Şimdi Ara

Lian-Li Kullananlar ve Görüşleri +V2000B PlusII Eklendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
991
Cevap
1
Favori
58.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Lian-Li Kullananlar ve Görüşleri +V2000B PlusII Eklendi

Lian-Li PC-007

Merhabalar arkadaşlar herşeyden önce daha doğrusu başlamadan önce firebal.net e teşekkür eder, ürünün hiç açılmamış kutusunda vuruksuz darbesiz gönderdiği için takdir ederim.Pazartesi gecesi verdiğimiz sipariş bugün 16:20 de elime geçti.Gerçekten iyi bir hız.Firebal daki mail yoluyla iletişim kurduğumuz kibar ve anlayışlı insanlarada çok sağolun diyorum ve Lian-Li'nin özelliklerine geçmek istiyorum.

- Malzeme:100% alüminyum malzeme
    - Renk:Siyah ve beyaz olarak iki seçenek
    - Fanlar:Çift öne ve arkada olmak üzere 120mm mavi ledli fan
    - Yan Panel:Transparan yan panel ve sessiz 25cm yan fan
    - Additional top 80mm fan mounting position (not included)
    - Ön Panel: 2xUSB, 1xFirewire 1xKulaklık 1xMikrofon
    - Sökülebilir parçalar: ön panel ve power supply levhası
    - Sürücü Yuvaları: 4 x 5.25" (exposed), 2 x 3.5" (exposed), 3 x 3.5" (hidden)
    - Ölçüler: 210x450x490 mm ( W,H,D)
    - Power supply: Yok
    - Garanti: 1 Yıl

Ürünün resmi web sitesinde ki resimleri ve özellikleri için buraya

Ürünün satışını yapan site için buraya tıklayın.

Ürünün güzel bir incelemesini bulamadım bulursam eğer buraya yazarım.Detaylı bilgiler satışını yapan sitede yani firebal da yada kendi web sitesinde bulunuyor.Fakat detaylı resimler pek yok.Ben elimden geldiğince çektim umarım işe yarar.Yorumlarımdan ve artı eksi yönlerinden önce işte resimler.

Lian Li nin kutusu görünce heyecanlandırdı baya

Köpükleri bile kaliteli özellikle dışına sardıkları poşet çok sağlam ve sert

ve işte Lian Li tüm asaletiyle karşımızda...

Önden görünüşü

Arkadan görünüşü

Üstten görünüşü İşte bu kısıma bir fan takılabilir.Hava sirkülasyonu açısından faydalı olabilir.

Yandan kapalı olan kısmın görünüşü.Resimde kalitesi pek belli olmuyor ama bu alüminyum o kadar kaliteli ve güzel ki ...

Bu da kasamızın içten görünüşü hakikaten baya geniş ferah bir kasa

ve işte işçiliğin kalitesi her yerinde ayrıntı gizlenmiş bir kasa

Ön ve arka 12cm lik fanlar gerçekten kaliteliler.Benim coolermaster fan baya bozuldu bunları görünce

Büyük fanımızda işte burda şeffaf panele o kadar yakışmış ki

İçinden bir hayli fazla vide çıkıyor ve özel bir tornavida var.Bu arada dedikleri gibi vidalar bie alüminyum kutunun içinden çıkan herşey alüminyum

Usb ler firewire ve kulaklık-mikrofon yerleri.Buranın kapağı bile alüminyum

Açma kapama düğmesi ve çevresindeki power hdd ışıkları genel konsepti ve sadeliği bozmamış aksine yardımcı olmuş

