Şimdi Ara

Yeni nesil Xbox duyuruldu: 8K grafikler, 120fps desteği, SSD depolama ve ışın izleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
1.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni nesil Xbox duyuruldu: 8K grafikler, 120fps desteği, SSD depolama ve ışın izleme
    Microsoft'un uzun bir süredir üzerinde çalıştığı yeni nesil Xbox konsolu nihayet bugün resmen ortaya çıktı. E3 2019 sunumunda yeni konsolla ilgili bir tanıtım gerçekleştiren Microsoft, konsolun çıkış tarihini ve bazı detaylarını açıkladı. İşte Xbox Project Scarlett'in tanıtım videosu:


    Şu an için Project Scarlett kod adıyla anılan yeni nesil Xbox konsolu; 8K grafik desteği, SSD depolama, ışın izleme teknolojisi ve 120fps'ye kadar yenileme hızı desteği sunacak. Çıkış tarihi ise 2020'nin tatil dönemi olarak belirtildi. Yani Aralık 2020'de yeni nesil Xbox konsolu resmen piyasaya sürülecek.

    Microsoft konsolun donanım detaylarıyla ilgili de bazı açıklamalar yaptı. Project Scarlett, AMD tarafından hazırlanmış Zen 2 tabanlı özel bir CPU ve Navi RDNA GPU ile gelecek. Microsoft'un ifadelerine göre Project Scarlett, Xbox One X'den tam dört kat daha güçlü olacak.

    Tanıtım videosunun önemli bir kısmında SSD depolama çözümüne dikkat çekildiğini görüyoruz. Bildiğiniz gibi Xbox One ve PS4'ün en büyük problemlerinden birisi bazı oyunlarda ciddi anlamda can sıkan yükleme süreleriydi. Yeni nesil konsollar ise buna nihayet bir çözüm getiriyor. Sony de bildiğiniz gibi geçtiğimiz aylarda PlayStation 5'in SSD depolamaya sahip olacağını açıklamıştı.

    Microsoft'un bugünkü sunumu Project Scorpio tanıtımına benziyordu. Project Scarlett'in görünüşü ve resmi ismi hakkında şu an için herhangi bir fikrimiz yok. Önümüzdeki dönemlerde bu konularda da açıklamalar yapılacaktır.  







  • Nasıl bir oyun tasarlayıp one x üzerinde çalıştıramadılar da aceleyle duyuruldu bu cihaz? One x için bir iki lezzetli oyun göreydik, mesela 10 sene sonra xbox one x dendiğinde ha bilmem ne ne güzel oyundu dedirtecek cinsten. Yok ben on sene sonra one x ne konsoldu be 10 teraflops basıyordu diye anacağım. Sonunda şu donanım yarışı, kuru donanım üzerinden tatmin etmeye çalışma konsola sıçradı ya. Alıyorsun koyuyorsun televizyon altına bir iki remastered oyun ile oyalıyorlar seni, oynuyorsun bir iki güzel oyun çıkana kadar pat işte yeni konsolumuz, aptal yapay zeka garabet fizik ile 8k çözünürlük buluştu.
    Aynen hacı

    Sırf Forza Horizon 4 için alınır çünkü Microsoft un Türkçe çıkardığı ilk oyun.

    Mesela PlayStation 4 te Last of Us var, ıyyyy iğrenç oyun. Unchertad gibi berbat bir oyun var(Türkçe dublaj oyun mu olur ıyyy)
    . Spiderman ne yaaa

    God of War ki vasatın da vasatı.


    Sırf alltaki oyunlar yüzünden Xbox tercih etmeliyiz çünkü Forza Horizon 4 gibi cillop oyun var.

