Şimdi Ara

Samsung 1610 Toner Dolumu nasıl yapılır? Çözüm basit.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
114
Cevap
8
Favori
91.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çözüm:

Samsung 1610 tonerini doldururken bütün vidaları söküp, dakikalarca zaman kaybettim. Aşağıda dolumun ne kadar kolay yapıldığını öğrenebilirsiniz.

Not: Yazıcıoğlundan alınan 20 YTL'lik toner tozu ile 5 dolum yapabilirsiniz.
    (Detay elektroniğe sorabilirsiniz, 2. veya 3.kat olması gerekir. Detay elektroniğin üst katıydı. Merdivenden çıkınca sağa dönüyorsunuz.)

kadtas adlı arkadaşın açıklamalarına resim eklenerek hazırlanmıştır:
    Düzenleyen: Volkan Kalpakçı

Arkadaşlar toner tozunu ankara'dan mütevazi bir dükkandan gidip kendim aldım. Aldığım marka Samsung Universal toner tozu 1 kg. İstanbul'da olanlar yazıcıoğlu hanından bulabilir. Orda çok uygun. 1 kg likle 10-12 arası dolum yapılabiliniyor.. Tek dolumda 80 gr kadar toner tozu gidiyor. Tek toner dolumu 20 - 25 lira olduğunu düşünürsek ve 40 liralık tozla 25*12 kere dolum yapıldığını göz önüne alırsak müthiş bir kar yapmamız olası..

Bu işe başlamadan pis kıyafetleri giyin. Açık alanda olmasın toner tozu uçuyor. Bulabilirseniz eldiven giyin. Toner tozunu solumak sağlığa zararlı olabileceği için maske takmanız önerilir. Tezgaha gazeteleri döşeyin.

1-) Toneri elinize alın. İlk önce tonerin üstündeki ( ok olduğu tarafa) 2 tane vidayı açın..

2-) Açar açmaz tozlar dökülmeye başlıycak..Orası yanık/atık/kullanılmış toner yuvası. (Aşağıdaki resimdeki gibi kaldırıp çıkartıyoruz)

3-) Hazneye ulaşmak için aşağada resimde görülen iki vidayı açın.

4-) Hazneyi iyice boşaltın.(Aşağıdaki kırmızı halka içinde biriken atık toner atılıyor)

5-) Unuymayın boşalmamış hazne drum'u çizer. 2 den fazla aynı toneri kullanamassınız.. Eğer toner'inizin uzun ömürlü olmasını istiyorsanız her dolumdan sonra burayı temizleyin mutlaka. Temizledikten sonra hazneyi kapatın ve iki vidayı iyice sıkın.

6-) Kapağın hemen altında boylu boyuna drumun yanında celık jiletvar. Onu da 2 köşeden vidaları açarak cıkartın.. Bir güzel temizleyin..Burası en önemli kısım silik baskı istemıyorsanız burayı iyice temizleyin silin sakın bükmeyin. Geri yerine koyun. Vidaları sıkın

7-) Satın aldığımız toner tozunu koyacağımız dolum tıpasına ulaşmak için, tonerin sağ tarafındaki 2 vidayı gevşetin.

8-) Kapak açılacaktır. Orda hemen bir tıpa görüceksiniz.

Tıpa serttir. Tornavida ile tıpayı cıkartın.Biraz zor cıkacaktır. Kapak yaralanabilir. Ama sıkıntı olmaz. Tıpayı açtıktan sonra tonerinizi doldurun (90gr koyulması öneriliyor ama ben ağzına kadar doldurdum). Ve kapağı tekrar kapatın. Yan kapağı takıp vidaları sıkın.

9-) Yeşil olan drum'u bir güzel bezle temizleyin.Dişlilerden çevirin ve her tarafını bir güzel temizleyin.Drumun altındaki silindiride temizleyin. Toz kalmasın ortada mumkünse üfleyin.

10-) Herşey bu kadar.. Yazıcıya takın 2 - 3 sayfadan sonra temiz tozsuz koyu baskınız çıkar.

