Şimdi Ara

SONY VAIO VGN-FZ SERIES FUN CLUB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
20.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sony Vaio VGN-FZ serisi kullanan arkadaslar buradan problemlerini, tecrubelerini ve tavsiyelerini paylasabilirler..

Asagidaki kodu imzaniza ekleyebilirsiniz..

[center][center][image]http://img227.imageshack.us/my.php?image=vgnfzlc4.jpg[/image][center] 
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_27959523/tm.htm][b] [color=#00002B]SONY VAIO VGN-FZ SERIES FUN CLUB[/color][/b][/link][/center][/center]

ÜYELER

1. @Bilgeolun - VGN-FZ19VN
    2. @determinanty - VGN-FZ21M
    3. @s.erel - VGN-FZ31M
    4.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgeolun -- 19 Ocak 2009; 9:50:44 >

• 1 yıldır FZ21M kullanıyorum. aşırı ısınan fanı hiç susmayan bir alet.Teknik servis desen ayrı bir fecaat.Bu duruma normal diyebilecek kadar profesyonel(!!!) ve tecrübeli(!!!).

Yazılım desteği çok kötü.Update driver hemen hemen hiç yayınlanmıyor.Ekran kartı için zar zor bir forceware buldum internette de onu yükledim.Grafik performansı yükseldi.Sony ye kalsak daha çok bekleriz.

HDD aşırı sesli çalışıyor.Tıkırdıyıp duruyor.Blu ray sürücüsü de kamyon motoru gibi ötüyor.Akustik susturucu özelliği yok.
    Hangi birini sayıyim ki.işte benim 1 yıllık izlenim ve değerlendirmelerim.

Peki hiç mi iyi yanı yok. Valla buna verdiğim para ile 2 tane düzayak laptop alınır.E bu makindan aşağıda performans vermez .. Biz ekranı dedik incelik dedik Sony dedik aldık Ama şimdiki aklım olsa Sony nin yanından geçmezdim.

Şunuda belirtmekte yarar var.Herkes bir tutturmuş garantisi eurasia servisi iyi falan.bunlarda boş laf..Isınma sorunu olan bir makinaya ''yok bir şey normal'' diyebiliyorlarsa bence diğerlerinden hiçbir farkı yok.

Özetle müşteri bulursam satıcam.Tabi ki baya bir zararına..

• Bu saydiginiz problemlerin hic biri benim makinada yok.
  • olabilir.ama şu bir gerçekki bu klübe ikimizden başka uğrayan yok.Demekki çoğu FZ kullanıcısı mağdur oldu.Ya makinasını sattı yada o kadar bıkkınki foruma giripte dert anlatmaya ihtiyaç duymuyor.Aslında FZ mağdurları klübü açmak daha iyi olabilirdi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: determinanty

olabilir.ama şu bir gerçekki bu klübe ikimizden başka uğrayan yok.Demekki çoğu FZ kullanıcısı mağdur oldu.Ya makinasını sattı yada o kadar bıkkınki foruma giripte dert anlatmaya ihtiyaç duymuyor.Aslında FZ mağdurları klübü açmak daha iyi olabilirdi.

