Şimdi Ara

Booking'e dava açan TÜRSAB 20 siteye daha dava açıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Hatırlanacağı üzere Türkiye Seyahat Acentaları Birliği(TÜRSAB); birliğe üye acentaların yoğun gelir kaybı ve booking.com'un haksız rekabet ortamı yarattığı iddiasıyla Booking'e dava açmış ve 29 Mart 2017 tarihinde Booking hakkında ihtiyati tedbir kararı verilmişti. O tarihten bu yana yurt içinde kullanılamayan booking.com teminat karşılığında tedbir kararının kalkması için mahkemeye başvursa da başvurular mahkeme tarafından reddedilmişti. Booking'le olan yasal mücadelesi devam eden TÜRSAB şimdi benzer faaliyetleri gösteren 20 farklı siteye karşı hukuki süreci başlattı.


     

    20 sitenin Türkiye'deki faaliyetleri durdurulabilir 

    Hürriyet'in haberine göre birlik aralarında; Airbnb, SkyScanner, Expedia ve Agoda gibi online uçak/otel rezervasyonu hizmeti sunan ve yerli/yabancı turistler tarafından sıkça kullanılan web sitelerine karşı hukki işlem başlatma kararı aldı. Birliğin yönetim kurulu tarafından alınan bu karar uyarınca söz konusu web sitelerine karşı dava açılması ve booking.com sürecine benzer bir şekilde ihtiyati tedbir talebinde bulunulması bekleniyor. Mahkeme bu talebi kabul ederse ilgili sitelerin de Türkiye'deki faaliyetleri durdurulabilir.


     

    TÜRSAB söz konusu web sitelerinin Türk pazarında, Türk müşterilere ürün ve hizmet satıp kazanç elde etmesine rağmen vergi ödemeyerek haksız rekabete neden olduğunu belirtiyor. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya bu tip web sitelerinin mevcut vergi sistemine dahil olmadan ve fatura kesmeden işlem yaptığını bu durumun da birliğe üye acentalara karşı haksız rekabete neden olduğunu dile getirdi.








  • Bizde halka ucuza hizmet eden hiçbir kurum yaşatılmaz. Halk kimsenin umrunda değil ki hepsi makam arabası, koltuğu ve gücü derdinde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengiz7 -- 8 Ağustos 2018; 14:58:0 >
  • Daha iyi hizmet sunmak bu ulkede hep "haksiz rekabet" oluyor. Yazik!

  • Olayın tam özeti aşağıdaki yazıda... İdeolojik düşünmeden objektif bakarak okuyun... Anlatılana bakın. Ne kadar doğru...

    -Biz, 18'inci yüzyılda buharlı makinenin icadıyla başlayan birinci endüstri devrimini atladık.

    -Biz, 19'uncu yüzyıl sonunda elektrik kullanımı ve seri üretimiyle başlayan ikinci endüstri devrimini atladık.

    -Biz, 20'nci yüzyılın ikinci yarısından sonra başlayan bilgisayarlaşmayla üçüncü endüstri devrimi atladık.

    -Biz, 1990'larda internetin devreye girmesiyle başlayan dördüncü endüstri devrimini atladık.

    İki cepheden iki örnek vereyim:

    Çok partili hayatla CHP popülist icraatlara başladığında, Amerika'da B. Hewlett ile D. Packart, Stanford Üniversitesi yakınlarındaki bir garajda Silikon Vadisi'nin temelini attı.Yıl, 1947 idi.

    Ve yıl, 1956. DP, ABD ile teslimiyet antlaşmaları yaparken, Dartmouth Üniversitesi'nden M. Minsky, J. McCarthy, C. Shannon, N. Rochester “düşünen makine” üzerinde çalışıyordu. Yani yapay zeka!

    Bugün bu çalışmalar patlama noktasına geldi. Dünya her yıl artan ivmeyle teknolojik gelişmenin kullanıma açtığı yeni bir “sihir” ile tanışıyor.

    Biz ise, İmam Hatip kontenjanıyla uğraşıyoruz. Sonra dönüp, “döviz neden arttı” diyoruz?

    TUTUCU SİYASETÇİ

    Erdoğan “van münit” deyip Davos toplantılarını protesto ederken, onlar “Dördüncü Endüstri Devrimi”ni tartışıyordu!

    Atıp-tutarak- lafla peynir gemisi yürümüyor!

