Şimdi Ara

Güncel HTPC için Sistem Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
657
Cevap
6
Favori
72.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir kaç gün önce açtığım konudan sonra sony 40s3000 modelinde karar kıldım. Şimdi benim izleyeceğim filmler 720p mkv formatlı. Elimde bir kaç adet var ve bundan sonra da yakın bir geleceğe kadar sadece bu boyut ve formatta filmler izlemeyi düşünüyorum (En azından 2 sene). Forumda ve internette epey araştırdım. Gördüğüm kadarıyla Mkv oynatabilen bir dvd yok. Dvix,mvix gibi aletler var ama sanırım onlar da Türkiye'de yok. Neyse bunun üzerine ben de bir pc/htpc toplamaya karar verdim. forumda bununla ilgili epey mesaj okudum ve "1080P ve 720P MKV (x.264) filmleri sorunsuz izlemek (Sorunumu Çözdüm)" başlığındaki ramm256'nın mesajını referans alarak kendimce bir sistem oluşturdum. Elimde 250 gb Wd my book olduğu için sabitdisk konusunu abartmak istemedim.

    - Anakart: Sapphire Pure Element HDMI Soket 940 (AM2) AMD Anakart (PE-AM2RS690MH) 117,86 YTL
    - İşlemci: AMD Athlon 64 X2 Dual 4000+ 2.1 GHZ (Soket 940) 113,69 YTL
    - Sabitdisk: Samsung 200 GB 7200 RPM 8 MB SATA2 102,60 YTL
    - Bellek: 2 x Kingston 1 GB 667 MHZ DDR2 KVR667D2NS/1G (2 x 44,03) 88,06 YTL

    Toplam: 422.21 YTL (Fiyatlar hepsiburada'dan alınmıştır.)

    Anakartta dahili ses ve ekran kartı olduğu için ilk önce bunları denemek istiyorum. Eğer beğenmezsem ekleme yaparım. Yalnız bir kasa seçemedim. Daha doğrusu ne alacağımı bilemiyorum. HTPC kasalar Türkiye'de sınırlı sayıdaymış ve nerden bakıp alabileceğimi bilmiyorum.

    Alacağım sistemi doğrudan lcd tv'ye hdmi kablosu ile bağlayacağım. Elimde logitech x540 5.1 ses sistemi var. Sony'nin ses sistemlerini almayı düşünüyorum ama daha sonra. Bu bilgisayarı %90 film izlemek için kullanacağım. Biraz da oyun için ki Pro evolution soccer'dan başka oyun oynamıyorum (belki yarış oyunları da). Neyse asıl amacımı anladınız. :)

    Sorularımı sorayım.

    1. Bu parçalar benim için yeterli midir? Ekstra ekran kartı ya da ses kartı almalı mıyım?
    2. Bu donanım her htpc kasaya sığabiliyor mu? Normal şık bir kasa alsam htpc'ye göre dezavantajı ne olur?
    3. Anakarta kadar her şeyini söküp takabilmiş biri olarak bu parçaları ayrı ayrı alsam montajı kendim yapabilir miyim? (Eski kasaları söküp taktım ama yeni teknolojiyi bilmiyorum pek)
    4. 720p mkv için bu sistem uygun mudur? Yoksa daha ucuz bir şeyler mi bakmalıyım.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OziloZ -- 2 Ocak 2008; 14:07:39 >







  • Öncelikle bilinçli bir tüketici olduğunuz ve bu kadar özenli konu açtığınız için sizi tebrik ediyorum.

    Sorularınıza cevap vermeye çalışayım...

    1. Amacınız ile örtüşüyor; 720p filmleri sorunsuz şekilde izleyebilirsiniz. Ancak ben anakartın "optik veya coaxial" ses çıkışı olmamasına takıldım.

