Şimdi Ara

Netflix’in yeni Türk dizisi Aşk 101’in duyuru fragmanı yayınlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
7.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Netflix ve Ay Yapım ortaklığında çekilen Love 101 (Aşk 101) isimli Türk dizisinin tanıtım fragmanı yayınlandı. Love 101, 90’ların lise yaşamını ele alacak.

    2020 yılında yayınlanacak 

    Aşk 101’in ilk sezonu 8 bölümden oluşacak ve 2020 yılında Netflix’te yayınlanacak. Ranini’de yer alan bilgiye göre Aşk 101’in hikayesi 1998 yılında geçiyor ve günümüze de uzanıyor. Okula devam edebilmek için en sevdikleri öğretmenlerini okulda tutma konusunda plan yapan 17 yaşında bir grup asi genci odağına alan hikaye gençlerin aşkı keşfetme süreçlerini odağına alıyor. Gençler, öğretmenlerini okula yeni gelen basketbol koçuna aşık etmek üzere işe koyulduklarında asıl kendileri aşkı keşfetmeye başlarlar ve bu yolculukta beraberken güçlü olduklarını, sevginin ise zorla var edilemeyeceğini fark ederler.

     

    Dizinin oyuncu kadrosunda Kubilay Aka, Mert Yazıcıoğlu, Alina Boz, Selahattin Paşalı, İpek Filiz Yazıcı, Pınar Deniz ve Kaan Urgancığlu yer alıyor. Dizinin yönetmenliğini ise Ahmet Katıksız ve Deniz Yorulmazer yönetiyor. Ahmet Katıksız daha önce Kara Para Aşk dizisi ve Bizim İçin Şampiyon filmlerini yönetmişti. Deniz Yorulmazer ise Ufak Tefek Cinayetler ve Arka Sıradakiler dizilerinin yönetmenliğini yaptı.

    İlk edindiğimiz izlenimlere göre Aşk 101, reyting rekorları kıran Türk dizilerinin Netflix yansıması olacak. Bu dizilerin Güney Amerika’da ve Arap ülkelerinde çok sevildiğini göz önüne alırsak Love 101’in dizi ihracatı için büyük önem taşıdığını söyleyebiliriz. Hali hazırda Netflix kütüphanesinde bulunan eski Türk dizileri dahi bu bölgelerde büyük bir ilgiyle izleniyor. Love 101, 2020 yılında yayınlanacak.








  • Netflix Türk dizisinde lezbiyen, gay olursa anında engeli basarlar.

    Aman diyeyim...

    LGBT içeriğe gerek yok hatta. Düşünsene House of Cards gibi Türk dizisi çekiliyormuş. Milletvekillerinin, cumhurbaşkanının türlü türlü oyunlarını, entrikalarını, TBMM'yi, Saray'ı falan izliyoruz.

    Düşünebildin mi?
    Bu durum ülkenin utancıdır işte. Kimi ülke insanları bilim ve kurgunun içiçe geçtiği, analitik ve sorgulatan, beyni çalıştıran ve düşünmeye sevk eden dizileri baş tacı yaparken, bizim ülkemiz ise beynin en ilkel düzeyinde bulunan aşk, meşk, şiirsel işlerle uğraşıyor! Şu anda bilime göre dünya üzerinde iki tür insan, yani iki tür beyin mevcut. Bunlardan biri gelişmiş ve daha logic düşünen ve üretebilen beyin iken, diğeri ise hala ilkel düzey de ve üretmeyen, düşünmekten hoşlanmayan ve sadece tüketen tip beyindir. Bizim ülkemizdeki toplum hangisi dersiniz? İşte bu binlerce araştırmaya, teste ve felsefik akımların da yardımıyla ortaya çıkarılmıştır ki, edebiyat, aşk meşk vb gibi konular insanın en düşük formuyla üretebildiği konulardır. Daha gelişmiş beyinler ise teknoloji, fikir, felsefe, madde, buluş ve sorun çözme üretmektedir. Özetle, bir insana bakın, şayet o sadece aşk meşk, duygusal ilişkiler, dedikodu, şiir, duygusal müzikler ile ilgileniyorsa bilin ki beyni en ilkel formdadır.
  • Netflix işi çözmüş, Türkiye ne izlenir anlamış. Yapsana 2. bi Kurtlar Vadisi, Behat Ç.

  • tahmin ediyorum diyecegim ama pek tahmine gerek yok, biliyorum ki kotu dizi olacaktir.

  • elin yabancisi nasil farkli tarzda urun ortaya koyarim diye yirtinir
    bizimkiler gider her sene liseli dizisi yapmaya devam eder
    aynen devam böyle, süperiz fenayiz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bıkmadı mı millet ergenli, gaylı ve süper kahramanlı dizi ve filmlerden?

  • Yok, A-101.

  • A101 sponsor olmuş heralde nedir bu isim verememek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Her zamanki gibi 17 yaşlarındaki liselilerin konu olduğu 20 küsür yaşındaki yetişkinlerin oynadığı tipik bit Türk dizisi olsa gerek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yabancı ülkelerin Netflix dizilerine bak bizimkine bak. Show Tv, Star Tv klasik aşk dizisini Netflix çekmiş bi fark yok.