Bu görüntü çok hoşuma gitti çıkarılıp atılacak kısım bile alüminyum

Evet arkadaşlar genel olarak fotoğraflar bunlar Lian Li nin.
    Kasaya yüksekten yani fotoğrafı geriden ele alacak olur isek uzaklaşıp kasanın çok fazla güzel yanı olduğu gibi eksileride yok değil.enermax ile karşılaştırmadan önce + ve - yönlerini yazmadan önce kendi yorumum kasa çok güzel ve tam bir işçilik harikası.Kasanın komple alüminyumdan olması ilk olarak aklıma elimizi keseceği yer çok fazladır olmuştu fakat kasayı elime alınca şok oldum zorla sürtsem bile hiçbir yeriyle kesemem herhalde.Hakikaten burda işçilik konuşuyor.Kasanın sadece dışında değil içinede özenmiş Lian Li çalışanları nasıl ki asus kasalar çok güzeldir her ne kadar malzemesi kaliteli olmasda güzeldir.Ama içine baktığınızda hüsran sarar dört bir yanınızı ama Lian Li de böyle bir şey yok kesinlikle içine dışından bile daha fazla özenilmiş.
    Kasanın çok ağır olacağını düşünmüştüm fakat aklıma gelmedi komple alüminyum olan bir kasa ağır olmaz zaten.Hafifliği sağlamlıkla birleştirmeleri hakikaten çok başarılı.
    Enermax ile karşılaştırmadan resimelrine bakmadan önce +/- leri

Benim gözümden kasanın artıları eksileri

+ %100 saf alüminyum malzeme
    + Kusursuz işçilik
    + Mat siyah yıpranmaz siyah boya
    + Ön ve arka 12 cm lik bilyalı fanlar
    + Yan 25 cm çapında fan
    + Üst kısıma istenirse fan takılabilmesi
    + Geniş iç hacim ve kullanılabilirlik
    + Tüm fanlar çok sessiz ve hepsi bilyalı
    + Çıkarılabilir PSU arak kapağı
    + Hdd lerin soğutulması için 12 cm fan
    + Hdd ler için ayrı kısım
    + Çok fazla vida özel tornavida ve kullanım kitapçığı

- e-sata için ön panelde yer yok (gerçi çoğu kasada yok)
    - 25 cm lik fan için ayar yok (dışarı yada içeri üflemesi için)
    - Çizilmelere karşı dikkat edilmesi şart
    - Gizli bir 5,25 yuvası yok
    - Vidasız kullanım yok (Komple alüminyum olan bir kasada bunu uydurmaları zor olabilirdi zaten)

Lian-Li PC-007 & Enermax Chakra

Şimdide Enermax Chakra ile resimlerle karşılaştırma yapalım:

Sizinde gördüğünüz gibi hemen hemen aynı boyutlardalar bu resim de ilk göze batan fark Lian Li nin şeffaf yan kapağından içerisinin gayet net ve güzel görünmesi fakat bunun Chakra da olmaması.Fakat bu eksisinin yanında Chakranın artısı ise ayarlanabilir bir fana sahip olması.Yine bir eksi daha bana göre tabi Lian Li nin ön paneli bana çok daha sade ve asaletli gelirken Chakra nın ki biraz daha asi biraz daha saldırgan geliyor.Tabii bu tartışlabilir zevk meselesi.

Burdada yine Chakra nın hem bir artısı artı olduğu kadarda eksisi geliyor.Ön paneli gözenekli olduğundan içeriye hava alıp vermesi çok güzel ve bu soğumaya yardımcı oluyor fakat bunun yüzünden bu gözenekli kısımlar toz yapıyor bir süre sonra.Buna karşılık Lian Li nin ön panelde açık olan yeri son derece küçük Chakra ya göre.

Burda da iki dev fanı görüyoruz.İkiside son derece başarılılar soğutma ve karizma konularında

Arkalarına baktığımızda Lian Li nin biraz daha geniş olduğunu görüyoruz (1.4 cm kadar) ve burda Chakranın vidasız bağlantıları dikkat çekerken Lian Li de bu bir eksi olarak karşımıza çıksa da ben biraz eski kafalık yapıp Lian Li nin bağlantısını yani eski vida tipini daha başarılı buluyorum.Pci ları kapatan alüminyum parçalar o kadar güzel atmaya kıyamam onları

Üstten bir çekimde de size malzemelerini göstermek istedim fakat pek başarılı olamadım sanırım dijital makinanın olmayışı sorun oluyor.Burda da Lian Li nin artısı üste fan takılabilmesi.

