Şimdi Ara

700$ altı oyuncu PC'si topluyoruz 'Görev: Full HD 60FPS'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
4
Favori
5.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Bu videomuzda ortalama fiyatı 700$’ı bulmayacak ve sizlere 1080P oyun deneyimi yaşatacak bir PC kuracak sonrasında yeni nesil oyunlardaki perfromansını birlikte deneyeceğiz. Oyuncu sistemlerinde genelde düşülen hata işlemci ve anakarta çok para harcanıp ekran kartının bu bileşenlerden sonra alınması oluyor.
     
    700$ altı oyuncu PC'si topluyoruz 'Görev: Full HD 60FPS' 

    Biz alınabilecek en ucuz anakart ve işlemci ikilisi bir araya getirerek AMD FX4300 ile basit bir AM3 anakartı ve 2x4GB DDR3 belleği bir araya getirdik.

    Ekran kartı içinse Nvidia’nın GTX 950’sini seçtik. 500W’lık bir güç kaynağı bu sistem için fazlasıyla yeterli bu yüzden içinde 500W bir güç kaynağı bulunan herhangi bir kasayı sisteme dahil edebilirsiniz. 1TB 7200 RPM disk de eklenince sistem oyun oynamaya hazır hale geldi.

    Bu sistemle League of Legends, Dirt Rally, Need for Speed, Shadow of Mordor ve son dönemlerin en popüler oyunlarından Rise of Tomb Raider’ı test edicez.

    League of Legends


    Kurduğumuz bu sistemimizle ilk olarak League of Legends’ı test ettik. 2009 yılında piyasaya çıkan ve yıllar içinde görsel yönden de kendini geliştiren dünyanın en popüler MOBA oyunu League of Legends hala 10 milyonlarca oyuncu tarafından oynanıyor.
     
    700$ altı oyuncu PC'si topluyoruz 'Görev: Full HD 60FPS' 

    Oyunumuzu kurduğumuz sistemde test ederken bütün grafik ayarlarını en yüksek seviyeye aldık ve köşe yumuşatmayı düşük seviyeye getirdik. Sonuçsa gerçekten oldukça iyiydi.

    GTX 950 aksiyondan uzak olduğumuz sahnelerde oyunu ortalama 120 fps’de çalıştırmayı başardı. Aksiyonun en yoğun olduğu sahnelerdeyse fps değerinin 80 civarında olduğuna da şahit olduk. Günümüzde 60 fps akıcı bir değer olarak kabul edildiğinden sistemin son derece başarılı bir iş çıkardığını söyleyebiliriz.

    700$ altı oyuncu PC'si topluyoruz 'Görev: Full HD 60FPS'
     
    MOBA türündeki oyunlarda akıcılığın vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu düşününce zaten 60 fps’nin altındaki değerler pek kabul edilemezdi. Aksi halde rakipleriniz size karşı büyük avantaja sahip olacaklardır.

    Benzer türdeki DOTA 2 ve Smite gibi diğer popüler oyunları da eşdeğer bir kartla 60 fps’nin üzerinde rahatla oynayabilirsiniz.  

    Dirt Rally

    Böyle bir sistem kurup da araba yarışı denememek olmazdı. Biz de PC platformunda son dönemlerin en popüler oyunlarından Dirt Rally’i test ettik.  Dirt Rally’i GTX 950 ile kurduğumuz sistemde ayarları High yani “yüksek” seviye alarak köşe yumuşatma için ise 4X MSAA kullanarak denedik. Böylece objeler, gölgeler, partikül efektleri ve kaplamalar göze oldukça hale geldi.
     
    700$ altı oyuncu PC'si topluyoruz 'Görev: Full HD 60FPS' 

    Oldukça iyi bir optimizasyonla PC için piyasaya çıkan Dirt Rally harika bir renk paletine sahip. Oyunda hangi bölgede yarışırsanız yarışın çevre tasarımlarını çok beğeneceksiniz. Codemasters renkleri ve tasarımları gerçek hayata uygun şekilde hazırlamaya çalışmış. Bu da oyunun grafiklerine olan beğeninizi arttırıyor.

    Yarı-simülasyon öğelerine sahip oyundaki arabalar da detay yönünden beğeninizi kazanacaklar. Çarptıkça parçalanan arabaların kokpit kamerasına geçince camların kırılışına da tanık olabilirsiniz. Yani çevre ve araçların iç-dış detaylarıyla Dirt Rally grafiksel yönden başarılı bir oyun.

    Grafiksel detaylarıyla büyük beğenimizi kazanan oyunumuz sistemimizde çoğu zaman 60 fps değerini çok rahatlıkla yakalayarak akıcılık konusunda da başarılı bir iş çıkardı. Özellikle Almanya pistinde fps değerleri bazen 45 civarına düşse de bu durum oynanabilirliği pek etkilemedi. Yani Dirt Rally’i de grafiklerden taviz vermeden, oldukça akıcı bir şekilde oynamamız mümkün oldu.

