Şimdi Ara

Özel Fiber Çektirme [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
629
Cevap
13
Favori
41.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar.


    Sizlerinde fikrini almak isterim. Benim oturduğum bölgede fiber oturduğum sokağa kadar geldi. Yer altında yapılması ne kadar işlem varsa hepsi yapılmış. Fakat bölgemde tüm sokaklara fiber çekilmesine rağmen aktif müşteri olmama rağmen benim oturduğum alana fiber çekilmedi. Açıkcası Türk telekoma git gel derdimi anlatmaya çalışmaktan bıkmış durumdayım.


    Evine özel olarak fiber çektiren yada iş yerine işi gereği özel fiber çektirenler varmış. Telefon direğinden fiber verdiler burada oturduğum ev ile direk arasında taş çatlasa 20 metre anca vardır. Tek yapılması gereken direğe fiber kutusu konup kablo çekilmesidir. Bunu ben Türk telekomdan özel olarak talep etmiş olsam maliyeti ne kadar çıkar ?


    Daha önce bu şekilde fiber çektiren oldu mu şartları nedir ? Bilgi verebilirseniz sevinirim.


    Edit : Gergin bekleyişin ardından sonunda geldiler. Şimdi arkadaşlar kutu üzerinden fiberi verecekler. Kafama takılan nokta şu ben ücretini ödüyorum ama tüm mahalleye açık olmuş oluyor o kutu Türk telekom'un söylediği senin ev ayrıca projelendiriyor kısmı nesi yani şöyle bu hattın ücretini bir şekilde ödeyipte benim ne farkım olacak diğerlerinden.


    2.Edit : Kabin bağlantısı yapıldı. Yarın öğleden sonra sinyal verilecek.

    Özel Fiber Çektirme [ANA KONU]
    Özel Fiber Çektirme [ANA KONU]


    Özel Fiber Çektirme [ANA KONU]


    3.Edit Mutlu Son : Sonunda bugün gelip modemi ve ont cihazını kurdular. Modem olarak Tp link c5 archer modelini verdiler. Ont olarakta huawei modem verdiler. Hız testi 97-100 mbit arası almaktayım. Onu da ekleyecektim fakat speed test üstünde baktığımda upload error uyarısı alıyorum.

    Özel Fiber Çektirme [ANA KONU]


    Özel Fiber Çektirme [ANA KONU]

    Bu da hız testim.Speedtest üzerinde ki upload sorunu da düzelmiş durumda




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Modality -- 17 Ocak 2023; 18:45:10 >







  • Anladım. Biraz ironi yapmışsın. Süreç stresli geçince ister istemez tepki farklı oluyor refleks oldu.


    Açıkcası senin bahsettiğin vdsl övme muhabbetini müdürlükte banada yaptılar. Vdsl daha sorunsuz daha iyi dediler.


    Bir arıza çıktığında yaşadıklarımızı bilmesek belki inanırızda neyse alışmışlar 60 70 yaşında babalarımızı dedelerimizi kandırmaya hala aynı sanıyorlar.

    11.05.2022: Bugün telekom saha ekibinden bir yetkili geldi keşif yaptı. Aslında keşiflik bir durum yoktu. Yetkili arkadaş en geç bugün biteceğini söylemişti. Fakat arkadaş evimi bile zor buldu 5 dakika durdu durmadı gitti. Hattın yasal sahibi olarak benle değil babamla konuştu. Üstüne birde bakır kablo neyine yetmiyor diye cevap aldık. Paranla rezil olmak diye buna denir sanırsam.

  • yılmadan hergün tek tek bunlara kopyala yapıştır şikayet yağdır BTK Cimer Açıkkapı TürkTelekom facebook twitter

  • Onlarla konuştuğum kadar arkadaşımla sevgilimle ailemle bu kadar konuşmuyorum. Adamlar nato kafa nato mermer. En son gittiğimde proje çizdik ama genel müdürlük onaylamıyor dedi. Bende şunu düşündüm.Sokağımda bana yakın noktada altyapı hazır. Sadece evimin karşısında ki direğe fiber kablo çıkarıp direğe kabin konacak. Bunun maliyeti ne kadar olur acaba direkten evime gelen noktaya kadar ortalama 11 metre var. Hadi olsa olsa 15 metre kablo masrafı olacak. Acaba direğe dikilecek kabin ile birlikte ne kadar masrafı olur. Uygun bir rakam ise lanet olsun diyip kendime özel hat çektireyim istiyorum.


    @yukleniyor

  • Merhaba


    Bağlı olduğunuz müdürlüğe özel proje talebi ile başvurursanız, erişim planlama birimi sizlere bir ücret çıkaracaktır. Kabul ederseniz işlemler yapılır ancak tahmini olarak ne kadar masraf çıkar bilemiyorum.

  • 2021 yılı içerisinde böyle bir girişimim oldu fakat tarafıma bunun yapılamayacağı böyle bir durumun olmadığı söylendi. Tahmini bir fiyat vermek gerekirse 15-20 bin TL dediler. Ama özel olarak çektirme durumları yokmuş bölgeden bölgeye değişebilir belki.

  • ozqur17 kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam. Bu durum bölgeden bölgeye değişiyor olabilir.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Evet bölgeden bölgeye değişebilir.

  • Selamlar.


    Dilekçe için bugün aradılar. 4000 tl bir fiyat çıktı. Fiber ile ilgilenen ticari bölüm müdürü mü nedir o aradı. Sadece ticari olarak belgelendirebilmek için hat satışı yapmam gerek 10 gün içerisinde gpon evine kurulmuş olur dedi.

