Şimdi Ara

##TR'de İlk, LIAN LI PC-V800 İncelemesi##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhabalar arkadaşlar, bir süredir üzerinde yoğunlaştığım iki kasadan biri olan Lian Li PC-V800'ü, sizlere tanıtmaya çalışacağım
    İncelememi sunmaya başlamadan önce, kasanın teminini sağlıyan Fireball ve Hiteknoloji'ye sonsuz teşekkürlerimi sunarım...

Öncelikle kasada göze çarpan şeylerden biri hafifliği, ötekisi ise malzeme kalitesi. Kasa tam olarak 5 kilo, sağlam duruşu ve yapısına rağmen bu kadar hafif olması, insanı hayrete
    düşürüyor gerçekten. Kasanın boyutlarını ise kendi ölçümlerim ile sunacağım:

Derinlik 440mm
    Genişlik 380mm
    Ayakları ile beraber yükseklik 165mm

Gördüğünüz üzere son derece küçük gibi görünsede benim dün sistem montajı sırasındaki hayretlerimi sizde anlayacaksınız...

Ön İnceleme ve Kutu İçeriği

Kasa detaylı bir kurulum kağıdı ile geliyorki, sizi hiç bıktırmadan şekiller son derece zaman kazandıran bir şekilde anlatıyor.
    Kasa dışardan son derece sade, asil ve şık. Ne kadar küçük bile olsa kasanın arkasındaki boş pci slot kapakları size büyük bir ipucu veriyor...

Kutu içeriği olarak, güç kaynağı arka panel, her türlü vida, gerekli olan kablo toplama aparatları ve size büyük kolaylık sağlayan anakart montajı sırasında kullanılıcak bir anahtar geliyor.
    Bu anahtarı elinizi acıtmadan, son derece pratik bir şekilde anakart ile anakart tepsisi arasında kullanılan ayakları montajlarken kullanıyoruz...
    Kasaya içeriden baktığınız zaman sanki küçültülmüş bir kule kasa gibi görünüyor...
    Kasanın en kötü tarafı ise kaliteli malzemelerin çoğunda olduğu gibi, el izi tutması...

Montaj

Birçoğumuzun merakla beklediği montaj görüntülerine ve yorumlarına geliyoruz, ama öncelikle test sisteminden bahsetmek istiyorum...

Q6600 (B3 Revizyon)
    Thermaltake Big Typhoon (Fanı Sökülmüş)
    Gigabyte X38-DQ6 (Arka Plakası Sökülmemiş)
    Veritech ddrII 800 *4
    HD2900XT 512mb
    Seagate 7200.10 320gb *2 Raid0
    Fsp Epsilon 700

Montaj Fotoğrafları

Görüldüğü ve bahsettiğim üzere, işlemci soğutucusu olarak kullandığım Big Typhoon'un üstündeki 120mm lik fanı sökmek zorunda kaldım nedeni ise, kasa üzerindeki 80mmlik fanı sökmek istemememdi; fakat bu şekilde kullanacaklar, 80mmlik fanı sökerek Big Typhoon ile fanı sökmeden kullanabilirler sistemlerini.
    Kullandığım yüksek ayaklar sayesinde, anakartın başa bela arka plakasını sökmeden kullanabildim...
    Gördüğünüz üzere, kasa aslında HTPC formunda fakat, benim Stacker kasamın aldığı parçaları montajlıyabiliceğim kadar yer barındırıyor...

Sıcaklıklar

Öncelikle, işlemci konusunda çok iyi bir soğutma vaad ediyor kasa ve bunu gerçekleştiriyor...
    Fanı sökülmüş olmasına rağmen, big typhoon ve B3 revizyon Q6600 sanki kocaman bir kasadaymış gibi iyi sayılabilicek sıcaklıklarda seyrediyorlar...
    Fakat, ekran kartı olarak HD2900XT gibi son derece ateşli bir ekran kartı kullanacaksanız, bu konuda sıkıntı çekebilirsiniz...