kimse bisey yazmadigina gore galiba haklisin
  • 2 aydır kullanıyorum. günlük 15-16 saat kullanımda makina. ısıyla ilgili bir problem yaşamadım. hatta ısınmıyor diyebilirim. ama fanı sürekli çalışıyor, rahatsız edici bir ses yok fanda.
  • Merhaba arkadaşlar.Bende bir VGN FZ11Z sahibi olarak bi kaç bişey yazmak istedim.Öncelikle bu modeli alırken aklımda olan bu degıldı Toshiba yada asus düşünüyodum.fakat nasıl olduysa birden aklıma girdi ve aldım.Memnunmusunuz derseniz Ehhhhhh.... Pişmanmısınız derseniz onada Ehhhh...(Fiat-performans bakımından).Ama kalite bakımından seçtiğim tercihin arkasındayım.Evimde teknolojik olarak sony ürünlerını kullanıyorum bu yüzden gayet memnunum.
    Gelelim FZ11Z den şikayetlerıme...
    1-Benim asıl sıkıntım ve alırken bana sölenmeyen-----2Gb Ram den fazla takamıyom.Çok önemli bir eksik
    (Bir sölentiye göre 64 bit vista kurarsanız takılabılıyomus...ne derece dogru bılmıyom)
    2-Kimine göre gereksiz yada lüks sayılıcak bir dıylama sesi.sessiz bir ortamda rahatsız ediyor beni.Servise götürmedim hiç.çünkü bu sesin sınır değerler altında oldugunu soleyıp geri gönderceklerdır.1 ay beklediğimle kalıcam.Dediğim gibi lüks bir şikayet.
    3-Genelde okudugum ısınma sorunu.bilmiyom belki ben çok şanslıyım benım FZ11Z modelinde ısınma sorunu hic yaşamadım.Fan sesi de gayet sessiz.
    4-ses çıkışları sony'ye yakışmayacak kadar kötü.bunun için harici bir set aldim.
    5-Bence 2.ci önemli eksik xp driverlarının resmi sitesinde bulunmayışı.ve vasat updateleri.

bunların yanında memnun oldugum şeyler ...
    fazla söz sölemek istemiyorum SONY kalitesi yanında Full HD,çift lamba teknolojisi,Blue-Ray,HDMI(bunlar artık standarta dogru gidiyo,ben aldıgımda hiç bir alette yoktu),Tasarım ve Şıklık.

VGN FZ11Z
    İntel Core 2 Duo 7300
    2 GB DDR2
    200 GB
    15.4'' X-black LCD double lamp
    NVİDİA Geforce 8400GT
    blue-ray,HDMI,....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony Vaio VGN-FZ490NFB TR ???
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

1 yıldır FZ21M kullanıyorum. aşırı ısınan fanı hiç susmayan bir alet.Teknik servis desen ayrı bir fecaat.Bu duruma normal diyebilecek kadar profesyonel(!!!) ve tecrübeli(!!!).

Yazılım desteği çok kötü.Update driver hemen hemen hiç yayınlanmıyor.Ekran kartı için zar zor bir forceware buldum internette de onu yükledim.Grafik performansı yükseldi.Sony ye kalsak daha çok bekleriz.

HDD aşırı sesli çalışıyor.Tıkırdıyıp duruyor.Blu ray sürücüsü de kamyon motoru gibi ötüyor.Akustik susturucu özelliği yok.

Peki hiç mi iyi yanı yok. Valla buna verdiğim para ile 2 tane düzayak laptop alınır.E bu makindan aşağıda performans vermez .. Biz ekranı dedik incelik dedik Sony dedik aldık Ama şimdiki aklım olsa Sony nin yanından geçmezdim.

Şunuda belirtmekte yarar var.Herkes bir tutturmuş garantisi eurasia servisi iyi falan.bunlarda boş laf..Isınma sorunu olan bir makinaya ''yok bir şey normal'' diyebiliyorlarsa bence diğerlerinden hiçbir farkı yok.

Arkadaşım okadar abartmışıki yuh artık bende fz 21m kullanıyorum 10 ay kadar oldu çok şükür hiç bir problemini görmedim cokta memnunum ayıp yani bole yerden yere vuruyorsun..

• Forumlarda Fz kullanıcısı kalmadı.bak buraya topic açtı arkadaş.3 kişi uğramadı.
    Demekki ya çok memnun herkes fz den yada çoğu illallah deyip okuttu makinaları.

FW-SZ KULLANICILARI gırla,Fz den tık yok..Zaten bu ürünler 3 ayda tedavülden kalktı.Sony de farkında bu sorunlu seriden..
    1 yıl sonra falan bulabilirlerse FZ kullanıcısı (garantisi dolmuş FZ leri) muayene programına çağırırlar.

