Şimdi Ara

Canon 40D ve bilumum sahtekarlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternette özellikle sahibinden.com Sahibinden.com sitesinde olan bir ilanla ilgili herkesi bilgilendirmek istedim. Aslında aradığım isimlerden birini sitenin başka bir forumunda buldum 3G sahtekarlığı. Ama konunun buraya uygun olduğunu düşünüp baştan yazıyorum.

Evet internette bir çok ilan görüyorsunuz. Piyasanın çok altında rakamlarla satışlardan bahsediyorlar. Böyle bir ilanla irtibata geçtik. Elde ettiğimiz isimleri vs. bilgilendirme amacıyla yazıyorum.

Canon 40D dijital fotoğraf makinası istedik. Önce izmirdeyiz dediler, elden teslim almak istediğimizde izmirde makina kalmamış size antepten göndericez dediler. Eyvallah dedik. Parayı önce gönderilmesini istiyorlar. Kesinlikle ama kesinlikle, tamamını, yarısını ödemeyi kabul etmeyin. :) Bırakın size göndersinler kargoyu, paketi aldığınızda durumu değerlendirirsiniz.

Aradığınız numaralar ön ödemeli (kontörlü) hatlar. diledikleri zaman atabiliyorlar. İsimlere ulaşamıyorsunuz. Ödemeleri genellikle Mehmet İbibikoğlu adına açılmış banka hesabına havale etmenizi istiyorlar. A.kbank'ta olan bu hesabı incelettiğimizde, hesaba ülkenin birçok ilinden farklı isimlerin havale yaptığını, ve hesapta para tutulmadığı bilgisini aldık. İçeride kalacak olan para şüpheli işlemlerinden dolayı bloke olacakmış.

Size muhakkak bir kargo gönderiyorlar fakat ne gönderdiklerini asla bilemezsiniz :) Şakacı arkadaşlar oldukları için içerisinden her türlü süpriz çıkma ihtimali var ama kesinlikle istediğiniz şey çıkmayacak :)

Bizim ulaştığımız isimler Ali Rıza Kürşat , Mehmet Ali Çevik , Mehmet İbibikoğlu

Bu isimlerin ne kadarı doğru ne kadarı sahte isimlerdir araştırılıp öğrenilecek. Siz siz olun tedbiri elden bırakmayın... :)

• bu siteden bir kaç kez alışveriş girişiminde bulundum iki defa kazıklandım.. töbe ettim oraya artık o siteden sadece ürün satarım kesinlikle ürün almam

Ne diyim, beddua etmeyi hiç sevmem ama kefen parası olsun her haram kuruş. Alınterini çalmak bu kadar kolay olmamalı...

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

Yeni bişey değil, sanırım 2-3 yıldır bu işteler..

Ne diyim, beddua etmeyi hiç sevmem ama kefen parası olsun her haram kuruş. Alınterini çalmak bu kadar kolay olmamalı...

+1907

http://www.fotokritik.com/forum/64334

Orjinalden alıntı: genesisds

İnternette özellikle sahibinden.com Sahibinden.com sitesinde olan bir ilanla ilgili herkesi bilgilendirmek istedim. Aslında aradığım isimlerden birini sitenin başka bir forumunda buldum 3G sahtekarlığı. Ama konunun buraya uygun olduğunu düşünüp baştan yazıyorum.

Evet internette bir çok ilan görüyorsunuz. Piyasanın çok altında rakamlarla satışlardan bahsediyorlar. Böyle bir ilanla irtibata geçtik. Elde ettiğimiz isimleri vs. bilgilendirme amacıyla yazıyorum.

Canon 40D dijital fotoğraf makinası istedik. Önce izmirdeyiz dediler, elden teslim almak istediğimizde izmirde makina kalmamış size antepten göndericez dediler. Eyvallah dedik. Parayı önce gönderilmesini istiyorlar. Kesinlikle ama kesinlikle, tamamını, yarısını ödemeyi kabul etmeyin. :) Bırakın size göndersinler kargoyu, paketi aldığınızda durumu değerlendirirsiniz.

