Şimdi Ara

.:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!) (73. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.542
Cevap
26
Favori
303.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Knight and Merchants: The Shattered Kingdom

    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)


    Strateji tutkunu musunuz?"2D olsun yine de strateji olsun" diyerlerden misiniz?Daha çok ekonomi üzerine kurulu strateji oyunları mı ilginizi çekiyor?O zaman fazla uzatmadan KaM: The Shattered Kingdom'u tanıtmaya başlayayım...
    KaM: The Shattered Kingdom, 1998 çıkış tarihli, Joymania Entertainment ve TopWare Interactive birlikteliğiyle oluşan bir strateji şaheseri.Ekonomi üzerine
    kurulu bir oyun olmasına karşın askeri senaryoları da bir o kadar güzel.Taban bildiğiniz gibi "Bu parmak görmüş, bu parmak yakalamış, bu parmak pişirmiş..." konusu üzerine kurulu.Hatta bu sefer daha da ileri gidiyor, keseceğiniz ağaçları bile siz yetiştirebiliyorsunuz!Oyunda 3 değişik mod var; Town Tutorial, Battle Tutorial ve Campaign(Start new game).Town Tutorial anlaşıcağı gibi size köy oluşturmayı ayrıntılı bir şekilde öğretiyor.Battle Tutorial da sizi oyundaki savaş atmosferi hakkında bilgilendiriyor.Bu mod'ları bitirip oyun hakkında epey bilgi edindikten sonra "Start new game" butonuna basıp ilk görevinize geçiyorsunuz...
    Oyun bahsettiğim gibi genel olarak ekonomi üzerine kurulu.Sadece bir merkez ile başladığınız oyunda, önce işçilerinizi oluşturabileceğiniz bir merkez daha yapıyorsunuz yapıyorsunuz.Bu merkezden, aralarında taşıyıcı, inşaat ustası, fırıncı, marangoz, madenci, şarapçı ve ormancının da bulunduğu pek çok işçi çıkartabiliyorsunuz.Bu binayı kurduktan hemen sonra da, işçilerinizin karnını doyuracağı bir yemekhane kuruyorsunuz.Evet, yanlış duymadınız, bir yemekhane...İçindeki erzaktan tutun inşaat malzemelerine kadar herşeyinden siz sorumlusunuz."Saçma kardeşim RTS oyununda yemekhane ne işe yarar ki?" demeyin.Çünkü işçileriniz çalıştıkça yoruluyorlar, acıkıyorlar.Bu da kafalarının üstünde oluşan baloncuk içindeki çatal-bıçak simgeleriyle size bildiriliyor.Daha fazla dayanamayan işçileriniz yemekhaneye dalıyorlar, şarap içiyorlar, sucuk ve ekmek yiyorlar, dinçleşip işlerine devam ediyorlar.Hemen, "Heh kolaymış be!..." deyip boşvermeyin.Çünkü işçilerinizin bu yemekhaneye giderken kullanacağı yolu da sizin inşa etmeniz gerekiyor.Yolu olmayan binalar kullanılamıyor, kullanılamayan binalardan da yararlanamıyorsunuz.Yol yapmak için de merkez binanıza taş ve kereste depolamak zorundasınız.Bunun için de taş ocağı ve marangoz kurmanız gerekiyor.Yani anlayacağınız oyundaki herşey zincirin bir parçası.Ayrıca bahsettiğim gibi sadece bina kurmak ta yetmiyor; bu binalarda çalışacak uzmanları da siz yetiştiriyorsunuz.Üzerinde saat olan binanız bu konuda size çok yardımcı oluyor.Tabii herşey altın karşılığında...

    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)


    Daha sonra yavaş yavaş tarıma geçiyorsunuz, ilk olarak tarlalarınıza buğday ekiyorsunuz.Hasattan sonra yapılacak buğday dağıtımını ayarlıyorsunuz.Bu aşamada fırın için daha fazla buğday ayarlamalısınız.Çünkü tek başına buğday hiçbir işe yaramıyor.Daha sonra değirmen kuruyorsunuz, görevlinizi buraya yönlendiriyorsunuz.Hasattan sonra taşıyıcılarınız hemen buraya ayarladığınız buğdayı taşıyorlar.Değirmende öğütülen buğday un halinde kuracağınız fırınıza gidiyor.Fırıncınız başlıyor ekmeği yapmaya...Unutmayın ki ekmek yemekhane için çok gerekli bir yiyecek ve bu yiyecek olmadığı sürece işçileriniz tam olarak doyamıyor, dinçleşemiyor.Daha sonra üzüm bağları kuruyorsunuz.Yolunu çekiyor ve bağcınızı gönderiyorsunuz.Bağcınız orada üzümü toplayıp eziyor.Evet, üzümleri bir leğenin içinde ezdğini görebiliyorsunuz!Daha sonra burada oluşturulan şarap yemekhaneye gidiyor.Yemekhane için gerekli ikinci yiyecek te böylece tamamlanıyor.Ve sıra son yiyecekte; sucuk.Sucuk yapabilmek için önce çiftlikler kuruyorsunuz.Çiftlikte kullanılacağı samanı ayarlıyorsunuz.Hayvanlarınız samanı bol buldukça daha da semiriyorlar, üstelik çoğalıyorlar.İyice semiren hayvanınız çiftlik görevlisi tarafından kesiliyor, eti depolanıyor.İşte bu aşamadan sonra bir kasap binası kuruyorsunuz.Kasabınız burada eti sucuk haline getiriyor ve doymak için gerekenler listesi tamamlanıyor.