    Soğuk Savaş döneminde yetişmiş, değişimi kabul etmeyen, alışkanlıklarından vazgeçmeyen politikacılar gelişmeleri kavrayamıyor. Bilmediğinden korkuyor; ya yasaklıyor ya da hapse atıyor. Bu sebeple… Fikirlerin çiftleşmesiyle ortaya çıkan “inovasyon”u bugün dünya tartışırken o, ODTÜ'lü, Boğaziçili öğrencileri cezaevine gönderiyor!.

    Oysa… Dünya dönüyor, değişiyor:

    Bugün ilkokula giden çocuklar, işe başladıklarında, bugünün mesleklerinin yüzde 65'i olmayacak!

    İş alanları, meslekler sürekli değişiyor…

    Buna ayak uyduramıyoruz. Örneğin…

    Brian Chesky ve Joe Gebbia adlı iki Amerikalı 2007 yılında ofis katlarını otel odası olarak internet üzerinden kiraya vermek için “Airbnb” şirketini kurdu. Bugün -34 bin şehirde otel hizmeti veren- Airbnb'nin değeri 35 milyar dolar.

    Türkiye, Airbnb'yi yasakladı!

    Türkiye, Booking.com'u da yasakladı!

    Keza:

    Jawed Karim, 2004 yılında Hint Okyanusu'ndaki tsunami felaketiyle ilgili görsel malzeme bulamayınca “youtube” sitesini kurdu. Bugün siteye dakikada 300 saat görüntü konuyor. Kazanılan reklam gelirini düşününüz; Facebook ile -Youtube'u satın alan alan- Google geçen yıl sosyal ve mobil reklamların yüzde 80'inini aldı.

    Türkiye, youtube'u yasakladı.

    Wikipedia'yı da yasakladı.

    Tek yaptığımız yasaklamak ya da dayak:

    Garrett Camp -ABD'deki taksilerin kirliliğinden, şoförlerin kaprislerinden bıkıp- 2009'da “Uber” i kurdu. Bugün 83 ülkede hizmet veriyor; cirosu 22 milyar dolar.

    Bizim taksiciler Uber çalışanlarını döverken; Fransa “BlablaCar” ve İngiltere “Addison Lee” şirketini kurarak Uber'e rakip oldu!

    Evet arkadaş!

    “Dövizin artışı üst akıl oyunu” diyeceğine, geleceğe korkuyla bakan tutucu siyasetçilerin iktisadi gelişmeye nasıl engel olduğuna kafa yorsana!

    SANDIK MARİFETİ

    Mesele sadece Erdoğan ve AKP değil.

    Siyaseti kökten değiştirmek gerekiyor.

    Jeff Bezos, Wall Street'teki işinden bıkıp internet üzerinden satış sitesi kurdu: Amazon!

    Bugün Amazon'un değeri 900 milyar doları aştı! (Amazon'a rakip olması için Hindistan; Flipkart ve Snapdeal, Çin; AliBaba şirketini faaliyete geçirdi.)

    Amazon'un doğduğu dönemde İstanbul'da Türkiye Bilişim Vakfı kuruldu. Amacı, “Türkiye'nin bilgi toplumuna geçiş sürecini hızlandırmak” idi. Yıl, 1995.

    Başbakan Mesut Yılmaz'a sunum yaptılar. Dediler ki:

    -Küresel rekabette geri kalmamak için yeterli alt yapıyı oluşturmak gerekiyor…

    -Beyin sermayesini teşvik ediniz…Vs.

    Ne kadarı hayata geçti? Hiç…

    Aradan 10 yıl geçti…

    Aynı vakıf, Fransa'da Sophia Antipolis, Hindistan'da Bangalore, İsrail Hayfa'da Matam Park gibi “vadi” kurulması için 2007'de hükümete proje sundu. Sonuç? Oy getirmeyecek yatırımla uğraşırlar mı?

    “Oy avcısı” Erdoğan 2011 seçimi öncesi FATİH (Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) projesini duyurdu. 17 milyon öğrenciye ve 900 bin öğretmene akıllı tablet verilerek dünyanın en büyük projesi hayata geçirecekti!

    “Yapmayın-etmeyin” dendi; Erdoğan dinlemedi. Proje hayalin ötesine geçemedi, çöktü! Bu arada 1.3 milyar TL para harcandı…

    Evet kimileri…

    Dövizin artışını-ekonomik krizin sebeplerini hiç anlamayacak; safsatayla zaman geçirecek.




