Şimdi Ara

.:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!) (70. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.542
Cevap
26
Favori
303.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sudden Strike 3: Arms for Victory
    Sudden Strike 1 gerçekten etkileyici bir oyundu. RTS olmasına rağmen stratejilerdeki klasik çevreden malzeme toplamak, bina yapıp adam basmak gibi hep bilindik oynanış yoktu. Bunun tam tersi sadece emrimize birimler veriliyordu ve görevi yapmaya çalışıyorduk. Haritada ilerlerken nereden saldırı geleceği belli olmuyordu. Dikkatli bir biçimde adımımızı atmamız lazımdı. Tek bir birim bile çok önemliydi. Sudden Strike Forever isimli genişleme paketiyle beraber oyun çok daha iyi hale geldi. Tabii ki yapımın başarısından sonra devamının gelmesi de kaçınılmaz oldu. Sudden Strike 2 ile seri başarısını pekiştirdi. Kendine ait bir oyuncu kitlesi bile yarattı. Çoğu kişi üçüncü yapımı bekledi. Ancak aradan uzun bir süre geçmesine rağmen Sudden Strike 3’ten (SS3) pek haber çıkmamıştı. Sonunda geliştirildiği duyuruldu. Fanlar rahat bir nefes alırken, sessiz bir şekilde piyasaya da sürüldü.

    Savaşın acımasız yüzü

    SS3’te bizleri sade bir menü karşılıyor. Singleplayer’a girdiğimiz zaman Campaign ve Custom Scenario seçenekleri mevcut. Custom Scenario’da bir tane normal görev ve Tutorial kısımları bulunuyor. Eğer yeni başlayan bir oyuncuysanız size tavsiyem Tutorial’ı bir kere oynamanız. Böylece SS3’ün işleyişi, birimler, oynanabilirlik açısından nasıl olduğunu öğrenebilirsiniz. Eski Sudden Strike oyuncuları ise yapıma başlarken pek zorlanmayacaklardır. Çünkü genel olarak eski oyunlardaki mantık korunmuş. Asıl Singleplayer görevlerini ise yine gerçek olaylar oluşturuyor. Iwo Jima’daki Japonlar ve Amerikalılar arasındaki savaşı oynayabiliyoruz. İstersek Amerikan tarafından Iwo Jima’ya saldırabiliriz veya tam tersi olarak Japon ordusunu alıp savunma yapabiliriz. Aynı şekilde Almanları seçip Avrupa’daki çatışmaları yaşayabiliyoruz. Normandiya Çıkarması’nı yeniden canlandırabiliriz. Singleplayer görevleri toplamda 5 adet. Az bir sayı gibi durabiliyor. Ancak savaşlar gerçekten uzun sürüyor. Bunun nedeni ise SS3’ün önceki oyunlarla aynı giden oynanışı. Zaten seriyi normal strateji oyunlarından ayıran yapısı da, sadece verilen birimlerle gerekeni yapmak. Her zamanki gibi belli üniteler emrimiz altına giriyor. Birimler oldukça çeşitli. Normal askerler, tanklar, toplar, mühendisler, subaylar, savaş gemileri, casus uçaklar vs… var. Gerekli bir şekilde adamlarımızı kullanmak zorundayız. Özellikle oyunun yapısının genel olarak birimler üstüne kurulmasından dolayı mikro yönetim oldukça önemli. Elimizdeki birimlerin çeşidine göre, stratejimizi akılcı biçimde planlamak, savaşı lehimize çevirecektir. Aynı şekilde yaptığımız yanlış müdahaleler oyunu kaybetmemize bile yol açabiliyor. Bunun acısını özellikle Normandiya Çıkarması’nda yaşamıştım.

    Oyunda en ilgi çekici mücadeleler aslında denizde geçiyor. Savaş gemilerinin birbirleriyle kapışmaları SS3’te en çok hoşuma giden yan oldu. Bir taraftan karadaki acımasız mücadele sürerken, diğer yandan denizlerde de bu durum devam ediyor. Özellikle Iwo Jima görevinde ister Japon veya Amerikan olun, eğer deniz üstünde ağırlığınızı koyarsanız oyunu alabilirsiniz. Bu senaryoda deniz gücü gerçekten önemli. Yapımda dikkat çeken en önemli kısım, yine birimlerimizdeki detaylar. Hangi birimde ne tür silah olduğu, mermisine kadar tüm detaylar belirtilmiş. Önceki Sudden Strike oyunlarında olan bu ayrıntı, üçüncü yapımda es geçilmemiş. Zaten serinin beğenilmesindeki en önemli kısımlardan biri detaylarıydı. Bu konuda oldukça memnun kaldım.

