Modları uygulamadan önce aşağıdakileri dikkatle okumanızı öneriyorum.
- Yayınladığım herşey önce tarafımdan denenmiş olup, sorunsuz olduğundan emin olduğum, paylaşmaya değer gördüğüm bilgiler ve materyallerin bütünüdür. Buradaki herşey sadece MOTOROLA V6 Maxx içindir, diğer modellerde kullanılamaz.
- Verdiğim bilgiler telefonunuzun garanti kapsamı dışında kalmasına neden olacağı için, yapmadan önce düşünün.
- Mod işlemlerini doğru/yanlış uygulasanız bile telefonunuz zarar görebilir, tüm sorumluluk sizlerindir. Hiçbir şeyin garantisi yoktur ve benim hiçbirinize karşı herhangi bir sorumluluğum yoktur.
Bu rehber sadece donanimhaber üyeleri için hazırlanmıştır. Malumünuz burada emek ve karşılıksız yardımlaşma vardır. Yararlanan arkadaşlar bir teşekkürü çok görmezlerse sevinirim. Rehberin çalınması, değiştirilmesi, başka sitelerde yayınlanması ayıptır, günahtır, terbiyesizliktir! V3X Mod rehberimi çalıpta ne idüğü belirsiz forumlarda "yayınlayanları" Allah'a havale ettim. Sağda solda kopyalayarak kendi üyelerine yardım ettiklerini düşünenler yanılıyor çünkü ben desteğimi sadece donanimhaberde ve bu topicte veriyorum.
Amaç, Motorola V6 Maxx sahibi herkes'in telefonundan daha fazla verim almasını ve kendi isteğine göre modlamasını sağlamaktır. İşlevi, telefon'un fonksiyonlarını geliştirmektir. Yapacağınız tüm modların aktifleşmesi için telefon'u yeniden başlatmanız gerekmektedir. İsteyen sayfa'nın en altındaki HeartlessMOD@V6Maxx monster pack'i telefonuna flaşlayarak hiç uğraşmadan birçok yeni özelliği telefonuna kazandırabilir. Bana kalırsa en iyisi kendi zevk ve ihtiyaçlarınıza göre modlamak ve işi öğrenmektir zaten rehberin de amacı budur.
P2k, motorola P2K destekli modellerin bilgisayara bağlanmasını, Telefon hafızası dosya sistemine erişimi sağlayan arabirimdir. Modlamaya başlamadan önce yapacağımız ilk şey P2K sürücülerini başarıyla yüklemek. Bunun için telefon'da usb bağlantısı / data bağlantısını seçin. Sonra sisteminize göre yukarıdaki P2K sürücülerinden uyumlu olanı indirin. İndirdiğiniz sürücüyü çalıştırdaktan sonra RSD 3.9'u çalıştırın, windows yeni sürücüler bulacaktır, " imzasız donanım yüklensin mi " sorularına evet diyerek bütün yeni donanimları yükleyin.
3- P2KTools VS kullanımı
P2KTools VS, seem editlemek, telefon'un dosya sistemine erişmek ve daha birçok faydalı özellik için kullanacağımız başlıca programdır.V6 Maxx ile uyumlu çalışması için programı yükledikten sonra resimde sol üst köşedeki telefon simgesine tıklayın.
Sonra settings'e tıklayın. P2K Mode sekmesinden, P2K Protocol Version olarak P2K05'i seçin, OK diyerek kapatın ve programdan çıkın. Telefonu Data bağlantısında bilgisayar'a bağlayın ve P2KTools VS'i çalıştırın.
* P2KTools VS ile seem editi yapmak
Motorola P2K model telefonların yazılımı [CG1], kullanıcı ayarları ve bazı sistem ayarları Flex [CG2] bölgesinde saklanır. Seem dosyaları hexademical kodlardan oluşan registry ayarlarıdır. P2KTools VS seem editor hakkında genel bilgi için aşağıdaki resme başvurabilirsiniz.
