Şimdi Ara

4 KUMANDAYI TEKE İNDİRDİM,ÜNİVERSAL KUMANDA DENEYİMLERİMİZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
331
Cevap
2
Favori
70.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar lcd,home cinema,kaydedici,digitürk için kullandığım 4 adet kumanda vardı,delirme aşamasına gelmiştim.
    nihayet şu cihazı aldım ve feraha erdim.
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=152990&productId=evsepiasrc3000b#tablnk

konuyu belki de ev elektroniği bölümüne açmalıydım,ama benim gibi farklı görüntü kaynaklarından tek bir lcd,plazma,v.s üzerinden görüntü alan arkadaşlara tavsiye edebilirim.
    cihazın özellikleri şunlar:
    Aynı anda 8 farklı A/V cihazını kumanda edebilme
    Geniş dokunmatik LCD ekran
    Hızlı ve kolay öğrenme
    Ergonomik özel tasarım
    Makro özelliği
    Sensörlü mavi arka ışık
    Otomatik pil koruma modu
    hepsiburada.com dan biriken chip paralarla kargo dahil 55ytl ye aldım..cihaz elinize ilk geldiğinde ergonomik değil gibi duruyor ama kullanımı çok basit.cihazları tanıtmakta hiçbir güçlük çekmedim.dokunmatik lcd ekran çok keyifli,ve hemen hemen her açıdan çok sağlıklı kumanda edilebiliyor.3 adet kumanda piliyle çalışıyor.LCD ekranın mavi ışıklandırması var ve inanın çok şık duruyor.daha da keyiflisi elimdeki diğer 4 kumanda çekmeceyi boyladı!
    almak isteyen arkadaşlara bu fiyata şiddetle tavsiye ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChordSolo -- 17 Mart 2007; 16:01:09 >

• Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Detaylı bir incelemeyi sizden bekliyoruz. Bende hala Logitech Harmony için girişimde bulunamadım. Kumanda kardeşliğine son vermeyelim
    OPEL ASTRA 1.6 NJOY EASYTRONİC 2005
  • Chordsolo güle güle kullan kumandanı.

Ben Logitech Harmony 785 kullananlardanım. Fiyatı biraz yüksek ama evladiyelik ve çok kaliteli. Çok da memnunum. Alacak arkadaşlara tavsiye ederim.

Selamlar.
    işin açıkçası chip paralarla aldığım için biraz "ya tutarsa" mantığı ile hareket ettim.ama cihazın bu kadar iyi olabileceği aklıma gelmemişti.zaten sizlerin de bundan haberiniz olsun diye yemedim içmedim hemen bu konuyu açtım.
    PVH17@
    evet dostum cihazın kullanımı çok rahat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChordSolo -- 15 Mart 2007; 14:06:34 >

bende de 3810 modeli var.
    http://www.hepsiburada.com/ProductDetails.aspx?categoryid=152990&productid=evsepsrc3810#tablnk

memnunum fakat şimdi alıyor olsaydım kesinlikle lcd dokunmatik olmayan philips in bir modeli var onu alırdım.

Orjinalden alıntı: ChordSolo

arkadaşlar saolun.
    işin açıkçası chip paralarla aldığım için biraz "ya tutarsa" mantığı ile hareket ettim.ama cihazın bu kadar iyi olabileceği aklıma gelmemişti.zaten sizlerin de bundan haberiniz olsun diye yemedim içmedim hemen bu konuyu açtım.
    PVH17@
    evet dostum cihazın kullanımı çok rahat

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

chordsolo dostum acaba bu lcd dokunmatik ekran kullanım açısından biraz hassas olabilirmi... malum evde 1 yaşında azgın velet olduğundan açıkçası şüpheliyim biraz...

Haaa o zaman iş değişebilir
    tabii evde bir afacan varsa biraz zorlanabilirsiniz,zaten tuş kilidi fonksiyonu yok.bunun yanında kolayca da hasar görebilir.

