Şimdi Ara

İşlevsel oyun kısayolları sunan Windows 10 için Xbox Game Bar kullanıma sunuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nvidia GeForce Experience ya da Steam Overlay ile karşılaştırılabilecek benzerlikteki Game Bar, oyun sırasında CPU, GPU, RAM kullanımı ya da ses seviyelerini görmenizi sağlıyor. Xbox Game Bar, bunların yanında Spotify entegrasyonuyla kolay müzik kontrolüne de imkan sağlıyor. Microsoft, oyuncu olsun olmasın kullanıcıların en çok talep ettiği şeylerden biri olan özgürce kişiselleştirme olanağını da kullanıcılara Game Bar ile sunuyor.
    İşlevsel oyun kısayolları sunan Windows 10 için Xbox Game Bar kullanıma sunuldu
    Game Bar’ın oyunların büyük çoğunluğuyla sorunsuz çalışacağını söyleyen Microsoft, Vulkan API oyunlarının ise pencere modunda çalışmasına gereksinim duyuyor.
    Windows 10 Mayıs 2019 güncellemesinin hemen bir gün ardından gelen bu özellik ile Microsoft’un oyuncuları da desteklemek için bazı hamleler yapmaya devam edeceği varsayımını yapabiliriz.
     







  • Müthiş olmuş. Game Bar'ı zaten günlük olarak kullanıyorum, şimdi hiç aramadığım ama tam ihtiyacım olan özellikleri getirmişler. Yalnız çok çok çok geç kalınmış bir adım. Atı alan Üsküdar'ı geçti artık. Microsoft açıkçası ne istediğini bilmiyor. Yıllardır her alanda bu böyle. Windows'a Xbox uygulaması çıkardı, yaklaşık 2 senedir tek bir ilerleme yok. Windows'ta Xbox konusunda bir yere varmak istiyorsa Game Bar ile olacak iş değil bu, önce istemciyi adam akıllı hale getirmesi gerekiyor. Geri bildirimde de bulundum, aşırı hantal, aşırı yavaş çalışıyor istemci. 10240'tan beri böyle. Kullanım kolaylığı yok, neyin nerede olduğu belli değil. Nereye tıklanırsa tıklansın 1 saat yükleme işareti çıkıyor.


    Çok güzel fikirleri ve konseptleri var ama pratikte bir şey yapamıyorlar. Bakalım, belki bu güncelleme yeni bir dönemin habercisidir.

  • FPS sayacı koymamak nasıl bir aptallıktır? CPU, GPU gör ama FPS sayacı koyma!

  • Bir yenilik gelir, bir gelişme olur insanlar hemen acımasızca eleştirmeye başlarlar. Daha ilk sürümü, yeni başlamış bir proje. Mutlaka devamı gelecek ve eksikler tamamlanacaktır. Buraya aptallık falan yazmak yerine üreticiye geribildirim gönderirseniz isteklerinizin gelmesi konusunda bir adım atmış olursunuz.

  • Gamerbar'ı ben seviyorum az kaynak tüketiyor ve kullanışlı.Nvidia'nın experience çöpünden çok daha iyi.

  • *GPU anlık saat hızını değil de bellek kullanımını gösteriyor, umarım bu sonraki sürümlerde hızlıca düzeltilir.
    *kutucuklar şeffaf değiller, başkalarını bilemem lakin ben arka planı tek renk olup oyunun görünümünden çalacağı için bu şekilde kullanmayı düşünmüyorum. muhtemelen bu da alacakları geri bildirimler doğrultusunda önümüzdeki sürümlerde hızlıca eklenecektir.

  • Yetti artık ya, iki oyun oynayacaksın 5 launcher yüklüyorsun her launcher kendi overlay'ini falan oluşturuyor... Madem bu işe Windows bir arayüz sunmaya başladı Steam, Uplay, Epic, Nvidia vb. çekilmesi lazım artık...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: yorumculuklar

    Yetti artık ya, iki oyun oynayacaksın 5 launcher yüklüyorsun her launcher kendi overlay'ini falan oluşturuyor... Madem bu işe Windows bir arayüz sunmaya başladı Steam, Uplay, Epic, Nvidia vb. çekilmesi lazım artık...
    Microsoftta vizyon olsa epicin şimdi yapmaya çalıştığı çok daha önceden yapar ve steamden büyük pazar payı çalardı.

    Dünyanın en büyük şirketlerinden biri ve yazılım devi ama vizyon sıfır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alaz1903

    Bir yenilik gelir, bir gelişme olur insanlar hemen acımasızca eleştirmeye başlarlar. Daha ilk sürümü, yeni başlamış bir proje. Mutlaka devamı gelecek ve eksikler tamamlanacaktır. Buraya aptallık falan yazmak yerine üreticiye geribildirim gönderirseniz isteklerinizin gelmesi konusunda bir adım atmış olursunuz.
    Genelleme yapmadan önce biri bir şey diyorsa nedir ne değildir ona göre yaklaşmak lazım. Kaç seneden beri insider olup bu konuda geri bildirimi kaç ay önce attığımı görün bakalım. Neyse klasik DH üyesi muhabbetine çevirmenize izin vermiyorum. Ama bir daha ki sefere daha dikkatli olursunuz. İşlevsel oyun kısayolları sunan Windows 10 için Xbox Game Bar kullanıma sunuldu İşlevsel oyun kısayolları sunan Windows 10 için Xbox Game Bar kullanıma sunuldu




  • Yaptığım şey genelleme değil. Yazdığınız iletiye göre bir çıkarım sadece. İlk kez sunulmuş bir özelliğe karşı aptallık olarak değerlendirmek yerine daha olumlu ve sabırlı yaklaşmak lazım diye düşündüm sadece. İnsider olup kaç tane geribildirip yapıp yapmadığınızı malesef siz söylemeden bilmemin imkanı yok. SS almanıza gerek yoktu beyan etmeniz de yeterliydi. Klasik DH üyesi muhabbeti derken neyi kastetdiğinizi tam olarak anlayamadım ama umarım amacım klişeler üzerinden yürümek değildi. Sağlıcakla...
  • 1903'te uygulama güncel ancak eskisi gibi. Arayüz seçeneği falan yok.

    26 Mayıs eklemesi: Bir güncelleme daha geldi oldu. Tam ekranda izin vermemesi saçma olmuş, ne anladık o işten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 26 Mayıs 2019; 20:55:29 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.