  • bu şirketlerin menşei abd ve o abd dolarla ülkeyi üllkeleri batırmaya çalışıyor

    bizimkilerde ağlıyor ucuz hizmetmiş hani açtınız hepiniz yiyecek ekmeğiniz yoktu tatile 3 kuruş ucuza gitmek için yerli yatırımcının teşebbüsün zarar etmesini isityorsunuz yada hiçbirşey yapmadan para kazanını kolluyorsunuz yazıklar olsun

  • Koskaca turizm işletmeleri dolmuşçuların eline düşmüş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ondan sonra niye yatirimci gelmiyor niye dolar yukseliyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    yerli yatırımcının bir odayı yabancıya 10 euro ya yerliye 30 euro ya satmasına ne diyorsunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Apple_M1

    Ondan sonra niye yatirimci gelmiyor niye dolar yukseliyor
    İstiyorlar ki hala bir bilet almak için ya otogara ya da acenteye gitmek zorunda kalalım onlar da PAŞA PAŞA komisyonlarını alsınlar...

    Güçleri olsa telefonlardaki mobil uygulamalara da engel koyduracaklar da G:T YEMİYOR.
  • Böyle mi büyüyeceğiz. böyle mi büyük devlet olacağız anlamıyorum. ben Rusya da yaşıyorum bu firmaların hepsi bu ülkedede hizmet veriyor mesela çok konuşulan uber evet burda da var ama yerel firma "yandex taxi" uberden çok daha hızlı ve iyi hizmet verdiğinden insanlar yandexi tercih etmekteler. söförlerde daha çok yandexi tercih ediyor. işte bu noktada milli ve yerli oluyorsunuz.

    booking.com rusyada çok aktif ama birde yurt dışı tatilcilerine gelelim mesela rusyada kimse türkiye ye tatile gideceği zaman booking.com a bakmaz çünkü yerel tur firmaları booking.com dan daha iyi fiyat verir ve uçak + transfer + otel şeklinde satıyor bu durumda insanlar booking.com a girmiyor bile.

    Sonuça gelecek olursak bu yabancı yatırımcıları yasaklayana kadar biraz özgür ve modern bir ülke olarak bunların alternatiflerini yaratmak lazım. uber i kovana kadar yerlisini neden yapmıyoruz. şimdi buna bir sürü cevap gelebilir bitaksi var vs. bunlar yetersiz bunlar sistemin aynısı sistem mantığının değişmesi gerek. bunları anladığımız zaman büyük olacağız.

    Dünyanın kabul ettiği bu firmaları kovmak bize bişe kazandırmaz güç geçtikce daha kötüye gidiyoruz iyice kendimizi dışa kapatıyoruz bildiğin diktatörlük rejimine geçiyoruz. yanlış yoldayız yanlış.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Böyle mi büyüyeceğiz. böyle mi büyük devlet olacağız anlamıyorum. ben Rusya da yaşıyorum bu firmaların hepsi bu ülkedede hizmet veriyor mesela çok konuşulan uber evet burda da var ama yerel firma "yandex taxi" uberden çok daha hızlı ve iyi hizmet verdiğinden insanlar yandexi tercih etmekteler. söförlerde daha çok yandexi tercih ediyor. işte bu noktada milli ve yerli oluyorsunuz.

    booking.com rusyada çok aktif ama birde yurt dışı tatilcilerine gelelim mesela rusyada kimse türkiye ye tatile gideceği zaman booking.com a bakmaz çünkü yerel tur firmaları booking.com dan daha iyi fiyat verir ve uçak + transfer + otel şeklinde satıyor bu durumda insanlar booking.com a girmiyor bile.

    Sonuça gelecek olursak bu yabancı yatırımcıları yasaklayana kadar biraz özgür ve modern bir ülke olarak bunların alternatiflerini yaratmak lazım. uber i kovana kadar yerlisini neden yapmıyoruz. şimdi buna bir sürü cevap gelebilir bitaksi var vs. bunlar yetersiz bunlar sistemin aynısı sistem mantığının değişmesi gerek. bunları anladığımız zaman büyük olacağız.