Teknik servisler işini çok iyi bilir.Ürünün garantisi devam ederken her türlü sorun cihazın karakteristiğinden kaynaklanır.Ama garantisi bittimi işte o zaman tüketiciyi o kadar düşünürlerki o karakteristik özellikler birden bire arızi özelliklere döner. Derhal ücreti mukabilinde gereği yapılır.Gereken donanım parçaları değiştirilir.Hizmet kalitesi tavan yapar.

BAŞINA GELMEYEN BİLMEZ..BURDAN KALKIP BENİM MAKİNAMDA SORUN YOK.SENİNKİ SORUNLU İSE BANANE VEYA KARALAMA SONY VAIO YU DEMEKLE BU İŞLER OLMUYOR.

• merhaba bende vaio vgn-fz31m kullanıcısıyım.

yaklaşık 6 aydır kullandığım bilgisayarım son zamanlarda oyunlarda ve video izlerken donmalar oluyor.

biraz araştırdım sıcaklıktan olabileceği söylendi.

speedfan ile test ettim gpu 70 dereceyi görüyor.

ne yapmam gerek format atsam faydası olr mu ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: arifomer

merhaba bende vaio vgn-fz31m kullanıcısıyım.

yaklaşık 6 aydır kullandığım bilgisayarım son zamanlarda oyunlarda ve video izlerken donmalar oluyor.

GPU 70 dereceyi yük altında (yani işlemci meşguliyeti,oyun modu v.s gibi) görüyorsa sorun yok.Normal.zaten bu seri maaşallh Oyunda 95 dereceleride görüyor.
    Bu durumdaki donma sıcaklığa bağlı olmaz.ekran kartı driverini güncellemenizi tavsiye ederim.

Amma velakin normal masaüstü durumda internet kullanımında işlemcinin %2-5 arası ram kullanımının %50 nin altında olduğu durumlarda sıcaklık 70 derecelerde dolaşıyorsa bu fanın düzgün çalışmamasından kaynaklanır.ve kesinlikle donma da yapar....

Zaten bu seri ısınan bir seri.fan devamlı çalışarak gpu sıcaklığını 50-55 derece arası tutabiliyor.

ekran kartı güncel driver için http://www.laptopvideo2go.com/drivers/vista/167.60

sayfasından 167.60 nolu nvidia forceware sürümünü indirmenizi tavsiye ederim.indirin kurun,windows puanını güncelleyin.grafik performansının arttığını göreceksiniz.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: arifomer

merhaba bende vaio vgn-fz31m kullanıcısıyım.

GPU 70 dereceyi yük altında (yani işlemci meşguliyeti,oyun modu v.s gibi) görüyorsa sorun yok.Normal.zaten bu seri maaşallh Oyunda 95 dereceleride görüyor.
    Bu durumdaki donma sıcaklığa bağlı olmaz.ekran kartı driverini güncellemenizi tavsiye ederim.

Amma velakin normal masaüstü durumda internet kullanımında işlemcinin %2-5 arası ram kullanımının %50 nin altında olduğu durumlarda sıcaklık 70 derecelerde dolaşıyorsa bu fanın düzgün çalışmamasından kaynaklanır.ve kesinlikle donma da yapar....

Zaten bu seri ısınan bir seri.fan devamlı çalışarak gpu sıcaklığını 50-55 derece arası tutabiliyor.

ekran kartı güncel driver için http://www.laptopvideo2go.com/drivers/vista/167.60

sayfasından 167.60 nolu nvidia forceware sürümünü indirmenizi tavsiye ederim.indirin kurun,windows puanını güncelleyin.grafik performansının arttığını göreceksiniz.

Verdiğiniz ayrıntılı cevap için çok teşekkürler. masaüstünde işlem yapmıyorkende sıcaklık 60 ın üstünde oluyor. Umarım donmalar sıcaktan değilde ekran kartındandır. verdiğiniz adresten programı indirip kurdum. 5.2 olan oyun grafik performansı 5.3 oldu. ayrıca teşekkürler.

diğer donanımlarıda bu şekilde güncelliyebiliyormuyuz?