Diyeceksiniz bu ne alaka ama göstermek istediğim Lian Li nin hiç görünmeyen bir yere bile kaliteli yaklaştığıdır.Tabii Chakranın kide kötü değil ama.

Kasaların +/- lerini karşılıklı yazmıyorum çünkü fotoğraflardan bakarak zaten bir sonuç çıkaracaksınızdır.Zaten birinin eksisi kimine göre artı olabilir.Bu iki kasanın hangisi derseniz tam net oalrak bu daha iyi diyemem ama malzeme kalitesi açısından Lian Li nin açık ara önde olduğu aşikardır.Fakat Lian Li darbelere çizilmelere Chakra kadar dayanıklı durmuyor o yüzden Lian Li alacaklar kasalarını koyacakları yeri iyi seçmeliler.Lian Li nin birartısı da kasa ile beraber gelen bilyalı 12 cm fanlar.Bu fanlar Chakra da yok almanız gerekiyor.Bu da size ek olarak maliyet demek oluyor.Kasaların hemen hemen aynı fiyat olduğunu düşünürsek bu güzel bir artı sağlayacaktır.
    Chakranın gizli 5,25 lik iki bölmeside mesela bana göre bir artı bu Lian Li de yok.Aynı şekilde e-sata nın da olmayışı Lian Li için bir eksi.Ben şu an ablama Chakra yı verip Lian-Li yi kendime alsammı diye düşünüyorum fakat karar vermiyorum Dediğim gibi her iki kasanında artısı eksisi var ama genel olarak bakacak olursak:

Malzeme kalitesi - işçilik - geniş iç hacim - 12 cm iki adet fan - %100 komple alüminyum: Lian Li

e-sata - ayarlanabilir 25 cm fan - darbelere daha fazla dayanıklılık - kısmen vidasız montaj: Enermax Chakra

Evet arkadaşlar inşallah rehberlik edebilecek bir yazı olmuştur.Sormak istediğiniz bir yer olursa ben burdayım herkese iyi geceler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merzah -- 24 Aralık 2007; 17:12:23 >

• birde anakart içine montel edilmiş halde görseydik
  • Maşallah Maşallah hayırlı olsun
    Teşekkürler güzel inceleme olmuş benden önce davrandın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa* -- 28 Kasım 2007; 21:33:07 >
  • Onun için bir süre bekleticem çünkü kasayı daha yeni yeni topluyoruz da ablama o yüzden
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mustafa600

Maşallah Maşallah hayırlı olsun

Eyvallah sağolasın Mustafa600 cüm
    Çok güzel bir kasan oldu senin ben hala düşünüyorum bununla kasamı değiştirsem ablama CHakrayı versem mi diye Du bakalım daha vakit var nede olsa daha anakart alıca işlemci alıcaz

• evet Merzah daha çok iş var tabi para lazım

• Güzel inceleme teşekkürler
    ama bunun biraz subjektif olduğunu düşünüyorum zira Lian Li yeni ve sen onu daha çok seviyorsun

Lian Li ' nin bu modelinde eksik bir yön daha var bence. Chakra kasanın ön kısmında power,reset tuşları ve sata ses girişleri üst kısımda.
    Lianda ise bunlar standart kasalardaki gibi alt kısımda.Birçok kullanıcı gibi bende kasayı masanın üstüne koymadığım için sata girişlerini kullanmak pek pratik olmuyor.hatta bu yüzden kullanmıyorum ben...