    Beyond Two Souls - ( Türkçe Alt Yazı )
    Bloodborne - ( Türkçe Alt Yazı )
    Days Gone - ( Türkçe Alt Yazı ) ( Çıkış Tarihi: 26 Nisan 2019 )
    Detroit: Become Human ( Türkçe Alt Yazı )
    Driveclub - ( Türkçe Alt Yazı )
    Driveclub Bikes - ( Türkçe Alt Yazı )
    Frantics - ( Türkçe Alt Yazı ve Dublaj )
    God of War 3: Remastered - ( Türkçe Alt Yazı )
    God Of War - ( Türkçe Alt Yazı )
    Gran Turismo Sports - ( Türkçe Arayüz )
    Hardware Rivals - ( Türkçe Arayüz )
    Hidden Agenda - ( Türkçe Alt Yazı )
    Infamous Second Son - ( Türkçe Alt Yazı ve Dublaj )
    Infamous First Light - ( Türkçe Alt Yazı ve Dublaj )
    Journey - ( Türkçe Alt Yazı )
    Killzone Shadow Fall - ( Türkçe Alt Yazı ve Dublaj )
    Knack - ( Türkçe Alt Yazı ve Dublaj )
    Knowledge is Power - ( Türkçe Alt Yazı ve Dublaj )
    Little Big Planet 3 - ( Türkçe Alt Yazı )
    Playroom - ( Türkçe Arayüz )
    Ratchet & Clank - ( Türkçe Alt Yazı ve Dublaj )
    Shadow Of The Colossus - ( Türkçe Alt Yazı )
    Singstar - ( Türkçe Arayüz )
    That’s You - ( Türkçe Alt Yazı ve Dublaj )
    The Last Of Us Remastered - ( Türkçe Alt Yazı )
    The Order 1886 - ( Türkçe Alt Yazı )
    The Last Guardian - ( Türkçe Alt Yazı )
    Uncharted: The Nathan Drake Collection - ( Türkçe Alt Yazı ve Dublaj )
    Uncharted 4 - ( Türkçe Alt Yazı ve Dublaj )
    Uncharted: Kayıp Miras - ( Türkçe Alt Yazı ve Dublaj )
    Until Dawn - ( Türkçe Alt Yazı )
    WipEout Omega Collection - ( Türkçe Arayüz

    Edit:Türkiye de Xbox övmeyin kardessss anlamsız. Oyun konusunda Microsoft u hiç övmeyin.
    2014'te PS4, geçen yılda Xbox One S aldım. Xbox her türlü ps4'ün önünde.

    Ps'nin tek kozu ülkede neredeyse herkeste olması ve mp girebilmen.

    Forza Horizon 4 bile Xbox almak için bir sebep. Direksiyona alışan ben bile rahatlıkla kullanabiliyorum çünkü kolu çok daha ergonomik. Ps4'ün dandik kolu ne ergonomik ne kaliteli.

    Hele 4'ün kontrolcüsüne gelelim, 2 ayda tetikleri dağılan, analogları soyulan, geri bildirimi vasat, tek özelliği arkasındaki ışık çubuğu olan konsol mu daha iyi?

    Xone'da tetik düğmelerinde bile geri bildirim var.

    Ps4'ün muhteşem touchpad'ini de killzone'da kullandık. Ne GTA'da ne başka mp oyunda kullanılmayan boş beleş donanım.
  • Nasıl bir oyun tasarlayıp one x üzerinde çalıştıramadılar da aceleyle duyuruldu bu cihaz? One x için bir iki lezzetli oyun göreydik, mesela 10 sene sonra xbox one x dendiğinde ha bilmem ne ne güzel oyundu dedirtecek cinsten. Yok ben on sene sonra one x ne konsoldu be 10 teraflops basıyordu diye anacağım. Sonunda şu donanım yarışı, kuru donanım üzerinden tatmin etmeye çalışma konsola sıçradı ya. Alıyorsun koyuyorsun televizyon altına bir iki remastered oyun ile oyalıyorlar seni, oynuyorsun bir iki güzel oyun çıkana kadar pat işte yeni konsolumuz, aptal yapay zeka garabet fizik ile 8k çözünürlük buluştu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .TT. -- 10 Haziran 2019; 3:27:19 >
  • 8k biraz zor bence

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dört kat?! Neyin dört katı, xonex 6 teraflops zaten. 24 teraflops demesin kimse radeon vii 13.44 teraflops. Depolama falan ancak dört kat daha güçlüdür

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • xbox görünüşe göre ps nin karşısına sağlam kozlarla çıkmak istiyor. Bir sürü oyun firmasını satın almasını yaptığından belliydi deeeee x den 4 kat güçlü derken nasıl yani 3-4 tane vii falan mı koyacaklar.Ortalık kızışsın müşteriler kazansın :)

  • 8K falan boş işler bunlar. Adam gibi oyun yapın. Minecaraft falan oynanır anca 8K olarak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam gibi 4k oynatsın yeter, sidik yarışına döndü iyice.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dual cekirdek bir navi islemci ile 4 kata kadar fark yaratabilirler. vega64 mesela 12 tflop. cift cekirdek ile 20 tfloplari asmasi zor olmayacaktir.

    boyle bir kart ile ps5 in anca karsisina cikarlar. iyi oyunlar da cikaracaklar. tabi fiyat araligi 600 dolar civari olursa, rahatlikla alinir.

