Şimdi Ara

Savaş uçaklarının yükünü azaltacak Akıncı İHA’nın motoru çalıştırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
6.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Baykar tarafından geliştirilen taarruzi İHA Akıncı’nın motorları ilk kez çalıştırıldı. Akıncı İHA, uzun uçuş süresi ve büyük yük taşıma kapasitesi sayesinde savaş uçaklarının yükünü azaltacak.

    Akıncı İHA’ya test uçuşları için Ukrayna menşeili Motor Sich şirketi tarafından üretilen motor takıldı. Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile Akıncı’nın motorunun ilk kez çalıştırıldığını duyurdu. Bayraktar, "Az önce testi bitirdik. Bundan sonra, yürüyecek, koşacak ve uçacak inşallah. Semalarımızda Hür ve Özgür." dedi.


     

    Akıncı İHA'nın test motorlarının özellikleri 

    Sızıntı bilgilere göre Motor Sich tarafından üretilen MS-500V-S ile AI-450C turboprop motorları kullanılıyor. Bu motorlardan özellikleri şöyle:

    Motor Sich AI-450C: 130kg ağırlığa sahip olan bu motor, kalkışta 450 beygir güç sağlayabiliyor. Kesintisiz olarak sağlayabileceği maksimum güç ise 350 shp olarak belirtilmiş. Seyir esnasında ise uygun irtifada havada kalış süresi boyunca aralıksız olarak 250 shp ile çalışabiliyor.

    Motor Sich MS-500V-S: 6 tonun üzerinde bir kalkış ağırlığına sahip hava araçları için geliştirilen bu turbo şaft motor, ilk testini 2008 yılında yapmış. Yakıt tüketim verimliliği ile öne çıktığı söylenen motorun farklı versiyonları 950 ile 1050 shp güç ortaya koyabiliyor.

    Akıncı İHA, 24 saat uçuş süresi ve 1350 kg faydalı yük taşıma kapasitesine sahip. Milli imkanlarla geliştirilen MAM-L, MAM-C, Cirit, L-UMTAS, Bozok, MK-81, MK-82, MK-83, Kanatlı Güdüm Kiti (KGK)-MK-82, Gökdoğan, Bozdoğan, SOM-A gibi mühimmat, füze ve bombayla donatılabilecek. Radar ve uydu haberleşme sistemi gibi faydalı yüklerle de görev yapabilecek.








  • Motoru yerli değilmiş dağılın

  • Turkiye'ye ozel manali bir isimlendirme bilhassa okurken :)

    Sich AI-450C ! Bir Turkiye anlar baskalari anlamaz. Diller arasi ARGO gibi :) ...


    Suriye SINIRINDAN kacak gelenlere karsi caydiriciligi bile yoksa varsin bu tur ithal motorlu dahi olsa anlami yoktur...

    TSK kuculuyor her acidan ...

  • Hadi bakalım hayırlı olsun. İleride bir de tersine mühendislikle o tarz motorları kendimiz de üretebilirsek çok iyi olur. Başkasıyla bugün iyi olursun yarın kötü, vermez, satmaz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spider_hip

    Hadi bakalım hayırlı olsun. İleride bir de tersine mühendislikle o tarz motorları kendimiz de üretebilirsek çok iyi olur. Başkasıyla bugün iyi olursun yarın kötü, vermez, satmaz.
    Ya da...

    Cok delice, daha once kimsenin akil edemedigi, inanilmaz, sok etkisi yaratacak bir fikir ama...

    Motoru yapan sirketi alsan ?

    Cinliler 500 milyon dolar verdi aldi mesela. Bir saray veya tupcunun kanal maliyeti bile degil derim ben.
  • motoru yerli değil...(!)

  • Motor eski modellerde halledildi bu araç daha büyük ve fazla yük taşıdığı için yeni motor geliştirilmesi lazım.TEI boş durmuyordur merak etmeyin.
  • Yerli uçağımız artık göklerde mi yani :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Koreliler de tüm Samsung'lara Exynos işlemci koyuyor!

  • Kıskananlar gelir birazdan
  • REV0 R kullanıcısına yanıt
    Keşke, tabi o da süper olur. Elimizdeki avucumuzdakileri satacağımıza, palet fabrikalarını özelleştireceğimize biz elalemin şirketlerini alsak. Ama elalem öyle kolay kolay vermez tabi. Firma okeylese, ülke engel olur.
  • Hayırlı olsun ama ülke bu ekonomik durumdayken kimsenin böyle haberleri sallayacağını sanmıyorum, özellikle son doğalgaz zammı herkesin belini daha da büktü.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Damat dediğin böyle olur işte. Diğeri gibi oksijen israfı değil adam. Gerçekten ülke için faydalı işler yapıyor. Akp güruhu içerisinde sevdiğim tek kişidir kendisi.
  • Biraz da bizim ekonomik yükümüzü azaltacak bir çalışma olsa iyi olur.
  • Adamlar kürek alıp ev yapmış siz diyorsunuz ki kürek yerli değil. Yerli motorda yapıldı, orada tercih edilmemiş o kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senerersin -- 3 Eylül 2019; 0:12:30 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tony stark çölde reaktör yaptı ,bunlar 50 kişi dizilmiş uçar inş diyorlar

  • ozzzy222 kullanıcısına yanıt
    Superman direk uçuyor motora pervaneye gerek yok. Aslında bunlarla uğraşacaklarına 6 tane güç taşı toplasalar parmak şıklatma ile herşeyi yapabilirler ama saçma sapan işlerle uğraşıyorlar işte

    @ozzzy222

  • quote:

    Orijinalden alıntı: onatba

    Bu mesaj silindi.
    Sattilar.

    Cinlilere sattilar mesajimda yazdigim gibi. 500 milyon dolara yakin bir fiyatla Cine satildi. Forumda konusu da acilmisti gectigimiz gunlerde.
    Yerli ve milli araba zart zurt derken Saab ve Volvo da ucuz sayilabilecek fiyatlara Cinli sirketlere satildi. Bu ikisi satilirken bizler AOC'ye saray dikilirmi dikilmez miyi tartismakla mesgulduk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuveyt tai'nin ankasının istedi .
    hiçbişey olamasda bişey oldu bununkini aldı.
    yinede çalışmalarını takdir ediyor daha iyilerini
    bekliyorum. stealth hafif güneş enerjili vb.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.