P2KTools Seem editor, LeaderGL ile karşılaştırılırsa biraz karışık gelebilir. Hex değeri değiştirme işlemine ancak bit kutucuklarıyla onay veriyor. Matematik hex değerlerinden benim gibi anlamayanlar sorun yaşayabilir.
Resimde 0032_0001 dosyasını bir dosya'dan yükledim ve Offset 94'ü bulmayı gösterdim. Karışık gelebilir diye yazıyorum. Sol dikey sütun'da en solda yazan 0x ve üst yatay sütundaki soldan x0 değerlerini görmezden gelebilirsiniz çünkü kafa karıştırıcı olabiliyorlar. Offset 94'ün hex değeri C8 olarak gözüküyor. C8 değerini bit kutucuklarından 7,6,3 açık [işaretli]5,4,2,1,0 kapalı [işaretsiz] olması sayesinde almış.
Çoğu seem edit'i bit kutucuklarını açık/kapalı [işaretli/işaretsiz] hale getirerek uygulayacağız fakat bazılarını uygulamak için hex değerini değiştirmemiz gerekecek. Eğer sizde benim gibi bit kutucuklarıyla Hex değeri bulmaktan anlamıyorsanız, Yukarıda verdiğim XVI32 isimli freeware hex editor'ü kullanın. XVI32'de dosya açmak için seem'i, pc'ye dosya olarak kaydetmemiz gerekiyor. Seem'i kaydetmek için P2KTools VS Seem editor'de hex değerini değiştirmeniz gereken seem'in ismini resimdeki 2 numaralı alan'a yazıp, Load from phone diyerek P2KTools ekranına getireceğiz. Daha sonra Save to file seçeneğinden, pc'ye dosya halinde kaydedeceğiz.
** XVI32 ile hex değeri değiştirmek
Yukarıda da yazdığım gibi bazı modları uygulamak için offset'in hex değerini değiştirmemiz gerekiyor. XVI32 bu işi başarıyla yapan küçük bir program. P2KTools VS ile pc'ye dosya olarak kaydettiğimiz seem'i File / Open tıklayarak açacağız. Sonra Address / Goto sekmesinden aşağıda gelen ekran'daki gibi Go to seçeğeniği hexadamical, Go mode absolute seçiyoruz.
Resim'de P2KTools ile kaydettiğim 0032_0001.seem dosyasını XVI32 ile açtım, Address / Go to bölümünden 12A yazdım ve XVI32'de sol alt köşe Adr. 12A'da olduğumu belirtiyor. Resimde Offset 12A değerini 00 yaptım. Eğer mod size Offset'in değerini atıyorum 40 yapın demişse, 00 olan yere klavye ile 40 yazacaksınız.
Gerekli hex manipülasyonunu yaptıktan sonra File / Save diyerek modladığımız seem'i kaydediyoruz. P2KTools VS Seem editor'da Load from file diyerek modlanan 0032_0001 dosyasını açıyoruz. Burası önemli, Yukarıda ki resimde gösterdiğim 2 numaralı alana seem'iniz neyse onun adını yazıyorsunuz ve öyle Save to Phone'a tıklıyoruz. Telefona yazdıktan sonra P2KTools VS, sol üst köşedeki simgeye basıp, restart seçeğiniyle telefonu yeniden başlatıyoruz. Böylece yaptığımız mod aktifleşmiş oluyor. Seem editleme nasıl yapılır öğrendiğimize göre sıra aşağıdaki listeden keyfimize uyanları uygulamaya geldi.
Bu dosya'yı indirin ve içindeki 0061_0001 ve 0062_0001 seemlerini telefon'a yükleyin. Sonra,
Seem 004A_0001 , Offset 27, Hex değerini 00 yapın. a/mobile klasörü içine 120.160 pixel boyutta cl.gif isimli dosyanızı kopyalayın.
