Şimdi Ara

-*-*DH UZAY İLE İLGİLENENLER KULÜBÜ*-*- (DH UZAY ÜSSÜ) 220 kişi olduk (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.231
Cevap
75
Favori
135.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kuzeyden güneye hemde uçak hızıyla hergünmü görüyorsunuz acaba

Orijinalden alıntı: KIZILÖTESİİ

quote:

Orijinalden alıntı: SkYNeT-06

quote:

geceleri gökyüzünde kuzeyden güneye doğru hareket eden ışık ne arkadaşlar

yanlışınız var sanırsam

o hareket eden ışık güney doğudan yükseliyor ve o parlak ışığın kaynağıda Jupiter gezegenidir
    yaz aylarında da gece boyunca Jupiter en parlak cisim şeklinde görünür gökyüzünde!

ilerleyen aylarda kışa girerken jupiter yerini venüse bırakır , akşam geceye doğru ondan daha parlak ışık göreceksin, oda Venüs gezegenidir
    kış aylarına girerken sabaha karşın sirius , rigel doğar,
    bu en parlak görülen yıldızlarıda venüs ile karıştırmayın sakın!

kardeş benim sorum şu güneyde tamam parlak bir cim var jupiter yanına bir parlak cisim var oda antares

ben onları sormuyoryum bu ışık kuzeyden güzeneye doğru hareket ediyor resmen.hani uçakları görürsün ya aynı hız hemen hemen.
    bazı kişiler buna uydu dediler ama inandırıcı gelmedi

tamam şimdi oldu
    önceki mesajınızda farklı anlattığınız için bizde farklı algıladık!

bakın şimdi bulunduğunuz ortam yeteri kadar karanlık olduğu için gökyüzündeki yıldızların sayısınıda fazlaca ve net görebilirsiniz
    bu durumda da atmosfer dışında yörüngede dolaşan uyduyuda görebiliyorsunuz demektir
    kısaca, sabit hızda giden ve hep aynı yöne doğru yol alan haberleşme uydularımızdan birisidir o gördüğünüz
    kendisi nokta parlak şeklinde yol alırken görünebirliği şu şekilde oluyor!
    uydunun kendi üstünde bulunan büyük güneş panellerinden yansıyan güneş ışını yeryüzüne yani bize yansıma yapıyor
    ve gece karanlığında kendisinide rahatca görebilmek mümkün oluyor

yukarıdaki mesajlarımda bunu herzaman belirtiyorum zatençç bu olayda tam benim belirttiğim gibi tamamen aynı.
    karanlık bir mekanda bulunurken , açık bulutsuz ve temiz bir gökyüzünde gece çıplak gözle atmosferi seyrederken
    atmosfer dışında dolaşan uydularımızıda tek tek tespit ederek onların ordan oraya sabit hızla dümdüz hiç yön değiştirmeden
    geçiştiklerini görmek herzaman mümkündür. sizdede bu olay gerçekleşmiştir
    fakat bazı arkadaşlar onu ısrarla uçak sanar! halbuki değildir.
    inanmayan arkadaşlar buna emin olsun onlar haberleşme uydularımızdan birisidir

• quote:

quote:

quote:

quote:

geceleri gökyüzünde kuzeyden güneye doğru hareket eden ışık ne arkadaşlar

yanlışınız var sanırsam

o hareket eden ışık güney doğudan yükseliyor ve o parlak ışığın kaynağıda Jupiter gezegenidir
    yaz aylarında da gece boyunca Jupiter en parlak cisim şeklinde görünür gökyüzünde!

ilerleyen aylarda kışa girerken jupiter yerini venüse bırakır , akşam geceye doğru ondan daha parlak ışık göreceksin, oda Venüs gezegenidir
    kış aylarına girerken sabaha karşın sirius , rigel doğar,
    bu en parlak görülen yıldızlarıda venüs ile karıştırmayın sakın!