    Vulkan ile vega kartlarin neler yaptigi ortada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluedevil866 -- 10 Haziran 2019; 5:49:32 >
  • Ben 1 sene erken olduğunu düşünüyorum. Navi GPU demişler hangi Navi? Bu sene GCN ile RDNA karışımı olarak çıkan Navi mi yoksa seneye çıkacak komple RDNA tabanlı Navi mi? Eğer yeni mimariyi temel alan RDNA Navi olacaksa hadi ikna olduk diyelim. Ama işlemcide bu senenin mimarisi olacak da GPU'da seneye çıkan mimari olacak diye kendimi kandıramıyorum. Orada büyük bir belirsizlik var. Gerçekten Navi 20(full RDNA) olur da Zen 2yi de özelleştirip 7nm+ olarak üretirlerse donanım konusunda çok tatminsizlik yaşatmaz. HBM3ten de hiç ses gelmiyor bu sene tam bu zamanlar 7nm'nin olgunlaşmasıyla çıkacak deniyordu. GDDR6 koyacaklar herhalde. SSD'nin konsola girmesi demek firmaların 2020de SSD fiyatlarının konsola girecek kadar düşeceğini veya absürt şekilde artmayacağını mantıklı düşüşe devam edeceğini öngörmesi demek. Bu güzel haber. Ama kapasite ne olacak? Ben 1TB üstü zor diyorum. Bugün bile 2TB konsolcuyu anca rahat ettirirken 1TB yine düşük kalacaktır.



    Donanım konusu böyle. 4 kat performans artışı demişler ona yorum yapayım. Ben orada kastedilen performansın ortalama performans olduğu kanaatindeyim. Çünkü eski konsollarda Jaguar çekirdekleri vardı ve saat hızları düşüktü. Zen 2 ile beraber abartmıyorum 8 kata kadar artış elde edilebilir. 8 çekirdek 16 izlekli zen 2 işlemci 65w TDP sunabiliyor ve konsola girmek için yeterince iddialı. Belki 10-12 çekirdek 20-24 izlekli konsola özel düşük frekanslı bir işlemci bile görebiliriz. Sonuçta özelleştirme yapılıyor ki bugün hazır olan zen2yi ve naviyi esas alan konsol 1.5 sene sonra çıkabiliyor. Grafik tarafında da 2.5kat üstüne koysalar ortalaması 4 katı bulur. 4 kat daha güçlü grafik biraz sıkma olur. Depolama hızını(pci expressden bağlarlarsa eskiye nazaran sıralı okumada en az 10 kat hız artışı olur, hdd den ssdye geçileceği için rastgele erişim her halukarda patlama derecesinde artacaktır) bellekteki kapasite ve hız artışını falan da işin içine karıştırıp bir formülle hesap ederlerse 4 katı rahat rahat her halukarda çıkarırlar. Sonuçta komple makine için 4 kat güçlü demek çok yuvarlak bir ifade.



    Ayrıca konsolcular donanıma bu kadar bizim gibi takılmıyor. Onlar makinelerle duygusal bağ kurmayı ve nesil boyunca ayrılmadan bir arada kalmayı istiyorlar. Tek istedikleri konsolları onlara yeni oyunlar sunsun onlar da oynasın. Konsollarını oynadıkları oyunlarla hatırlıyorlar. Donanım umurlarında değil, deneyime bakıyorlar. Konsol bir kere alınır. Sonra hevesle yeni oyunları beklemek kalır. Şimdi bu mantıktaki adama nesil ömrünü yarıya indirdim sana çok oyun da çıkartmadım dersen adam küser gider. Üstüne üstlük oyun kalitesini de düşürüyorlar. Aslında onlarınki en doğru olanı. İçeriğe, fiziğe, hikayeye, derinliğe, oynanışa bakıyorlar. Grafiğin gelişmesi doğal bir süreç. O heyecanı da her nesilde bir dolu dolu yaşayıp tekrar hayatlarına dönüyorlar. Bu nesilde doymazsa bu adamlar neden koşa koşa yeni nesile geçsinler ki? Acaba x86'nın verdiği rahatlıkla çok satmazsa belirli bir süre eski nesilin Pro'larına X'lerine de grafik düşürüp çıkarırız mı diyorlar?



    Bu seneki navilerde ray tracing olmayacak deniliyor o zaman next gen konsollarda da mı olmayacak?



    Bence en mantıklısı en az 6 ay daha erteleyip bu nesile biraz daha kaliteli oyun çıkartmaya odaklanmak olacaktır. Böylece daha vurucu yenilikler içeren yeni nesil için de zaman fırsatı doğar.