Kamera kırmızı led ışığı aktifleştirmek
Bu dosya'yı indirin ve içinden çıkan dosyalardan, 0027_0001 ve 0027_0009 seemlerini telefona yükleyin, FTR_Misc dosyasını /a/ klasörüne kopyalayın.
Kısayol özelliğini aktifleştirmek ve kullanımı
Ülkede 3g olmadığı için şu anda işe yaramayan Videocall tuşuna kısayol özelliğini atayarak, telefonda sık kullandığınız özelliklere kısayol atayabilirsiniz.
mma_ucp menü dosyanızda kısayollar seçeneği olmalıdır. P2KTools VS Menu editor ile kendi mma_ucp dosyanıza ekleyebilir ya da benimkini kullanabilirsiniz. İndirin ve a/mobile/system klasörüne kopyalayın.
Kullanımı, kısayol atamak istediğiniz özellik seçiliyken, videocall tuşuna basılı tutun ve istediğiniz numarayı kısayol olarak atayın. Kısayolları silmek için P2KTools VS My shorcuts bölümünü kullanacaksınız.
*** P2KTools VS File Manager
P2KTools VS file manager, oldukça hızlı ve stabil çalışıyor. V6 Maxx dosya sistemine erişmek için resimdeki gibi 1-File manager'a, 2- Refresh tuşlarına basıyoruz. Program tel hafızasına ve hafıza kartına erişebiliyor. Silme, Değiştirmek, Kopyalama seçeneklerini destekliyor.
a sürücüsü, kullanıcı'nın telefondan erişemediği hafıza alanıdır. b sürücüsü, hafıza kartıdır. e sürücüsü, kullanıcı'nın telefondan erişebilip, dosya kaydedebildiği hafıza alanıdır.
Dikkat : Telefon a ve e sürücüsündeki dosyalardan bilmediklerinizi silmeyin.
**** P2KTools VS Menu Editor
Telefonun menü düzenini değiştirebileceğiniz, yedekleyebileceğiniz basit bir özellik. Yanlış yapılan bir işlem telefon'un menü düzenini bozacağı için from phone'a basarak telefondan mma_ucp [ menü düzeni ] dosyasını okutun ve save to file'a basarak yedeğini alın, sonra istediğiniz kadar kurcalayın. Değiştirdiğiniz menü düzenini telefona yüklemek için to phone'a basın. Tel'i yeniden başlatın. Aşağıya orjinal ve modlu mma_ucp dosyalarını ekledim. Kullanmak için P2KTools VS File manager ile a/mobile/system klasörüne kopyalayın. Modlu olanı kullanmak için dosya ismini mma_ucp olarak değiştirin, öyle kopyalayın.
***** P2KTools VS ile operatör ayarlarını değiştirmek / yüklemek / yedeklemek
Program'ın Websessions bölümü Gprs, mms ve diğer operatör ayarlarını değiştirmeye, yedeklemeye yarıyor. Hakkında yazılacak pek birşey yok.
****** P2KTools Ring styles
Zil profillerini değiştirmeye, düzenlemeye yarayan özellik. Her ne kadar iş görsede en sağlıklısı bu işlemi telefondan yapmaktır. Kurcalamamanızı öneririm.
******* P2KTools Sound editor
V6 Maxx ile uyumlu değil, kullanmayın.
******** P2KTools Hidden settings
Kesinlikle kullanmayın, kafasına göre seemleri editleyip, yaptığınız modların kaybolmasına neden oluyor.
********* P2KTools Alarm clock
Telefondaki alarmları okuyabilen, değiştirip yazabilen gereksiz bir özellik.
********** P2KTools My shortcuts
Telefonda ayarlanmış kısayolları düzenleyen bölüm. Kısayol aktifleştirme modu yapılmamışsa kullanılamaz.
*********** P2KTools P2K Info
Telefon hakkında yazılımsal bilgi veren bölüm.