• diğer donanım derken hangisi mesela.

çoğunu kendi destek sitelerinden güncelleyebilirsin.

mesela ethernet kartın Marwell Yukon ise kendi sitesinden güncel driveri yükleyebilirsin.
    wi-fi için Intel destek sitesinden son sürücüyü indirebilirsin.
    ses kartı için henüz bir güncelleme bulamadım..

ısınmayıda fazla dert etme .. Sony Türkiye bu işe kulaklarını tıkadı zaten. ankartlar yanana kadar bir çözüm getirmezler.bende de aynı durum var.şimdilik donma yok ama sonrası meçhul.

çaylı vaio toplantısı düzenleyeceklerine şu ısınma sorunu ile ilgili adam akıllı sony europe ile diyalog içinde olsalar bir sürü kullanıcıyı mağdur etmezlerdi.

Türkiye de adam akıllı teknik servis hizmeti maalesef yok.. Malı satana kadar canım cicim,sattıktan sonra ..............

Media markt ta outlet olmuş sorunlu Fz 31E ve 31M ler 1400-1800 ytl arasında satılıyor.bonusa 5 taksit... sen anla artık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi determinanty -- 17 Aralık 2008; 12:12:22 >

• herkese merhaba, ben 4 ay once amerikadan sony vaio fz-490 aldim fakat almadan once cok kararsizdim we fz serisi hakkinda forumlarda bircok fan we isinma sorunu hakkinda sikayet okumustum.acikcasi apple almayi dusunuyodum fakat o da cok pahali we kisitli imkanlar sunuyordu.en son hp almaya karar verdim ve aldim yarim saat sonra sony vaio fz 490i gordum fakat teshir maliydi yani magazada gostermelik olarak koyulmus ve bunun icin 950 dolarlik bi fiyata satilikti.oncelikle alet acikta oldugu icin fan sesini we isinma sorunlarini inceleme firsatim oldu gorunurde donanimsal olarak herhangi bir terslik yoktu we cok sessiz calisiyordu.ben de hpyi iade ettim we hemen sonyi aldim.oncelikle sony vaio muhtesem otesi bir laptop.her sey bir kenara ekran kalitesinin parlakligi yeter full hd xbrite eco fln eklenince gunduz gunes altinda parlakligi sona getirdigim zaman bile ekran o kdr parlak kaliyoki gozumu aliyo siz dusunun artik..bnde 2 gb ram yuklu we 4 yapmak icin takili olanlari satip yeni 2ser gblik almam lazimbi ara bunu yapmayi dusundum fakat buna degmeyecegini dusundum cunku 2gb ram we wista kullanmama ragmen hic bir kasilma olmuyor her turlu oyunu rahatlikla oynayabiliyorum vs.bn sansliydim cunku aldigim laptopta sorun yoktu acikcasi teshirdeolmasaydi bu laptopu almazdim cunku hakkkinda bir cok sikayet duymustum.onun icin vaio hakkind cok olumsuz yorum yapanlarada hak weriyorum benimde basima boyle bi olay gelse ben de isyan ederdim herhalde ama aldiginiz vaio saglam ise vaionun keyfini surun!!

• quote:

Orjinalden alıntı: masis88

herkese merhaba, ben 4 ay once amerikadan sony vaio fz-490 aldim fakat almadan once cok kararsizdim we fz serisi hakkinda forumlarda bircok fan we isinma sorunu hakkinda sikayet okumustum.acikcasi apple almayi dusunuyodum fakat o da cok pahali we kisitli imkanlar sunuyordu.en son hp almaya karar verdim ve aldim yarim saat sonra sony vaio fz 490i gordum fakat teshir maliydi yani magazada gostermelik olarak koyulmus ve bunun icin 950 dolarlik bi fiyata satilikti.oncelikle alet acikta oldugu icin fan sesini we isinma sorunlarini inceleme firsatim oldu gorunurde donanimsal olarak herhangi bir terslik yoktu we cok sessiz calisiyordu.ben de hpyi iade ettim we hemen sonyi aldim.oncelikle sony vaio muhtesem otesi bir laptop.her sey bir kenara ekran kalitesinin parlakligi yeter full hd xbrite eco fln eklenince gunduz gunes altinda parlakligi sona getirdigim zaman bile ekran o kdr parlak kaliyoki gozumu aliyo siz dusunun artik..bnde 2 gb ram yuklu we 4 yapmak icin takili olanlari satip yeni 2ser gblik almam lazimbi ara bunu yapmayi dusundum fakat buna degmeyecegini dusundum cunku 2gb ram we wista kullanmama ragmen hic bir kasilma olmuyor her turlu oyunu rahatlikla oynayabiliyorum vs.bn sansliydim cunku aldigim laptopta sorun yoktu acikcasi teshirdeolmasaydi bu laptopu almazdim cunku hakkkinda bir cok sikayet duymustum.onun icin vaio hakkind cok olumsuz yorum yapanlarada hak weriyorum benimde basima boyle bi olay gelse ben de isyan ederdim herhalde ama aldiginiz vaio saglam ise vaionun keyfini surun!!

ekran Full HD değil yalnız.Full HD olabilmesi için 1920*1080 çözünürlükte olması lazım.. 15 inç bir ekrana full HD çözünürlük koysalar heralde ekrandaki yazıları görmek için büyüteç gerekir.. 18-20 inç arası ekranlar FULL HD olabilir. Kasanın üstündeki Full HD stickeri HDMI çıkışından Full Hd bir lcd tv ye görüntü çıkışı anlamındadır.O da pc nizde oynttığınız videonun tam full HD çözünürlüğü desteklemesi ile olur.Örneğin Blue-Ray bir medya gibi..

Teşhir ürünü almak çok riskli olup sağlam çıkması şans işidir.sizinki sağlam çıkmış.ama genelde teşhire sakat arazlı ürünler çıkarılır. Bence şansınız yaver gitmiş.ama tavsiyem ikinci bir teşhir ürününe tevessül etmemenizdir.

• MERHABALAR
    arkadaşlar bu konuyu çok geç farkettim kusura bakmayın. aynı zamanda htc touch diamond kullanıcısı olduğum için daha çok onunla ilgili konularda dolaşıyorum. bir yıldır fz serisi kullanuyorum (vgn fz 190) amerikadan getirttim. gayet memnun kullanıyorum. ısınma sorunum yok diyebiliyorum. en çok oynadığım oyun THE LORD OF THE RİNGS II B.F.M.E. son derece güzel grafikler verebiliyor. kısacası memnunum.
    tek sıkıntım sesi çok kötü daha önce dell ve hp kullanmıştım sesleri çok iyiydi.
  • Hangi Teknik Servisi Kullanıyorsun, gerçi İstanbulda bir tane var sanırım cihan elektronik diye orasını mı kullanıyorsun..?

quote:

1 yıldır FZ21M kullanıyorum. aşırı ısınan fanı hiç susmayan bir alet.Teknik servis desen ayrı bir fecaat.Bu duruma normal diyebilecek kadar profesyonel(!!!) ve tecrübeli(!!!).

• quote:

Orjinalden alıntı: BL@CKBeRRY

Hangi Teknik Servisi Kullanıyorsun, gerçi İstanbulda bir tane var sanırım cihan elektronik diye orasını mı kullanıyorsun..?

quote:

Cihan elk.zaten başka yok ki...

• FZ serisinin FUN Club u olmaz arkadaşlar "dert ortakları olur" :D üretimi bitmiş hiç bir numarası olmayan bir ürüne neden fun clup kurarsınız. Çözüm Birliği falan kurun. :D
  • Arkadaşlar bende de fz31m serisi bir sony war, fakat bazı durumlarda oyunlara giremiyorum bile, inşallah ekran driverıdır. Şimdi yüklemye başladım driverı, sonuçlarını merakla bekliyorum
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.