    720p filmlerin hepsinde 5.1 Dolby Digital veya DTS ses vardır. Gerçi ses sisteminiz Logitech X540'ın dahili decoderi olmadığı için optik girişi yok ama, eğer harici bir dekoder almayı düşünürseniz (Creative DDTS-100 veya Jazz DE-005 (006) ya da ileride Sony ses sistemi alacaksanız, anakartınızın "optik veya coaxial" çıkışı olmasını öneririm. Böylece sesi doğrudan decodere aktararak 5.1 ses alabilirsiniz.

    Ben sese daha fazla önem veriyorum; çünkü kendimce "sesi gerçek, ama görüntüyü 3 metre uzakta ve iki boyutlu" olarak değerlendiriyorum.


    2. Bunun için anakartın ve kasanın "form factor"üne bakmanız gerekir. Belirttiğiniz anakartın form faktörü "mATX". Normal bir kasanın HTPC kasalara göre tek dezavantajı görsellik olur. Eğer Lcd Tv sehpa arasına koymanız şart değilse, yere koyabilirsanız, normal bir kasa alabilirsiniz.


    3. Komple sistem aldıktan sonra, aldığınız yer montajını yapar herhalde. Ancak anladığım kadarıyla siz bu parçaları ayrı ayrı almayı düşünüyorsunuz ? Ben kasa toplama konusunda tecrübeli değilim, özellikle macun sürme işlemini daha önce hiç yapmadım. Dolayısıyla tam görüş belirtemiyorum. Eğer komple sistem alacaksanız, İstanbul'daki "Inventus"tan fiyat alın derim (www.inventus.com.tr). İşlerini sanat icra eder gibi yapıyorlar. Ancak fiyat avantajları nakit ödemede ortaya çıkıyor.


    4. Bence fiyatlar bu haliyle de uygun :) Onboard ekran kartı, 115 YTL'ye işlemci, 2 GB Ram benim de önerebileceğim bir sistem olur. Ancak ben mutlaka kısmak istiyorum derseniz, 1 GB Ram de şimdilik işinizi görür, asıl yükü işlemci çekiyor.




  • Notebook'um olduktan sonra "masaüstü PC" ve bileşenlerinden ben de uzak kaldım. Zaten signore arkadaşımız gerekli şeyleri yazmış. Ama nacizane benim de tavsiyem şu olur:

    Tasarım önemli...Öyle bir tv'nin yanına kocaman, hantal ve çirkin bir kasa gitmez. Bir aralar vardı Asus gibi markaların barabone sistemleri. Şık, ufak ve işlevsel...Ha şimdiki anakartlar onlara uyar mı? veya barabone sistemlerden hala piyasada var mıdır? bilmiyorum. Yoksa bir notebook'a yönelmek tabi imkanın ölçüsünde daha uygun gibi geliyor bana.

    Bu durumda da şöyle diyebilirsin: "Ama hdmi çıkışı olan notebooklar çok pahalı"

    O zaman ben de derim ki: "Senin tv zaten hd-ready. Vga-vga bağlantı ile da çok rahat 1280*720 çözünürlük alırsın."

    Aslında şu playstation3, .avi ve .wmv uzantılı hd dosyaları oynatabildiği gibi .mkv desteğide gelseydi ve altyazı sorununuda çözselerdi, direk onu tavsiye ederdim sana...Şimdilik beklemekten başka seçenek yok onun için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 1 Ocak 2008; 22:23:45 >




  • Selamlar yanlis hatirlamiyorsam onboard ekran karti ile
    tam randuman alinamiyor diye bir seyler okumustum.
    Bulabilirsem linki veririm
    selamlar
  • http://www.extremetech.com/article2/0,1697,2186991,00.asp
    http://www.tomsguide.com/us/we-build-4-diy-hdmi,review-943-7.html#hardware_common_to_all_builds

    oldukca detayli 2 yazi mayis sonu ve eylul tarihli iki yayin
    onboard ekran karti ile ilgili daha ariyorum




  • http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=666171

    Tam randuman alinmama konusunu acikliyor:
    blue ray disk veya hd dvd(1080p) oynatilmayacaksa ve 720 p ler oynatilacaksa o/b ekran karti
    yeter diyor forumdakiler.

    selamlar
  • @signore

    Öncelikle yorum ve övgü için teşekkür ederim. Anakartın dahili ses kartı yerine daha gelişmiş ve bahsettiğiniz özelliklere sahip bir ses kartı ekleyerek söylediğiniz ses kalitesine ulaşabilir miyim? Daha doğrusu ses kartı alarak çözülebilecek bir durum mu yoksa doğrudan anakartı ilgilendiren bir konu mu? Çünkü ben de sizin kadar olmasa da sese önem veririm. Gerçeğe yakın bir seyir için ses bence de çok önemli.