4- Skiman 0.51 ile skin yüklemek
V6 Maxx sadece, 240*320 boyutlarındaki telefonlar için yapılmış skinleri destekler. Telefona V3X, V3XX, K3, V9 için yapılmış skinler yüklenebilir. Motorola telefonlarda Skin[Görünüm şablonu], telefonun görünümünü değiştiren grafik ve renk ayarlarıdır. Tema ise kullanıcı'nın zil sesi, duvar kağıdı, ekran koruyucusu ayarlarını tutan ayarların bütünüdür. Sık sık karıştırılıyor. Belirtmek istedim.
V6Maxx skinleri 2 parçadan oluşur. Ana ekran için ve Dış ekran için. Dış ekran skinlerine cli skin deniyor. Cli skinler için sadece V6 Maxx uyumlu olanları kullanabiliriz. V6Maxx dış ekranı 120*160 pixel ve V3X/V3XX dış ekranından büyük olduğu için v3x/v3xx cli skinleri uyumlu değildir. Bazı skin paketlerinde cli klasörü olabilir, dış ekran skini'nin v6 uyumlu olduğuna dair bir not bırakılmamışsa yüklemeyin, daha iyi.
Skinleri, SkiMAN 0.51 ile yükleyeceğiz. Skiman'i açın, Skins sekmesinden install diyerek yükleyeceğiniz skin'in *.ski uzantılı dosyasını belirtin. Skiman gerisini halledecek, yükleme tamamlandığında telefon'u restart'a basarak yeniden başlatın ve Ayarlar / Kişiselleştir / Görünüm şablonu'ndan yüklediğiniz skin'i seçin.
Not : Skiman 0.51, V6 Maxx ile pek uyumlu değil, programın v6maxx ile bir uyuşmazlığı var, yükler gibi yapıp yüklemiyor bazen. Böyle bir durum olursa, skiman'i kapatıp, yeniden açarsanız düzelecektir ve işini yapacaktır.
Skiman örnek resim
Not ; Telefonla beraber gelen indium isimli skin'i kesinlikle silmeyin, ayarlarını değiştirmeyin, kurcalamayın.
Cli Skin [Dış ekran Skin'i] Yüklemek
Önemli not ; V6Maxx dış ekranı 120*160 pixel ve V3X/V3XX dış ekranından büyük olduğu için v3x/v3xx cli skinleri uyumlu değildir. Bazı skin paketlerinde cli klasörü olabilir, dış ekran skini'nin v6 uyumlu olduğuna dair bir not bırakılmamışsa yüklemeyin. !
Cli skin sadece 2 dosya'dan oluşur. Atıyorum normal skin ismi " Donanimhaber " ise Cli skin dosyaları'nın isimleri şöyle olmalıdır ;
Donanimhaber_cli.dat Donanimhaber_cli.ski
Telefona yüklenen her normal skin ; a/mobile/skins klasörü'nün içinde kendine ait bir klasörde saklanır. cli skin eklemek için, P2KTools VS File Manager ile a/mobile/skins/Donanimhaber klasörü'nün içine Donanimhaber_cli.dat ve Donanimhaber_cli.ski dosyalarını kopyalayıp, telefonu yeniden başlatıyoruz. Hepsi bu kadar.
Telefon'dan çıkan sesi arttırmak için kullanacağımız program. Telefonu data bağlantısında pc'ye bağladıktan sonra programı başlatıyoruz. V6Maxx ses ayarları telefon'da a/mobile/system klasöründeki audio_cfg_b.db dosyasında saklanıyor. Bu program ile dosyadaki ses yapılandırmasını modluyoruz.
