Şimdi Ara

İşletim sistemi çekirdeği yazmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni bir işletim sisteminin çekirdeğini yazmak niçin bu kadar imkansıza yakın. BU çekirdeği yazmak için ne tür gereksinimlere ihtiyaç var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techcentre -- 31 Aralık 2007; 0:18:41 >

• soruna linux forumundan daha cok cevap gelir.
    lakin kim demis yeni isletim sistemi cekirdegi yazilmiyor diye, tabiki yaziliyor.
    ama pc icin yazilmasina pek gerek yok cunku yeterince var zaten.
    unix, linux, beoslar, macoslar, windowslar, qnx......
    cep telefonlarinin isletim sistemleri cekirdekleri.....vsvsvs
    uzay programlarinda ve uydularda kullanilan bir ton cihaz icin isletim sistemleri ve cekirdekleri....
    savas ucaklari, helikopter vsvsvs de kulanilan bir ton isletim sistemleri ve cekirdekleri...
    video efekt sirketlerinin hepsinin ayri kullandigi isletim sistemleri ve cekirdekleri......
    ve daha niceleri.
    linux un cekirdegini yazan linus horvalds (adini yanlis yazdi isek affola) linux un disket okuyup yazma programini yazmadi.
    bizim siradan bildigimiz bir ton bileşen cekirdegin etrafinda yapilanmali.

meşakkatli bir iş, yapılmasi icin saglam sebeb lazim. F16 ile ucarken windows tabanli hedef belirleme sistemi olmasini istemeyüz herhalde.
    ayrica 1000 tane işçiye aylik 410ytl verilip yapilan bir işte diil bu.

neticede isletim sisteminin amaci, belirli bir amac icin elektronik bilesenlerin birarada duzgun kullanilmasini saglayan sistemdir.

fazlasi icin linux forumuda bir konu aç. Bilgisayar programcisi olan arkadaşlar daha saglam seyler yazabilirler.

• Hocam aslında soruyu sorma sebebim ülkemiz için özel bir işletim sisteminin hazırlanması durumu. Hani linuxtan da öte bir şey ama yaptığınız açıklama hemen hemen tüm soruların cevabını peşinen vermiş zaten:)
  • bende linux kullanmaya doğru gidiyorum bakalım ne olcak windowstan ve saçmalaıklaından hatalarından sıkıldım.
  • bişi diil
    http://forum.donanimhaber.com/m_19907029/tm.htm
    burayida bir okursun,
    linux forumunda da Pardus sıkça konuşulan bisidir,
    ayrica bir ornek te sole vereyim:
    PC de BeOS film editorlugu icin ozellikle yazilmis bir isletim sistemidir.
    Windows da film editorleri ile yapabileceklerini cok daha hizli ve etkin bir sekilde BeOS ta yaparsin. Ama genel kullanim amaclarina windows-linux daha uygun tabi.

bu olaya asiri uctan bakmadigin icin ben cok tesekkur ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.