Şimdi Ara

Google Haritalar dört büyük şehir için sokak düzeyinde süper ayrıntılar sunmaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
12.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Google Haritalar dört büyük şehir için sokak düzeyinde süper ayrıntılar sunmaya başladı



    Google Haritalar için dünya genelindeki dört büyük şehri kapsayan öncemli bir güncelleme yayınlandı. Popüler uygulama artık belirli şehirdeki insanların yürümesini ve gidecekleri noktaya ulaşmasını kolaylaştıracak sokak düzeyinde "süper kapsamlı" detaylar sunuyor.



    Yeni özellik kullanıcıların yaya geçitlerinin yerlerini görmelerini sağlayarak, en doğru yürüme yönünü belirlemelerine yardımcı olacak. Sunulan detaylar arasında yaya geçitleri, merdivenler, park yolları ve daha fazlası bulunuyor.



    Ayrıca Bkz.iPhone 12s Pro ve 12s Pro Max, LTPO ekranla gelebilir



    Geçtiğimiz yazın sonlarında Google Haritalar uygulamasındaki sokak düzeyine çok daha fazla detayın eklenceği duyurulmuştu. Bunun ilk sinyallerini Aralık ayında görmeye başladık. Ancak henüz tüm kullanıcılar faydalanamıyor.





    Hangi şehirlerde kullanılabiliyor?



    Google'ın ek detayar sunduğu dört şehir arasında Londra, New York, San Francisco ve Tokyo bulunuyor. Google Haritalar artık bu şehirlerde yaya geçitleri, kaldırımlar, yol genişlikleri, parklardaki yollar, refüjler, yol kenarındaki bitkiler ve merdivenler gibi detayları doğru bir şekilde gösterebiliyor.



    Google Haritalar dört büyük şehir için sokak düzeyinde süper ayrıntılar sunmaya başladı



    Google Haritalar'ın sokak düzeyinde bu kadar ince ayrıntı sunması özellikle bebek arabası kullanan ebeveynler ve tekerlekli sandalyeye mahkum engelliler için oldukça yararlı olacak. Şimdilik bu özellik yalnızca yukarıda belirtilen şehirlerde mevcut. Diğer şehirler için de kullanıma sunulup sunulmayacağı henüz bilinmiyor.




    Kaynak:https://www.macrumors.com/2021/01/19/google-maps-street-level-detail-cities/







  • Bizim ülkede google haritalarda uydu görselleri bulanık çıkıyor.

  • Here ve Apple haritalar varken google’a hiç gerek kalmıyor. Türkiye’de ki o çamur gibi görüntüleri sunmaya devam edebilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus8282 -- 24 Ocak 2021; 18:8:56 >
  • https://www.google.com/earth/ kullanın. Orada detaylı gözüküyor
  • maximus8282 M kullanıcısına yanıt
    Apple haritalar ne ya hiç biri google haritalar kadar keskin değil trafik bilgisi konusundada şuan en iyisi google niğdeye bile gitsen sana en doğru trafik bilgisini veriyor yandex ile kıyaslarım ama apple haritalar ile kıyaslamam
  • FreeRun kullanıcısına yanıt
    Terör olaylarından dolayı öyle bir karar alındı diye biliyorum.
  • marsk35 kullanıcısına yanıt
    Ben de iOS kullanıcısı olarak Apple maps ‘i çok kötü buluyorum ama Google maps ‘ı de çok beğenmiyorum. Yandex.Maps Türkiye’de çok iyi çalışıyor.
  • Bu haberi yapmaya ben utanırdım. Önce Türkiye de google maps i bir inceleyin. Ya da google mapsın bulanık haritasıyla bir yolculuk yapın. Ondan sonra google haberlerine devam edip etmeyeceğinizi bir düşünürsünüz.
  • Yandex der gecerom adamlar direkt olarak Türkiye yatırım yapıyor
  • marsk35 kullanıcısına yanıt
    Google Maps rezalet. Görüntüler hala blurlu bir kere. Apple Maps izmir ankara istanbul için mükemmel.

  • Öyle başlık atmışınız ki sanki istanbul ankara izmir bursa :D

  • Trafikte uydu görünümünü kullananlar varmış
  • yalionur kullanıcısına yanıt
    uydu görüntüsüyle navigasyon kullanmak saglam kafaymis

  • Yandex candır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maximus8282

    Here ve Apple haritalar varken google’a hiç gerek kalmıyor. Türkiye’de ki o çamur gibi görüntüleri sunmaya devam edebilirler.
    Sanırsam sen çok bilgili değilsin, google haritalara çamur gibi demişsin. Muhtemelen google haritaların türkiyedeki sansürlü halini kullanıyorsun. Google hesabında konumu amerikaya alıp bir daha dene. Belki fikrin değişir de utanıp yorumunu silersin.
  • Google nedeni bilinmez Google Maps uygulamasında çözünürlüğü düşük tutuyor. Ama earth’da kalite normal. Gerektiğinde açın Google earth’ü net görün. Zor birşey değil.

    Bahsedilen olay harita görünümünün geliştirilmesi. Bugüne kadar captcha lar ile boşuna mı yaya geçitlerini seçtik. Google’ın makina öğrenmesine bedava yardımcı oluyoruz. Kısa zamanda şehir sayısını artıracaklardır. Deneme yapıyorlar bence.

    Benzer şekilde trafik ışıklarını işaretliyoruz. Bu sayede trafik verisine destek oluyoruz. Nerede ışık var Google öğreniyor. Ona göre trafik verisi üretiyor.

    Benzer şekilde diğer işaretlediklerimizi düşünmedim. Tren yolu vs şuan kullanılmıyorsa ilerde bir iş için kullanacaktır.
  • Bence daha ayrıntılı çıkmalı zaten Apple bile yetmiyor artık 2021 oldu.
  • TUFFGONG kullanıcısına yanıt
    Gunun 14 saati sende sahada bu tarz navigasyonlar ile calismadigindan bu kafayi anlayamazsin zaten bosune ufak beynini yorma 😄
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TeamCikaykur

    Sanırsam sen çok bilgili değilsin, google haritalara çamur gibi demişsin. Muhtemelen google haritaların türkiyedeki sansürlü halini kullanıyorsun. Google hesabında konumu amerikaya alıp bir daha dene. Belki fikrin değişir de utanıp yorumunu silersin.

    Alıntıları Göster
    Dediğiniz yöntemi biliyorum, Türkiye’de yaşayıp amerika seçtiğiniz için siz utanmalısınız.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.