Şimdi Ara

'HES sayesinde 3,5 milyar doların yurt dışına çıkışı önlendi'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
1.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yerli üretim ve yenilenebilir  enerjinin durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yılın ilk 10 ayında elektrik üretminin yüzde 64'ünü yerli enerji ve yenilenebilir enerjinin oluşturduğunu duyurdu. Bu rakamın yüzde 46'lık bölümünü yenilenebilir enerji oluşturuyor.





    Bakan Dönmez'in paylaştığı güncel verielere göre Türkiye'nin ürettiği elektriğin yüzde 8'ini rüzgar santallerinden elde ediyor. Türkiye, rüzgardan elektrik üretiminde Avrupa'da 5., rüzgar kurulu gücünde Avrupa'da 6. sırada yer alıyor. 





    HES sayesinde 3,5 milyar doların yurt dışına çıkışı önlendi





    Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, 2019 yılı itibarıyla enerji üretim kaynakları arasında HES’lerin ikinci kaynak konumunda olduğunu da vurgulayarak, “İlk 10 aylık süreçte elektrik üretimindeki kaynak payları; kömür yüzde 36.3, HES yüzde 31.5, doğal gaz yüzde 17.3, rüzgar enerjisi santralleri (RES) yüzde 7.3, güneş enerjisi santralleri (GES) yüzde 3.4 ve jeotermal enerji santralleri (JES) yüzde 2.6 şeklinde gerçekleşti” dedi.



    Ayrıca Bkz.ASELSAN 9 aylık net karını KAP'a bildirdi



    HES'in bazı nedenlerle olumsuz karşılanmasına değinen Pekdemirli, “Türkiye enerji ithal eden bir ülke konumunda bulunuyor. Kendi kaynağımız olan bu enerjiyi değerlendirmek zorundayız. İlk 10 ayda bu kaynaktan üretilen 79,3 kWh’lik enerjiyi şayet ithal ettiğimiz doğalgazdan üretmiş olsaydık, 3,5 milyar dolarlık bir meblayı başka ülkelere ödemek zorunda kalacaktık. Dolayısıyla HES’lerin dış ticaret açığımıza da olumlu yönde bir katkısı var” değerlendirmesinde bulundu.







    Mini YEKA ihaleleri geliyor



    Mayıs ayında yapılan Rüzgar YEKA-2 ihalesiyle, toplam 1000 MW'lık rüzgar enerjisi kapasite tahsisi yapıldı. Cumhurbaşkanlığı 2020 Yılı Yıllık Programı'nda yer alan plana göre Mini YEKA ihaleleri yapılacak. Bugüne kadar YEKA ihaleleri kapsamında yüksek kapasiteli rüzgar ve güneş enerjisi kapasite tahsisi gerçekleşti. Bu ihalelere, 4-5 şirket bir araya gelip konsorsiyum oluşturarak katılıyor. Küçük ölçekli firmaların da katılabilmesi için düşük kapasiteli YEKA ihaleleri yapılacak. Yenilenebilir enerji alanına adım atıp tecrübe kazanarak büyümek isteyen şirketler için büyük fırsat olacak.



    Çatıda elektrik üretimine yeni destekler geliyor





    Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği'nde Mayıs 2019'da yapılan değişikliklerle; lisanssız üretim tesislerinde kurulu güç üst sınırı 1 MW'tan 5 MW'a yükseltilmiş, güneş enerjisi çatı ve cephe uygulamaları için aylık mahsuplaşma düzenlenmiş ve bu şekilde elektrikli tüketicilerinin kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmelerinin önü açılmıştı. 2020 yılında bu üretim türünün daha da artmasına yönelik yeni teşvikler getirilecek.

     








  • Bazı cümlelerinize katılsam da aylık 10 bin dolar alan adamın abd'de yaşayamaması mümkün değil. Resmen deli zırvasından başka bir şey değil bu cümle. Ha burgercide çalışıp belki araba alırsın ama kaliteli bir sağlık hizmeti alabilir misin ? pek mümkün değil. Yurtdışına vasıfsız gidilmediği takdirde eğer ticaret yapılmayacaksa absürt ve lüks sayılacak istekler dışında geri kalan her şeyi yapmak/sahip olmak mümkün. Geçinme vsden başka dertler var. Yumuşak karakterli insana gitmiyor vesselam böyle değişimler.
    https://seyler.eksisozluk.com/orada-olan-birinden-almanyada-gocmen-bir-turk-olarak-yasamanin-guncel-zorluklari?fbclid=IwAR1e2XfI0wXaIltDkdK3vbt6aS2SzeUnJCGNbVOT8vyAB0cVYQpFN2JJeF0
  • Büyüdükçe bu ülkeye olan heyecanım kayboluyor teşekkürler ak parti

  • Yaw he he. O zaman bu gelen elektrik zamları ne diye sorarlar adama.

