Şimdi Ara

# Şile' yi Sevenler Klübü #

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • ........::::::::::| ŞİLE' Yİ SEVENLER KLÜBÜ |::::::::::........

Devamlı Güncellenmektedir..

Bilgi: Şile' li olan/olmayan şileyi seven/aşık olan tüm dostlarımızı klübümüzde görmek isteriz.

Amaç:
    1.Şile' nin Fotoğrafları ve Tarihçesi.
    2.Şile' yi seven ve herkesin bu bölümde buluşarak, Şile hakkında sohbet etmesi.
    3.Şile' den Anında haberler.
    4.Şile' hakkında sohbetler, eleştriler, tartışmalar ve güzel bir aile ortamı kurmak.
    5.Şile' nin görmek istediğiniz yerini kısa ve öz anlatımla hatta açısını belirterek söylüyorsunuz. Bizde en kısa zaman da oranın resmini çekip burada yayınlamayı düşünüyoruz.

Şile' yi Sevenler Klübü Üye Listesi:
    1.alkandemirlek (Şile/Ulupelit Köyü)
    2.Salih
    3.drahte 1905
    4.Dell-e
    5.Robinson_Crusoe
    6.KaLiHoRas_song
    7.Büşra.Leblebici (Şile/Kızılcaköy)
    8.Nevo
    9.
    10.
    11.

Şile'nin Resimleri:
    Doğal Güzellikler ve diğer resimler... Devamı için Tıklayınız!

Tarihçe:
    İlçede yaşam çok eskiye dayanır. Yapılan son araştırmalar Şile çevresinin tarih öncesinde (Cilalı Taş Devri) iskan edildiğini göstermektedir. Kefken ile Bulgaristan sınırı arasındaki Karadeniz sahil kesiminde yapılan tarih öncesine ilişkin çalışmalarda, çeşitli yerlerde Paleolitik çağın muhtelif bölümlerine ve özellikle Epi-Paleolitik döneme ait bir çok konak yeri ve işlik saptanmıştır. Buluntu yerlerinin sayısındaki... Devamı için Tıklayınız!

Şile Bezi:
    Şile'yi dünyaya tanıtan en önemli kültür varlığı "Şile Bezi"dir. Şile Bezi, el tezgahlarında, pamuk ipliğinden dokunan, tamamen Şile'ye özgü bir değerdir. Şile'ye özgü otantik özelliği ona bu adın verilmesini sağlamıştır. Şile Bezi'nden çeşitli giysiler üretilmektedir. Vücut terini emme özelliğinden ötürü sağlıklı... Devamı için Tıklayınız!

Balıkçılık:
    Şile, çeşitli balıkçılık açısından zengin bir bölgedir. Şile denizinin balığı meşhurdur. Mezgit, palamut, istavrit, kalkan en çok avlanan balık türlerindendir. Balık yemeklerinin geleneksel Şile mutfağında ... Devamı için Tıklayınız!

Festival:
    Şile Bezi Kültür Şenliği, her Temmuz ayının son haftası ile Ağustos ayının ilk haftası arasında düzenlenir. Şile ile bağdaşan, özdeşlenen ve gelenekselleşen bu şenlik giderek bir kültür ve sanat şenliğine dönüşmüştür. Geleneksel "Şile Bezi Şenliği" tüm dünyadan gelen katılımcılarla uluslararası... Devamı için Tıklayınız!
    19. Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali

20. Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali

Basında Şile:
    Şile için Güncel/Arşiv haberler... Devamı için Tıklayınız!

Belediye'nin Projeleri:
    Şile Belediyesinin bitmiş ve devam edecek Projeleri için... Devamı için Tıklayınız!

Doğal Güzellikler:
    Kumsal ve Doğal Plajlar
    Şile merkez olarak 10 km. uzunlukta bir kumsala sahip olmakla birlikte Karadeniz kıyısında 60km.lik bir uzunluğa sahiptir.
    Mağaralar
    Sofular Mağarası : Sofular köyü mağara burnu mevkiinde İstanbul F23-d1 paftasında 100m.uzunluğunda +17 m. yüksekliğinde, yatay ve kuru bir mağaradır. Roma dönemine aittir.
    Meşrutiyet Mağarası : Şile meşrutiyet köyünde İst.F23-d1 paftada 40m.uzunluğunda ... Devamı için Tıklayınız!