kardeş benim sorum şu güneyde tamam parlak bir cim var jupiter yanına bir parlak cisim var oda antares

ben onları sormuyoryum bu ışık kuzeyden güzeneye doğru hareket ediyor resmen.hani uçakları görürsün ya aynı hız hemen hemen.
    bazı kişiler buna uydu dediler ama inandırıcı gelmedi

tamam şimdi oldu
    önceki mesajınızda farklı anlattığınız için bizde farklı algıladık!

bakın şimdi bulunduğunuz ortam yeteri kadar karanlık olduğu için gökyüzündeki yıldızların sayısınıda fazlaca ve net görebilirsiniz
    bu durumda da atmosfer dışında yörüngede dolaşan uyduyuda görebiliyorsunuz demektir
    kısaca, sabit hızda giden ve hep aynı yöne doğru yol alan haberleşme uydularımızdan birisidir o gördüğünüz
    kendisi nokta parlak şeklinde yol alırken görünebirliği şu şekilde oluyor!
    uydunun kendi üstünde bulunan büyük güneş panellerinden yansıyan güneş ışını yeryüzüne yani bize yansıma yapıyor
    ve gece karanlığında kendisinide rahatca görebilmek mümkün oluyor

yukarıdaki mesajlarımda bunu herzaman belirtiyorum zatençç bu olayda tam benim belirttiğim gibi tamamen aynı.
    karanlık bir mekanda bulunurken , açık bulutsuz ve temiz bir gökyüzünde gece çıplak gözle atmosferi seyrederken
    atmosfer dışında dolaşan uydularımızıda tek tek tespit ederek onların ordan oraya sabit hızla dümdüz hiç yön değiştirmeden
    geçiştiklerini görmek herzaman mümkündür. sizdede bu olay gerçekleşmiştir
    fakat bazı arkadaşlar onu ısrarla uçak sanar! halbuki değildir.
    inanmayan arkadaşlar buna emin olsun onlar haberleşme uydularımızdan birisidir

Sağol bilgilendirdiğin için.dediğim gibi uçak olmadığı kesin aynı sabit hızda nasıl jupiter geceleyin parlak gözüküyosa oda aynı parlaklıkta geçişi yapıyo ve daha sonra ışık yavaş yavaş parlaklığını kaybederek gözden kayboluyoor

Osmanlı ve Türk Tarihi Kulübü
    Türk Tarihinin En Büyük Kumandanı Fatih Sultan Mehmet Han

• Benide yazar mısın??
  • güncel
  • arkadaslar birşey sorucam az once bulutların üstünde dolaşan birşey gördüm 3 tane ışık beyaz ışık lazer değil .böyle 3 üde sürekli daire ciziyo gidiyo geliyor.15dk boyunca izledim gidip geldiler fakat şimdi kayboldu anlamadım gitti.bilgi verirseniz sevinirim.

Orijinalden alıntı: Mrtk2

arkadaslar birşey sorucam az once bulutların üstünde dolaşan birşey gördüm 3 tane ışık beyaz ışık lazer değil .böyle 3 üde sürekli daire ciziyo gidiyo geliyor.15dk boyunca izledim gidip geldiler fakat şimdi kayboldu anlamadım gitti.bilgi verirseniz sevinirim.

o gördüğünüz beyaz ışık yeryüzünden yukarı doğru yansıtılan yüksek voltajlı cıvalı projektör lambalarından kaynaklanmaktadır
    özellikle bu ışıklar uzun mesafe aydınlattıkları için beyaz bulutlar üstünde çok belirgin hal alır
    arasıra büyük şehirlerde bazı büyük firma veya mağaza restaurant veya disko bar eğlence merkezleri sahipleri dikkat çeksin diye projektör lambalarını kullanarak bulutlara yansıtırlar ve daire cizdirirler..
    bazılarıda projektör lamba yerine yeşil argon laseri kullanırlar

yeryüzünden yansıtılan yüksek voltajlı cıvalı projektör lambalarından bir örnek

-*-*DH UZAY İLE İLGİLENENLER KULÜBÜ*-*- (DH UZAY ÜSSÜ) 220 kişi olduk

sakın sanmayın, hatta hayal bile etmeyin bulutların üstünde uzaylıların dolaştığını

