Şimdi Ara

İkinci el araç fiyatlarındaki düşüş Aralık'ta yüzde 10'u buldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
7.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İkinci el araç fiyatlarındaki düşüş Aralık'ta yüzde 10'u buldu



    2020 yılında pandemi nedeniyle birçok sektör küçülürken otomotiv sektörü iç pazarda büyümeyi sürdürdü. Pandemiye rağmen sektörün küçülmemesinde ertelenen talebin, otomotivin bir yatırım aracı olarak görülmesinin ve uygulanan özel faiz kampanyalarının etkili olduğu belirtiliyor.



    Kasım ayının başına kadar yüksek satış adetlerini sürdüren sektör, Aralık ayında beklentilerin altında seyretmeye başladı. Talepteki düşüş ikinci el araç satışlarına da yansıdı. Analiz şirketi Cardata'nın verilerine göre, ikinci el araç fiyatları Aralık ayında bir önceki aya göre ortalama yüzde 10 kadar düştü.



    Konuya ilişkin konuşan Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, “Talebin düşmesindeki en önemli etkenlerden biri tüketicilerin elindeki dövizi bozdurmaktan vazgeçip ikinci el araç satın alma kararını ertelemesi. Diğer bir sebep olarak ise pandemi kaynaklı psikolojik ve motivasyonel olarak böyle bir süreçte bir yatırım yapmama düşüncesini gösterebiliriz. Bu çerçevede, dövizde ve pandemi koşullarında yaşanan stabil olmayan durum tüketicilerin ikinci el bir araç satın alma kararını 'bekle-gör politikasına' çevirmesine neden oldu" dedi.



    Ayrıca Bkz.Yerli otomobil fabrikasının üst yapı inşaatını gerçekleştirecek firma açıklandı



    Kasım ayının ortalarından itibaren sıfır kilometre araç satın almaktan vazgeçen tüketicinin, ikinci el aracı da takasta değerlendirmediğini belirten Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, bu durumun ikinci el arzında düşüş yaratarak talebin çeşitliliğini azalttığını dile getirdi.



    Yalçın, "Ayrıca, uzun zamandır elinde yüksek maliyetli ikinci el araç stoku bulunan esnaf veya satıcı, pandemi koşullarında daha fazla stok maliyeti yüküne dayanamayıp elindeki ikinci el araçları hızlıca satmak için fiyatları düşürdü. İşte bütün bu sebeplerden dolayı ikinci el araç fiyatları, son 1 yıl içerisinde ilk defa düştü. Yaptığımız piyasa analizlerinde ikinci eldeki bu fiyat düşüşlerinin ortalama yüzde 6 ila 12 arasında olduğunu gözlemledik. Sıfır kilometre araçlardaki yıl sonu kampanyalarının etkisiyle ikinci el araç fiyatlarındaki bu düşüşün Aralık ayı sonuna kadar kademeli olarak devam edeceğini öngörüyoruz" görüşünü paylaştı.









  • Daha dur bakalım bu birşey değil. Şu an fırsatçı şişirmesi oranlar düştü daha. Ardından gerçekte olması gerektiği fiyata düşecek inşallah...

    Tiksiniyorum fırsatçılardan. Dün favorilerimdeki alelade bir aracın fiyatının tek seferde 40.000TL düştüğünü gördüm. 40.000TL diyorum bak 5,10 değil. Demek ki o dönem gaza gelip alsak dayıoğlu bize aradan 40k geçirecekti hayrına...
    Vallahi billahi bıktım hocam ya yeter artık 6 ay önce 100 e araba aldım aldığım gün diğer aracımı 105 e verdim 105 e verdiğim araba şuan 145 bine ilanda. Geçen gün 6 ay önce 100 bin liraya aldığım arabayı 120 ye ilana koydum millet üçkağıtçı fırsatcı bu araba 2015 de bu paraydı vs yazmış kaldırdım satmıyorum araba felan. Benim 6 ay önce favorilediğim arabanın fiyati 98 bin den 155 bine çıkacak ben kendiminkini aldığım fiyata vericem yok öyle dünya genel düşüş olur 100 e aldığım arabayı 60 a da veririm 50 ye de nasıl olsa alacağım araba da düşmüş olacak. Nasıl piyasa oldu böyle Allah hepimize sabır versin 2018 de 78 e sattığım jetta şimdi 200 220 bin bandında ne yapayim sattığım adamı arayıp al şu 78 i ver arabamı geri mi diyeyim?
    Su ulkedeki firsatcilara, yiyicilere, ulkeyi somuren sirf kendini dusunen kesime sistem yeri gelecek oyle bir tokat atacak ki ne oldu bize diyecekler.
    Kimsenin tahmin edemeyecegi bir anda yiyecekleri tokat ile beraber ben bittim demelerini dort gozle bekliyoruz.
    Bir mucize olmasi lazim iste anca oyle olur.
    Su anda market sektoru milletin kanini emiyor kanini kac kisi durumun farkinda ve tepki gosteriyor hic kimse.
    Lanet olsun boyle ulkeye
  • Daha dur bakalım bu birşey değil. Şu an fırsatçı şişirmesi oranlar düştü daha. Ardından gerçekte olması gerektiği fiyata düşecek inşallah...