    HTPC kasaların ne avantajları var bilmiyorum. Uzaktan kumandalı olması diye bir tespitim var ama doğru mu yanlış mı bilemiyorum. Kasayı saklayabilirim, yani dış görünüş açısından bir çekincem yok sadece normal kasa ile teknik olarak ne farkı var onu merak ediyorum. Ha sanırım bir de HTPC kasalar daha sessiz olabiliyor.

    Macunlama işini de yapmıştım. Yeni aldığım fanları işlemciye ve ekran kartına takmıştım. Aslında montaj çok da önemli değil çünkü ücretsiz montaj yaptırabileceğim bir yer var.

    @ HiGHWAYMOUSE

    kasayı saklayabileceğim için görüntü olarak pek sorunum yok. Bu durumda da notebook daha mı mantıklı? Yani hiç notebook ile bağlamayı düşünmedim de. Eğer daha rasyonel olacak ise notebook'a da yönelebilirim.

    @BAHADIRXIHSAN

    Sadece 720p ve aşağısı filmleri düşünüyorum. Bu durumda sanırım tümleşik ekran kartı yeterli oluyor. İleride hd dvd ve blu-ray oynatıcıların fiyatı düşeceği öngörüldüğünden bu durumda direkt oynatıcı satın alırım.




  • Kasayı saklayabileceksen veya şık bir kasa bulabileceksen notebook'un bir avantajı kalır. O da seyyar olması..

    Bir konuda şu: desktop pc kurarsan eğer fan sesinin seni rahatsız edip etmeyeceğinide araştırman faydalı olur. Film seyrederken arka planda vınn vınn fan sesi duymak hoş olmaz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: OziloZ
    Anakartın dahili ses kartı yerine daha gelişmiş ve bahsettiğiniz özelliklere sahip bir ses kartı ekleyerek söylediğiniz ses kalitesine ulaşabilir miyim? Daha doğrusu ses kartı alarak çözülebilecek bir durum mu yoksa doğrudan anakartı ilgilendiren bir konu mu? Çünkü ben de sizin kadar olmasa da sese önem veririm. Gerçeğe yakın bir seyir için ses bence de çok önemli.

    HTPC kasaların ne avantajları var bilmiyorum. Uzaktan kumandalı olması diye bir tespitim var ama doğru mu yanlış mı bilemiyorum. Kasayı saklayabilirim, yani dış görünüş açısından bir çekincem yok sadece normal kasa ile teknik olarak ne farkı var onu merak ediyorum. Ha sanırım bir de HTPC kasalar daha sessiz olabiliyor.

    Öncelikle HTPC ile normal kasa arasında, sizin kullanımınızı etkileyecek teknik olarak fark yok.
    Bazı özel HTPC kasalarda ufak Lcd ekran olabiliyor, belki sesi, açıp kapamayı kontrol etmek için uzaktan kumanda olabilir ama, onun haricinde PC kontrolü için diyorsanız, zaten onun kasayla değil işletim sistemi ile ilgisi var. Ama gerek yok bence, çünkü Logitech'in kablosuz lazer mouse'ları metrelerce uzaktan çok rahat kullanım sunuyor. Zaten kumanda o kadar kullanışlı olmaz.

