Şimdi Ara

PlayStation CEO: PS4 Yaşam Döngüsünün Son Aşamasına Girdi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
4.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
       Sony Interactive Entertainment başkan ve CEO'su John (Tsuyoshi) Kodera, Tokyo'da düzenlenen Sony Yatırımcı İlişkileri Günü 2018 esnasında PlayStation 4'ün yaşam döngüsünün son aşamasına girdiğini belirtti.
     
      PlayStation 4 ilk olarak Kasım 2013'te Kuzey Amerika ve Avrupa'da daha sonra Şubat 2014'te Japonya'da satışa sunuldu. Konsol 31 Mart 2018 tarihine kadar dünya genelinde 79 milyon adet dağıtıldı.
     
       Kodera tarafından belirtilene göre, konsolun yaşam döngüsünün son aşamasına girmesi satışları olumsuz etkileyecek olsa da PlayStation Plus gibi üyelik hizmetleri aracılığıyla sürekli tekrarlanan gelir, konsol satışlarının olumsuzluğunu azaltacak. 
     
       Kodera Sony'nin birinci partiye yatırım yapmaya devam edeceğini ancak bunun sadece yeni bir IP anlamına gelmediğini belirtti. Mevcut IP'lerin yenilenmesi ve başarı serilerin IP'lerinin geliştirilmesi şirketin içeriği güçlendirmeye yönelik planının parçası. 
     
       PlayStation VR ile ilgili olarak, Kodera cihazın satmaya devam ettiğini ancak sanal gerçeklik pazarı büyüme hızının genel olarak beklentilerin altında olduğunu belirtti ve bundan böyle daha gerçekçi bir bakış açısı ile yararlı bir büyüme hedefleyeceklerini ekledi.
     
       Sony Interactive Entertainment'ın 1 Nisan 2018'de başlayan 2018 mali yılı stratejileri PlayStation 4'e özel oyunları zenginleştirmek, aktif kullanıcı sayısını arttırmak ve PlayStation Plus, PlayStation Store, PlayStation Now ve gibi hizmetlerden oluşan tekrarlanan gelirleri attırmak olacak.








  • Zaten 7-8 yıl olmuş oluyor ps4'ün ömrü bunda şaşılacak bir şey yok 2019 sonu yada 2020 de çıkacaktır büyük ihtimal.

    Bunun haricinde oyun çıkmadı, konsol beş para etmez diyenlere gizli xbox fanboylarına cevabım şu:

    God of War - Meta 94
    Uncharted 4 - meta 93
    Persona 5 - Meta 93
    Bloodborne - Meta 92
    Shadow of The Colossus - Meta 91
    Horizon Zero Dawn - Meta 89
    Uncharted: The Lost Legacy - Meta 84
    Infamous: Second Son - Meta 80


    80 metascore üstü 8 tane özel oyun çıkmış, ki bunların yanına daha 5 tane pc cilerin ve xboyların rüyalarında bile göremeyeceği oyun gelecek.

    Uzun lafın kısası güzel oyun çıkmadı, donanım yetmedi, beş para etmez dedikleri konsol fazlasını yaptı zaten. Oyunların puanları ortada, Grafikleri ortada yani gülüp geçiyoruz böyle içten içe ağlayanlara

    The Last of Us Part II
    Death Stranding
    Ghost of Tsushima
    Detroit: Become Human
    Spider-Man


    Şu listedeki oyunları bu puanlar ile bu grafikler ile asla pc ve xbox da oynayamayacaksınzı o yüzden beş para etmez konsol diyerek acınacak halinizi belli etmeyin çok fazla güldürmeyin kendinize
    Sana oyunların hitap etmemesi kaliteli oyunlar olmadığını göstermez. Sonuçta ortada, birçok kaliteli oyun çıkarılmış mı? çıkarılmış.

    Tomb Raider da bırak Uncharted ın eksikliğini kapatması çeyreği bile olamaz. Uncharted'ı oynamadan konuştuğun çok belli

    93 Meta puanı ile Uncharted 4, 2016 yılının en yüksek Metascore'una sahip oyundur. Metacritic Best Video Game of 2016

    Bir de kaliteli oyun sayısını azaltmak için Tomb raider, Uncharted'ın eksikliğini karşılıyor demişsin, kendi ağzınla diyorsun "eksikliği"

    Sen şimdi Uncharted ile Tomb Raider'ı kıyasladın. The Last of Us 2'nin eksikliğini de State Of Decay 2 giderir. Death Stranding'in eksikliğine de bişey bulunur sıkma canını

    Sen kendini eleştiri yapıyor biri gösteriyorsun ama gizli bir fanboydan başka bir şey değilsin. Bu çıkmış kaliteli oyunlar ve çıkacak olan kaliteli oyunlar seni kıskançlıktan çıldırtıyor olmalı başka bir açıklaması yok.