  • Bir kelime oyunu yaptılar o 4 kat güçlü olan şey cpu ki bu nesil cpular çıktıklarında bile ortalama olduklarından gayet normal, sadece konsol değil. Açıkçası hiç heyecanlandırmıyor düzgün oyun yok hep aynı şey halo gears forza başka hiçbir şey yok. Yeni stüdyolardan da birşey yok ninja theory den umutluydum düzgün bir bütçe ile oldukça iyi bir oyun çıkarabilirlerdi ama yine popüler olduğundan multi oyunlara yönlendirmişler ki büyük bir hata, bana göre bir konsolu satmak için kullanıcılara wow dedirten deneyimler yaşatman lazım ve açıkçası gösterdikleri hiçbirşey halo dışında (açıkçası bundan da çok umutlu değilim 343 aldığından beri) böyle bir etki yaratamayacaktır umarım yanılırım.
    Ayrıca sunumu tam izlemediniz herhalde videoda gddr6 kullanılacağı söylendi ayrıca ray tracing için sırf ona özel donanım olacağı da söylendi. Eğer yanlış hatırlamıyorsam navilerin hepsi rdna tabanlı gcn vega da ayrı olarak devam edecek oyun tabanlı olmayan gpu larda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oguz_Cole -- 10 Haziran 2019; 8:14:23 >




  • PlayStation da aynı donanım da çıkacaktır. Ayrıca 8K değildir, tam 4K dır. Xbox hiç heyecanlandırmiyor. Ama rekabet iyidir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CVenturas kullanıcısına yanıt
    Seneye çıkacak olan Navi kullanılacak ray tracing var yani

    https://community.amd.com/community/gaming/blog/2019/06/09/amd-powers-microsoft-project-scarlett

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8k yaptın ne oldu, kim bundan bahsedecek, kim kime anlatacak bunu 3 5 kişi belki bahsedecek gücünden, ama exc oyunların güzelliğini yüzlerce kişi birbirine anlatacak mesela bi forza o yüzden anlayın şunu xbox yetkili abileri oyunlar konuşuluyor efsane oluyor. Ps4 tarafındaki exc oyunlara bak bir bi last of us, until dawn, god of war bunlarla gelin bize

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konsolların, SSD kullanımında Apple'ın "Fusion Drive" çözümüne benzer bir yöntem kullanacağını düşünüyorum. Tamamen özelleştirilmiş, 128GB veya en iyi ihtimalle 256GB bir tampon SSD, 2 TB mekanik disk kullancaklardır.

    Bakınız Fusion Driv :;https://support.apple.com/tr-tr/HT202574

  • 4K 60FPS Garantilesinler başka bişey istemiyoruz ne 8ksı :S

  • konsollar çıktığında bu haberler hep patlayacak diyeyim size. verecekler elimize 4k 30-60fps lik (ki ben buna fitim) cihazları, mal gibi kalacaz. 8k da da oyun videosu izleriz anca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kakarikikiri -- 10 Haziran 2019; 10:10:59 >
  • Donanım olarak one x şuan çok yeterli bir konsol Microsoft bu kadar donanım kasacağına adam gibi konsola özel oyun yapsın bıktık artık devam oyunlarından yahu
    One x ortak oyunları 4k oynuyoruz eyvallah şikayetim yok ama bu donanımla konsola özel çok daha iyi oyun yapabilirdi microsoft yazık oluyor konsola

  • 8k 120 fps = Alice Harikalar Diyarı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bakıyorumda xbox unu ps4 takas karşılığı satanlar oluyor xbox bence pişmanlık dır

  • radeon vii crossfire desteklemiyor maalesef.Bu üzücü aslında amd nin neredeyse her ekran kartı desteklerken bi bunun desteklenmediğini gördüm.Bir sürü oyun firması aldı ama elle tutulcak en fazla 4 oyunu var şuan ama şahsen ben çok exc oyunlara takılan biri değilim çünkü oynayıp sıkılcam bir süre sonra en azından ps üzerinden sıkılmadığım bir kaç exc oyunu varken gelen geçenin exc muhabbeti yapması saçma 3. parti oyunlarını yok saymaktan vazgeçin be artık.Sıktı çünkü,çıksa sanki bizim ülkemiz dahil çoğu ülkeye göre pahalı geliyor excler ve millet keriz gibi oo exc ooo sony diye fanlık yapıp parayı veriyolar.Mesela Days gone ı cok bekledim bir şeye benzememiş,gran turısmo desen yerlerde ee the last of us ve god of war dışında hadi ilgimi hiç çekmeyen ama grafikleriyle ve atmosferiyle büyüleyen spiderman dışında ne kaldı?.Ayrıca yorumuna katılıyorum çıkarcaklar bir şeyler ama hadi haayırlısı





  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.