    Ses ile ilgili olarak, eğer anakartın "optik" çıkışı olursa, sinyali aynen dışarıya aktaracağı için kaliteyi belirleyen anakart değil, ses sistemi olur. Sonuçta anakart "optik" çıkıştan dijital bir sinyal iletecek. Onu işleyecek olan ses sistemi.


    quote:

    Orjinalden alıntı: OziloZ
    @ HiGHWAYMOUSE
    kasayı saklayabileceğim için görüntü olarak pek sorunum yok. Bu durumda da notebook daha mı mantıklı? Yani hiç notebook ile bağlamayı düşünmedim de. Eğer daha rasyonel olacak ise notebook'a da yönelebilirim.

    Notebook'u bence aklınızdan bile geçirmeyin. Hem daha fazla verip, hem daha sınırlı ve daha sorunlu cihaza sahip olursunuz. Kullanımı da pratik olmaz diye düşünüyorum.

    Kasa görünümü konusunda herkesin beğenisi farklı. Ben odamda kullandığım için, Lcd Tv sephasının yanında duruyor ve anfi gibi görünmesi ile normal pc kasası gibi görünmesi benim için birşeyi değiştirmiyor. Ancak salona koyacak olsaydım, belki daha estetik bir kasa almayı düşünebilirdim.


    quote:

    Orjinalden alıntı: OziloZ
    @BAHADIRXIHSAN
    Sadece 720p ve aşağısı filmleri düşünüyorum. Bu durumda sanırım tümleşik ekran kartı yeterli oluyor. İleride hd dvd ve blu-ray oynatıcıların fiyatı düşeceği öngörüldüğünden bu durumda direkt oynatıcı satın alırım.

    Onboard ekran kartının 1080p'lerde yeterli gelmemesinin, bizim yaygın olarak izlediğimiz HD-DVD, Bluray RIP filmlerle, yani MKV (x.264) codec'li filmlerle bir ilgisi yok.

    Olayı şöyle açıklayayım. Ekran kartının önemli olması için, izlenen formatın ekran kartı tarafından "donanımsal olarak hızlandırılması" gerekir. Bizim izlediğimiz MKV (x.264) codec'li filmleri donanımsal olarak hızlandıran bir ekran kartı halen yok. Eğer son haftalarda yeni bir ekran kartı çıktıysa bilemiyorum ama, uzun zamandır yok (var diyen lütfen kesin kanıt sunsun; tahminen vardır sanılıyor, araştırınca söylem var, ama kanıt yok)

    Ekran kartlarının desteklediği H.264 codec'tir. Yani orjinal HD-DVD filmler, Bluray filmler, Microsoft'un web sitesinden indireceğiniz HD tanıtım dosyaları. Yoksa bizim internetten temin ettiğimiz, MKV codec'li filmler değil.

    Size bir örnek vereyim. Benim eski işlemcim P4 Dual Core 2.8 ve Nvidia 7600 GS ile (720p donanımsal destekler), Microsoft'un web sitesinden indirdiğim 1080p videoları %25-30 işlemci kullanımı ile izlerken, MKV olarak 720p'lerde bile ara sıra senkron kayması oluyordu, 1080p'leri izleyemiyordum bile, işlemci kullanımı %80-100'e vuruyordu.

    Özetle, MKV codec'li RIP filmler izlenecekse, işlemci gücü önemli... HDMI çıkışlı onboard ekran kartı hayli yeterli olur. Gerekirse de ileride ilave yapılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 2 Ocak 2008; 0:45:25 >




  • Güzel bir topic olmuş diğer topicteki yazıları da okudum. Bende pc de p4 3.0ht ,1.5gb ddr, 7600gs agp ile 720p .mkv leri izlerken 1080p leri izleyemiyorum. İşin ilginç yani laptopta da amd tl-58 duo olmasına rağmen 1080p leri izleyemiyorum.Amd de mi bir sorun var anlayamadım.
  • Valla sizin yazdıklarınızı okuyunca oldukça şanslı olduğumu düşünüyorum. Toshiba LCD forumunda da yazmıştım, Projektörüme VGA-DVI yoluyla bağladığım MSI PR200 laptop (T7700 2.4 GHz Core2Duo işlemci, 2GB RAM, onboard Intel ekran kartı) ile masaüstü PC'me bağlı olan harici Segate diskteki 720p ve 1080p çözünürlükteki *mkv filmleri kablosuz ağ ile havadan laptopa aktarıp, bir kare dahi atlama olmadan rahatça izleyebiliyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kemuco
    Güzel bir topic olmuş diğer topicteki yazıları da okudum. Bende pc de p4 3.0ht ,1.5gb ddr, 7600gs agp ile 720p .mkv leri izlerken 1080p leri izleyemiyorum. İşin ilginç yani laptopta da amd tl-58 duo olmasına rağmen 1080p leri izleyemiyorum.Amd de mi bir sorun var anlayamadım.