    Ayrıntılar sadece bununla sınırlı değil. Daha önceden şöyle bir durum vardı. Önünden vurulan bir tank fazla hasar almıyordu, ancak zayıf noktası olan arkadan vurulduğunda aldığı hasar korkunç derecelere çıkabiliyordu. Yine aynı şekilde böylesi mükemmel gerçeklikler SS3’te de devam ediyor. Tanklar arkadan vurulduklarında daha çok hasar alıyorlar veya savaş gemisinin topu vurulduğunda kullanılmaz hale geliyor. Birimlerimiz yine tecrübe kazanıyorlar. Bunu da arada belirteyim.

    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)


    Senaryolar bitti gelsin oyuncular

    SS3’ün Singleplayer kısmı uzun bir zaman birçok oyuncuyu tatmin edecektir. Ancak işin kısmı diğer oyuncularla kapışmaya başladığınız zaman değişiyor. Multiplayer maçlar yapımdaki en can alıcı kısım. Yine uzun süren savaşlar oluyor. Bu sefer karşımızdakiler yapay zeka olduğundan, hata yapma şansımız oldukça az. Yapay zekaya karşı gene toparlayabilsek de, normal bir oyuncu karşısında darmaduman olunabiliyor. Zaten işin zevki de burada çıkıyor. Strateji yönümüzü Multiplayer maçlarda konuşturmalıyız.

    Yapay zeka bazen abuk sabuk hareket edebiliyor. Düşman yapay zekası olsun veya kendi birimlerimiz olsun, bazen garip bir şekilde ilerliyorlar. Hemen burunlarının dibindeki üniteyi vuramayan bir iki örneğe rast geldim. Ancak bu durumlar son yama ile biraz daha iyileştirildi. Sudden Strike’ın önceki oyunlarına da zaten yamalar çıkartılıp, denge korunuyor ve hatalar ayıklanıyordu. SS3’e de güncellemeler gelecektir.

    Yapımın grafiklerinin beklendiği gibi olmadığını belirteyim. Zamanın gerisinde seyrediyor. Ancak SS3’ün oynanış olarak barındırdıkları düşünülürse, üstünde pek fazla durulmaya gerek yok. Zaten oyuna daldığınız zaman grafikleri arka plana atıyorsunuz. Ses açısından oyun daha tatminkar duruyor. Üniteler ve çevredeki efektler genel olarak yeterli. Sudden Strike 3, genel olarak bekleneni verebilmiş. Eski oyunlardaki işleyiş bozulmadan aktarılmış.
    (merlinin kazani)

    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)


    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)


    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)




  • Codename: Panzers - Cold War
    fizik motoru yine muhteşem bir oyun geliyor
    http://www.youtube.com/watch?v=_NyIj1iIeeg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Necro -- 17 Şubat 2008; 21:04:53 >
  • Supreme Commander: Forged Alliance (PC)
    Supreme Commander bu sene oynadığım en ilginç ve ilgi çekici stratejilerden biriydi. Birincisi yapımcısının Chris Taylor’ın Total Annihilation’ı yaratıcısı olması, ikincisi ise içerdiği bazı değişik fikirlerdi. Devasa haritada birden fazla savaş yapmak ve aynı anda birimlere emir vererek idare etmek gibi karışık görünen, ama bunu kolayca yapabilen bir oyun mekaniğine sahipti. 3 ırkın birbiriyle olan savaşı dışında, Multiplayer’da diğer oyuncularla oynamak ayrıca çok daha zevkliydi. Grafik ve ses bakımından da oyun mekaniği ve oynanışı göz önüne alınınca kesinlikle iyiydi. Ama tek kötü yanı bütün bunlara rağmen haritanın büyüdükçe oyunun canavar sistemleri bile kastırmasıydı. Optimize yönünden bazı eksikleri vardı. Supreme’nin senaryo modunu iki kere bitirmiştim, ancak son kısımda açık kalan bir kapı vardı. Belki bu ikinci oyunla devam eder diye beklerken, Gas Powered Games arayı daha fazla soğutmadı ve ek paketle senaryonun da devamını getirdi.