    Tiksiniyorum fırsatçılardan. Dün favorilerimdeki alelade bir aracın fiyatının tek seferde 40.000TL düştüğünü gördüm. 40.000TL diyorum bak 5,10 değil. Demek ki o dönem gaza gelip alsak dayıoğlu bize aradan 40k geçirecekti hayrına...

  • Bu balonun er geç patlayacagi belliydi ama bu sürede fırsatçılar cebini çoktan doldurdu

  • Asıl balon kredileri ödeyemediklerinde patlayacak, 0 arabayı cebinde para olmadan üstüne 50 koyar satarım diyenler önümüzdeki aylarda can havliyle satacak.

  • Herkes heybesinden konuşuyıor. Sarı sitede fiyatlar aynı düşmemiş düşmüyor da. %90 artan bir fiyat %5 düşünce sevinirsiniz anca. Kredi açıklamalarından dolayı fiyat artışı durdu kış dönemi piyasa yavaşladı hepsi bu maalesef. Her halta balon patladı diyip içi boş yorum yapmayın. Yazın herkes bekle bekle dedi alacağım aracı 3 ay bekledim 30k fazlaya aldım Eylülde. Şimdi ise aldığımdan 20 k daha fazla
  • tolgatmc T kullanıcısına yanıt

    Sizle aynı mantık ile bakarsak bir aya aldığınızdan 0 k fazla, üç aya aldığınızdan -15 k ( ! ) fazla olabilir.

    Balon patladı mı gerçekten bilmem, sönmeye başladığı kesin. döviz, kur , vergi veya başka bi hükümet politikası yeniden son bir kuvvetle şişirmezse de sönmeye devam edecek gibi görünüyor.

    geçen sene araç almış biri olarak söylüyorum. İnşallah patlar, aldığımız fiyatlardan ucuza satarız ki yenisini alabilelim. Doğru düzgün arabalara binebilelim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scherzz -- 28 Aralık 2020; 16:34:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • scherzz S kullanıcısına yanıt
    İnşallah hepimizin dileği o tabi. Ama ihtiyacı olanı da yanlış yönlendirmeyelim. Yarının garantisi yok maalesef. Beklediğim süre benim çok dilim yandı. Gerçekten hayatımızı emanet ettiğimiz araçlara dünyanın paralarını veriyoruz ama arabaların kendine hayrı yok
  • Kan emici galerici ve al-satçılar bin beter olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi ben esime 2012 micra aldim agustosta 77bin tlye. Bir sene once de tiguan 71e sattim. Saka olmali
  • Olmaz olamaz kesinlikle olamaz ?? ikinci el araç dediğin sıfırdan daha pahalı olmalı. Burası Türkiye buradaki mantıksızlık bize yakışır olmalı.

  • Benim aracıma 2 ay önce trinksat 131 veriyorken şimdi 116 veriyor yaklaşık %13 düşmüş görünüyor. Tahminim max %20 ler civarı geri gelir; sonrasında yön yine yukarı...

  • MrKattchup kullanıcısına yanıt
    Abi böyle bir mantıkla araç kredisi çekip kâr etmeyi hayal ediyorsa, batmaya mahkum zaten.
  • Su ulkedeki firsatcilara, yiyicilere, ulkeyi somuren sirf kendini dusunen kesime sistem yeri gelecek oyle bir tokat atacak ki ne oldu bize diyecekler.
    Kimsenin tahmin edemeyecegi bir anda yiyecekleri tokat ile beraber ben bittim demelerini dort gozle bekliyoruz.
    Bir mucize olmasi lazim iste anca oyle olur.
    Su anda market sektoru milletin kanini emiyor kanini kac kisi durumun farkinda ve tepki gosteriyor hic kimse.
    Lanet olsun boyle ulkeye

  • almayın

  • Motosiklet alın

  • Düşsün düşsün, daha iyi; dibi görsün🤠
  • MustafaC5 M kullanıcısına yanıt
    onlarında fiyatları el yakıyor.3 ay önce 35bine alacak üzere olduğum motora şuan 47 bin fiyat istiyorlar
  • aslında her şey halkın elinde ama keşke bilseler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByGalaxyS3 -- 28 Aralık 2020; 18:18:6 >
  • Asla almıyoruz. Fiyatlar en az %50 düşene kadar yüzüne bakmıyoruz! Malum uygulamaları açmıyoruz bile ... boykot edinki göz göre göre kaz gibi yolunmayalım..
  • Bu galericiler hakikaten zor durumda mı şimdi, ben hiç inanmıyorum
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.