    Need for Speed

    Geçen ay PC platformu için piyasaya çıkan yeni Need for Speed de özellikle grafikleriyle adından bolca söz ettirmişti. Konsollara göre görsel kalitesi arttırılan ve saniye-kare oranı konusunda serbest bırakılan oyun yüksek hızlı araba yarışlarını sevenler için tasarlanmış.
     
    700$ altı oyuncu PC'si topluyoruz 'Görev: Full HD 60FPS' 

    Özellikle ışıklandırmalar ve arabaların detayları konusunda türünün en iddialı oyunlarından olan yeni Need for Speed’i sistemimizde orta ayarlarda test ettik. Kaplama, gölge, efekt detaylarının kalitesi orta seviyedeyken gölgelendirmeye büyük destek sağlayan Ambient Occlusion’ı açtık. Köşe yumuşatmada ise SSAA’i açarak özellikle çevrenin daha pürüzsüz görünmesini sağladık. Yani oyun grafiksel konuda oyuncuları memnun edecek seviyeye geldi.

    Need for Speed’in oldukça detaylı olan şehirinde gezerken GTX 950’de 40 ila 50 fps arasında bir akıcılık elde ettik. Bazen fps seviyesinin 30’lara düştüğüne de şahit olduk. Bu tarz bir oyunda 30 fps’nin üstündeki değerlerin iyi olduğunu söyleyebiliriz. İşin ilginç yanı şehirde dolaşmayı bırakıp yarışa girince fps değerlerinin neredeyse daha iyi performans sunması oldu.
     
    700$ altı oyuncu PC'si topluyoruz 'Görev: Full HD 60FPS' 

    FPS değerleri 60 civarında seyrederken bazen 30’a düşmesi akıcılığı baltalıyor. Bir yarış oyununda fps değerinin biraz düşük de olsa sabit kalması her zaman ani düşüşlerden daha iyidir diyebiliriz. O yüzden v-sync’i gibi özellikleri kullanmak isteyebilirsiniz.

    Shadow of Mordor

    Son dönemlerin en beğenilen oyunlarından Shadow of Mordor’u GTX 950 ile denediğimizdeyse ayarları orta ila yüksek seviye arasına aldık. Kaplama kalitesini orta seviyede tutarken ışıklandırma ve gölgelendirme gibi özel efektleri oyunun grafik yapısını da düşünüp yüksek seviyede tuttuk.
     
    700$ altı oyuncu PC'si topluyoruz 'Görev: Full HD 60FPS' 

    Shadow of Mordor her ne kadar yaklaşık 1.5 yıl önce piyasaya çıksa da görsel yönden hala etkileyici olmayı başaran bir yapım. Açık dünya yapıya sahip olan oyunda gerek aksiyon sahnelerinde gerekse de çevrede gezinirken fps değerleri 50 ila 60 arasındaydı. Yani oyunu bu ayarlarda çok akıcı bir şekilde oynamak mümkün.

    Benzer türdeki Assassin’s Creed gibi oyunlar optimizasyon konusunda önemli sıkıntılarla karşımıza çıkarken Orta Dünya atmosferini başarılı bir şekilde oyunculara sunan Shadow of Mordor ise iyi bir iş çıkarmış. Düşmanların etrafımızı sardığı aksiyon dolu sahnelerde bile önemli fps düşüşleriyle karşılaşmıyorsunuz.

    Rise of Tomb Raider

    Listemizde teste tâbi tuttuğumuz son oyun ise Rise of Tomb Raider oldu. Kaplama, gölge, detay kalitesini yüksek seviyeye aldığımız oyunda bloom ve Purehair gibi görsel kaliteye büyük etki yapan efektleri de açtık. Ambient Occlusion’ı da açarak atmosferin çok daha güzel görünmesini sağladık. Yani görselliği üst düzeye taşıyacak özellikleri kullandık.

    Grafikleriyle büyük övgü toplayan ve iyi bir optimizasyona sahip oyun sistemimizde son derece başarılı görseller sundu. Rise of Tomb Raider bu ayarlarda genellikle 45 fps civarında iyi bir performans sergiledi. Bazen fps seviyesinin 30’lara düştüğünü görsek de oyunu büyük düşüşler yaşamadan rahatlıkla oynayabildik.
     
    700$ altı oyuncu PC'si topluyoruz 'Görev: Full HD 60FPS' 

    Zaten Rise of Tomb Raider’ın normal ve ultra ayarları arasında bile büyük grafiksel fark bulunmuyor. Bütün ayarları normal seviyeye alıp Bloom, Purehair ve Ambient Occlusion gibi efektleri açarsanız hem görsel yönden, hem de akıcılık yönünden iyi bir sonuç elde edebilirsiniz.