    Dünyanın kabul ettiği bu firmaları kovmak bize bişe kazandırmaz güç geçtikce daha kötüye gidiyoruz iyice kendimizi dışa kapatıyoruz bildiğin diktatörlük rejimine geçiyoruz. yanlış yoldayız yanlış.
    Tek sorun SEÇMEN KALİTESİ...

    Kimse 20-30 yıl sonra ne olacak, ne olmalı diye düşünmüyor. Ben de dahil... O kadar günlük dertlerin içine dalmışız ki... Bu da politikacıların işine geliyor ve öyle yönlendiriyorlar...

    Ondan sonra

    Bedelli askerlik çıkarana OY veriyor
    Öbürü emekliye 1000 tl dağıtıyor diye oy veriyor
    Diğeri ilçeye İL VAADİ verdi diye oy veriyor...

    AMA KİMSE 20-30 yıl sonra faydası olacak bir şey için OY VERMEZ.

    Yani bizim memlekette her şeyin bir müşterisi var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    bu şirketlerin menşei abd ve o abd dolarla ülkeyi üllkeleri batırmaya çalışıyor

    bizimkilerde ağlıyor ucuz hizmetmiş hani açtınız hepiniz yiyecek ekmeğiniz yoktu tatile 3 kuruş ucuza gitmek için yerli yatırımcının teşebbüsün zarar etmesini isityorsunuz yada hiçbirşey yapmadan para kazanını kolluyorsunuz yazıklar olsun
    Yerli yatırımcı yabancı yatırımcı kadar kaliteli hizmet verirse zaten yabancı olan tercih edilmez. İyi hizmet veren yabancının vermediği vergi de helal olsun. Benden ve benim gibilerden zorla aldıkları vergiyi onların eksiklerine saysınlar.
  • TÜRSAP neden kendi uygulamasını yapmıyor? ulan bu ülkede tam bir dinazor zihniyet hakim.
    uber i yasakla,online rezarvasyon sitesini yasakla zihniyete bak

  • ne yazsam ki.yazmaya üşendim...yazıkkkkk

  • Bunların derdi aslında vergi de değildir, evet bahane oluyor ama asıl dert vergi olayı değildir. Bu, adı geçen tüm firmalar kullanıcı ayrımı yapmadan hizmet vermektedir. Kısaca, ben Türkiye sınırları içinden booking.com gibi siteler aracılığı ile sanki yabancı turistmiş gibi rezervasyon,satın alma gerçekleştirip tatil yapabilmekteydim. Bu ne anlama geliyor derseniz, el oğlunun 100 liraya yaptığı tatili kendi vatandaşına 1000 liraya satmasına engel olunuyordu anlamına geliyor.
    Dolayısı ile kafası biraz bu işlere yatan bir yerli turist çok daha ucuz fiyata tatil yapabiliyordu. Öncelikli dert, bu kar marjı kırımına engel olmaktır. Vergi bunun ikinci ayağıdır. Yani, booking.com da vergi verecek ama verdiği vergi, yerli turistin yerel fiyattan (yani 1000 lira üstünden) vereceği vergiden daha düşük olacaktır (bana göre, verse ne olur vermese ne olur).

  • Osmanli emperyali sadece vergilerle ayakta kalmistir bir de ummet anlayisi Islamiyeti kullanarak ...


    Osmanli yikildi sebebi baharat yollarini ele gecirmesi de harac toplamak icindi. Ozellikle Istanbul un ele gecirilmesi sonrasi Bati artik illalah olmus canlarina tak etmis alternatif baharat yollarini kesfettiler Amerika ve Guney Afrikadan Hindistan a Cin e ulasim gibi ...

    Haliyle ne oldu ? Osmanli in gelir kaynaklari azaldi Saray in Lale Devri filan bitti gerileme ve yikilis ...

    Bati kendi icinde savas halinde idi ama birlik oldular ilk once Reform sonra Ronesans ... Bu sureclerin sonucu da Ingiltere ide ilk baslayan Sanayi Devrimi tum Avrupa ya yayildi.... Egitim seviyesi yukselmisti ve Cennettin anahtari vaat eden ama dertleri para toplmak olan Papazlar da artik inandiramaz oldular ...