Dolumu uzatmayın.Drum güneş ışığndan etkilenebilir.Silik baskı cıkartabilir.

Düzenleyen: Volkan Kalpakçı
    Volkan Kalpakçı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalpakci -- 6 Ağustos 2009; 16:02:37 >

• Ben her dolduruşta dramı temizletiyorum.
    Bu şekilde gayet ekonomik fakat dram açısından pek mantıklı değil.
  • Aynı yazıcıdan bende de var. Peki tonerin içine ne kadar toz döküülüyor???
  • quote:

Orjinalden alıntı: maxxer

Aynı yazıcıdan bende de var. Peki tonerin içine ne kadar toz döküülüyor???

Ben ağzına kadar doldurum. Kapak bile zor kapanıyordu. Bir sakıncası yokmuş ki 2 aydır sorunsuz kullanıyorum.
  • teşekkürler dostum güzel bir püf noktası... Benim şöyle bir sorum olacaktı toner için toz alırken farkediyormu... Yani toner tozunu alırkende ML-1610 için belirtmemizmi gerekiyor yoksa tüm toner tozları uyumlumudur.

Düzeltme: Biraz araştırdım Her markanın toner tozları ayrıymış...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Istihbarat -- 12 Ağustos 2008; 20:35:17 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: arif231

teşekkürler dostum güzel bir püf noktası... Benim şöyle bir sorum olacaktı toner için toz alırken farkediyormu... Yani toner tozunu alırkende ML-1610 için belirtmemizmi gerekiyor yoksa tüm toner tozları uyumlumudur.

Düzeltme: Biraz araştırdım Her markanın toner tozları ayrıymış...

Yazıcıoğlu işhanında 2. veya 3.katta bir yerden aldım, adını ne yazık kı hatırlamıyorum. Alırken zaten soruyor satıcı arkadaş.

Bu arada toplam kaç sayfa çıktı aldığınızı görmek için Toner tasarruf tuşuna basılı tutuyorsunuz, sayfa sayısını tutan bir sayaç içeren test sayfası çıkıyor.

Tam dolu toner ile 1980 ±10 çıktı (yazıcı tasarruf modunda) aldım, bu da ek bilgi olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalpakci -- 13 Ağustos 2008; 9:37:34 >
  • sadece dolum yapmak 1610 drumu için zararlıdır, üst tarafta yanık toner kutusu vardır, 2 vida ile sabitlenmiş, her dolumda onun da açılıp içinde kullanım fazlası olan yanık (kullanılmış) tonerin boşaltılması lazım, boşaltırken dikkat etmek lazım üstünüzü başınızı mahvedebilirsiniz.

eğer atık toner kutusunu boşaltmaz iseniz 2. veya 3. dolumda dolar ve drumu çizmeye başlar,

1610 toneri atık toner kutusunu temizlemek şartı ile kaliteli toner tozu kullanılırsa 10 seferden fazla dolum yapılabilir ve neticesi bozulmaz.

atık toner tozunu temizlemez iseniz 2 veya 3. dolumda drum çizileceğinden haybeye yeni toner toner almak zorunda kalırsınız.

toner dolum işlemlerini çabuk yapmalısınız, drum özel antistatik kaplamalıdır, 5 dk dan fazla direk güneş ışığı altında kalır ise antistatik kaplaması bozulur, antistatik kaplaması bozulan drum silindiri toner tozunu üzerinde tutamaz ve yanık toner kutusuna gönderdiği tonerin miktarı fazlalaşır, daha silik bir baskı, daha az baskı sayısı gibi yan tesirleri vardır ve siz artık ömrünü tamamladığını zannedersiniz.