    Bu videomuzda 700$ altında harcamayla bir araya getirilebilecek sistem bileşenleri ile de güzel bir oyun deneyimi yaşanabileceğini gördük. Konu oyun oynamaksa ekran kartına önem verip diğer sistem bileşenlerini ekran kartına göre belirlemek en faydalı yol olacaktır.







  • böyle videoları dh de görmek sevindirici



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deoksiriboz1001 -- 16 Nisan 2016; 19:39:41 >
  • Alkan da olmasa bu tarz videolar göremeyeceğiz.
    Bu aralar çok aktif olmaya başladı kendisi.

  • böyle bir inceleme yaptığınız için dh ekibine teşekkür ederim, bütçesi kısıtlı olanlar için güzel bir rehber

  • Donanım ve bilgisayar var Mobil haber sitesi diye gelmiştik.

    Güzel olmuş.

    Bakalım, sistem TL olarak ne kadar ediyor.

    950 strix 620TL
    4300 260TL
    AM3 anakart 200TL
    500W psu 200TL
    8GB 1600MHz 120TL
    1TB disk 200TL

    1600TL

    +Kasa
    +monitör
    +klavye
    +mouse
    +hoparlör/kulaklık

    Bence olmuş. Fiyatlar Türkiye'deki sitelerden veya mağazalardan alınmıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 16 Nisan 2016; 20:05:58 >
  • Alkan bey donanım editörlerinin işinide yapmaya başladı galiba zaten Talha abi gitti herşeyi adamın üstüne yıkmayın donanım haberin editorleri sistem toplamıyor bsc editörleri sistem topluyor çok ilginç bir hal almaya başladı bu site.

  • Keşke GTA V de listede olsaydı. Hala popüler olan bir oyun.

  • 2000 tl ye toplayın yiyorsa :D 700$ a toplaması kolay. Türkiyeden vergiler dahil 2000 tl ye vatandan bilmem nerden sistem toplayın. O sistemle tom raider açında ben göreyim.

  • Güzel bir konu olmuş.
  • Üstteki mesajımda yazdım. Gayet de toplanabiliyor. 1600TL kasa hariç. Kasaya da 200 lira desek 1800 liraya güzel bir bilgisayar olur bence. 700$ bugün 1998TL yapıyor ve 200 liraya bir monitör veya SSD de alınabilir.
  • i3 6100 + R7 370 mi
    i3 4130 + GTX 950 mi
    Asıl bu soru cevaplanmalı bu bütçe için, gerisi kolay.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wircher 3 ude deneseydiniz. Bakalim oyunu acabilecekmi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLuBu -- 16 Nisan 2016; 20:36:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    Büyük teknoloji marketlerinde sırf gtx960 800 tl. Nereye topluyosun.

    He bende biliyorum sinerji gibi hesaplı sitelerden toplamasını veya amazondan getirip kralını toplamasını. Anlatmak istedigim vatan teknosa vs... nin fiyatları fahiş yüksek tutması.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fyfyfy1453 -- 16 Nisan 2016; 20:22:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gta 5 kaldırırmı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eazy-E -- 16 Nisan 2016; 20:21:06 >
  • GTX 950+FX4300 için herşeyin en ucuzunu seçtim 2250 TL tuttu.



    Bu mesaja eklenen görseller:

    700$ altı oyuncu PC'si topluyoruz 'Görev: Full HD 60FPS'

    Overclock kaldırır mı bilmem. Ram-anakart uyumsuz mu onu da bilmem. (anakart 1333, ram 1600)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 16 Nisan 2016; 20:26:15 >
  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    Hdd eklememissin :) videoda 1tb ekli. Vatan sağolsun fahiş fiyatlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videodaki kart 950 Strix modeli. Ayrıca 950 strix 620TL yerine dediğiniz gibi 960'a 800 lira verip tam 700$'a alınabilir. Fiyatlar teknobiyotik, vatan ve hepsiburada'dan alınma. İnanmıyorsanız açar bakarsınız fiyatlara.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furutos

    Hdd eklememissin :) videoda 1tb ekli. Vatan sağolsun fahiş fiyatlar

    120 GB SSD var ya. 135 TL daha sabit diske verilmesi gerecek ama harita geçişleri için SSD daha iyi değil mi? Tomb raider mesela, harita geçişleri nasıl oluyor SSD ile daha hızlı oluyor mu HDD ye göre?
  • Alkan nostalj yaşattı yeminle seside Erdinç in sesine benziyor eski günlere gittim geldim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosyozzz -- 16 Nisan 2016; 20:37:53 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.