    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)


    Tabii herşey bununla bitmiyor.Köyünüzü korumak için bir ordu da oluşturmalısınız.Hemen sevinmeyin çünkü asker çıkarma işi de size düşüyor.Yani askerlerinizin giyeceği zırhı, taşıyacağı kalkan, kılıç, balta yada oku siz yapmak zorundasınız.Bunun için önce demir madeni kuruyorsunuz.Sonra çıkarttığınız demiri işliyor ve silah haline getiriyorsunuz.Taşıyıcılarınız silahları kışlanıza götürüyor.Eğer çıkarmak istediğiniz asker tipi için gerekli malzemeleri toplamışsanız çıkarabiliyorsunuz.Ayrıca oyunda okçulardan ağır piyadelere; baltacılardan süvarilere çok çeşitli askeri birimler mevcut.
    Malzemeleri tamamladınız, yavaş yavaş asker çıkarıyorsunuz ve ordunuz genişlemekte.Durun, daha bitmedi...Askerleriniz de tıpkı işçileriniz gibi acıkıyorlar.Fakat yemek onlara taşıyıcılar tarafından götürülüyor.Yani yemekler sadece ana deponuzdan eksiliyor, yemekhane yine işçileriniz için.Ayrıca her askeri bölüğün bir flaması var ve bu flamalar ile bölükleri daha rahat yönetebiliyorsunuz.

    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)


    Oyunun içeriğine gelince...Oynanabilirlik bir harika.Müzikler gerçekten dinlendirici ve oyuniçi sesler de bir o kadar güzel.Grafik motoru bahsettiğim gibi 2D.Oyunun grafikleri çok hoş.Ev şekillerinden su kenarındaki yengeçlere kadar herşey çok güzel oluşturulmuş.Savaş sahneleri de baya heyecanlandırıyor insanı.
    Sonuç olarak iyi bir RTS, bir oynanabilirlik harikası, kısacası bir RTS klasiği oynamak isterseniz daha fazla beklemeyin, bu oyunu edinin.İnanın oynadığınıza hiç pişman olmayacaksınız...


    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)




  • rush: rakip daha odun toplarken askerlerin çay içmeye gelmesi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: diabolik191

    rush: rakip daha odun toplarken askerlerin çay içmeye gelmesi.

    o da güzel
  • quote:

    Orjinalden alıntı: diabolik191

    rush: rakip daha odun toplarken askerlerin çay içmeye gelmesi.

    spr açıkkladın saol wala
  • SVGA'dan süper bir yazı daha. Teşekkür ederiz

    Valla, senin anlatımında güzel. Oyunda çok şirin ve güzel. O yüzden hiç bitmesin istediğim yegâne inceleme bu oldu




    quote:

    Orjinalden alıntı: diabolik191

    rush: rakip daha odun toplarken askerlerin çay içmeye gelmesi.








  • SVGA inceleme gerçekten çok güzel olmuş
  • birisi medieval 2 incelemesi patlatcaktı jansay kimdi o
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Jan!ssaRy

    birisi medieval 2 incelemesi patlatcaktı jansay kimdi o


    sanırım Lazko idi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Jansay


    quote:

    Orjinalden alıntı: Jan!ssaRy

    birisi medieval 2 incelemesi patlatcaktı jansay kimdi o


    sanırım Lazko idi

    o da yok ortalarda üye oldu gitti görürsen söle yazsın inceleme
  • Başında ''*'' buLunan keLimeLeri metnin sonunda açıkLayacağım.
    MediaveL 2: TotaL War İnceLemesi

    Oyundaki ULusLar

    İngiltere - Fransa - Kutsal Roma - *Cermen İmparatorluğu - İspanya - Venedik - İskoçya - Ruslar -Portekiz - *Emeviler - Mısır - Türkler - Bizans İmp. - Timurlular - Moğollar - Macarlar - Milan - Papalık - Aztekler - Polonya - Danimarka - *Sicilya'dır. RebeLLer (AsiLer) karşımıza Sadece Campaing oynarken çıkacaktır.
    Zaman

