Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
İnterneti yavaş olanlar derneği

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Internet >> İnterneti yavaş olanlar derneği Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
bestercan

Sisteme Gözat

18 Mayıs 2008; 17:18:17 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar 2 haftadır bağlantım kağnı gibi oldu. 4gb kotalı kullanıyorum. multi oyuna girdiğimde serverler çıkmıyor. yada birkçatane çıkıyor. masaüstüne geçince 2 dk. felan web sayfalarını açmıyor. kafayı yicem. makineyimi formatlasam dedim ama sorunun netten kaynaklandığını öğrendim. sebebi nolabilir? çözümü varmı? Telekomun bir açıklaması varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestercan -- 18 Mayıs 2008; 17:17:45 >

erh_tun

Sisteme Gözat

18 Mayıs 2008; 19:33:26 

Son günlerde benim bağlantıda sorun olmadı hiç. Hangi şehirdesiniz?

ahmet20006

18 Mayıs 2008; 21:16:56 

Konyada ikamet ediyorum. 1 aydır berbat internet. Telekoma bizaat gidip durumu söylüyorum. Adamlar DNS yazıyorlar sanki ben bilmiyom onsaların yazdığı dns leri. Tamam sonrun çözülecek yok santralde sorun vardır yok hatlarda diye oyalıyorlar. Hızım 2 Mbit eski 256KBit arar oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet20006 -- 18 Mayıs 2008; 21:36:32 >

bodrumlu2

18 Mayıs 2008; 22:03:18 

Ben de katılayım derneğe gerçi burda yaklaşık 1 yıldır çok kötü bağlantı

Nothing lasts forever
Even cold november rain
bestercan

Sisteme Gözat

20 Mayıs 2008; 16:10:19 

quote:

Orjinalden alıntı: ahmet20006

Konyada ikamet ediyorum. 1 aydır berbat internet. Telekoma bizaat gidip durumu söylüyorum. Adamlar DNS yazıyorlar sanki ben bilmiyom onsaların yazdığı dns leri. Tamam sonrun çözülecek yok santralde sorun vardır yok hatlarda diye oyalıyorlar. Hızım 2 Mbit eski 256KBit arar oldum.

YER bursa. banada dns yazdırıyorlar. kanser adama aspirin vermek gibi.... ne işe yarıyorsa..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestercan -- 20 Mayıs 2008; 16:09:20 >

bionoize

20 Mayıs 2008; 17:44:09 

http://forum.donanimhaber.com/m_23217465/mpage_1/key_//tm.htm#23366936

IP in 78le başlıyosa normaldir,ben de bıktım 1 aydan beri

dns falan da işe yaramıyo...

in FUCK YOU! mood
.:Kutikul@:.

Sisteme Gözat

20 Mayıs 2008; 18:20:25 

ankara burdada internet felç bazen mynette satranç oynarken oyun donuk donuk gidiyor :S

ahmet20006

20 Mayıs 2008; 20:28:57 

quote:

Orjinalden alıntı: bestercan

quote:

YER bursa. banada dns yazdırıyorlar. kanser adama aspirin vermek gibi.... ne işe yarıyorsa..

Türk Telekomdakiler de sorunun ne olduğunu çok iyi biliyorlar hatların durumunun kötülüğüne senden bende iyi biliyorlar ama işte müşteri oyalama taktiği uyguluyorlar. Umarım Tellcom vb firmalar hızla yaygınlaşır da bu Türk Telekomdam kurtuluruz.