    Bu koca surecte Osmanli da Matbaa in 300 yil ozellikle OSmanli Musluma tebaasindakilere bilhassa yasaklanmasi ne ilgincitr Osmanli tebaasindaki GayriMuslimlerine de izin verilmesi ile GayriMuslimlerin egiitmlisi ciddi artmasi ve haliyle rfah seviyeleri de ciddi acik ara ilerlemeleri yani alin terleri ile ... Ilginctir bu durumun ASIL sebbeini idrakedemmeis Osmanli Muslumanlari defalarca ayaklanmislardir Padisahlar da cozumu GayriMuslimlerden zaten alinan vergiler Cizyeler vs ek olarak vergileri daha da artirmislardir . Sonucta egitimli olmalari avantaji ile isterlerse SIFIR sermayeleri olsun yine para kazaniyorlardi GayriMuslim Osmanli topluluklari ...

    MAtbaa in engellenmesinde ne hikmettir Osmanli Hatatcilar yani el yazmacilari zenaatcilari ( para icin sanat yapanlara zenaatci denir de ) SEytan Icadi diye hocalara vaazler verilmesi ile o kit zekali dertleri para olanlar yuzunden en basta herkesin elinin altinda bir Kur'an- Kerim olacakken hep birilerin vaazlerine mahkum kalinmasi ... Akademik mektepli olma durumun avantajlari artilarini hic bahsetmiyorum ... OSmanli PAdisahlari bu duruma sessiz kalmistir MAtbaa in kullanimi icin ve SEytan ICadi olmadigini da cok iyi biliyorlardi ! Zaten OSmanli daki korku Fikir Akimlarinda Reform ve Ronesans sayesinde ciddi bir gelisme ile bilinclesen BATI MEDENIYETINDEN SAKINAN OSMANLI PADISAHLARI elbette bu sureclerin ve sonuclarin Imparatorluklarina zarar verecegini de idrak edemeyecek kadar basit olamazlardi .


    Elbette yikilista baska etmenler de vardir ama bence en buyuk etmenler bunlardir ...




    Benzer denk olusumlar da Turkiye de yasaniyor ... Turkiye elbette Imparatorluk ile yonetilmiyor ama mevcut duzen sonu hic hayirli degil.


    Dunyada devingenlik daha iyisi uzerine iken Turkiye de degisim devingenlik hep geriye gitme yonunde ...


    Vatandas is as istiyor refah seviyesinin artmasini istiyor ne yapsin o 100 gunluk vaatleri ? Secim propogandasi gibi ...

    AKP zihniyetindekiler bastan giderlerse Turkiye icin bir umut vardir ...


    Booking.com veya diger yabanci hatta sozde yerli acentalar ile bir baglantim yoktur ama dayanaklari ruhlari mantaliteleri biz tuketicilere hicbir faydasi olmayacaktir ...


    Turkiye zaten bircok alanda aracilar coklugu uzerine vergilendirmelerle devlet enflasyonu artirmistir ...


    En populer orneklere bakarsak Araba Cep telefonu Benzin gelismis ulkelerdeki vergili son hali ile Turkiye dekilerine bir bakin TRT OTV turlu turlu kumulatif vergiler ile hesaplanan fiyatlandirmalar aslinda enflasyondur ...


    Enflasyon pratikte en az 100% dur bazi kalemlerde daha da fazladir ...

    Resmi de enflasyon %15 filan kabaca denilse o aslinda pratiksel olarak %100 dur...



    Booking.com sayesinde kose bucakta dunyaya acilamamis kendi yaginda kavrulamayan nice oteller Booking.com sayesinde tanindi musteriler kazandi ...


    Booking.com daki konakci yorumlari gorselleri de bizlere objektif fikirleri ayrica vermektedir. Odeme de hizmet alamazsak bile en oktu ihtimalle paramizi seri sorunsuz tahsil edebiliyoruz veya konaklama check out sonrasi tahsil edilmesi gibi ...



    Bunlarin yaptigi kaziktir ...




  • Kemal kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınızın çoğuna katılmakla beraber bahsi geçen bazı konularla ilgili ön yargısız olarak soruyorum,


    Yabancı bir firmanın Türkiyede ticaret yapıp gelir elde edip Türkiye Cumhuriyeti devletine VERGİ ÖDEMEMESİ ni nasıl

    değerlendiriyorsunuz?