  • haber yaparken en azından doğru görselleri kullanın !

    HES diyorsun Ampul resmi koymuyorsun !

    ayıp yani !

  • Somaliye de gerek yok . Yallah fransaya , ingiltereye ya da hayranı olduğunuz ABD ye . Zaten size göre burgercide bile çalışsan 3 ayda passat alınabiliyor . Bir arkadaşım var yazılımcı olarak ABD ye gidecek 124 bin dolar yıllık verilecek yani aylık 10 bin dolar alacak . Eyaletin adını hatırlamamakla birlikte kime sorduysam herkesin söylediği şey aç kalırsın yada ucu ucuna ayı denkleştirirsin demek olmuş . Bunu söyleyenlerde yurt dışında yaşayan yada yaşamış olanlar . Tabi bunları dile getiren yok ilkokul çocuğu gibi gider pompacıda 3 ay çalışır golf alırım demek kolay. Zaten evsizler kahve parası için dilenenler hep salak tabi bir burgerciye giremiyorlar dimi . Bi gidin bakalım . Ha eti çok yersiniz doğrudur ona bir şey diyemem .

  • bize bunlar zam olarak döndü ama bunu nasıl açıklıçaksın sayın bakan 6 ayda eletrige yüzde 40 zam yaptınız

  • O zaman neden her hafta zam ve vergi haberleri geliyor
  • Karadeliği doyuramazsın. Karadelik bakanları konuşuyor. Ama emmeye devam ediyorlar. Sivrisinekte tatlı sokar anlamazsın ama sonra şişer kaşınır orası. Farede üfleyerek yermiş. Şunu bunu yaptık para gitmiyor ama pamukeller ceplere cepte paran yoksa donunu oda yoksa organlarını... kan ter gözyaşı..emek =ölüm.. ucuza ölmeyin !!! AKP DEFOL !!!

  • Bunlar birde nukleer yapacaktı 3 çatlak oldu. çernobil dizi filminden sonra millet almanya fransa norveç vs. eve iyot hapı almışlar.. risk risktir...

    hem herkesi riske sokuyorsun hemde zamma devam ediyorsun. Musallat ! Bi git ya.. niye zor ile yönetiyorsun. Görevin bitmedi mi? Çökertinceye kadar ülkeyi yön-edecekmisin?

  • Niye zam geliyor denmiş ekonominin durumu ortada üretim yok tamamen vergilere dayalı sistem ve üstelik israftan kaçınmayan yöneticiler var.

    Yenilikçi bir lider gelmeden ekonominin düzelmesi imkansız,tüm bu israfa dur deyip yurtdışından getirtmek yerine elinden geldiğince yerli üretici desteklenmesi lazım ama şu an tam tersi yapıldığından çok normal,napsınlar halk için lükslerinden vaz mı geçsinler yani lütfen.
  • Türkiye.

  • "HES sayesinde 3,5 milyar doların yurt dışına çıkışı önlendi"



    Bu haber karşımıza neden çıkıyor biliyor musunuz?



    Hazır olun. Yeni bir şeyler geliyor.

  • sonofmana S kullanıcısına yanıt
    Bazı cümlelerinize katılsam da aylık 10 bin dolar alan adamın abd'de yaşayamaması mümkün değil. Resmen deli zırvasından başka bir şey değil bu cümle. Ha burgercide çalışıp belki araba alırsın ama kaliteli bir sağlık hizmeti alabilir misin ? pek mümkün değil. Yurtdışına vasıfsız gidilmediği takdirde eğer ticaret yapılmayacaksa absürt ve lüks sayılacak istekler dışında geri kalan her şeyi yapmak/sahip olmak mümkün. Geçinme vsden başka dertler var. Yumuşak karakterli insana gitmiyor vesselam böyle değişimler.
    https://seyler.eksisozluk.com/orada-olan-birinden-almanyada-gocmen-bir-turk-olarak-yasamanin-guncel-zorluklari?fbclid=IwAR1e2XfI0wXaIltDkdK3vbt6aS2SzeUnJCGNbVOT8vyAB0cVYQpFN2JJeF0





  • sonofmana S kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de refah seviyesi daha yüksek diyorsun yani, bu kadar yazdığından ne anlamalıyız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hes dereleri kurutuyor ülkede su kalmayınca o 3,5 milyar doları içerler artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.