  • Modality kullanıcısına yanıt
    Binaya 4 bin liraya gpon geliyor yani?Bu kadar ucuz mu bu ya
  • Valla hocam bende şaşırdım hatta dolandırıcı falan mı diye araştırdım adamın linkedinde Ümraniye telekom müdürlüğünde yönetici profili var 8 bin TL imiş 4 bin gibi bir rakama indirdiler
  • Modality kullanıcısına yanıt

    4000 liraysa hiç bir şey değil durumunuz müsaitse verin rahat rahat kullanın interneti, ben de sizin gibi müdürlüğe söyledim ama olumsuz cevap verdiler direkt, parası neyse vereyim fiberi çekin dedim parasını versende çekmiyoruz dediler belki müdürleri vs olsa çekerlerdi adamına denk gelmek gerekiyor bu işlerde adamına denk gelince olay direkt çözülüyor,eski oturduğum binaya 5-6 kere fiber için talepte bulundum müdürlüğe hiç bir fayda çıkmamıştı, yolda telekom ekiplerini görüp ricada bulunmuştum binaya fiber çekebilir misiniz diye adamlar 1 ay sonra gelip fiber çekmişlerdi o kadar uğraşıp müdürlükte çektiremediğimi adam direkt çözmüştü,keşke müdürlük çalışanları çözüm odaklı olsalar fiber isteyen insanın isteğini geri çevirmeseler parasınla çektirelecek şey niye reddedilir anlamış değilim :D





  • Ben şöyle bir yol izledim. Ümraniye telekomda yetkili birine çıktım derdimi anlattım. İlk başta kayıt aldılar. Baktım 1 ay kadar dönüş olmadı. Tekrardan ziyaret edeyim dedim. Bana dedikleri maliyet sebebiyle olmadığı aslında yarım sokak için de çok bir maliyet olmasa gerek diye düşünürken mahalleden arkadaş sormuş. 700 800 bin tl gibi bir yatırıma ihtiyaç var demişler. Bende dedim bireysel olarak fiyat almak istiyorum. Dün döndüler 4000 tl civarı bir rakam çıkardılar. Normalde daha yüksek bir rakamdı ama bir şekilde anlaşıp bu işin sonuçlandırırız diye anlaştık. Bende %67 gibi saçma bir zam geleceğini ve malzeme fiyatları daha da artacağı için yapın dedim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Modality -- 11 Mayıs 2022; 20:37:28 >
  • Semsam S kullanıcısına yanıt

    Çok ucuz çıkmasının sebepleri;


    1)Sokaktan geçen hat vardır

    2)Çok yakın bir noktada fiber kullanan yer vardır


    Başka da açıklaması olamaz hocam.


    Bu arada konu sahibine hayırlı olsun. Fiber yapılırken fotoğrafları bu konuya eklerseniz güzel olur.

  • Modality kullanıcısına yanıt

    Hocam benimde 10 metre ilerimde fiber var bir binanın bodrum katında. Nereye başvurdunuz ve hangi dilekceyi verdiniz yardımcı olur musunuz?

    Bu arada 4000TL bedava, hayırlı olsunn

  • Mevki olarak hangi müdürlükte isen oranın operasyon müdürüne anlat durumu. Sonra erişim planlamaya anlat. Ücreti mukabilinde yaptırmak istiyorum dersen dilekçe vermeni söyleyecekler. Dilekçe sonrası Türk telekom tarafından bir yönetici aradı. Ona da durumu izah ettim fiber ihtiyacımın olduğunu anlattım. O da bana bir fiyat çıkarıp döneceğini söyledi.Sonrasında dönüş yapıldı. 8000 tl maliyeti var ama 4000 lira olur dediler. Bilmiyorum belki de ben engelli olduğum için böyle yarı yarıya bir fiyat çıktı.Bugünde ücreti kredi kartından hat satışı karşılığında kestiler. Şimdi yapılmasını bekliyorum.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Haklısınız. Hatta süreci sizede anlatmıştım dm üstünden. Bölgeye komple fiber döşendi. Sokağımın olduğu yer altına bile fiber geldi. 50 metre ötemde fiber çekili ben alamıyorum. Tek yapmaları gereken telekoma ait kapaktan telefon direğine kablo çıkarıp oraya bir kutu yerleştirip evime kadar fiber çekmek.Mahalle olarak dilekçe verdik sonuç alamadık.Aslında bitmiş hattı saçma bir şekilde tamamlamadı.İşler bu raddeye geldi eylülden beri uğraşıyorum. Şimdi gelin yapın demesem %50 60 zam gelecek yine yaptıramayacağım istediğim tarifeyi de kullanamayacağım.

  • Modality kullanıcısına yanıt

    Hayırlısı olsun, artık süreci takip etmek kalıyor geriye.  

    Sizden bol bol fotoğraf bekliyoruz bu konuda :) Fiber çekilirken, yapılırken vb.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 22 Nisan 2022; 15:56:35 >
  • Epey fiyat zammı gelmiş 1 sene önce muadil bir şekilde 1600 tl ye binamıza fiber çekildi. 12 -16 adet miydi tam sayı aklımda değil hat satışı karşılığı binaya çekildi. Bina içi tesisatı kendimiz çektirdik.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Tabi ki başladığında fotoğraflar ile güncelleme yaparım. :)

  • Valla olumlu yanıt geleceğini bilseydim çok daha önce başvururdum. Neyse bunada şükür. 2 ay sonra zam gelince en az 7 bin civarı olur bu rakam bu sefer hiç yaptırılmaz.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.