Resimde, 1 numarada belirtildiği gibi Sol köşeden model olarak V6'yı seçiyoruz, 2 numara'da belirtilen yerden open from phone seçiyor ve resimde görülen değerlerini ekrana getiriyoruz. Aşağıda anlamları yazıyorum. Değiştirmek isteğiniz değerin üstünde sağ tıklayıp yükseltmek için increase, düşürmek için decrease 'e basın. Tavsiyem seviyeleri 2'şer kademe yükseltmenizdir, kaydedip yeniden başlatarak denemenizdir. En güzel ve yüksek sesi bulana kadar deneyebilirsiniz. Aşağıda hem orjinal hemde, en iyi cızırtısız sesi aldığım modlu audio_cfg_b.db dosyalarını ekledim. Modlu olan'ı kullanmak için dosya ismini audio_cfg_b.db olarak değiştirin ve P2KTools VS File manager ile a/mobile/system klasörüne kopyalayın.
Orjinal ses dosyası ; indir Modlu ses dosyası ; indir
Open from phone : Telefon'dan aç
Open from file : Dosya'dan aç
Save to phone : Telefon'a kaydet
Save to file : Dosya'ya kaydet
General : Genel ses seviyesi ayarları. 0-7 Kademe arası.
Call dynamic : Görüşme esnasında çıkan ses yüksekliği
Earpiece dynamic : Uyarı sinyal ses yüksekliği
Wired Headset : Kulaklık ses yüksekliği
6- Funlights [Clublights] Modu (Tyanali'ye teşekkürler)
Selam arkadaşlar, telefonunuzun dışındaki mavi led ışıklarının diskodaymış gibi yanıp sönmesini istiyorsanız adım adım yazdıklarımı uygulayın...
1-) telefonunuzu data modda bilgisayara bağlayın 2-) p2ktools vs programını çalıştırın 3-) file manager kısmıda yukardaki refresh e tıklayın 4-) sonra /a/mobile/system/ bölümüne gelin 5-) tüm flp uzantılı dosyaları yedekledikten sonra silin 6-) Buradaki dosyaları aynı klasöre kopyalayın 7-) telefonu restartlayın... Zil tipi bölümünden zil ışıkları çeşitlerinden istediğinizi seçerek kendinizi arayın
7- Font Flashları
Font flash dosyaları, telefondaki fontları değiştirmeye yarıyor. V6Maxx, font flash dosyalarında da seçici. O yüzden telefonunuz R26111VL ise R26111VL uyumlu font dosyalarını flaşmanız gerekiyor. R26117LD ise R26117LD uyumlu flaşyacaksınız. Ülkemizde satılan çoğu Motorola telefonlar LP0039 dil paketi(language pack) gelir. Bu pakette Türkçe ve diğer Batı Avrupa dilleri mevcuttur. Orjinal LP0039 Dil Paketi için TIKLA ! Aşağıya, R26111VL V6Maxx kullanıcıları için hazırladığım font flash dosyalarını ekliyorum. Flashlamak için sadece RSD LiTE 3.9 kullanın.
Aşağıda R26111VL V6 Maxx telefonlar için hazırladığım Font dosyaları mevcut. Başka modellere yada R26117LD yazılımlı maxx telefonlara yüklenemez.
DRM, telefonda gördüğümüz batarya, şebeke, yeni mesaj, edge vb. uyarı simgeleri'nin bulunduğu bölüme verilen isim. Bu dosyaları flaşlayarak telefon'un görselliğini değiştirebilirsiniz. R26111VL yazılımı olanlar sadece R26111VL uyumlu DRM dosyalarını flashlayabilir. Aynı şekilde R26117LD sahipleri de sadece R26117LD uyumlu DRM flashlayabilir. Aşağıda paylaştığım DRM Flash dosyaları sadece R26111VL uyumludur. RSD 3.9 ile flaşlıyoruz.
V6Maxx, CLDC version 1.1 , J2me destekli bir telefon. Java heap size 4000 bytes. Telefonda GoForce 3D 4800 mobile gpu var. 3D Oyun performansı iyi.