1610 dolumunda yukarıdaki püf noktalra dikkat edip kaliteli toz kullanırsanız, üzer,nde gelen toner kiti ile yazıcı bozulana kadar dolum yapabilirsiniz. ben şu an kendi yazıcımda 14. dolumdayım 22000 den fazla baskı aldım.
    yazıcı haşemat oldu, kağıt besleme lastiği 2 sefer değişti, ama henüz toner kiti değiştirmedim, zaten değiştirmeyeceğim, yeni bir 1610 alıcam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben de 1610 almaya karar verdim. şimdi derdim toner tozu. toner tozunu internetten sipariş edebileceğim güvenilir bir yer var mı? kalitelisinden istiyorum, acaba markası falan var mı bu toner tozlarının?
  • geçen sene almıştım 1610 yazıcıyı.. üzerindeki toner ile 2300 sayfa çıktı aldım...
    2 ay önce doldurtturdum... 25 YTL'ye dolduruyorlar... 1 sene de bu gider...
    işimizi fazlasıyla görüyor... yazıcının orjinal toneri bittiğinde maliyetini çıkarmış oluyor zaten..
  • dün hp 1005 ve samsung ml1610 arasında kararsızdım. bu sayfada doldurma işinin pratikliğini öğrenince hemen gidip aldım.
    , kutu üzerinde : toner tam dolu olmayabilir , kontrol edin yazıyor , bunu nasıl kontrol edebilirim?

sürücüsünü kurdum fakat toplam basılan sayfa ve toner doluluk oranını gösteren ibareyi bulamadım.
  • Kartuş dolumu kolayda toner biraz karısık gibi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: lebu

dün hp 1005 ve samsung ml1610 arasında kararsızdım. bu sayfada doldurma işinin pratikliğini öğrenince hemen gidip aldım.
    , kutu üzerinde : toner tam dolu olmayabilir , kontrol edin yazıyor , bunu nasıl kontrol edebilirim?

sürücüsünü kurdum fakat toplam basılan sayfa ve toner doluluk oranını gösteren ibareyi bulamadım.

Toplam basılan sayfayı görmek için yazının üzerinde tuşa bir miktar basın. Basılan sayfa sayısının yazdığı bir test sayfası çıkacaktır.

quote:

Orjinalden alıntı:

Merhaba,
    ben de Samsung ML-1610 kullanicisiyim. Samsung 1610 Toner Dolumu nasıl yapılır? Çözüm basit. konusunda toner dolumu anlatmişsın. Verdiğin bilgi güzel ama ben drum temızlemeyı hiç anlamadım. Onu da bir anlatır mısın?

Drum temizlemeyi bilmiyorum. Ben dolum yerini ararken bütün toner'in vidalarını söküp içini açtım. Orda burda kalan toner tozlarını da temizlemiş oldum bilmeden. Eğer zamanınız varsa ve geri toplayacağınıza inanıyorsanız benim gibi sökebilirsiniz. Eldiven takmayı unutmayın, toner tozuna temas etmenin zararlı olduğunu duymuştum, ne kadar doğru bilemem.

• Şu drum temizleme işinide biri resimlerle anlatabilir mi??
  • Arkadaşlar canavar gibi makine 1 seneden fazla süredir kullanmaktayım. Artık silik baskı almaya başladığımdan biraz bakıyım ucuza nasıl doldurum diye araştırdım ve burada yazılanları okuyunca bi bakıyım dedim üzerindeki tonerle 2600 küsür çıktı almışım. Bu makinada tek masraf resmen kağıt parası bu 20 ytl lik toner alınıp kendimizin doldurabildiğinden bahsetmişsiniz yazıcıoğlunda şuradan al diyebileceğiniz herhangi bir yer varmıdır bunun için eğer reklama girer dersenizde PM olarak hem dükkan ismini hemde memnun kaldığınız markayı mesaj atarsanız sevinirim.
  • birde ek olarak 1 sefer dolumda yaklasık kac gr toner gerekır yani toner haznesinin 1 seferde alabileceği gramaj olarak tahminen ne kadardır bilgisi olan varmıdır?
  • quote:

Orjinalden alıntı: onurserdar

sadece dolum yapmak 1610 drumu için zararlıdır, üst tarafta yanık toner kutusu vardır, 2 vida ile sabitlenmiş, her dolumda onun da açılıp içinde kullanım fazlası olan yanık (kullanılmış) tonerin boşaltılması lazım, boşaltırken dikkat etmek lazım üstünüzü başınızı mahvedebilirsiniz.

eğer atık toner kutusunu boşaltmaz iseniz 2. veya 3. dolumda dolar ve drumu çizmeye başlar,

1610 toneri atık toner kutusunu temizlemek şartı ile kaliteli toner tozu kullanılırsa 10 seferden fazla dolum yapılabilir ve neticesi bozulmaz.

atık toner tozunu temizlemez iseniz 2 veya 3. dolumda drum çizileceğinden haybeye yeni toner toner almak zorunda kalırsınız.

toner dolum işlemlerini çabuk yapmalısınız, drum özel antistatik kaplamalıdır, 5 dk dan fazla direk güneş ışığı altında kalır ise antistatik kaplaması bozulur, antistatik kaplaması bozulan drum silindiri toner tozunu üzerinde tutamaz ve yanık toner kutusuna gönderdiği tonerin miktarı fazlalaşır, daha silik bir baskı, daha az baskı sayısı gibi yan tesirleri vardır ve siz artık ömrünü tamamladığını zannedersiniz.

1610 dolumunda yukarıdaki püf noktalra dikkat edip kaliteli toz kullanırsanız, üzer,nde gelen toner kiti ile yazıcı bozulana kadar dolum yapabilirsiniz. ben şu an kendi yazıcımda 14. dolumdayım 22000 den fazla baskı aldım.
    yazıcı haşemat oldu, kağıt besleme lastiği 2 sefer değişti, ama henüz toner kiti değiştirmedim, zaten değiştirmeyeceğim, yeni bir 1610 alıcam.

Teşekküler , güzel bilgiler.

• Terübesiz ellerle dolum yapılan tonerler ısınmayı geciktirdiği için ilk baskı süresi 60 sn ye kadar çıkabiliyor.
    Cimrilik etmeyin. Hem sağlığınız hem de keseniz için uzmanlara bırakın dolum işini.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Terübesiz ellerle dolum yapılan tonerler ısınmayı geciktirdiği için ilk baskı süresi 60 sn ye kadar çıkabiliyor.
    Cimrilik etmeyin. Hem sağlığınız hem de keseniz için uzmanlara bırakın dolum işini.

Şimdi süre tuttum, 2 haftadır kullanmadığım yazıcının ilk sayfa için ısınma süresini 18sn ölçtüm.
  • İlk dolumu uzmana yaptırmıştım. Atık toneri boşaltmadığından bir süre sonra siyah çıktılar almaya başladım. Tesadüfen atık bölümünü bulunca kendim doldurup temizliyorum defalarca gidiyor. Bu arada uygun fiyata drum da bulunabiliyor. Bu güzel yazıcının tonerinde çip gibi bir şey olmadığından defalaca doldurulabiliyor. Sanırım programında sviye göstergesi yok.
  • Aktüer, sahip olduğu teknik bilgileri üst yönetime aktaran sosyal bir matematikçidir.http://www.aktuerya.info/ Aslında aktüer olmak bir düşünce yapısı kazanımı ile gerçekleşmektedir.http://www.aktuerya.info/visit.php Bu perspektifte de aktüerler için bir çalışma alanı tanımlayarak bir kısıtlamaya gitmek yersiz ve anlamsız olmaktadır. Aktüer Nedir? Temel düşünce yapısının doğru yerleşmiş olması ön koşulu ile sigorta şirketleri, finans kurumları, fon yönetimi şirketleri, devlet kuruluşları, uluslararası sosyal güvenlik örgütleri, üniversiteler, araştırma ve danışmanlık şirketleri ve benzerleri aktüerler için bir rol sahnesi olabilmektedir. Aktüerya Fotoğraflarıwww.aktuerya.hacettepe.edu.tr/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalpakci -- 1 Ekim 2009; 16:07:21 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.