    Kullandığınız codec ile ilgili olabilir.
    Tüm codec'leri kaldırıp, sadece "K-Lite Codec Pack - STANDARD" kurarak deneyebilirsiniz.
    MKV için gerekli codec'leri içeriyor.

    Gerçi sistemde daha önceden kurulu olan codec'ler kaldırsanız bile iz bırakabilir. Codec işi uğraştırıcı, ben temiz sisteme kurmadan içim rahat etmiyor :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: OziloZ

    Bir kaç gün önce açtığım konudan sonra sony 40s3000 modelinde karar kıldım. Şimdi benim izleyeceğim filmler 720p mkv formatlı. Elimde bir kaç adet var ve bundan sonra da yakın bir geleceğe kadar sadece bu boyut ve formatta filmler izlemeyi düşünüyorum (En azından 2 sene). Forumda ve internette epey araştırdım. Gördüğüm kadarıyla Mkv oynatabilen bir dvd yok. Dvix,mvix gibi aletler var ama sanırım onlar da Türkiye'de yok. Neyse bunun üzerine ben de bir pc/htpc toplamaya karar verdim. forumda bununla ilgili epey mesaj okudum ve "1080P ve 720P MKV (x.264) filmleri sorunsuz izlemek (Sorunumu Çözdüm)" başlığındaki ramm256'nın mesajını referans alarak kendimce bir sistem oluşturdum. Elimde 250 gb Wd my book olduğu için sabitdisk konusunu abartmak istemedim.

    - Anakart: Sapphire Pure Element HDMI Soket 940 (AM2) AMD Anakart (PE-AM2RS690MH) 117,86 YTL
    - İşlemci: AMD Athlon 64 X2 Dual 4000+ 2.1 GHZ (Soket 940) 113,69 YTL
    - Sabitdisk: Samsung 200 GB 7200 RPM 8 MB SATA2 102,60 YTL
    - Bellek: 2 x Kingston 1 GB 667 MHZ DDR2 KVR667D2NS/1G (2 x 44,03) 88,06 YTL

    Toplam: 422.21 YTL (Fiyatlar hepsiburada'dan alınmıştır.)

    Anakartta dahili ses ve ekran kartı olduğu için ilk önce bunları denemek istiyorum. Eğer beğenmezsem ekleme yaparım. Yalnız bir kasa seçemedim. Daha doğrusu ne alacağımı bilemiyorum. HTPC kasalar Türkiye'de sınırlı sayıdaymış ve nerden bakıp alabileceğimi bilmiyorum.

    Alacağım sistemi doğrudan lcd tv'ye hdmi kablosu ile bağlayacağım. Elimde logitech x540 5.1 ses sistemi var. Sony'nin ses sistemlerini almayı düşünüyorum ama daha sonra. Bu bilgisayarı %90 film izlemek için kullanacağım. Biraz da oyun için ki Pro evolution soccer'dan başka oyun oynamıyorum (belki yarış oyunları da). Neyse asıl amacımı anladınız. :)

    Sorularımı sorayım.

    1. Bu parçalar benim için yeterli midir? Ekstra ekran kartı ya da ses kartı almalı mıyım?
    2. Bu donanım her htpc kasaya sığabiliyor mu? Normal şık bir kasa alsam htpc'ye göre dezavantajı ne olur?
    3. Anakarta kadar her şeyini söküp takabilmiş biri olarak bu parçaları ayrı ayrı alsam montajı kendim yapabilir miyim? (Eski kasaları söküp taktım ama yeni teknolojiyi bilmiyorum pek)
    4. 720p mkv için bu sistem uygun mudur? Yoksa daha ucuz bir şeyler mi bakmalıyım.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.



