|
signore -> Cevap: sony hd ready lcd tv için htpc (2 Ocak 2008; 0:43:46)
|
quote:
Orjinalden alıntı: OziloZ Anakartın dahili ses kartı yerine daha gelişmiş ve bahsettiğiniz özelliklere sahip bir ses kartı ekleyerek söylediğiniz ses kalitesine ulaşabilir miyim? Daha doğrusu ses kartı alarak çözülebilecek bir durum mu yoksa doğrudan anakartı ilgilendiren bir konu mu? Çünkü ben de sizin kadar olmasa da sese önem veririm. Gerçeğe yakın bir seyir için ses bence de çok önemli. HTPC kasaların ne avantajları var bilmiyorum. Uzaktan kumandalı olması diye bir tespitim var ama doğru mu yanlış mı bilemiyorum. Kasayı saklayabilirim, yani dış görünüş açısından bir çekincem yok sadece normal kasa ile teknik olarak ne farkı var onu merak ediyorum. Ha sanırım bir de HTPC kasalar daha sessiz olabiliyor. Öncelikle HTPC ile normal kasa arasında, sizin kullanımınızı etkileyecek teknik olarak fark yok. Bazı özel HTPC kasalarda ufak Lcd ekran olabiliyor, belki sesi, açıp kapamayı kontrol etmek için uzaktan kumanda olabilir ama, onun haricinde PC kontrolü için diyorsanız, zaten onun kasayla değil işletim sistemi ile ilgisi var. Ama gerek yok bence, çünkü Logitech'in kablosuz lazer mouse'ları metrelerce uzaktan çok rahat kullanım sunuyor. Zaten kumanda o kadar kullanışlı olmaz. Ses ile ilgili olarak, eğer anakartın "optik" çıkışı olursa, sinyali aynen dışarıya aktaracağı için kaliteyi belirleyen anakart değil, ses sistemi olur. Sonuçta anakart "optik" çıkıştan dijital bir sinyal iletecek. Onu işleyecek olan ses sistemi. quote:
Orjinalden alıntı: OziloZ @ HiGHWAYMOUSE kasayı saklayabileceğim için görüntü olarak pek sorunum yok. Bu durumda da notebook daha mı mantıklı? Yani hiç notebook ile bağlamayı düşünmedim de. Eğer daha rasyonel olacak ise notebook'a da yönelebilirim. Notebook'u bence aklınızdan bile geçirmeyin. Hem daha fazla verip, hem daha sınırlı ve daha sorunlu cihaza sahip olursunuz. Kullanımı da pratik olmaz diye düşünüyorum. Kasa görünümü konusunda herkesin beğenisi farklı. Ben odamda kullandığım için, Lcd Tv sephasının yanında duruyor ve anfi gibi görünmesi ile normal pc kasası gibi görünmesi benim için birşeyi değiştirmiyor. Ancak salona koyacak olsaydım, belki daha estetik bir kasa almayı düşünebilirdim. quote:
Orjinalden alıntı: OziloZ @BAHADIRXIHSAN Sadece 720p ve aşağısı filmleri düşünüyorum. Bu durumda sanırım tümleşik ekran kartı yeterli oluyor. İleride hd dvd ve blu-ray oynatıcıların fiyatı düşeceği öngörüldüğünden bu durumda direkt oynatıcı satın alırım. Onboard ekran kartının 1080p'lerde yeterli gelmemesinin, bizim yaygın olarak izlediğimiz HD-DVD, Bluray RIP filmlerle, yani MKV (x.264) codec'li filmlerle bir ilgisi yok. Olayı şöyle açıklayayım. Ekran kartının önemli olması için, izlenen formatın ekran kartı tarafından "donanımsal olarak hızlandırılması" gerekir. Bizim izlediğimiz MKV (x.264) codec'li filmleri donanımsal olarak hızlandıran bir ekran kartı halen yok. Eğer son haftalarda yeni bir ekran kartı çıktıysa bilemiyorum ama, uzun zamandır yok (var diyen lütfen kesin kanıt sunsun; tahminen vardır sanılıyor, araştırınca söylem var, ama kanıt yok) Ekran kartlarının desteklediği H.264 codec'tir. Yani orjinal HD-DVD filmler, Bluray filmler, Microsoft'un web sitesinden indireceğiniz HD tanıtım dosyaları. Yoksa bizim internetten temin ettiğimiz, MKV codec'li filmler değil. Size bir örnek vereyim. Benim eski işlemcim P4 Dual Core 2.8 ve Nvidia 7600 GS ile (720p donanımsal destekler), Microsoft'un web sitesinden indirdiğim 1080p videoları %25-30 işlemci kullanımı ile izlerken, MKV olarak 720p'lerde bile ara sıra senkron kayması oluyordu, 1080p'leri izleyemiyordum bile, işlemci kullanımı %80-100'e vuruyordu. Özetle, MKV codec'li RIP filmler izlenecekse, işlemci gücü önemli... HDMI çıkışlı onboard ekran kartı hayli yeterli olur. Gerekirse de ileride ilave yapılır.
|
|
|
|