    Kalan olaylar zinciri

    United Earth Federation, Aeon Illimunate ve Cybran Nation arasından hangisini seçersek oyun sonunda savaşı kazanan taraf oluyorduk ve oyun bitiyordu. Büyük silahı ateşlenmesi sonucu kazanan ırk oluyorduk. Ancak şöyle bir şey vardır. Büyük olayların sonucunda her zaman kötü bir iz ortada kalır. İşte buna uygun olarak silahın etkisiyle uzay zamanda açılan yarıktan başka bir ırk gelip, United Earth Federation, Aeon Illimunate ve Cybran Nation’a savaş açıyor; böylece yeni bir savaş başlamış oluyor.

    Oyunda başımıza bela olan yeni ırkın adı “Seraphim”. Ancak kendilerini ne yazık ki Campaign’de oynayamıyoruz. Bunun yerine diğer 3 ırktan birini alıp, Seraphim’e karşı savaşıyoruz. Oyun sistemi gene aynı. Klasik “Shift” tuşuyla tüm işlerimizi aynı anda halledip, birçok yere müdahale ediyoruz. Ana oyunda hatırlayacağımız gibi bu sistemde bir değişiklik olmamış. Ayrıca yine oyunda ekonomi ön planda ki, asıl oyunda da zaten ekonomi daha çok üst düzeydeydi. Ekonomi ne kadar iyi olursa, daha fazla asker ve Upgrade ederek savaşları kazanmamız kesin oluyor. Savaşlarda destek birlik gönderip kendi lehimize çevirebiliyoruz. Singleplayer’da 6 adet yeni görev bulunuyor. Yine haritada ufak bir yerde başlıyoruz ve görevleri yaptıkça harita açılıyor. Seraphim’i Multiplayer’da kontrol etme imkanına sahibiz. Diğer ırklardan bir üstünlüğü yok. Gas Powered Games aradaki dengeyi korumuş. Zaten ana Supreme Commander’da da ırklar arasındaki denge iyiydi. Çıkan yamalarla daha sağlam hale bile gelmişti. Seraphim’le beraber oyuna 80’den fazla yeni ünite eklenmiş. Gelişim ağacı gene aynı, ama arada bir iki değişiklik yapılmış.

    Hikaye gene biter, Multiplayer izi kalır

    Forged Alliance’la beraber yalnız arabirimde değişiklik yapılmış. Arabirim az da olsa biraz kısırdı, ancak ek paketle beraber biraz daha geniş bilgi verme imkanı olmuş. Ayrıca oyuncuya biraz daha yakın olmuş, al benisi renk katmış. Birde dikkatimi bir şey çekti, sanki ünitelerin hasar oranı biraz düşürülmüş gibi, özellikle bu kendini büyük silahlarda kendini biraz daha belli ediyor.

    Yapım teknik olarak gene aynı. Aslında asıl Supreme Commander’la arasında görsel ve işitsel yönden köksel bir değişiklik yok. Ancak grafikler daha elden geçirilmiş ve eklenen yeni bir iki efekt var. Grafiklerin daha kaliteli olduğu belli oluyor. Ama ilk oyundan bu yana devam eden performans sorunu ek paketle daha bir üst düzeye çıkmış. Gene çoğu sistemde zorlama yapabilir, bunu belirteyim. Ses konusunda aynı kalite devam ediyor. Bir eksiklik yok.

    Sonuç olarak Supreme Commander: Forged Alliance güzel bir ek paket olmuş. İlk oyun sonundaki aralık kapıyı kapatıp, olayları devam ettiriyor ve sonuca bağlıyor. Multiplayer’a eklenen yeni haritalarla daha seçenek sunabiliyor. Ayrıca Seraphim’i Campaign’de kontrol edemesek de, Multiplayer’da oynamak zevkli. Eğer ilk oyunu sevdiyseniz, kesinlikle oynamanızı tavsiye ederim.(merlininkazani)

    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)


    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)


    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)


    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)




  • tüm middle earth 2 incelememi jansayın isteği üzerine aşşağıda sırasıyla topladım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .:Kutikul@:. -- 18 Şubat 2008; 1:01:03 >
  • Witch-king-05 arkadaşımızın 16 Şubat 2008; 14:16:02 tarihli ve The Lord of the Rings:The Battle for Middler Earth,The Rise of the Witch-king başlıklı incelemesinin değerlendirilmesi:


    öncelikle seni tebrik ederim arkadaşım, çok iyi bir inceleme yazısı yazmışsın.tanıtımını yaptıgın bir ek paket olsa da yaptıgın benzetmeler ile okuyucunun bfme hakkında da fikir sahibi olmasını sağlıyor.özellikle oyuna yeni katılan birimler hakkında verdiğin resimler ve açıklamalar incelemeni daha da güzelleştirmiş."artılar ve eksiler" bölümünü hazırlarken PC-Net dergisinin oyun bölümlerinde beğenerek okudugum oyun incelemeleri geldi aklıma.o bölüm de bir ek paket tanıtımı için yararlı olmuş.
    tebrik ederim ve başarılar dilerim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SVGA -- 17 Şubat 2008; 22:37:14 >
  • Newresim ve yaramazprens incelemeleriniz için teşekkürler

    @yaramazprens

    Birşey söyleyeceğim. Şimdi sen bu ırk incelemelerini bitirince, ana BFME II yazına ekler misin? Gerçekten çok iyi olur çünki; ilk sayfada incelemeler arasına koyarken 30 tane link vermem böylece

    Haddim olmayarak bir yorum yapmak istiyorum son incelemene: 10'luk büyüler 5'lik büyüler demişsin. Bunları ben anladım ama hiç BFME oynamamış bir oyuncu anlayamaz. Ana yazında şu 5'likleri 10'lukları nasıl olduğunu, ne yapınca kazanıldığını, ne işe yaradığını vs. anlatsan? Sence de iyi olmaz mı?

    Süper yazıların devam et




  • jansay önceki yazdıklarımı okusaydın nasıl kazanıldığını anlattığımı görürdün
    tamam hepsini aynı yazıya ekliyeceğim
    yada yeni bir mesaj açıp hepsini oraya koyayim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .:Kutikul@:. -- 18 Şubat 2008; 0:46:48 >
  • .:The Lord Of The Rings Middle Earth 2:.
    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)

    Evet bu son derece önemli yazıyı jansayın ve diğer arkadaşların ısrarları üzerine yazacak bulunmaktayım…Verdiğim rahatsızlıktan dolayı şimdiden özrü bir borç bilirim (bu kadar edebiyattan sonra hemen oyunu tanıtmaya geçim )
    Oyunda birçok senaryo mevcut( 4 tane ) skirmish good campain evil campain ve war of the rings ..Biz genel olarak skirmishte oynamayı tercih ediyoruz ama tercih sizin
    Good campainde; bize dünyayı kurtarmamız isteniyor ve çeşitli haritalarda “iyi” olan ırkları canlandırıyoruz
    Tahmin edebileceğiniz gibi evil campainde tam tersi olacak ordada dünyayı batırmaya çalışıyoruz
    War of the rings ise büyük bir harita var oralarda savaşıyoruz rise of nations oynayanlar belki bilir bir harita var ordaki değişik ülkeleri işgal ederek topraklarımızı genişletiyoruz isterseniz hızlıca pc oynayabiliyor istersenizde siz kendinzi oynayabiliyorsunuz. Çeşitli şeyler var mesela biz diğer yerleri işgal ederken ülkemizin diğer yerlerinede bazı işgaller olabiliyor bu olaya en iyi örnek nfs carbon
    Skirmish modda ise kendi seçeceğimiz haritalarda oynayabiliyoruz burayı anlatmaya fazla gerek yok herkes biliyordur herhalde… (umarım pot kırmamışımdır )
    Bu skirmish modda oyuna başlamadan önce çeşitli ayarlamalar yapıyoruz başlama parası nüfus sınırı kendi yarattığımız herolar veya yüzük herosu ( iyilerde galadriel kötülerde sauron; bu kişiler bu oyundaki en güçlü herolar ve sadece yüzüğü bulduğumuz zaman çıkıyorlar ve son derece pahalıdırlar yüzüğü nasıl buluyoruz diyorsanız :filmini izleyenler gollumu hatırlayacaklardır oyundada yüzük gollumda bulunuyor ve nereden çıkacağı belli olmuyor bugüne kadar bana sadece 2 kez denk geldi
    Oyunda işçilerimiz var ve bu işçiler sayesinde kendi yerimizi kuruyoruz oyun başlayınca 2 tane işçimiz oluyor ve isterseniz daha çok çıkarabiliyorsunuz tabi paranıza ihtiyaç duymuyorsanız işçiye tıklayınca en üstte farm var o farmlar bize oyunda para kazandırıyor ve nüfusun artmasını sağlıyorlar ve farmlar zaman geçtikçe level atlıyorlar level 3 oluncada(son seviye) ateş etmeye başlıyorlar bazen çok işe yarıyor mesela bilgisayara karşı oynayınca adamlar direk farmlara saldırıyorlar farmda kendini böyle savunabiliyor…bu farm olayı her ırkta aynı olduğu için şimdilik buraya yazdım yarın ırkları tanıtma yazısı yazacağım