Java yüklemek çok kolay, Tel'i harici disk olarak bağlıyoruz, Mobile / Kjava klasörüne *.jar dosyayı kopyalıyoruz, daha sonra telefonda Oyunlar&Uygulamalar / Yeni yükle bölümünden kurabiliyoruz. KJava klasörü gözükmüyorsa windows'da araçlar / klasör seçenekleri / görünüm / korunan işletim sistemi dosyalarını gizle kutucuğunu kaldırın.
Not: İleride maxx uyumlu kaliteli java programlar buraya eklenecektir.
10- RSD Lite 3.9
Telefon'a monster pack, font, drm flashlamak için kullanacağımız orjinal motorola servis yazılımıdır. Yukarıda paylaştığım 3.9 sürümü deneyimlerime göre en stabil olanıdır. Kullanımı oldukça basit olmakla birlikte dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Bu program telefon'un yazılımını değiştirdiği esnada pc'de ya da elektriklerde oluşabilecek en ufak bir aksaklık, telefonunuzu bozalabilir. Bu sebeble, flaş işlemini stabil sorunsuz bir windows sistemi ya da elektriklerin kesilse bile etkilemeyeceği bir laptop'da yapmakta fayda var.
V6 Maxx telefonlarda 2 çeşit firmware var ; R26111VL ve R26117LD. R26111VL daha çok modlanabiliyor, R26117LD ise VL kadar modlanamıyor. Telefonunuza birşey flashlamadan önce flashlayacağınız dosya'nın firmware ile uygun olduğundan emin olmalısınız. Firmware versiyonunu, telefon menüsü AYARLAR / TELEFON DURUMU / DİĞER BİLGİLER / YAZILIM VERSİYONU bölümünden öğrenebilirsiniz. Bootloader sürümünü öğrenmek için telefon'u kapatın ve sırasıyla tuşları bırakmadan * # ve açma tuşlarına basın.
RSD Lite 3.9 ile Flashlamak
Windows arkaplanda çalışan bütün programları kapatın, antivirüsler dahil. Telefon'u data bağlantısında pc'ye bağlayın, RSD Lite 3.9'u açın, firmware'niz ile uygun olduğundan emin olduğunuz *.sbf ya da *.shx uzantılı flash dosyasını belirtin ve start'a basın. İşlem bitene kadar RSD'yi kapamayın ve pc'de başka işlem yapmayın. İşlem başarıyla sonuçlandıktan sonra telefon yeniden başlayacaktır.
11- Flash & Backup 3.07
Flash & Backup, birçok motorola modeline uygun yazılım yükleme ve yazılım yedekleme programıdır. Birçok özelliği bulunmasına karşı sizi ilgilendiren kısmı sadece flash atma bölümüdür. Mantık olarak RSD ile aynı işi yapsa da RSD'nin başarıyla flashlayamadığı dosyaları, F&B flashlayabiliyor ek olarak RSD'den daha hızlı işlem yapıyor. Drm, Font, Monster Pack ya da çeşitli reflash'ları telefona yazdırmak için kullanabilirsiniz. Rehber'in 1-İhtiyacımız olan programlar başlığında verdiğim son versiyon 3.07 ve serial'ı mevcuttur. Programı yükledikten sonra Help bölümünden serial'ı gir'in ve programı yeniden başlatın. Telefon'u data modunda pc'ye bağlayın.
Kullanımı ;
1- Active profile = Telefonlarımız V6 Maxx [VL] sürümü olduğu için active profil bölümünde Motorola V6 Maxx (VL) seçili olduğundan emin olun. 2- Write data = Flash atma bölümü 3- Resimde Hmod@v6maxx seçili, Monster pack'te birçok kısımdan oluşur ve bu kısımlara Code Group [CG] deniliyor analojide. Hepsini seçiyoruz. 4- Select flash file = Flashlamak istediğimiz dosyayı seçiyoruz. Resimde Hmod@V6'yı seçtim. 5- Write data = Flash işlemini başlatır.