    Senin gibi çok gördük öyle kendine "ben fanboy değilim" , "tarafsızım" , "bizde sony hayranıyız" deyip sonra millete kıskançlık krizine girip bilerek spoiler verip banlanan, küfür edip banlanan, gizli fanboyluğa devam edip tartışma çıkarıp banlanan düzinelerce var. Hepsinin arkasından fatiha okuyoruz şuan.

    Forumdakiler çok rahat anlıyor kim ortalığı karıştırıyor kim gizli fanboy sen rahat ol senin karşındakiler salak değil. Herkes senin eleştiri yapıyorum ayağına gizli fanboy olduğunu görüyor. Ve senin gibi çokta gördük yukardaki örneklerde anlattığım gibi.

    Öyle bi adam vardı geldi ben God of War hayranıyım diye diye konuyu karıştırdı sözde God of War'ı eleştirdi. Sonra dayanamayıp krize girip insanlara spoiler verdi banlandı.

    Tüm dünyanın gözü bu oyunların üzerinde. Hideo Kojima'nın da ve yeni oyununun da SONY çatısı altında olacak olması iyice çıldırtmış pc fanboy ve xbox fanboylarını.

    Şöyle listeyi bir daha koyalım da Gerçek Oyuncuların gözü bayram etsin. Ki bunların arasına gelecek daha duyurulmamış oyunlar da var.

    The Last of Us Part II
    Death Stranding
    Ghost of Tsushima
    Spider-Man
  • PS4 PRO da yolun sonunda , Playstation 5 bu sene içinde çıkarmaları gerekiyordu , teknolojinin gelişimine köstek oluyorlar.
  • Bu sene sonuna doğru yada 2019 başında Playstation Özel Konferansında yeni Playstation'u duyuracaklarını tahmin ediyorum. Hardware olmasa bile yeni Joypad'i felan gösterirler ve makinenin özellkilerini açıklarlar diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetalpertr -- 22 Mayıs 2018; 10:57:33 >
  • Son 2 yılı var en fazla, Tahminim 2019 PSX'te duyururlar, 2020'de çıkar.
  • 1.7 ghz işlemcili, tablet çakması konsol nesliydi, gelmiş geçmiş en kötü nesil, doğru düzgün oyun bile çıkmadı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2020 den önce çıkması imkansız gibi birşey.Xbox one x çıkalı daha 1 yıl bile olmadı.Microsoft minimum 2 yıl daha xbox one x sattırmaya çalışacaktır.Eğer aceleci davranıp xbox dan önce konsol çıkartırlarsa donanımsal anlamda zayıf kalırlar.Bu da playstation markasını zedeler.Bu nesilde olduğu gibi bir sonraki nesilde de yeni xbox ile ps5 in çıkış tarihleri birbirine yakın olacaktır.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Umarım bundan sonraki nesilde,yani ps5 neslinde, ps4 neslinde olduğu gibi uzun yıllarca oyun beklemek zorunda kalınmaz ve konsolların ilk donanımı doğru düzgün gelir.Aksi gibi olursa çıkış tarihinin 2019 veya 20 olması hiçbirşey ifade etmez.Oyunlar gelmedikten sonra konsol erken çıksa birşey ifade etmiyor.Ps4 de böyle olmuştu.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • ekim ile ocak 2021 kesin bu tarihterlerde çıakcak yaz bir kenara ps4'değil belki ama oyunlar proyla beraber çalışabilir büyük ihtimal
  • 2021 gözüktü

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Bu nesilden bir şey anlayan oldu mu? Sanki bütün her şey aceleye getirildi gibi. Nerede o eski konsollar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son döngü 2 sene sürer genelde 2020 kasım ps5 çıkış tarihidir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lextor