    .: Elfler :.
    Sıralamaya elfleri tanıtarak başlıyacağım çünkü en sevdiğim ırktır kendilerine birazda kıyak olsun ayni
    Elflerin en önemli farkı entler (ağaç adam) isterseniz taş atıyorlar istersenizde yakın temaste taş atmayı bıraktırıp tekme tokat dalabiliyorlar .. Entler düşmanın okçu kulelerini yıkmak için kullandığımız en iyi adamımız oluyor uzaktan taş atarak kuleleri yıkıyoruz ve arkadaki kurduğumuz ordumuzla dalıp adamı yıkabiliriz ve gelelim herolara :
    Tarandul ,legolas arwen eowen gibi herolar var ve hepsinin güçleri birbirinden farklı ben en çok tarandulu kullanıyorum level 10 olunca herolara tek atması gerçekten çok işime yarıyor logolasında okçuları level kasması için(levelleri ne kadar çok olursa güçler o kadar artıyor genelde savaşarak level kasılıyor fakat heroların bazı özel güçleri sayesinde de level kasılabiliyor) level 4 olması yetiyor
    Bizim adamlarımızın canları azalınca nası doldurabiliriz diye bir soru sorabilirsiniz EA bunuda düşünmüş ve can doldurma havuzu yapmışlar kulağa biraz saçma geliyor ama buna gençlik pınarıda denebilir canı azalan adamlarımızı bunun üstüne yönlendirince 10 sn içinde tüm hastalıklarından kurtuluyor...Bu havuz sadece iyi ırklarda mevcut zaten bu yüzden iyiler daha çok seçiliyor olabilir…Birde heykeller var bu heykellerde kapladıkları alandaki askerlere ekstra güç kazandırıyor ve askerlerin fiyatları azalıyor mesela elflerin en güçlü okçusu olan mirkwoodlar ilk başta 800 iken gerekecek kadar heykel yapnca fiyatları 480e kadar düşebiliyor.Bazı güçlü askerleri çıkarabilmek için yapmış olduğumuz adam çıkarma yerlerini güçlendirmemiz gerekiyor binanın üstüne tıklayınca kale işareti çıkıyor ona basarak güçlendiriyoruz yani level atladıkça hem daha hızlı adam çıkartıyor hemde değişik asker çıkarabiliyoruz(mesela okçu çıkarma yerinde orayı güçlendirmeyince mirkwoodları çıkaramıyoruz).
    Bu oyunun en güzel zevkide büyüler: bu büyüler savaştıkça artıyor yani ne kadar çok çarpışırsanız o kadar puan olarak artıyor ve her büyüde yapmış olduğu işe göre bazı puan sıralamasına koyulmuş. Elflerdeki büyüler adamların canını doldurma(bu tüm iyi ırklarda var), 2 tane kartal çıkarma (şahinde denebilir) 4 tane ent çıkarma (bu entler karşıdakinin kalesini yıkmada gerçekten çok işe yarıyorlar bunları kullanırken canları azalınca can basmayı(heal) kullanırsak kesin o kale yıkılır )büyülerin hepsini anlatmayim oynadıkça görürsünüz böylecede oyunu oynamanızı sağlıyorum
    İşte elflerden bir görünüm fazla bina yapmadım idare edin artık .Haritada okçu kulelerini göreceksiniz bu okçu kuleleri oyuna gerçekten çok süper yerine oturtulmuş ve okçu kuleleri en güçlü olan ırk tahmin edebileceğiniz gibi elfler içinede level 5 (son level) mirkwoodlarıda koyunca adam 1 kilometreden yakına yaklaşamaz
    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .:Kutikul@:. -- 18 Şubat 2008; 0:53:40 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: yaramazprens

    jansay önceki yazdıklarımı okusaydın nasıl kazanıldığını anlattığımı görürdün
    tamam hepsini aynı yazıya ekliyeceğim
    yada yeni bir mesaj açıp hepsini oraya koyayim


    hee, öbür ırk incelemelerinde var diyorsun, pardon

    tamam fark etmez ister yeni mesajda ister ana yazında yap. Hepsini bir arada tut, yeter