• Ben biraz inzivaya çekilmiştim

bakın şimdi

Samanyolu’nun çapı 100.000 ışıkyılıdır ve yaklaşık 1.000 ışıkyılı kalınlığındadır

Güneş Samanyolu’nun merkezinden yaklaşık 26.000 ışıkyılı uzaklıkta bulunuyor

Güneş her 220 milyon yılda Samanyolu’nun çevresindeki bir tur atar.
    Güneş sistemimiz (ve bu yüzden Dünya) galaktik merkezin çevresinde 220km/s hızla döner.
    Bu hızda, güneş sistemimiz Vega yıldızı doğrultusunda her 1400 yılda bir ışık yılı yol alır.
    Samanyolu Galaksisi önemli bir galaksi olma özelliğini ise,canlıların yaşadığı gezegeni,
    yani Dünya’yı barındırmasından kazanmaktadır.
    Şu ana kadar yapılan çalışmalar, Dünya dışındaki gezegenlerde hayatın olmadığı ve
    hayat için gerekli koşullarında olmadığını ortaya koymuştur.
    Dünya gezegeninin de içerisinde yer aldığı sistem ise “Güneş Sistemi” adı ile adlandırılmaktadır.
    Güneş Sistemi kendisine bağlı 9 gezegen ile beraber Samanyolu Galaksisinde yer almaktadır.
    Güneşimiz ,Samanyolu Galaksisinin merkezinden 30 bin ışık yılı mesafede bulunmaktadır.
    Galaksinin çapının 100 bin ışık yılı olduğu göz önüne alınırsa yarıçapının 50 bin ışık yılı olduğu ortaya çıkar.
    Buda bize Güneş yıldızının,Samanyolu Galaksisinin dış kısmına daha yakın olduğunu göstermektedir.
    Nasıl ki gezegenler yıldızların etrafında dönüyorsa,yıldızlarda galaksi merkezlerinin etrafında dönmektedir.
    Güneş yıldızı da Samanyolu Galaksisi etrafında dönmektedir.
    Bir dönüşünü 225 milyon yılda tamamlayan Güneş’in yaklaşık olarak 19 defa galaksi etrafında döndüğü tahmin edilmektedir

• Arkadaşlar hubble ile kaydedilen şu mükemmel olan gözlem fotoğrafları arşivine mutlaka bakmalısınız

http://hubblesite.org/gallery/album/solar_system/

DH formlarında daha önce verilmiş olabilir bilmiyorum ama ben yinede sizler ile paylaşayım dedim.

Microsoft'un yeni hizmetiyle, kıvrım kıvrım galaksiler, egzotik nebulalar ve patlayan yıldızlar, amatör gökbilimciler için sadece bir tık ötede.

Dünyanın bir numaralı yazılım firmasının yeni başlattığı "WorldWide Telescope" programı, Dünya'daki ve uzaydaki teleskoplarla elde edilen en iyi görüntülerden bir bölümünü, ücretsiz olarak meraklıların hizmetine sunuyor.

Uzaydaki Hubble ve Spitzer teleskoplarıyla Chandra X ışını gözlemevinden görüntülerin derlendiği yazılımı bilgisayarlarına indiren kullanıcılar, gece gökyüzünde gezegenleri arayıp, "zum" yapabilecekler (yakınlaştırma).

Harvard-Smithsonian Astrofizik merkezinden araştırmacı Roy Gould, "Kullanıcılar gökyüzünün X ışını görünüşünü görebilecek, parlak radyasyon bulutlarına zum yapabilecek ve binlerce yıl önceki bir süpernova patlamasının bulut kalıntılarını keşfedebilecekler" dedi.

California Technologie Enstitüsü'nden Roy Williams da, Microsoft'un yeni hizmetinin astronomiyle ilgilenen amatörler çok öğretici bir platform olduğunu söylerken, aynı zamanda profesyonel gökbilimcilerin de bunu kullanacağını sandığını belirtti.