Orjinalden alıntı: ChordSolo

quote:

chordsolo dostum acaba bu lcd dokunmatik ekran kullanım açısından biraz hassas olabilirmi... malum evde 1 yaşında azgın velet olduğundan açıkçası şüpheliyim biraz...

Haaa o zaman iş değişebilir
    tabii evde bir afacan varsa biraz zorlanabilirsiniz,zaten tuş kilidi fonksiyonu yok.bunun yanında kolayca da hasar görebilir.
    Örneğin cihaz Pioneer plazmada sadece açma-kapama ve ses ayarlarını kumanda edebildi.
    Sepia teknik servisi ile birlikte denedik ancak olmadı. Benim cihazların bazılarını sadece açıp kapatabildi. Teknik servis benim cihazlarla uyumsuz olduğunu söyleyince iade ettim. Evde 5 kumanda var canım çıkıyor.
    Aldığın sepia uzaktan kumanda sık sık bloke oluyordu.
    Cihazdamı sorun vardı, Benim cihazlarlamı uyumsuzdu yoksa benmi kuramadım aleti.

Orjinalden alıntı: ratsx

Bu cihazın 3810 modelini aldım. Ancak geri iade etmek zorunda kaldım.
    Örneğin cihaz Pioneer plazmada sadece açma-kapama ve ses ayarlarını kumanda edebildi.
    Sepia teknik servisi ile birlikte denedik ancak olmadı. Benim cihazların bazılarını sadece açıp kapatabildi. Teknik servis benim cihazlarla uyumsuz olduğunu söyleyince iade ettim. Evde 5 kumanda var canım çıkıyor.
    Aldığın sepia uzaktan kumanda sık sık bloke oluyordu.
    Cihazdamı sorun vardı, Benim cihazlarlamı uyumsuzdu yoksa benmi kuramadım aleti.

Fiyatları yüksek olsa da logitech Harmony ler sizin ihtiyacınızı karşılayabilir. Detaylı bilgi için "Akseaus" a başvurmalısınız

• sevgili Chordsolo akillica karar vermissin
    gercekten evde 4-5 tane kumanda var, dayanilacak gibi degil..
    bu tanitma islerini nasil yapiyorsun, bir soylesen ?
    selamlar

Orjinalden alıntı: felmali

sevgili Chordsolo akillica karar vermissin
    selamlar

kumandanın arkasındaki bir infra led göz var. öğrenme fonksiyonu bununla oluyor.

lcd üzerinden tuş kombinasyonunu kendin ayarlayabiliyorsun. daha sonra öğrenilecek tuşları seria nın arkasına doğru tutup tuşa basılı tutuyorsun. eğer kod öğrenilmişse yani işlem başarılı olmuşsa bir bip sesi geliyor.

Bir kullanıcısı olarak ben size Logitech Harmony 785 hakkında bilgi vereyim:

Ben önce Logitech Harmony 885 almak istedim. Hatta sipariş de vermiştim. Ama ellerinde ve Türkiye'de kalmadığını söyleyerek siparişimi iptal ettiler. Paramı da iade ettiler. Küçük bir araştırmadan sonra 2. alternatif olarak 785'e yöneldim. Özellikleri 885 ile aynı diye biliyorum. Tipleri değişik. 885 daha şık duruyor.

785'ten kesinlikle çok memnunum. Daha önce philips marka bir universal kumandam vardı. Yukarıda bir arkadaş Philips demiş. Bunu kesinlikle tavsiye etmiyorum. Digitürk kutusu ve birçok aletle sorun yaşadım. 785 ise hepsini tanıyor ve sorunsuz çalıştırıyor. Ama kurulumu biraz zor. Bir kaç saat harcayıp pc'den istediğiniz ayarları yapmanız ve deneme yanılma ile işinize en çok yaracak tanımlamaları sağlamanız lazım. Bunu bir kez yaptıktan sonra rahatsınız.

785'in şarj standı ve litium ion pili var. Geceleri üzerinde bırakıyorum. Böylelikle hem kumandanın yeri belli oluyor hem de pil bitti derdi olmuyor.