  • .:Menler ve Cüceler:.
    Menlerin herolarından bahsedeyim : gandalf,aragorn,theaoden,boromir,eomer,faramir gibi pek herosu var bunların içinde bazı özel olanları açıklayayim:
    Theoden : theodenin en büyük özelliği atlı birlik olan rohirrimlerin levellerini artırması.Sanırım level 6 olunca (kılıç resmindeki güç işte ) rohirrimlerin üzerilerine tıklayınca rohirrimlerin levelleri artıyor ve hem saldırı güçleri artıyor hemde hasar almaları azalıyor .Bu güçten bir önceki güçte ise tüm atlar seçili ve içlerindede theoden varsa nur topu oluyorlar ve önlerine çıkan mızraklılar bile etki edemiyor vede bunlarım yanında eomeri koyarsanız güçleri ekstra artıyor(peki neden theoden ve eomeri koyuyoruz çünkü bunlar ata binen herolarımız aynı zamanda gandalfıda level 5 yapınca ata bindirebiliyoruz onuda bu ordunun içine koyarsanız siz düşünün artık )önce bu rohirrimleri level 2 yapmamız gerek aslında her adamlarımızın çeşitli aksesuarlarını yaptığımızda level 2 oluyor nedir bu aksesuarlar yani güçlendirmeler: menlerde sonda 3.sıradaydı galiba herneyse onu bulursunuz artık oralarda adamlarımızın zırhlandırma, silahlarını güçlendirme yada adamlarımıza ekstra güç kazandıran vede level 2 olmasında en önemli unsur olan bayrak resmindeki güçlendirmemiz var ve bu bayrak güçlendirmesi yapınca grubun en önüne bayraklı bir atlı yada duruma göre asker çıkıyor ve eğer ordudan bazı askerler öldüğünde zamanla onları yerlerine geri getiriyor ücretsiz olarak bir diğer güçlendirme ise okçularımızı güçlendirme bu elflerde mavi ok ,menlerde ateş,cücelerde ya baltayı güçlendiriyor …
    Gelelim diğer önemli herolara:
    Gandalf: gandalfın sondan bir önceki büyüsü havada uçuşan (kötülerin herosu olan) nazgul witch-king gibi yaratıklar için yapılmış olup bu yaratıklara tek atıyor gerçekten süper ve son büyüsü world of power etrafta ne warsa patlatıyor ama bunu yaparkende kendi canıda azalıyor o yüzden heali hazırda tutmakta fayda var
    Aragorn: kendisi çok süper bir insan olup bence en etkilisi level 10 büyüsü olan hayalet ordusu çıkarmasıdır..
    Cücelerin herolarına geçersek 3 tane herosu var hero bakımından en fakir olan ırk
    Gloin, kral ve gimly...
    Aralarında tahmin edebileceğiniz gibi en güçlüsü gimly :hele bir büyüsü varki zıplayarak baltasını yere bir vuruyor, deprem etkisi yaratıyor ...
    Menlerin en güçlüsü rohirrim olan atlı birlikler bunu da atlı çıkaran yeri güçlendirerek çıkartıyoruz eğer bir önceki postumu okuduysanız ordan anlarsınız..
    Cücelerde ise fazla güçlü bir askeri güç yok bence ama cüce savunmasıyla her şeyin üstesinden gelebilir ..
    Menler ve cüceleri elflerden ayıran özelliği, sur çekme özelliğidir ve bu surların üstüne katapult yerleştirebilirler(uzaktan taş atıyorlar yani elflerdeki ent yerine geçiyorlar) yada isterlerse okçu kulesi yerleştirirler bunu elflerde yapabilir ama üstüne bişe kuramıyor
    Gelelim büyülere:
    Menlerde 25 büyüleri hayalet ordusu ve deprem doğruyu söylemek gerekirse en güzel 25ler bence menlerde var size tavsiyem önce hayalet ordusunu almanız çünkü hayalet ordusu sayesinde depremi çıkaracak büyüyü hemen çıkarıyorsunuz ve deprem ise bambaşka bir şey girilmez denilen yerlere girmeye düşmez dene kaleyi düşürmede üstüne yok 15lik büyüleri o kadarda etkileyici değil ama yeri geldiğinde çok işede yarayabiliyorlar bunuda oyunda görürsünüz
    Cücelerin 25 büyüleri : deprem büyüsü ve büyükçe bir bina çıkarıyor ve üstünde katapult var ve içindede okçular sayesinde yanına yaklaşanları okçular öldürüyor üstteki katapult ise etraftaki binaları hallediyor
    İyilerde böyle işte kafanıza takılan soruları sorabilirsiniz yanıtlayabildiğim kadar yanıtlarım
    Kötülerde isengard,mordor,goblin grupları var..
    Hero bakımından bence en iyisi isengar saruman,solucandil,lurtz en güzel herolarından mordorda ise witchking,3 tane nazgul gibi etkili heroları var 3 nazgul ve witch kingi çıkardığınızda Manyas kuş cenneti gibi oluyor çok zevkli oluyor yapmanızı tavsiye ederim ama okçu kuleleri hiç acımıyor goblinde ise hero bakımından en sinir olduğum lord dragon var uçan ejderha birtek o güzel helede level kasınca değmeyin keyfine zaten sırf ordan kurtarıyor goblin herosu
    Goblin:buradaki ordular örümcek adam(spiderman gelmesin aklınıza ),half trol dediğimiz mızraklı yerine geçen troller (gerçekten zırhlandırınca bayağı güçlülerdir),ve arkadaşlarla birlikte oynayınca yapılan okçu kulelerini yıkmada en çok işimize yarayan goblin trolleri..bu troller elflerdeki entlere benziyor fakat entle kapıştıklarında trol açık ara farkla yeniyorbu trolleri adamakıllı durduran sadece mızraklılardır.oyunda bu olaylar gerçekten çok güzel yerine oturtulmuş.zor direnilen ordular olan bu troller,atlı birlikler,warg(kurt ordusu) bunların karşısına mızraklı konulduğunda duvara çarpmış hissi uyanıyor insanda
    İsengard:buranın en iyi ordusu warglardır ve mızraklı olan pikemenlerdir.bunlarıda zırhlandırın ordunuz hazırdır ve bunları yaptıktan sonra nüfus tamamlanıncada heryere isengard kurtlarının çıktığı yerleir yapın bunlar nüfusta yer kaplamadığı için gerçekten çok ieş yarıyor düşmanı görünce buradan çıkan kurt saldırıyor yada üstüne tıklayınca çıkan kurt resmine tıklayınca o yerden dışarı çıkan kurt direk düşmanın olduğu yere doğru koşmaya başlıyor bunu hiç tavsiye etmem adama büyü kastırmaktan başka işe yaramıyor anca toplu şekilde serbest kalırlarsa belki...
    işte isengar ordusundan bir resim:
    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)