Ücretsiz yazılımı indirmek için

http://www.worldwidetelescope.org

adresine girmek yeterli.

programı indirdikten sonra hemen kurmayın!
    ilk önce Microsoft .NET Framework Version 2.0 Redistributable Package programını

buradan

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=0856eacb-4362-4b0d-8edd-aab15c5e04f5&displaylang=en

indirin

ve ilk önce NET Framework programını kurun. sonra indirdiğiniz yazılımı kurun ve PC yi yeniden başlatmanız gerekiyor. Restart işlemi yapmassanız program çalışmıyor.

masa üstüne atılan kısayolun üstüne tıkla ve sonra sonsuz Uzay ve tüm gezegenler galaksiler gök adalar kısacası evrenin heryeri ayağınızın dibinde olsun :wink:

en önemliside bir Teleskop alma imkanı olmayan gökbilim severlerin uzayı baştan sona kadar bu program sayesinden gözlemleyebilir

uzayın A dan Z ye haritalandırılması bir amatör gözlemci için çok avantajlı olmuş ve bu sayede uzayın neresinde ne var , nereye nereden nasıl bakılır harita şeklinde çok ayrıntılı şekilde gösteriliyor

programın kullanılmasıda basit

* * *

şimdilik 10 dakika içinde

Ay, Jupiter, Satürn, Mars ,ve birkaç gök ada gözlemledim

screenshotlar

paylaşım için çok teşekkürler

• güzel konu

ekleyebilirsiniz •

चेतिननार
    www.cetinnar.com

__DH /// E30 CLUP __
  • süper bi programa benziyor hemen indiriyorum kardeş ,,, ellerine saglık

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), Satürn'ün etrafında şimdiye kadar görülmemiş büyüklükte bir halka tespit etti.

NASA'dan yapılan açıklamada, Spitzer Uzay Teleskobunun keşfettiği ince halka şeklinde buz ve toz parçacıklarından oluşan halkanın, Satürn sisteminin en dışında bulunduğu ve yörüngesinin gezegenin ana halkasının düzlemine 27 derece eğimli olduğu belirtildi.

NASA yetkilisi Whitney Clavin, halkanın çok dağınık olduğunu ve gözle görülür ışıkları yansıtmadığını, ancak kızılötesi (infrared) Spitzer teleskobunun halkayı tespit ettiğini söyledi.

Clavin, halkadaki tozlar çok soğuk (eksi 316 Fahrenheit) olmasına rağmen, halkanın termal radyasyonla parladığını belirterek, şimdiye kadar hiç kimsenin kızıl ötesi alet kullanarak halkanın yerini göremediğine dikkat çekti.

Satürn'ün yeni keşfedilen halkasının madde kütlesinin başlangıcının gezegene 5,95 milyon kilometre uzaklıkta bulunduğu, sonunun uzaklığının ise 11,9 milyon kilometreye kadar uzandığı bildirildi.

NASA yeni bulunan halkanın çok büyük olduğunu ve 1 milyar Dünya'yı içine alabileceğini kaydetti.

Satürn'ün uydularından Phoebe'nin yörüngesinin halkanın içinde olduğu ve uydunun halkadaki maddelerin kaynağı olduğuna inanıldığı bildirilerek, halkanın ayrıca bir tarafı parlak diğer tarafı karanlık olan diğer uydu İapetus'un esrarını çözmede yardımcı olabileceği kaydedildi.

Halkanın dönüş yönünün Phoebe ile aynı, İapetus'un ters yönde olduğu kaydedilerek, bilim adamlarının en dıştaki halkanın İapetus'un içine doğru hareket ettiğini ve uyduya çarptığını düşündüğü vurgulandı.

Maryland Üniversitesinden Douglas Hamilton, astronomların Satürn'ün dıştaki uydusu Phoebe ile İapetus'daki kara madde arasında bağlantı bulunduğundan şüphe ettiklerini ifade ederek, "bu yeni halka ilişkiyle ilgili inandırıcı kanıt sağlıyor" dedi.