Birde kasanın içinin genişliğini görebilmek için içinde anakartın nasıl yerleşimi olduğunu görmek lazım.Boşken hepsi geniş görünüyor ama parçalar yerleştikten sonra çok sıkıcı bir hal alabiliyor...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yok aslında subjektif olmamaya çalıştım ama neyse demek biraz kaçmış
    Ben kasayı masanın üstünde kullandığım için benim için eksi bir yönde değil.Bak işte dediğim gibi kullanana göre eksiler artı olabiliyor.
    Boştayken benim arızlaı bi anakartı kasanın içine yerleştirip baktım aslında onunda resmini ekleseydim keşke.Anakart girdikten sonrada geniş.Mesela ben cpu fan olarak asus silent square pro kullanıyorum.Chakranın 25 lik fanı ile arasında 2 cm lik bir mesafe var sadece Lian Li daha geniş olduğu için bu mesafe dahada rahatlayacaktır bu tip bir apartman tipi fan alacaklar için bu bir artı.Mesela ben chakrayı alırken bunu düşünmüştüm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: xf

Lian Li ' nin bu modelinde eksik bir yön daha var bence. Chakra kasanın ön kısmında power,reset tuşları ve sata ses girişleri üst kısımda.
    Lianda ise bunlar standart kasalardaki gibi alt kısımda.Birçok kullanıcı gibi bende kasayı masanın üstüne koymadığım için sata girişlerini kullanmak pek pratik olmuyor.hatta bu yüzden kullanmıyorum ben...

Katılıyorum ama yine de alacağım bu kasayı
  • Kasanın fiyatı çok iyi...Alüminyum kasalar genelde pahalı kasalar oluyor ama bu kasa herkes için en azından alınabilir bir ürün...

askere gidiyor olmasaydım çok şeyler alacam da neyse...

bu donanımhaber beni gaza getiyor
  • Evet resmen fiyat performans ürünlerinin en önde gideni
  • bu inceleme çok iyi hocam eline sağlık
  • elıne saglık hocam sonunda yapmıssın ıncelemeyı kasanın gorunusu bıle kalıte duruyor hayırlı olsun
  • karşılaştırmalı incelemelere bayılırım. ben de de enermax chakra var.
  • Sağolun arkadaşlar
    Her ne kadar fotoğraflar biraz kalitesiz olduysa da kusuruma bakmayın artık makinem yok doğru dürüst.Fotoğraf makinası iyi bi arkadaşım gelince yenilerim fotoları.
    Enermax Chakra sı olan arkadaşlar siz olsanız kasanızı Lian Li ile değişirmiydiniz ? Ben baya bi kararsız kaldım da
  • Hayırlı olsun güle güle kullanın Darısı başımıza..
  • hayırlı olsun gerçekten süper bir görünüşe sahip ama ölçüler yeni nesil sistemler için sanki küçük gibiama full alüminyum yokmu acaip karizma yapmış insanın içini açıp bakası gelir vallahi
  • Yok esasında tam tersine baya bi geniş.Enermax Chakra ile aralarında 2 ila 3 cm oynamasına rağmen bu az bi fark oldukça net olarak görünüyor.
    Artı olarak arkadaşlar incelemeye katmayı unuttum bir artısı da kasanın içini görüyor olmak bu şahsen benim için çok güzel bir özellik.Kasa içine aldığım fanları ekran akrtını görebilmek benim hoşuma gidiyor.Masanın üzerinde durduğu için sürekli yanımda sistemi görmek güzel.Ama hala kararsızım Chakra yla değişsem mi ? Gerçi ablam telefonda olmaz diyodu ama du bakalım kasayı görmeden olmaz diyo kasayı görünce artık bırakırmı bilmiyorum o gelmeden aktarsammı acab tüm sistemi Lian Li ye

• Hayırlı olsun güle güle kullan Merzah, ayrıca bizi bilgilendirdiğin için teşekkür ederim. Birde belirtmişsin ama ben yinede tehit etmek istedim kasada ses seviyesi nasıl yani o fanlar ile oldukça sessiz çalışıyor mu?
  • Sağolasın
    Yarına vakit bulabilirsem kendi kasama takıp bi video kaydetmeyi planlıyorum eğer yapabilirsem.Son derece sessizler sadece rüzgar sesi var.Tabii biraz abarttım ama
    Kasada henüz sistem olmadığı içindir belkide.Tam sistem gelince daha net belli olur.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.