    Benim HTPC sistemim buna yakın, Anakart aynı...Birşey önereceğim CPU yu 4800+ al, 1080p ler için gerekli olacaktır. Ben ses ve görüntüyü HDMI üzerinden alıyorum. Kolay gelsin sana.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: signore

    Öncelikle HTPC ile normal kasa arasında, sizin kullanımınızı etkileyecek teknik olarak fark yok.
    Bazı özel HTPC kasalarda ufak Lcd ekran olabiliyor, belki sesi, açıp kapamayı kontrol etmek için uzaktan kumanda olabilir ama, onun haricinde PC kontrolü için diyorsanız, zaten onun kasayla değil işletim sistemi ile ilgisi var. Ama gerek yok bence, çünkü Logitech'in kablosuz lazer mouse'ları metrelerce uzaktan çok rahat kullanım sunuyor. Zaten kumanda o kadar kullanışlı olmaz.

    Ses ile ilgili olarak, eğer anakartın "optik" çıkışı olursa, sinyali aynen dışarıya aktaracağı için kaliteyi belirleyen anakart değil, ses sistemi olur. Sonuçta anakart "optik" çıkıştan dijital bir sinyal iletecek. Onu işleyecek olan ses sistemi.

    Notebook'u bence aklınızdan bile geçirmeyin. Hem daha fazla verip, hem daha sınırlı ve daha sorunlu cihaza sahip olursunuz. Kullanımı da pratik olmaz diye düşünüyorum.

    Kasa görünümü konusunda herkesin beğenisi farklı. Ben odamda kullandığım için, Lcd Tv sephasının yanında duruyor ve anfi gibi görünmesi ile normal pc kasası gibi görünmesi benim için birşeyi değiştirmiyor. Ancak salona koyacak olsaydım, belki daha estetik bir kasa almayı düşünebilirdim.

    Onboard ekran kartının 1080p'lerde yeterli gelmemesinin, bizim yaygın olarak izlediğimiz HD-DVD, Bluray RIP filmlerle, yani MKV (x.264) codec'li filmlerle bir ilgisi yok.

    Olayı şöyle açıklayayım. Ekran kartının önemli olması için, izlenen formatın ekran kartı tarafından "donanımsal olarak hızlandırılması" gerekir. Bizim izlediğimiz MKV (x.264) codec'li filmleri donanımsal olarak hızlandıran bir ekran kartı halen yok. Eğer son haftalarda yeni bir ekran kartı çıktıysa bilemiyorum ama, uzun zamandır yok (var diyen lütfen kesin kanıt sunsun; tahminen vardır sanılıyor, araştırınca söylem var, ama kanıt yok)

    Ekran kartlarının desteklediği H.264 codec'tir. Yani orjinal HD-DVD filmler, Bluray filmler, Microsoft'un web sitesinden indireceğiniz HD tanıtım dosyaları. Yoksa bizim internetten temin ettiğimiz, MKV codec'li filmler değil.

    Size bir örnek vereyim. Benim eski işlemcim P4 Dual Core 2.8 ve Nvidia 7600 GS ile (720p donanımsal destekler), Microsoft'un web sitesinden indirdiğim 1080p videoları %25-30 işlemci kullanımı ile izlerken, MKV olarak 720p'lerde bile ara sıra senkron kayması oluyordu, 1080p'leri izleyemiyordum bile, işlemci kullanımı %80-100'e vuruyordu.

    Özetle, MKV codec'li RIP filmler izlenecekse, işlemci gücü önemli... HDMI çıkışlı onboard ekran kartı hayli yeterli olur. Gerekirse de ileride ilave yapılır.