Başlamadan önce şunu unutmayın, burada görüpte yapacağınız herşeyin riski size aittir, sorumluluğum yoktur. Lütfen aşağıda yazan herşeyi dikkatle okuyun. Aşina olduğunu düşünenler bile okusun çünkü Maxx biraz farklı.
Merhabalar,
Bildiğiniz gibi yakın zaman önce bir V6 Maxx aldım ve modlamaya başladım. Ayrıntılı bir mod araştırmasından sonra, V6Maxx’ımı istediğim şekilde modlayıp kişiselleştirdim. Monster pack unlocked / unbranded olmakla birlikte sadece R26111VL platformlu ve Bootloader Sürümü : 3.02 olan V6 Maxx telefonlar ile uyumludur. Farklı ülkelerden birçoğu tarafından test edilmiştir. Monster Pack'in telefonunuzla uyumlu olup olmadığını öğrenmek için telefon'u kapatın ve sırasıyla tuşları bırakmadan * # ve açma tuşlarına basın. Gözükecek ekranda ;
Bootloader : 03.02 SW_Version : R26111VL
yazıyorsa güvenle flashlayabilirsiniz. Telefona faydalı ve gerekli olan bütün modları kullanım rahatlığını ön planda tutarak, multimedia özelliklerini güçlendirerek ve grafik arayüzünü geliştirerek harmanladım. Grafik geliştirmeleri olarak yeni bir drm, font ve skinler ekledim. Ayrıca bazı mevcut skinleri mp için optimize ettim. Aşağıda monster pack’in telefona kattığı özellikleri listeliyorum. Umarım sizde en az benim kadar memnun kalırsınız.
Öznitelikler :
SW : R26111VL_U_96.A0.0ER [ En yeni ve stabil V6Maxx VL yazılımı ] Bootlader : 3.02 Drm : MotoMagX Revision 3 by Semseddin Font : Segou Bold Condensed LP0039 by Semseddin [Okunaklı, küçük font] Flex : USVOLANSRTITR2611105A Skinler : Indium, Disco, Vodafone, iPhoneMoto, ZeroMOD, Anzilha, Phenomenon.
Uygulanan modlar :
* Menüde daha rahat dolaşım için alt menüleri liste halinde görüntüleme * Bilgisayara bağlandığında zil tipi değişmiyor * MP4 Formatında video kayıt * Gelişmiş WMV Formatı desteği * Sınırsız video kaydı * En iyi fotoğraf ve video çekim kalitesi * Çekim esnasında kamera kırmızı ışığı aktifleştirildi * Yeni mesaj / MMS ve MMS kalıpları seçenekleri eklendi * Tarayıcıyı başlatırken ek ücret uygulanabilir uyarısı eklendi * Dosya silme uyarı seçeneği aktifleştirildi * Aynı numaradan/numaraya gelen / giden tüm aramalar listenecek. * GPRS otomatik aktifleştirme kapatıldı * Pil tasarrufu seçeneği aktifleştirildi * Java korumaları kapatıldı * Multimedia / Sayaç menüsü etkinleştirildi * Unicode karakter desteği verildi * 1 numaralı tuş telesekreter’e atandı * 2 numaralı tuş hızlı aramaya atandı * Müzik ve ses kayıt eko grafikleri eklendi * Sim kart değişimi sırasında sms’lerin silinmesi engellendi * Kapak kapalıyken kamera tuşuyla reddetme etkinleştirildi * # tuşuna basılı tutunca sessiz’e değil, titreşime alma eklendi * Kişisel başlangıç / kapanış animasyonları eklendi * Kişisel başlangıç / kapanış sesleri eklendi. * Ses seviyesi dengeli seviyede arttırıldı * Numara giriş ekranındaki numaralar arasına – işareti eklendi. * Kişisel dış kapak resimi seçme aktifleştirildi ve kolayca değiştirilebilir. * Birkaç Duvarkağıdı, zil sesi ve ekran koruyucu eklendi. * Özel Opera 8 for synergy tarayıcısı hazır * Yüklü orjinal yazılımlar ; Backup, Block Breaker Deluxe, Ebay Pocket Auctions, HELPMEMOTO, MotorolaSetup, Motorola TEXT, Platinum Sudoku * Türkiye operatör ayarları yüklendi * Tüm skinlerle uyumlu olması için optimize ettiğim menü düzeni * Belki hatırlayamadığım birkaç şey daha olabilir
HeartlessMOD serisi yüklemiş tüm kullanıcılara teşekkürler. ---------------------------------------------------------------------
Monster Pack'i nasıl flaşlayacağız ?