PC WORKS

Sisteme Gözat

20 Mayıs 2008; 22:08:07 

quote:

bence pc ile ilgili olabilir virüs programı veya güvenlik duvarı falan kurmadan pc yi formatla öyle dene bence. veya modemini değiştirip öyle dene veya kablolarında çatlak olabilir.

konyaspor207

Sisteme Gözat

20 Mayıs 2008; 23:02:06 

ben de Konyadayım smile adsl kullanıyorum internet çok yavaş ama benim bilgisayardan dır büyük ihtimal
bilgisayar zaten düşük bi de kaspersky yüklü web koruması en aşağıda hala yavaş
bazen canım sıkılıyor kaldırıvercem bi gün de şimdilik sabrediyom bakalım ne zamana kadar

konyaspor207

Sisteme Gözat

20 Mayıs 2008; 23:13:10 

var mı bu virüs programlarının başka bi ayar yeri varsa unu da düşüreyim

nachtregen

20 Mayıs 2008; 23:58:31 

benide alın bu dernege ya ben 2 aydır ugrasıyorum bu dertle kablo baglantılarımı hepsini yeniden cektim pc ye format attim ama nafile bosa kurek sallamak 4gb 1024 abonesiyim rapidden download ederken eskiden 100 kb nin altina düsmezdi simdi 5,5 ile zor indiriyorum ne yapsak ne yapsak?

"Söylesem tesiri yok; Sussam, gönül razı degil"

Umutcan

Sisteme Gözat

21 Mayıs 2008; 0:43:36 

Bazı bölgelerde yaşanan bir sorun olabilir belki. Şu an benim internet gayet hızlı, hatta önceden olduğundan daha düşük ping ve stabil hıza sahip.
Arada belirli bölgelerin altyapısında çökme oluyor sanırım, youtube son kapatıldığından beri internetim çok hızlı, açılmasına rağmen durum hala böyle.
Sorun farklı bölgelere atanmış gateway'lerin çökmesinden kaynaklanabilir diye düşünüyorum, çünkü modeme reset attığımızda bile gateway değişince
arada ping ve bant genişliğinde ufak farklar oluyor, farklı bölgelerde bu farklar daha da büyük olabilir.

ahmet20006

21 Mayıs 2008; 12:31:28 

quote:

Orjinalden alıntı: PC WORKS

quote:

bence pc ile ilgili olabilir virüs programı veya güvenlik duvarı falan kurmadan pc yi formatla öyle dene bence. veya modemini değiştirip öyle dene veya kablolarında çatlak olabilir.

Problem o dediklerinin hiç birisi ile alakalı değil. Gündüzleri normalleşir gibi oluyo gece ise berbat oluyo.

ahmet20006

21 Mayıs 2008; 12:33:45 

quote:

Orjinalden alıntı: konyaspor207

ben de Konyadayım smile adsl kullanıyorum internet çok yavaş ama benim bilgisayardan dır büyük ihtimal
bilgisayar zaten düşük bi de kaspersky yüklü web koruması en aşağıda hala yavaş
bazen canım sıkılıyor kaldırıvercem bi gün de şimdilik sabrediyom bakalım ne zamana kadar

Bilgisayar hızı ile internet hızı arasında hiç bir şekilde doğrudan bir orantı yok. İnternet hızını bilgisayar etkilemez. Yani; en yeni bilgisayarda alsan bağlasan gene aynı hızda internete bağlanırsın.

sarhanos

21 Mayıs 2008; 22:23:21 

bende de nerdeyse 1 aydır felaket bağlantı...
nalet olasıca telekom ne zman aldığı parayı hakedecek??
WhiTeRaVeN

21 Mayıs 2008; 22:28:00 

quote:

Orjinalden alıntı: sarhanos

bende de nerdeyse 1 aydır felaket bağlantı...
nalet olasıca telekom ne zman aldığı parayı hakedecek??

hiçbir zaman.

DELL INSPIRON 6400 CS11 Intel Core2 Duo 1.83 667 Mhz FSB 2 Mb Kingston 2048 Mb DDR-2 667 Mhz 120 Gb Sata 256 MB ATI M-Radeon X1400 15,4'' Truelife WXGA 8 XDVD-RW (+/-) 10/100 Ethernet Entegre 56K modem Wireless802,11b/g,/Bluetooth
Canon PowerShot A700

......................................NOKIA 3 2 5 0........................................
geremy

22 Mayıs 2008; 5:41:04