Son halka keşfedilmeden önce Satürn'ün 7 halkası bulunduğu biliniyordu. ABD'nin California eyaletindeki Pasadena kentinden 2003 yılında uzaya gönderilen Spitzer, Dünya'dan 106,2 milyon kilometre uzaklıkta ve güneşin çevresinde yörüngeye oturtulmuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 8 Ekim 2009; 18:19:57 >

• güzel konu bence de

quote:

Orijinalden alıntı: byalfa

UFO'lara çok fazla merakım var sıklıkla youtube da google da araştırıyorum.

ben 30 yıldır araştırıyorum aslı var mı diye
    fakat ufo dedikleri yani tanımlanamayan uçan cisimler benim için sadece hayal ürünü olmaktan başka bir şeye varamadı!
    arasıra gündemlerde yer alarak medyada şişirilen haberlerde yer alan hurafe ufo haberlerini çok duyduk
    kendi gözümle onları görmediğim için asla inanmayacağım!

bazen inanır gibi oluyor beki doğrudur yahu diyor insan

fakat komik olan şu ! işin içine sözde uzaylılar tarafından kaçırılan onlarca kişilerin itiraflarında yer alan komik röportajlar olunca
    mesela
    ben kaçırıldım! cinsel tacizde bulundular bana.... beni gemilerine aldılar vesayre heryerimi incelediler sonra evime geri bıraktılar gibisinden

böyle haberleri biyerlerden duyduğum sürece bu ufo hikayelerine inanmakda artık iyice güçlük çekmeye başlıyorum. hatta sinir olmayada başladım

ama biryandan düşündüşümüzde biz insanoğlunun bu sonsuz evrende yalnız olmadığımız sorusu akıllarada gelmiyor değil...

kısacası
    onları kendi gözümüzle görmediğiniz sürece onlara hiç birşekilde inanmayalım derim

Aslında o da doğru ama bu kaçırılan kişilerden çıkan çiplere ne dersiniz hocam?

• quote:

Arkadaşlar hubble ile kaydedilen şu mükemmel olan gözlem fotoğrafları arşivine mutlaka bakmalısınız

http://hubblesite.org/gallery/album/solar_system/

gerçekten de mükemmel! heyecan verici fotoğraflar!

benide ekleyebilir misin?

Dünyanın bütün karanlık güçlerine karşı verilen bir destandır Benim Kavgam!
  • beni de ekleyin lütfen

Orijinalden alıntı: Patriot_942

Aslında o da doğru ama bu kaçırılan kişilerden çıkan çiplere ne dersiniz hocam?

kaçırılan kişiler düzmece haberlerden başka birşey değil

sözde kafasına çip vesayre takılan kişi ve işin içinde olan kişiler , hurafe ufo haberlerini hazırlayarak gündeme getirmek için yaptıkları bir işgüzarlıktır

mesela bu işin içinde yer alan bir kişi, veya kendi gurubundaki kişiler
    ufoyu görmediği halde görmüş gibi kendi bünyesinde inanan kişiye biraz para teklifi yapıyor ve diyor ki ,
    bak şimdi birbirimizi tanımıyoruz rol icabı,
    şimdi sen ufo gördün ve gelsin bize anlattın ... tamam sana inandık ama insanlarıda inandırmalısın ,
    diyerek kafana şunu takıcaz bunu takıcaz ve ortalıkda 1 hafta görünmeyeceksin ,
    sonra yakınların seni merak eder olucak! ve o belli zaman sonra ortaya çıkacaksın ,
    seni soranlarada işte beni uzaylılar kaçırdı kafama bunu taktılar ve sonra gerisini hatırlamıyorum kendimi en son ahırda veya otogarda
    veya herneyse işte anlayın şurda buldum kayboldum evimin yolunu zor buldum vesayre diyerek yakınlarını ve tanımadığın insanları meraklandıracaksın
    kısaca bu olmamış olayı sanki yaşanmış gibi gündeme getireceksin ve bizde kafana takdığımız çipi geri biz çıkaracağız ,
    sende aynı gün ahaaaa kafamdan bu çıktı diye ortalığı ververeye vereceksin anlaştıkmı_?

diyerek bu senaryoyu kendi rol arkadaşları ile gayet başarılı bir şekilde yaratarak gündeme getiriyorler

yani anlıyacağınız böyle şeylere sakın inanmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 29 Kasım 2009; 1:37:17 >

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.