Tarihi Yapılari:
    Şile'de birçok tarihi eser bulunmaktadır. Şile limanı çevresi, Kumbaba, Göçe ve Göksu Köyü, Kabakoz Köyü tarihsel dokunun en yoğun olduğu bölgelerdir.
    Kaleler
    İlçe sınırları içerisinde 3 adet kale vardır.... Devamı için Tıklayınız!

Yeme / İçme:
    RESTAURANTLAR,LOKANTALAR,KIR GAZİNOLARI,BARLAR ve CAFETERYALAR ' ın telefon numaraları ... Devamı için Tıklayınız!

Ulaşım:
    Şile İstanbul'a 60 kilometre uzaklıktadır. İstanbul Avrupa Yakasından Fatih Köprüsü'nü geçerek yola çıkanlar Ümraniye Şile çıkış bağlantı yolundan devamla Ömerli istikametinde... Devamı için Tıklayınız!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkan -- 17 Temmuz 2007; 15:13:55 >

• ben üsküdarda oturuyorum buradan şileye nasıl gidebilirim?
    Allah sonumuzu hayır etsin

Orjinalden alıntı: Salih

beni de listeye ekle.bende çok severim şile'yi.çok güzel anılarım var orada..

Dostum yazlarımı gelirsin Şile' ye?
    Bi anını anlat dinlemek isterim bende de çok anı var paylaşalım, konuşalım, sohbet edelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkan -- 17 Temmuz 2007; 13:41:53 >
  • biz de sileliyiz ben beykoz dogumluyum ama neredeyse her sene gideriz sileye. belki bilirsin(iz) sile-sogullar koyu. denize 5 dakikacik...
    Dünya üzerindeki canlıların, DNA zincirinde sadece dört Nükleotit bulunur. Her canlı varlık, bu dört temel yapı taşlarının değişik kombinasyonlarıyla yaratılmıştır. Bizim gen zincirimizde ise; Boşluklar vardır. Bunlar beşinci ve altıncı DNA Nükleotidir. Şu an gen aktarımını tamamladık, yeni bir tür yaratmayı başardık, Bu tür insan ile uzaylı melezidir,
  • quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

Anamın yerini bilen warmı

:) bilmezmiyim be kardeşim ünlü anamın yeri

Bu arkada arkadaşlar bu sene boğulan hiç olmadı galiba çok şaşıracak bir durum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkan -- 17 Temmuz 2007; 14:55:44 >

• Kim düşünmüşse tşk ettim. bende varım
    Küçük şeylere fazla önem verenler ellerinden büyük şeyler gelmeyenlerdir.

• ok ekledim

bu arada demin ben söylemiştim Şile' de şu an boğulan olmadı en azından ben duymadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkan -- 17 Temmuz 2007; 15:14:54 >
  • BU PAZAR İLK DEFA GİTİM ŞİLEYE, AVCILARDAN ŞİLEYE 100 KM YOL YAPTIK MOTOSİKLETLERLE, GİDİŞ ÇOK GÜZELDİ İSTANBULDA BÖYLE ORMANLARIN OLDUĞUNU BİLMİYORDUM. YOLLARI TEHLİKELİ DEMİŞLERDİ CİDDİYE ALMADIK DÖNÜŞTE 2 MOTOSİKLET İLE AYNI VİRAJI ALAMAYIP UFAK Bİ KAZA GEÇİRDİK..

HAFTAYA KISMETSE GENE GİDECEZ. SAHİLDE GÜZELDİ YAW FULL KUM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferrari_tayfur -- 18 Temmuz 2007; 2:20:27 >
    Gene bekleriz Şile' ye bende yıllık izindeyim. Tatili şile de geçiyoruz. Şile' liyim

Ya AĞVA öylemi ?!

Ben, AĞVACIYIM ARKADAŞ ! EN BÜYÜK AĞVA, BAŞKA BÜYÜK YOK !
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.