Aradığınız numaralar ön ödemeli (kontörlü) hatlar. diledikleri zaman atabiliyorlar. İsimlere ulaşamıyorsunuz. Ödemeleri genellikle Mehmet İbibikoğlu adına açılmış banka hesabına havale etmenizi istiyorlar. A.kbank'ta olan bu hesabı incelettiğimizde, hesaba ülkenin birçok ilinden farklı isimlerin havale yaptığını, ve hesapta para tutulmadığı bilgisini aldık. İçeride kalacak olan para şüpheli işlemlerinden dolayı bloke olacakmış.

Size muhakkak bir kargo gönderiyorlar fakat ne gönderdiklerini asla bilemezsiniz :) Şakacı arkadaşlar oldukları için içerisinden her türlü süpriz çıkma ihtimali var ama kesinlikle istediğiniz şey çıkmayacak :)

Bizim ulaştığımız isimler Ali Rıza Kürşat , Mehmet Ali Çevik , Mehmet İbibikoğlu

Bu isimlerin ne kadarı doğru ne kadarı sahte isimlerdir araştırılıp öğrenilecek. Siz siz olun tedbiri elden bırakmayın... :)

aynı adam tarafından 3tesi günü bende dolandırıldım iphone3G için banada akbank hesap numarası verdiler bursada olduklaırnı söylediler.ilk gün kıllanmadım çünki hertelefonumu açtılar.ptesi oldugunda bahsşgeçen kargo şirketinde kargomun olmadıgını anladıgımda tekrar tel açtım bana dükkanlarının tel numarasını vermelerini istedim.bir numara verdi aradım kafe çıktı :D ve oan dolandırıldıgımı anladım.madem burada bu şahıslar olarak dolandırıldıgınızı söylüyorsunuz isterseniz bu şahıslar adına bir dava açalım.yada netür bir yol izleriz bakalım..
    hepimize geçmiş olsun ama inşallah o bankaya giderken bir kamyonun latrında can verirler.para kolay kazanılmıyo beni sarsmadı ama neden olsunki..

• Böyle şerefsizleri bir an önce yakalatmak gerekiyor, kolay güvenen insanlar olduğumuz için, bu sahtekarlar bunu fırsat biliyor.. Allah acısını kat kat çıkartacaktır.. Ama mağdur olan insanlar ne yapacak?? Malı görmeden, almadan 5 para ödemeyin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reddes -- 22 Eylül 2008; 15:51:25 >
  • aslında ben ona kargoyu gönder ödemeyi kargoya yapayım dedim.oda bana abi eger öyle yaparsak faturalardaki fiyat degişkliliginden sorun yaşıyoruz.ben sana ABD faturasını göndermem gerekiyo ama taktiredersinki bend ebu işten kar yapıyorum benim alacagımla telin gerçek tutarı birbirini karşılamayacagından kargo şirketi bunu kabul etmez dedi bizde yedik.aslında atlamam böyle durumlara ama basiretim baglandı napıcaksın işte ...

Orjinalden alıntı: protx

aslında ben ona kargoyu gönder ödemeyi kargoya yapayım dedim.oda bana abi eger öyle yaparsak faturalardaki fiyat degişkliliginden sorun yaşıyoruz.ben sana ABD faturasını göndermem gerekiyo ama taktiredersinki bend ebu işten kar yapıyorum benim alacagımla telin gerçek tutarı birbirini karşılamayacagından kargo şirketi bunu kabul etmez dedi bizde yedik.aslında atlamam böyle durumlara ama basiretim baglandı napıcaksın işte ...

almayın abisi yazık günah ya para kazanmak bu devirde daha da zorlaştı.. 100-200 l. fazla ödeyin sağlam yerlerden görerek, hatta çalıştırarak alın cihazları...