* Elektriklerin kesilmediği, virüssüz temiz ve Stabil çalışan, donma yapmayan bir pc'de aşağıdaki işlemi yaptığınızdan emin olun. Mini USB kablosunun takılı olduğu slotta oynama yapmadığından emin olun. Flash işlemi bitene kadar kabloyu çıkarmayın.
1- Monster Pack sadece R26111VL Serisi V6Maxx telefonlar ile uyumludur. Telefonunuzdaki mevcut yazılım sürümünüzü kontrol etmek için ; Ayarlar / Telefon durumu / Diğer bilgiler / Yazılım'a bakın. Eğer R26111VL ile başlıyorsa, monster pack'i sorunsuz flaşlayabilirsiniz fakat R26117LD sürümü V6 Maxx'ınız varsa bu monster pack telefonunuzla uyumlu değildir, yüklerseniz telefonunuz çöker ve hiç açılmaz.
2- İşletim sisteminize göre, uygun P2K sürücülerini yükleyin. 32 Bit , 64 Bit
3- RSD Lite 3.9 indirin, kurulumdan sonra pc'yi yeniden başlatın.
4- Telefon bataryası'nın tam dolu olduğundan emin olun.
5- Aşağıdaki monster pack'i dosyasını indirin ve RSD Lite ile flaşlayın, işlem 10-15 dakika arası sürecektir.
Benim gibi yeni alan 3 arkadaşa sordum, hepimizde aşağıdaki orjinal yazılım ile gelmiş. Orjinal Yazılım'ı buldum, yedek falan değil, orjinal servis merkezlerinde ne kullanılıyorsa o. Flashlamak için Flash & Backup 3.07'yi kullanın.
çok teşekkürler. uğraşmışsınız ve çok güzel şeyler yapmışsınız. elinize, emeğinize sağlık.
bir çok faydalı yeni özellik.
bu telefonu alırsam işime çok yarayacak gibi.
daha önce hiç flash atmadım. galiba xp kurmak gibi bir şey. ama biraz tehlikeli ve riskli. hem garanti olayından dolayı hem de daha önce hiç yapmadığımdan dolayı. misal sürücüleri nasıl tanıtacağız =) ya bir hata yapıp telefonu bozarsam. vs. neyse ben telefonu almaya tam olarak karar vereyim. bunları konuşuruz daha sonra. hatta sizden haddim olmayarak resimli anlatım bile isteyebilirim duruma göre =)
R26117LD sürümü V6 Maxx'ınız varsa bu monster pack telefonunuzla uyumlu değildir, yüklerseniz telefonunuz çöker ve hiç açılmaz. demişsin şemsettin kardeşim eğer aldığım ürün bu şekilde versiyon ile gelirse mod olmayacakmı şimdi yada önce sizdeki yani yeni olan versiyona geçerek sonramı modlamalı
birde merak ettiğim birşey daha var temalar skinler vs diyoruz ama maclerdeki gibi bir arayüz yapabilirmiyiz telefona
bu arada ilk mesajı okudum ama göremedim : mesajlar hafıza kartına katdolmuyormu ? videolar sesler hafıza kartına kaydolmuyormu ?