    Bir internet sitesinde tüm uyarılara rağmen Türkiye ile ilgili yanlış bilgilendirme yapılmasına nasıl bakıyorsunuz?
  • DOMIX kullanıcısına yanıt
    Aslında burada ilgili firmanın çakallığı kadar bizdeki kanuni açıklarda suçlu bir noktada. Şöyle ki;

    Peki, Booking.com Türkiye’de elde ettiği ticari kazanç nedeniyle neden vergi vermiyor? Maliye İdaresi neden bu konuda Booking.com’a cezalı tarhiyatta bulunmuyor?

    Kurumlar Vergisi Kanunun 3’üncü maddesi gereğince, sermaye şirketleri, kooperatifler, iktisadî kamu kuruluşları, dernek veya vakıflara ait iktisadî işletmeler ile iş ortaklıklarından kanunî ve iş merkezlerinin her ikisi de Türkiye’de bulunmayanların, yani dar mükelleflerin sadece Türkiye’de elde ettikleri kazançları üzerinden vergilendirilecekleri belirtilmiş olup, bu bağlamda Vergi Usul Kanunu hükümlerine uygun Türkiye’de iş yeri olan veya daimî temsilci bulunduran yabancı kurumların, yani dar mükelleflerin bu yerlerde veya bu temsilciler vasıtasıyla yapılan işlerden elde ettikleri ticarî kazançları vergiye tabi kurum kazancı olarak sayılmıştır.

    Aynı Kanunun 22’inci maddesi gereğince, dar mükellef kurumların iş yeri veya daimî temsilci vasıtasıyla elde edilen kazançlarının tespitinde, aksi belirtilmediği takdirde tam mükellef kurumlar için geçerli olan hükümler uygulanacağından, bu kurumların vergilendirilmesi Kurumlar Vergisi Beyannamelerini Türkiye’de işyerinin veya daimi temsilcisinin bulunduğu yerin bağlı olduğu vergi dairesine vermeleri suretiyle gerçekleşecektir.

    Oysa, dar mükellef olan Booking.com’un Türkiye’de işyeri ya da daimi temsilciliği bulunmamakta ve dolayısıyla vergilenememektedir. Yine, Kurumlar Vergisi Kanunun 30’uncu maddesinde de dar mükellefiyete tabi kurumların hangi kazanç ve iratları üzerinden vergi kesintisi yapılacağı belirtilmiş, ancak ticari kazançlardan söz edilmemiştir. Bu bağlamda da, Booking.com’dan Türkiye’deki bir turizm işletmesine yapacağı hizmet nedeniyle vergi tevkifatı yapılmayacaktır.

    Diğer taraftan “Tarhiyatın muhatabı, tarh zamanı ve tarh yeri” başlıklı K.V.K.’nın 28’inci maddesinde, “Dar mükellefiyete tâbi yabancı kurumların vergisi, bunlar hesabına Türkiye’deki müdür veya temsilcileri; müdür veya temsilcileri mevcut değil ise kazanç ve iratları yabancı kuruma sağlayanlar adına tarh olunur.” denilmektedir. Bu madde gereğince de Booking.com’un kendisi yine vergilendirilemeyecek ve vergilendirilemediği için de Booking.com’a kazanç sağlayanlar vergilendirilecektir. Yani Türkiye’de yerleşik otel ve konaklama tesisleri Booking.com adına vergi ödeyeceklerdir.

    Böylece, bugünkü vergi mevzuatı uyarınca Booking.com’un kendisinin Türkiye’de vergilendirilebilmesi için mutlaka iş yerinin veya daimi temsilciliğinin bulunması gerekmektedir. Aksi takdirde Booking.com Türkiye’de elde ettiği ticari gelirleri nedeniyle vergi vermeyecek, Maliye İdaresi de bu konuda Booking.com’a cezalı tarhiyatta bulunamayacaktır.

    Eğer bu maddeler ülkemizde faaliyet gösteren sitelerin temsilcilik bulundurmasa bile vergilendirileceği şekilde düzenlenirse ne vatandaş sitelere ulaşım problemi yaşar ne de siteler engellenme riskiyle karşı karşıya kalır. TURSAB' ın yaptığında bir yanlış bulunmamaktadır şahsi görüşüm. Yurt dışı bir kuruluştan rezervasyon yapıldı diye zaten o siteye komisyon ödeyen yerli işletmelerimizin bir de yine aynı siteye ait vergi yükü ile ayakta kalması pek mümkün görünmemekte...




  • Adamin siyasi zihniyeti henuz 600 kusur delegenin oyunu sayamazken gelip burada sanayi 4.0 naralari atmaz mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.