    Oyundaki zaman - eğer dosyaLarı kurcaLamadıysanız - 6 aydır . Mevsim her *turnda değişmektedir.Yazsa kış ; kışsa yaz oLmaktadır.Campaingin koşuLLarını 1530 yıLına kadar biteremezseniz başarısız sayLanacaksınız.
    Oyun SeçenekLeri

    Quick Battle : Oyun size orduLarı,uLusLarı,savaş meydanını vb. kendi hazırLayıp hızLı bir şekiLde oLuşturuyor.Sizin yapmanız gereken düşmanı yok etmek.
    Campaing : Aztek,Timur ve MoğaLLar hariç diğer uLusLarLa oynayabiLiyorsunuz. Venedik, Kutsal Roma,Cermen İmpartorluğu, Fransa ,İngiltere,Venedik'ten biriyLe başLamanız gerekmektedir.Bu miLLetLerLe campaingi bitirdikten sonra geriye kaLan miLLetLerLe de oynayabiLirsiniz.Ben bu gavurLarLa oynayamam diyorsanız c:\medieval total war\data\world\maps\campaign\imperial_campaign de buLunan ''descr_strat.txt'' dosyasında ''pLayabLe'' aLtına ''UnpLayabLe''deki istediğiniz uLusu ayarLayıp oynayabiLirsiniz. Long Campaingi seçerseniz 45 ; aksi durumda shortu seçerseniz 15 tane şehir eLe geçirmeLisiniz.
    HistoricaL BattLes: Yaşanmış savaşLarı buradan tekrar yaşayabiLirsiniz.
    Custom BattLe : MiLLetLeri,orduyu,mekanı,savaş çeşidini (KaLe kuşatması,hodri meydan savaşı ) kendiniz ayarLayıp oynarsınız.

    Kaynak

    Oyunda para olarak florin kullanılır ve askeri üretim, bina inşaası, dışa ödenen vergiler, maaşlar ya da at yarışları gibi halk eğlenceleri giderleri, sahip olduğunuz şehirlerden, serbest tüccarlardan ve diplomatik yollarla elde ettiğiniz gelirler vardır. Şehirlerinize yaptırmak istediğiniz binaların yapılma süreleride şehrin kullanılma amacı açısından önemlidir çünkü oyun normal ayarlarındayken sonradan aldığınız bir şehre yapılabilecek tüm binaları yapmanız zaman açısından zordur. Şehirler ticaret, tarım ve soylu kişiler tarafından gelir elde eder. Tarım sınırlı sayıda geliştirmeye açıktır ve erken çağda yapılan iyileştirmelerden sonra sabite yakın değerlerde gelir elde eder. Ticaret ise limanlar, kara yolları ile yapılır. Yollar üzerindeki düşman kuvvetler veya denizdeki korsanlar gelirin azalmasına yol açar. Denizlerdeki küçük isteğiniz dışında belirli yollarda seyreden küçük gemiler ve karadaki atarabaları ticaretin çokluğu ve yolun geçilebilirliği hakkında fikir verir.
    DevLet ÇaLışanLarı

    Bunlar seçtiğiniz ulusa göre değişir. Yapma sınırı vardır ve istediğiniz kadar çok yapamazsınız. Özellikleri yaptığınız işe göre artabilir ve daha etkin olurlar ya da azalır. Ortak olanlar casuslar, tüccarlar, diplomatlar ve katillerdir. Bunların dışında dini görevliler vardır. Tüccarlar harita üzerinde görünen küçük değerli ticari mallardan gelir elde eden ve maaş almayan görevlilerdir, yolladığınız maddeye ve başkentin uzaklığına göre gelir elde edersiniz örneğin az bulunan tütün, çikolata, altın ve fildişi gibi. Aynı yörede genelde bir ticari eşyadan iki tane vardır ve ikisini de sizin tüccarlarınızın kullanması gelirinizi artırır. Tüccarların diğerlerince rüşvete tabii tutulması mümkündür ve ticaretini yaptığı malın gelirine ve yaşınca elde ettiği tecrübesine göre size sırtını dönebilir ya da teklif edeni de satın alıp geliriniz artırabilir. Din adamları mensubu olduğunuz dini bulunduğu bölgede yayar ve cadılarlarla, sapkınlarla savaşır, yenilebilir ve onların tarafına geçebilir.Din görevlileri az maaş alırlar. Diplomatlar sizi temsil eden görevlilerdir. Beraber aynı yörede bulunana diplomatların özellikleri artar. Diğer uluslarla ilişkileriniz bu görevlilerce düzenlersiniz. Yeteneğine göre nispeten tecrübesiz orduları kendinize katabilir hatta şehirleri savaşmadan alabilirsiniz. Casuslar ve katiller bilgi toplarlar ve görevde ölme ihtimalleri vardır. Casuslar çabuk gelişirler ve ölme ihtimalleri azdır, düşman şehirlerine sızabilirse kuşatma anında kapıları açabilir. Katiller ise başarılı olmayan sukastler dışında çok zor yeteneklerini geliştirebilirler ve ölme ihtimalleri yüksektir bu yüzden öldürülmesi kolay rakiplerle başlamak mantıklıdır. Papalık inquistor adında değişik suikastçiye sahiptir ve bunlar oldukça etkilidir.
    DipLomasi ve Din