Boşta

Oyunda

Sonuç

Sonuç olarak, kasayı ilk açıp içine baktığım anda hissettiklerim ve düşündüklerim doğru çıktı...
    Son derece küçük görünen fakat, aslında bir kule tipi kasa kadar geniş bir HTPC kasa...
    Eğer evinizde bilgisayar kasanız için ayırabiliceğiniz dar bir yer var ise yada son derece şık bir ev sineması kurmak isterseniz bu kasa sizin için birinci tercih olmalıdır

Ürün Linki
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Hocam inceleme ve bilgilendirme için teşekkürler
  • Eline sağlık Lian Li kalitesi ne denebilirki
  • kmp16
    rica ederim

Rockford Fosgate
    teşekkürler üstadım, heryeri katlite ve kolaylık
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Elinize sağlık Orkun Bey süper bir inceleme olmuş herzamanki gibi. Umarım herkese yararlı olur.
  • Güzel bir inceleme daha Eline sağlık Oerdem hocam

Lian li mükemmel ürünler meydana getiriyor..
  • kasanın ilk fotgraflarına bakınca dedim degişik bir kasaymış.sonra ön yüzün oldugu fotografı gördüm ve HTPC oldugunu farkettim

bu tür ufak boyutlu modüler kasaların,rahatlıkla sistem kurulabilir olması bana garip geldi.daha dar alana sahip olurlar diye düşnüyordum.

aydınlanmış oldum.teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hiteknoloji, kamilinsan
    teşekkür ederim
    inşallah yol gösterici bir çalışma yapabilmişimdir...

307_Aslan
    aynı hisleri paylaşıyoruz sizinle, 700wattlık fsp hd2900xt, x38dq6 ve big typhoon bir htpc ye sığdı
  • Eline sağlık OErdem hocam, Lian Li gerçekten çok sade ve şık ürünler üretiyor
  • okanbozkurts
    teşekkür ederim
  • hocam şimdi gözüm kaldı bak valla şimdi olmadı gerçekten verdiğin bilgiler cok faydalı oldu bende kasamı değiştirmek istiyordum ve kasa arayışındaydım güzel alterantif oldu teşekkürler
  • Ellerinize sağlık , bu şekilde kıyaslayarak anlatım çok çok güzel olmuş . Bu tür kasalarda , özellikle bu tür bir incelemeye tabi olmuş bir model bulmak oldukça zor. HTPC kasa alacaklar için çok güzel bir referans olmuş . Çevremden bu konuda fikir danışanlara ne önereceğimi bilmiyordum ama artık durum değişti
  • mesutxp_60
    rica ederim

ozzzy
    yol gösterici olabildiysem ne mutlu
  • Benim kasam da Lian-Li ve inanılmaz memnunum. Aliminyum kalitesi süper ötesi...Kesinlikle diğer kasalardan bir gömlek üstün...Kasada ucuz görünümlü teneke hiçbir parça yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLoWeR -- 28 Ocak 2008; 11:12:08 >
  • iyi hoş kasada son dönem zaten parasına kıyıpda thermaltake coolermaster vs... gibi kasa alanlara göre ekstradan bir özelliği yok gibi duruyor
  • tibuk
    kendim cooler master stacker kullanıyorum, thermaltake kasalarıda gördüm kullandım, lian li de kullandım ve modellerini görüyorum...

cm ve tt, hiçbir konuda lian li ile yarışamaz ancak esinlenirler bunu böyle açıklayabilirim
  • Fotoğrafları flaşsız olarak sadece diyaframı açarak yada pozlama süresini uzun tutarak daha net ve daha güzel çekebilirsiniz. Kasayı almayı düşünen arkadaşlar için yol gösterici olmuş ellerinize sağlık...
  • sasuta
    evet o konuda kesinlikle yardıma ihtiyacım olduğu kesin, sizin önerileriniz önemli özel mesaj ile nasıl yapılabiliceğini, fotoğraf çekme özürlü birine anlatır gibi anlatırsanız sevinirim...

en azından bundan sonraki incelemelerimde daha net fotolar ekleyebilirim
  • yatık kasalar çok hoşuma gidiyo ama yerim hiç müsait değil inşallah ileride yatık bi kasa alıcam .

inceleme için teşekkürler.
  • WeNoM
    rica ederim
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.