  • 101 öncelikle yurtdışındaki üniversitelerde ağırlıklı olmakla beraber bizimde bir çok üniversitemizde de kullanıldığı düşündüğüm giriş derslerine verilen koddur. "Elektroniğe Giriş - ELE 101" vs şeklinde. Biz sürekli tvlerde gördüğümüz için gömmeye hazırız belki lakin genç üyesi çok global netflix için kazanç kaynağı olabilir. Bunlar zaten bebek adımları bizde çok kaliteli oyuncular var ve oyunlar yazılabilir. Çünkü tvlerdeki gibi sündürerek 2-3 saatte 30-35 bölüm tamamlama derdi yok. Mesela puhudan gelen Masumiyet çok efsane. Bence Karadayı ve Ezel'de çok iyiydi. Leyla ile Mecnun'a girmiyorum bile. Böyle yeni ve genç oyuncular ile basit senaryolar üzerinden hızlı çıkış yapıyorlar ama büyük oyuncularla adam gibi diziler sonradan gelecek diye düşünüyorum. Dark gibi kafa yakan ya da La Case gibi aksiyonu bir dizi belki gelmeyebilir ama saran diziler gelecektir. Netflix bizim ülkemizdeki dizi sektörüne de büyük bir vizyon katacak. Misal şimdiden bizim ülkedeki yapımcılar birleşip bir platform kurmaktan bahsediyorlar. Bu değişime bir adım ve çabuk olmasını bekleyemeyiz tabi ki. Sürekli Zengin - Fakir, Doğuda bir şehirde namus mücadelesi vs gibi tabular yıkılmak için senaryo üretmeye çalışıyorlardır.


    Edit: Sürekli yurtdışından gelen diziler övülüyor lakin patlayan diziler algoritma ile yukarı taşındığı için size öyle geliyor. Netflix'in bir dibine inin bakalım ne leş diziler var onlardan gelen bir görün. Biz dizi süreleri, bölüm sayıları vs derken mecbur tutacak sabit konular üzerinden yürüdük yıllarca. O yüzden sancılı olacak bu süreç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 8 Ağustos 2019; 17:58:28 >




  • Okulu bitirip, atanmadığı için mecbur kalıp a101 de calisan gençleri mi anlatıyor?

  • netflix biliyor klişenin sattığını, bir amazon prime değil. 30 yaşındaki karıyı adamı liseli diye yutturuyorlar millete :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: matador_mirkhan

    Her zamanki gibi 17 yaşlarındaki liselilerin konu olduğu 20 küsür yaşındaki yetişkinlerin oynadığı tipik bit Türk dizisi olsa gerek
    aynen hocam
    ben şu elemanın oynamamasına şaşrıdım aslında, bu arkadaş türkiyedeki dizilerin liseli profili idi, bu dizide görememek üzdü
    Netflix’in yeni Türk dizisi Aşk 101’in duyuru fragmanı yayınlandı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0MG90

    Yabancı ülkelerin Netflix dizilerine bak bizimkine bak. Show Tv, Star Tv klasik aşk dizisini Netflix çekmiş bi fark yok.
    eeee herkesin ülkesine göre dizi çekiyorlar

    bizim kabullenemediğimiz şey bu. Bu dizileri seven, izleyen, reyting yaptıran kişiler bizden fazlalar.

    yapacak bir şey yok. Her ülkenin kendi insanına göre şekillenir oradaki kurumlar.

    bknz : hükümet
  • kaan urgancıoğlu varsa proje iyidir. fakat kendisini niye böyle basit bir senaryoyla heba ediyor ona anlam veremedim.

  • Vay anasını fox tv gündüz kuşağı dizilerini netflix yayınlar olmuş.

  • (bkz: zoey 101)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackLead

    eeee herkesin ülkesine göre dizi çekiyorlar

    bizim kabullenemediğimiz şey bu. Bu dizileri seven, izleyen, reyting yaptıran kişiler bizden fazlalar.

    yapacak bir şey yok. Her ülkenin kendi insanına göre şekillenir oradaki kurumlar.

    bknz : hükümet

    Alıntıları Göster
    Tamam da bu dediğin kitle TV başındaki kitle hocam. Netflix'i tercih eden insanların ben çok zannetmiyorum bu saçmalıkları izleyeceğini. Hakan Muhafız yaptılar da ne oldu, ilk Netflix Türk dizisi diye izledik ilk sezonu. Ben ikinci sezonu açıp bakmadım bile mesela.

    Hakan Muhafız + Aşk 101 yapacağına sadece Behzat Ç. yapsan 10 katı fazla ilgi ve talep göreceksin. Bu kadar zor olmamalı bunu çözmek.

    Netflix aboneliği alan kitle Leyla ile Mecnun, Behzat Ç., Ezel, Kuzey Güney, Halka gibi yapımlar istiyor. Uyduruk lise dizisi değil.




  • SHADOW kullanıcısına yanıt
    Liseli fantazisi var bizim yönetmenlerde...

  • BIM bunu kıskandı..

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.