    Din dostlarınızın ve düşmanlarınızın oluşmasında oldukça etkilidir. Aynı dine mensuplar cihat ya da haçlı çağrısıyla dindaşlarıyla ilişkisini güçlendirir ve kazanılırsa para ve askerlere bonus tecrübeler eklenir. Bir yörenin etnik kimliği ve din oranı oradaki isyan veya nufus artışına etki eder. Diplomaside ise diplomatlarla ilişkiler geliştirilebilir ancak fedakarlıkta bulunmadıkça sınır komşularınızla sık sık karşı karşıya gelirsiniz. Tecrübeli diplomata tecrübesiz askerler en iyi imkanlar sağlayabilen durumdur.
    Grafik,Ses,Video

    Evlenme, Haçlı savaşları, Amerika'nın keşfi, suikastler gibi olaylar ara videolarla gösteriler. Herzaman farklı olan suikast girişimi, sabotaj videoları sıkıcılıktan uzaktır. Grafikler tavsiye edilen sistemde çok net ve yumuşak grafikler versede kişi sayısı 3000 in üzerine çıktığında oynanır düzeyin altına düşmektedir.
    GerçekçiLikLer

    Tarihte olduğu zamana yaklaşık olarak yanardağ faaliyetleri, kara veba, Moğol ve Timur akınları gerçekleşmektedir. Depremler, fırtınalar ve salgınlar belirli aralıkla farklı yerlerde meydana gelmektedirler. Haçlı seferleri ve Cihatı; uzunca süren dinler arası mücadelenin büyük savaşlarını, ortaçağ karanlığının farklılıklara verdiği cezaların kurbanlarını ve acılarını yüksek teknoloji yardımıyla hissetmemize olanak veriyor. Oyun yüklenirken ekrana çıkan o zamanın ünlü kişilerinin sözleriyse oyunun atmosferini daha da güçlü kılıyor.


    Türkiye Hayran Sitesi
    Resmi Web SiTe



    *SiciLya : Bugünün İtaLya'sı diyebiLiriz.
    *Turn : Tur
    *Cermen İmparatorluğu : Bugünün ALmanya'sı diyebiLiriz.
    *EmeviLer : Irkçı bir Arap miLLetidir. 4 HaLife Dönemi'nden sonra ArapLarı yönetmişLerdir.Irkçı oLduğu için koLay yıkıLmıştır.ArapLara en iyi dönemini yaşatmıştır ( toprak bakımından ) .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vampire_Boy_42 -- 20 Şubat 2008; 7:49:04 >




  • biraz geç olcak ama beni de eklerseniz sevinirim.
    age of conquerors
    c&c tiberium wars
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kkratoss

    biraz geç olcak ama beni de eklerseniz sevinirim.
    age of conquerors
    c&c tiberium wars


    tabii hoşgeldin

    conquerors yazıyorum
  • benide Lord of the rings bölümüne ekle
  • yeni gelenler hoşgeldiniz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Laxori

    benide Lord of the rings bölümüne ekle

    aramıza hoşgeldin yoldaş
  • benide ekle
    "Age Of Empires II: The Conquerors"
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Jan!ssaRy


    quote:

    Orjinalden alıntı: Jansay


    quote:

    Orjinalden alıntı: Jan!ssaRy

    birisi medieval 2 incelemesi patlatcaktı jansay kimdi o


    sanırım Lazko idi

    o da yok ortalarda üye oldu gitti görürsen söle yazsın inceleme


    Ben yaptım onun görevini




  • quote:

    Orjinalden alıntı: AliAtaBakmaÇünküAt..


    quote:

    Orjinalden alıntı: Jan!ssaRy


    quote:

    Orjinalden alıntı: Jansay


    quote:

    Orjinalden alıntı: Jan!ssaRy

    birisi medieval 2 incelemesi patlatcaktı jansay kimdi o


    sanırım Lazko idi

    o da yok ortalarda üye oldu gitti görürsen söle yazsın inceleme


    Ben yaptım onun görevini


    saol kardeş




  • bu arada beyler biz jansayla karayip korsanları fan klubü kurduk gelmek isteyenler imzamdaki link den ulaşabilir
  • AliAtaBakmaÇünküAt.. inceleme için teşekkürler




    Laxori ve diablo12 hoşgeldiniz ekliyorum
  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.