    O halde bana optik çıkışlı bir anakart önerirseniz sevinirim. Bu konuda pek bilgili olmadığım için neyi araştıracağımı bilemiyorum. Bir de hdmi mı yoksa dvi mı daha iyidir. Yani ben özellikle hdmi çıkışı olan bir anakart baktım. Eğer dvi ile daha iyi ya da hdmi kalitesinde bir görüntü elde edebileceksem hdmi'lı bir anakart aramama da gerek kalmıyor sanırım.

    Amd 4000+ yeterli midir işlemci olarak yoksa biraz daha güçlü bir işlemci mi almalıyım? AMD yerine Intel işlemciler daha iyi mi performans verir?

    Ekran kartı anlattıklarınıza göre şimdilik yeterli. Anakart ve işlemci hakkındaki tavsiyenizi bekliyorum. İlginiz için teşekkür ederim.




  • 1080p filmler için x2 4000+ yeterli olmakla birlikte (CoreAVC codec kullanılarak tabiki) daha güçlü bir cpu almanız tavsiye olunur. Mesela 2.1 yerine 2.6ghz lik bir amd işlemci olabilir. Sapphire yerine başka anakart bakın. Hepsiburada dan sistem toplanmaz zaten, toplayacaksanız başka yerlerden toplayın gigatek.com.tr gibi mesela.
  • aslında alışverişlerimi hep hepsiburada'dan yapıyorum ama şu an sadece fiyat ve donanım uyumuna bakmak için orayı kullanıyorum. İşlemci 4800+ olsun o halde. Anakart için tavsiyelerinizi bekliyorum. üst sınır olarak 200 ytl olabilir.
  • anakart icin amd nin bu ay cıkması gereken RS780(780g)yonga setini beklemeni tavsiye ederim. tam bir multimedya destekli kart olacagı soyleniyor.
    ben htpc kurmak ıcın bu anakartların cıkmasını beklıyorum
    anakartla ılgılı detaylı bılgıye burdan ulasabılırsın

    http://forum.donanimhaber.com/m_18746735/tm.htm
  • Bildigim kadariyla direk hdmi cikisi olan anakartlar yok sadece hdmi uyumlu olan ve dvi cikislari olan kartlar var yanlarinda verilen dvi to hdmi aparat ile anakarttan hdmi çıkış yapabiliyoruz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: signore

    quote:

    Orjinalden alıntı: kemuco
    Güzel bir topic olmuş diğer topicteki yazıları da okudum. Bende pc de p4 3.0ht ,1.5gb ddr, 7600gs agp ile 720p .mkv leri izlerken 1080p leri izleyemiyorum. İşin ilginç yani laptopta da amd tl-58 duo olmasına rağmen 1080p leri izleyemiyorum.Amd de mi bir sorun var anlayamadım.

    Kullandığınız codec ile ilgili olabilir.
    Tüm codec'leri kaldırıp, sadece "K-Lite Codec Pack - STANDARD" kurarak deneyebilirsiniz.
    MKV için gerekli codec'leri içeriyor.

    Gerçi sistemde daha önceden kurulu olan codec'ler kaldırsanız bile iz bırakabilir. Codec işi uğraştırıcı, ben temiz sisteme kurmadan içim rahat etmiyor :)



    Geçen ay bayağı uğraşmıştık arkadaşla ama olmuyor 2 laptop var ikiside amd tl58 biri nvidia go6150 diğeri 8400 . Ama cccp,k-lite olsun ikisi de 1080p düzgün oynatmıyorlar. O kadar uğraşıp olmayınca bırakmıştım ama codec sorunu gibi değil çünkü denedik.İşlemciler yetmiyor diyeceğim ama tl58 çalııştırmıyorsa ne çalıştıracak. Amd nin zaten en iyisi tl64 değil mi ?




  • Ben Sapphire Pure Element kullanıyorum ama sana tavsiye etmeyeceğim bu kartı, bence alma.....

    Alacağın 690G kart bu olmalı ,

    http://www.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2554&ProductName=GA-MA69G-S3H

    Türkiyede Bimeks te bulabilirsin, onboard optik çıkışıda var kartın hemde ATX form...




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.