

Orjinalden alıntı: SkYNeT-06

hatta suyun kaynama derecesi olan 80 derecede bile kart yanma riski ile karşı karşıyadır..

cvp için cok tesekkurler
    bu arada suyun kaynama noktasını bıraz karıstırdınız sanırım (saf)su 100 derece de kaynar. musluk suyu daha yuksek bı sıcaklıkta kaynar

quote:

cvp için cok tesekkurler
    bu arada suyun kaynama noktasını bıraz karıstırdınız sanırım (saf)su 100 derece de kaynar. musluk suyu daha yuksek bı sıcaklıkta kaynar

hmm ben 80 biliyordum
    aslında 80 dereceden sonra demek istemiştim sssss... belli etme

• anladım ztn de baska bıyerde basınıza dert acmasın dıye duzelteyım dedım

anladım ztn de baska bıyerde basınıza dert acmasın dıye duzelteyım dedım

bilgilendirdiğin için tşkr..

quote:

estfrllh daha neler sızın gıbı sogutma prof.unu duzeltmek ne haddımıze

• quote:

quote:

quote:

estfrllh daha neler sızın gıbı sogutma prof.unu duzeltmek ne haddımıze

kim benmi prof _? Ricaa
    benden DH 'ye muhtar bile olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 13 Ekim 2007; 19:50:03 >

• bu arada sızı bulmusken sunu soracaktım
    madem fan takmayla garantı gıdıyor sız nsl taktınız garantının suresı falan mı doldu

bu arada sızı bulmusken sunu soracaktım
    madem fan takmayla garantı gıdıyor sız nsl taktınız garantının suresı falan mı doldu

kartım sadece daha 3 aylık idi ve çok ısınıyordu.
    bu yüzden kartımın çalışma sağlığını düşünürken biryandan yanma riskini ortadan kaldırmak için garanti olayını gözden çıkardım sadece

cpu fan seçiminizden ses çıkmadı hayırdır?
    umarım yeni aldığınız soğutucu anakartınızın başına bela olmamıştır

@ JuohMaru _?

@ SkYNeT-06

Fırsatım olmadı almaya kredi kartını bekliyorum kurye bir türlü getiremedi kartı eve bi getirebilse sipariş vericem hemen :D

Orjinalden alıntı: JuohMaru

quote:

@ JuohMaru _?

@ SkYNeT-06

Fırsatım olmadı almaya kredi kartını bekliyorum kurye bir türlü getiremedi kartı eve bi getirebilse sipariş vericem hemen :D

tamamdır

• çok güzel bir yazı olmuş o kadar uğraşmışsınız elinizie sağlık

bang! bang!
  • quote:

Orjinalden alıntı: acheron

çok güzel bir yazı olmuş o kadar uğraşmışsınız elinizie sağlık

eyw...

eğer faydamız oluyorsa sizlere ne mutlu bize
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.