    Bu nesilden bir şey anlayan oldu mu? Sanki bütün her şey aceleye getirildi gibi. Nerede o eski konsollar.
    Online içerikli oyunların yükselişi, single oyunlar ölüyor mu tartışmaları, yetersiz donanım ile çıkan konsollarda çözünürlük ve fps tartışmaları, mikro ödeme ve lootbox çılgınlıgı, dlc mantıgı ile oyunların eksik çıkması ve remastered ile remake oyunların yeni ip çıkmayan konsollarda yükselişi, bu neslin özeti. Aslında grafik olarak gelişimin biz oyuncuların zararına olacagını hiçbirimiz bilemedik. Bir ps2, ps3 nesline bir de bu döneme bakmak aslında cok sey anlatıyor insana. Bu nesle yeni bir Gta bile çıkmamış, ne kadar acı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2019 da duyuru gelecek at fava bekle.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DiyarDilimPırasa

    Online içerikli oyunların yükselişi, single oyunlar ölüyor mu tartışmaları, yetersiz donanım ile çıkan konsollarda çözünürlük ve fps tartışmaları, mikro ödeme ve lootbox çılgınlıgı, dlc mantıgı ile oyunların eksik çıkması ve remastered ile remake oyunların yeni ip çıkmayan konsollarda yükselişi, bu neslin özeti. Aslında grafik olarak gelişimin biz oyuncuların zararına olacagını hiçbirimiz bilemedik. Bir ps2, ps3 nesline bir de bu döneme bakmak aslında cok sey anlatıyor insana. Bu nesle yeni bir Gta bile çıkmamış, ne kadar acı.

    Alıntıları Göster
    Resmen kıtlık dönemi. Ağız tadıyla üç beş oyun harici bir şey oynamadım resmen. Konsolculuk farklı bir boyuta geçti resmen. Grafik konusu zaten feci fiyasko 2013 te "animasyonlarda ki gibi grafikler olacak" vaatler 2016 civarı anca oturdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Lou 2 ve kojimanın oyununu aynı anda ps5 ede çıkarıcaklar sanırım 2019 sonu , böyle bir hamle beklemiyordum zaten 80 m satmış konsola daha fazla özel oyun çıkarıp oyun satışından kazanırlar diye düşünüyordum yanıldım sanırım
  • PS5 2019 yılında çıkacak, çıkmazsa süpriz olur. Sony 2019 yılında PS3 Vita desteğini kesiyor. Bu PS5'in habercisi
  • Ps3 ve Xbox 360 döneminde rockstar her sene oyun çıkarırdı.Şimdi 1 oyunu 5 senede geliştiriyorlar.1 oyuna 5 sene harcanan bu dönemde konsol ömrünün 6 sene olması saçmalıktan ibaret.Cd project red bu nesilde sadece w3 yaptı birde yetişirse cyberpunk gelicek. Ps4'ün çıkışında yapılmaya başlanan oyunlar sonuna doğru anca çıkıyor.Böyle olunca oyun olmayan boş bir konsol oluyor.Ya bu yapım sürelerine bir çözüm bulsunlar yada konsol ömrü minimum 10 sene olacak yoksa ps5'de 6-7 yılda bir oyun çıkar.20 oyunla nesil biter.
  • Valla Sony'nin PS5'te yapması gereken şeyler şunlar; Güçlü bir Donanım(Özellikle bu nesildeki gibi hata yapmayıp iyi bir işlemci katmaları lazım) + Exc. oyun çeşitliliği + Microsoft gibi servisler + Geriye uyumluluk... Bunları yaptımı tamamdır..İlk 2 maddeyi kesin yaparlar gibi.. Geriye uyumluluk kısmında PS3'ün mimarisi çok farklı falan diyorlardı, Hadi yedik, Ama PS5'te yediremezler...Sadece böyle en önemli TLOU 2-RDR 2 gibi oyunların Remastered gelmesini isterim...
  • valla geçen nesil de herkes şikayetçiydi çoğu şeyden, dlc'ler özellikle çok eleştirildi bakıyorum yine nerde o eskiler kafası başlamış. ha daha az oyun çıktığı bir gerçek oyun yapım süreleri ve maliyetleri arttı çünkü. bunun bir sorumlusu da oyuncular, herkeste manyak gibi çözünürlük fps fetişi başladı, hem grafik mükemmel olsun hem performans iyi olsun hem hikaye hem oynanış derken orta çaplı oyunlar bir bir yok oldu. ha buna rağmen son 2-3 senede çıkan ama oynama fırsatı bulamadığım bir dolu oyun var.
  • Kafadan 2 sene daha sürer diye düşünüyorum.

    Yeni nesilde standart 4K sunmak isteyeceklerdir ve 4K hala masraflı bir süreç. Bu durumda konsolun maliyetini etkileyecektir. Zaman kazanıp, 4K teknolojisinin maliyetlerinin dahada düşmesini bekleyeceklerdir diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.