    Mordor: hah işte geldik en süper kötüye (benim şahsi olarak kendi düşüncemdir ) burada bırakın adam çıkarmayı full nüfusu atak trol çıkararak doldurun bu atak trolu çıkarmak için trol çıkan yeri son levele kadar güçlendirmeniz gerekiyor bu yerlerden yan yana 3-4 tane yaparsanız daha hızlı ordu hazırlarsınız buda savaşta çok etkili oluyor gerçekten güzel taktikama tabi bu atak trolleri mızraklılardan kesinlikle uzak tutmalısınız yoksa ordunuz hemen kaybolur eğer karşıda mızraklı yoksa direk kaleye dalıp oyunu 6 dakika 38 saniye içinde bitirebilirsiniz
    mordorun 15lik büyülerinden biri
    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)

    sonuç olarak:
    Oyunda okçu kuleleri gerçekten çok etkili eğer elf iseniz değmeyin keyfe bu durumu en iyi ensar anlar bu okçu kulelerininde içine legolasla level atlatılmış mirkwoodlar konulduğunda artık sırtınız kolay kolay yere gelmez mesela ben osgiliath haritasında anakaleye kadar ateş eden mirkwoodlar yetiştirdim
    işte birkaç tane elf okçu kuleleri yandakilerde büyülerden birkaç tane
    en aşşağıdaki heal(can doldurma) (5lik büyü)
    bir üstü ok yağmuru (10luk büyü)
    onunda üstü güneş ışğı düşman ordularını bir müddet servis dışı bırakıyor (15lik büyü)
    onun üstündeki beyaz atlar gerçekten süper geçtiği yeri yıkıyor (25lik büyü)
    en üstteki ise kapsadığı alandaki askerleri yakıyor (25lik büyü)
    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)