Aktivite tuşu 6 adet. Aktivite tuşları makro tanımlamaya yarıyor. Örneğin bir tuşa tv seyretme fonksiyonunu ve ayarlarınızı tanımladığınızda tv'yi açıyor, ilgili inputa geçiyor, digitürkü açıyor, tanımlı kanalınıza geçiyor ve diğer cihazların hepsini kapatıyor. Böylece tek tuşa basarak bütün bunların hepsini halledebiliyorsunuz. Bu arada bu aktivite seçiliyken kumandanızın ses açma kapama tuşları tvyi (av receiverı tanımladıysanız receiverı), örneğin kanal değiştirme tuşları da digitürkü kumanda ediyor. Böylece ses açmak için tv device'ı, kanal değiştirmek için digitürk device'ı seçmeniz gerekmiyor. Bütün bunları siz belirliyorsunuz.

Ben 5 aktivite tanımladım. TV Seyret, DVD Seyret (Toshiba'yı kullanıyorum), DIVX Seyret (Yamaha'yı kullanıyorum), Video Seyret (Sharp'ı kullanıyorum), Müzik Dinle (receiverı ve Toshibayı kullanıyorum). Bu tanımlamaları isimleri dahil istediğiniz gibi yapabiliyorsunuz.

Aktiviteler dışında 15'e kadar cihaz tanımlayabiliyorsunuz. Device tuşundan kumanda edeceğiniz cihazı seçtiğinizde cihazın orijinal kumandasının bütün komutlarına ulaşabiliyorsunuz.

Bülün elektronik cihazlarımın kumandalarını kutularına kaldırdım. Şu an hiç bir problem yaşamadan 7 cihazı bununla kumanda ediyorum.

LCD ekranlı kumandaları ben tercig etmedim. Nedeni de şu: Tv izlerken kumandaya bakıp öyle tuşlamanız gerekiyor. Hissederek tuşlayamıyorsunuz. Bu bence ciddi bir dezavantaj.

Umarım verdiğim bilgiler açıklayıcı olmuştur.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akseaus -- 19 Mart 2007; 9:58:53 >

• Zaman bulup, 885 yada 785 alabilsem, detaylı bir incelemeyi hazırlamayı düşünüyorum. Ayrıca daha uygun fiyatlı 525 modeli de kumanda arayısında olan arkadaslara iyi bir alternatif olabilir.

Orjinalden alıntı: felmali

sevgili Chordsolo akillica karar vermissin
    selamlar

dostum çok basit;
    tanımlayacağın cihazı seçiyorsun,orjinal kumanda ile üniversal kumandanın alıcı ledlerini karşı karşıya getirip "learn" moduna geçiyorsun,herbir tuş için orjinal kumandanın tuşuna bastıkça tanımlama yapıyorsun,hepsi bu.
    ratsx@
    sizde şansızlık olmuş,ama cihazda da sorun olabilir.ben hiçbir sorun yaşamadım.4 cihazı tanıtmam 15dk ya sürdü ya sürmedi.en çok Crea LCD den çekinmiştim am problem olmadı.

• bu arada en güzel özellik makro tanımlama tuşu.
    dün akşam fazla uğraşamadım ama basit bir makro tanımlayabildim.mesela sadece tek bir tuşa basıyorum,tv component inputuna geçiyor,home cinema(tabii yerleştirilmiş dvd yi) çalıştırıyor.bu özelliği daha da kurcalayacağım,fırsat olursa
  • hem bahsettiğiniz modeli hem de 3810 modelini kullandım...3810 modeli daha iyi geldi bana.bu modelde kaynaklar arası geçiş yapmadan ses fonksiyonuna her seferinde ulaşılabilmesi çok iyi..3000 de bunun için her seferinde ilgili cihazın menüsüne girmek gerekiyor.
  • Hayırlı olsun izlenimlerinizin devamını bekliyorum.

İyi günlerde kullanın teşekkürler.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.