Orjinalden alıntı: reddes

quote:

Orjinalden alıntı: protx

aslında ben ona kargoyu gönder ödemeyi kargoya yapayım dedim.oda bana abi eger öyle yaparsak faturalardaki fiyat degişkliliginden sorun yaşıyoruz.ben sana ABD faturasını göndermem gerekiyo ama taktiredersinki bend ebu işten kar yapıyorum benim alacagımla telin gerçek tutarı birbirini karşılamayacagından kargo şirketi bunu kabul etmez dedi bizde yedik.aslında atlamam böyle durumlara ama basiretim baglandı napıcaksın işte ...

almayın abisi yazık günah ya para kazanmak bu devirde daha da zorlaştı.. 100-200 l. fazla ödeyin sağlam yerlerden görerek, hatta çalıştırarak alın cihazları...

dostum iyi güzelde az öne burda bir bayiie gittim adam min 1500 ytl den azını açtı ve 3G degil. e şimdi gidip 1500 ytl ve üstü vercen buseferde biri çıkıp aa abi naptın sen yaa bak ben 700 ytlye aldım derse oda aynı kapıya çıkmıcakmı zarar hep zarar degilmi :)

• Alışveriş yapılacak tek ilan sitesi gittigidiyor.com dur... ürün gelir, denersiniz, bakarsınız, OK verir alırsınız, bir terslik varsa istediği kadar iade almıyorum desin geri gönderirsiniz, iade almaması kendi iradesinde değildir zaten...Genelde cep telefonlarında iade almıyorlar haklı olarak IMEI kopyalama vs nedeniyle, ama adam sana Iphone3G yerine Iphone gönderirse istediği kadar iade almıyorum desin, hile bildirim ile herşey durur.

Yine bu tarz hemalhemsat.com değerlendirebilir...

Siz onay vermeden para asla satıcının eline geçmemeli...

Bu sitelerdede sorun çıkabilir ama asla dolandırılmazsınız...cins satıcılar çıkacaktır, uğraştıracaktır ama süre nekadar uzasada paranız size geri gelir.
    Ayrica once mali gondersin sonra odemeyi yapin düsünceside yanliş. Sonucta kendinizi satici yerine koyun. Hiç tanimadiginiz birine kim gondermek ister. Bence en mantiklisi bulusun kontrol edin satin alin..

Orjinalden alıntı: mboyaci

Arkadaslar sahibinden.com gayet güzel bir sitedir. Ben su ana kadar 100den fazla ürün satişi yaptim bu siteden. Herhangi bir komisyon odemediginizden ggden daha ucuza alabilirsiniz ürünleri.
    Sadece biraz tedbirli olun. Elbette heryerde sahtekarlar olucaktir.
    Ayrica once mali gondersin sonra odemeyi yapin düsünceside yanliş. Sonucta kendinizi satici yerine koyun. Hiç tanimadiginiz birine kim gondermek ister. Bence en mantiklisi bulusun kontrol edin satin alin..

iide adam zonguldaktaysa nerden bulcak aynı şehirden vatandaş mesela?? bence uzak durmak lazım ciddi risk çünkü..
  • Mesela alicinin saticinin sehrinde arkadasi varsa ,parasini arkadasina gonderir ,arkadasi satici ile bulusur ,ürünü kontrol eder alir ,aliciya kargolar.. Eger saticiyi tanimiyorsan elbette parayi gonder mali al işi riskli
  • sahibindene oldum olası uyuz olurum..persembe alıcı onay verdi bugun salı hala param hesabıma yatmamıs...ben kımseye guvenmem gerekırse komısyonu verır get ıle alısverıs yaparım....sahıbındende zaten genelde aynı sehırdekı ınsanlar bulusarak alısverıs yapar

Mesela alicinin saticinin sehrinde arkadasi varsa ,parasini arkadasina gonderir ,arkadasi satici ile bulusur ,ürünü kontrol eder alir ,aliciya kargolar.. Eger saticiyi tanimiyorsan elbette parayi gonder mali al işi riskli

ölme eşşeğim ölme yani oluşma ihtimali çok az birşey söylediğin

quote:

Mesela alicinin saticinin sehrinde arkadasi varsa ,parasini arkadasina gonderir ,arkadasi satici ile bulusur ,ürünü kontrol eder alir ,aliciya kargolar.. Eger saticiyi tanimiyorsan elbette parayi gonder mali al işi riskli

ben genellikle böyle yapıyorum alışverişlerimi. her şehirden akrabam var tüm türkiyeye yayılmışız maşallah

• quote:

Orjinalden alıntı: Daywalkerr

quote:

quote:

ben genellikle böyle yapıyorum alışverişlerimi. her şehirden akrabam var tüm türkiyeye yayılmışız maşallah

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.