    elf iseniz okçu kulesi tarandul legolas ve geri kalan commanda(nüfus)ent basarsanız güzel maç olur ama karşınızdada mordor yada men varsa atak trol ve rohirrimlere karşı birlik olsun diye kesinlikle mızraklı basılmalıdır değilmi enes enes
    ama okçu kulelerini yaptıktan sonra onlar güçlendirkem şart ;mordor 700 onun dışındaki okçu kuleleri 500 ytldir ama güçlendirme elfte 300 geri kalanın güçlendirmesi 500dür
    Men ler olacaksanız herolarınız ve rohirrimler yeter theodensizde sakın rohirrim basmayın derim ..
    İyi oyunlar inşallah yardımcı olmuşumdur ..
    mesaj flood engeline takıldığı için 2 parçada attım




  • teşekkür ederiz, emeğine sağlık yaramazprens
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Jansay


    quote:

    Orjinalden alıntı: yaramazprens

    jansay önceki yazdıklarımı okusaydın nasıl kazanıldığını anlattığımı görürdün
    tamam hepsini aynı yazıya ekliyeceğim
    yada yeni bir mesaj açıp hepsini oraya koyayim


    hee, öbür ırk incelemelerinde var diyorsun, pardon


    bak bunu affettim bidaha böyle pot kırma




  • quote:

    Orjinalden alıntı: yaramazprens


    quote:

    Orjinalden alıntı: Jansay


    quote:

    Orjinalden alıntı: yaramazprens

    jansay önceki yazdıklarımı okusaydın nasıl kazanıldığını anlattığımı görürdün
    tamam hepsini aynı yazıya ekliyeceğim
    yada yeni bir mesaj açıp hepsini oraya koyayim


    hee, öbür ırk incelemelerinde var diyorsun, pardon


    bak bunu affettim bidaha böyle pot kırma


    tamam abi





  • quote:

    Orjinalden alıntı: yaramazprens


    quote:

    Orjinalden alıntı: AliAtaBakmaÇünküAt..

    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)

    Gözdağı

    bunlar peki aynı teamdamıydı



    Tabii ki de









  • BFME2 de kısayoLdan SS çekme yok mu ?

    Oyun içinde Painte feLan girince restart atabiLiyor biLgisayar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vampire_Boy_42 -- 18 Şubat 2008; 9:31:21 >
  • F12 ile kısaca ss alabiliyosun resimlerde klasör yaratıp oraya atıyor
  • Isengard Demir - ÇeLik A.Ş

    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)


    Isengard Kurt EvciLLeştirme Merkezi

    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)


    Isengard KurtLarından Bir Görünüm

    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)


    Lurtz'u Gören KurtLar

    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)



    Düşman ÜLkesine Giren Bütün UpgradeLere ve BonusLara Sahip KurtLar

    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)




    Kazandınız !

    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)



    Sonuç 1

    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)


    Sonuç 2

    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)


    Sonuç 3

    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)


    Sonuç 4
    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)




  • quote:

    Orjinalden alıntı: yaramazprens

    F12 ile kısaca ss alabiliyosun resimlerde klasör yaratıp oraya atıyor


    SaoL
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SVGA

    Witch-king-05 arkadaşımızın 16 Şubat 2008; 14:16:02 tarihli ve The Lord of the Rings:The Battle for Middler Earth,The Rise of the Witch-king başlıklı incelemesinin değerlendirilmesi:


    öncelikle seni tebrik ederim arkadaşım, çok iyi bir inceleme yazısı yazmışsın.tanıtımını yaptıgın bir ek paket olsa da yaptıgın benzetmeler ile okuyucunun bfme hakkında da fikir sahibi olmasını sağlıyor.özellikle oyuna yeni katılan birimler hakkında verdiğin resimler ve açıklamalar incelemeni daha da güzelleştirmiş."artılar ve eksiler" bölümünü hazırlarken PC-Net dergisinin oyun bölümlerinde beğenerek okudugum oyun incelemeleri geldi aklıma.o bölüm de bir ek paket tanıtımı için yararlı olmuş.
    tebrik ederim ve başarılar dilerim...


    Yorumun için çok teşekkür ederim.




  • 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.