Şimdi Ara

Samsung ve Apple, yeni akıllı saatlerine kan şekeri ölçüm özelliği eklemeye çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung ve Apple, yeni akıllı saatlerine kan şekeri ölçüm özelliği eklemeye çalışıyor



    ETNews internet sitesinin haberine göre Samsung ve Apple, giyilebilir cihazlarına kan şekeri ölçüm işlevi ekleyebilmek için "optik sensör" tabanlı yöntemler üzerinde çalışıyor. İki dev şirketin Galaxy Watch 4 ve Apple Watch 7 modellerinde bu özelliğe yer vermek için mesait harcadıkları bildiriliyor.



    Ayrıca Bkz.Windows 10X hırsızlığa karşı koruma özelliği sunacak



    Hatırlayacağınız üzere Japon Quantum Operation şirketi CES 2021 fuarında kan şekeri ölçümü yapabilen akıllı saatini sergilemişti. Firma parmak uçlarını delerek kan örneği almadan ölçüm yapabilmek için Raman Spektroskopisi yöntemini kullandığını söyledi. Samsung ve Apple'ın da uzun süredir bu teknoloji üzerinde çalıştığı biliniyor.



    Samsung ve Apple, yeni akıllı saatlerine kan şekeri ölçüm özelliği eklemeye çalışıyor



    Raman Spektroskopisi nedir?



    Raman Spektroskopisi lazer ışını kullanılarak yapılan bir ölçüm. Saçılan ışının dalga boyu analiz edilerek kandaki glikoz miktarı belirlenebiliyor. Eğer rapor doğruysa Samsung ve Apple'ın bir sonraki akıllı saatleri parmak uçlarını delmek zorunda kalmadan kan şekerlerini ölçmek isteyen diyabet hastaları tarafından oldukça talep görecek.



    Tahminlere göre kan sekeri ölçümü yapabilen akıllı saatler bu yılın ikinci yarısı itibarıyla hayatımıza girecek. Apple bu teknolojinin patentini 2018 yılında almasına rağmen henüz hayata geçirmedi. Samsung ise benzer bir teknoloji geliştirmek için MIT (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) ile işbirliği yaptı.




    Kaynak:https://www.etnews.com/20210122000153







  • medikalcilerin gözü yaşlıSamsung ve Apple, yeni akıllı saatlerine kan şekeri ölçüm özelliği eklemeye çalışıyor 

  • oksijenden sonra, şekeri de eklerlerse helal olsun.

  • Çok süper olur. Bir adet rezerve.

  • Baya faydalı bir özellik olur.

  • Sonuç doğruluk oranı yüksekse önemli bir yenilik.
  • Parmak ucunu delmeden doğru bir şekilde ölçülecekse büyük devrim. Türkiye'deki diyabet hastası sayısı diğer ülkelere göre epey fazla. Diyabeti olan kişilerin hayatını kolaylaştırır

  • 10 yıla kalmaz apple watchler neredeyse zorunlu ihtiyaç olacak.akıllı telefonların yerini alacaklar.apple inanılmaz istikrarlı şekilde ilerliyor watch konusunda.sadece 10 yıl gerimize bakın ne çok geliştik teknoloji açısından.bunlar benim öngörülerim.böyle düşünüyorum çünkü apple watch bambaşka bir boyutta şu anda.sensörleri ve hassasiyetleri çağı aşmış durumda.

  • tümüyle yalan içeriktir. Deri altı glikoz monitörüze etme işlemi sadece deri altında enjekte olabilen iğneler ve onları sürekli takip eden dokular arası sıvı içindeki glukoz konsantrasyonundan ölçüm yapabilen cihazlar sayesinde olabilir. Bu gibi cihazların herhangi bir işlevi yoktur ve inanmayınız.

  • Doğruluk oranının yüksek olacağını sanmıyorum. Yani SpO2 sensörü gibi ciddiye alınmamalı.
  • tansiyon ekg şeker oksijen hepsini yapsınlar söz alacağım. pili de 1 ay giderse iyi olur. titanyum kordon ve çerçeve de lazım tabiiki.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.