Şimdi Ara

Korsan Oyun Kullanımında 5. Sıradayız

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
1
Favori
842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  
         Yeni yetme bir boksörü yönettiğiniz boksörlük simulasyonu Punch Club'ın 300.000 satış rakamını aşması yapımcı ve yayıncı firmayı ihya etse de, yayınlanan korsan oynama rakamları dudak uçuklattı. Yapım dünya çapında 1.6 milyon kez korsan olarak indirilmiş! Biz de ülke olarak bu oyunda korsan oynanma rakamlarıyla 4. sıradaki yerimizi alıyoruz.

1.6 milyon kez korsan indirilen Punch Club'ın platformlara dağılımı PC kanadı 1.137.000 kez, mobil tarafta ise 514.000 kez olarak belirtiliyor. Mobilde korsan kullanımda ise % 90'lık oranıyla Android platformu lider konumda.

Konu üzerine ehemmiyetli bir araştırma gerçekleştiren yayıncı stüdyo, yerelleştirme desteğinin korsan oynanmaya nasıl etki ettiğine dair de ilginç bir istatistik koyuyor. Ne üzücüdür ki, oyuna Portekiz dil desteğinin gelmesinin ardından Brezilya, oyunu en çok korsan oynayan ülke sıralamasında lider hale getirmiş. İşte Portekiz dil desteği geldiği gün orjinal ve korsan satış rakamları:

Ancak Batı Avrupa'da yerelleştirme tam tersi bir etkide bulunarak korsan oynama rakamlarını azaltmış.

Yukarda yer alan tabloda aynı gün Türkiye'de 3.000 oyuncuyu yapımı orjinal edinirken, 129.500 korsan indirme rakamıyla Brezilya, Rusya ve Çin'in ardından 4. sıradaki yerimizi alıyoruz. Genelde ise Türkiye, Punch Club'ı korsan oynamada 5. sırada yer alıyor.

• Adamlar dil desteği gelmiş satın alalım diyeceğine korsana abanıyorlar .s

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

< Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
    kullanıcılar için sistem tarafından kullanılan bir robottur.
  • hocam başlık aşırı yanıltıcı. sanki tüm korsan kullanımlarında 5. sıradaymışız gibi algılanıyor. lütfen gazetelerin yaptığı gibi "kimin düştüğüne inanamayacaksınız" diyip içerde sapır saçma bir içerik olmasın. onu yapan kişi yeterince var bari siz yapmayın. haber tek bir oyun ile ilgili tüm korsan kullanımı ile ilgili değil. başlığı haberin içeriğine göre editlerseniz sevinirim.

ODTÜ ve ODTÜ bilgisayar mühendisliğiyle ilgili yazdığım detaylı makaleye buradan erişebilirsiniz:https://medium.com/@fatih.dogmus/çok-detaylı-odtü-ve-odtü-bilgisayar-mühendisliği-tanıtım-rehberi-95d52c5f8b56
  • Korsanı desteklemiyorum ama başlık biraz garip kaçmamış mı. ?

Ayrıca tabloya bakınca diğer geliri yüksek yerlerde ki alım ve korsan çekme % aşırı komik geldi. Ne yani fr'da oyunu alan 10 (100 her neyse) ve korsan çeken 47 bin mi vay be.

Neyse evet korsanı asla desteklemem ama bir oyunu 200 tl'den bize sunanlarada sessiz kalmam. Elin rusları hala oyunları eşşek gibi ucuza (kendi dilleri ekli) alıyor ve korsan çekmeyede devam ediyoken; bizim ne suçumuz var ucuz oyun almayı istemek bırakın dil desteğini makul bir fiyata bile alamıyoruz.

Sonra efendim tr'de konsan şöyle korsan böyle o yüzden dil eklenmiyor vs. tartışmaları he yavrum he aynen öyle.

Yersen....

ρѕη: αιzєηƒαη σηє ριє¢є ∂єℓιѕι αℓ ρα¢ιησ ƒαηı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O zaman size sorarım,''Rusya almış başını gitmiş korsanda ve adamlara dil desteği var,biz sonuç olarak onlardan az korsan kullanıcıya sahibiz bizde neden TR DIL ya da alt yazı desteği yok?''Korsanı gelde destekleme hal böyle olunca,orjinal alınca çok bir yarırımız dokunuyor ya Türkiye olarak?Bırak Allahsen.

-Bu hırsızlık değil.
    -Firmalar zaten zengin.

Korsan oyun kullanıcıların top savunmaları.

Diğer ülkelerde indirmiş bizim niye dil desteği yok diyenlere elbet her ülkede korsan kullanımı var ve yüksekte olabilir ama bu ülkelerde belli başlı satış grafiği yakalanıyor bizde ne yazık ki o satış rakamlarına ulaşılamıyor. Ayrıca spotçulardan aldığınız oyunları firmaların Türkiyenin satış grafiğine yansımıyor ne yazık ki. Böylece kısır döngü oluyor adam 230 TL vermek istemediği için spotçulardan ya da key satan sitelerden alıyor, firmalarda istenilen satış rakamına ulaşamadığı için fiyatta oynama yapmıyor, sürüp gidiyor. Bu arada Steam de 200 TL'ye satılan oyunları bende key alıyorum döngüye dahilim yani, o arkadaşları yargılamak için yazmadım.

STEAM ID
    ORIGIN:Bandoper
    uPlay: Bandoper32
    PSN:bandoper
  • quote:

Orjinalden alıntı: darkdogan

O zaman size sorarım,''Rusya almış başını gitmiş korsanda ve adamlara dil desteği var,biz sonuç olarak onlardan az korsan kullanıcıya sahibiz bizde neden TR DIL ya da alt yazı desteği yok?''Korsanı gelde destekleme hal böyle olunca,orjinal alınca çok bir yarırımız dokunuyor ya Türkiye olarak?Bırak Allahsen.

Burada kıstas korsan/satınalım oranı değil. Rusyadaki toplam satın alıma bak birde türkiyedekine bak. Sen geliştirici olsan 229 olan ülkeyemi çeviri yaparsın yoksa 30 olan ülkeye mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 22 Mart 2016; 20:29:39 >

Ps4 oyun alışverişlerim: iskender 86 Driveclub pri alındı; redow AC Unity sec alındı; ANIL007 the order sec alındı; classlord23 wolfenstein the old blood sec alındı; Toni-1903 wd sec alındı; Oliver-Queen nba 2k15 sec alındı; YusufKk469 gta5 plus sec hesap satıldı; hallos metro redux sec alındı; lucifer50 the order sec satıldı; bilalakman ac unity sec satıldı; LawlietRyuzaki the order sec ; lithium watch dogs sec satıldı ve daha fazlası takip edemedim artık :D
  • O halde Punch Club'ın yapımcısıda Denuvo kullansın. Şikayet etmenin bir anlamı yok bence, kullan Denuvo'yu kıramasınlar.

kullanıcılar için sistem tarafından kullanılan bir robottur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 2K

-Oyunlar çok pahalı.
    -Türkçe yok.
    -Paramız yok, öğrenciyiz.
    -Bu hırsızlık değil.
    -Firmalar zaten zengin.

Korsan oyun kullanıcıların top savunmaları.

Diğer ülkelerde indirmiş bizim niye dil desteği yok diyenlere elbet her ülkede korsan kullanımı var ve yüksekte olabilir ama bu ülkelerde belli başlı satış grafiği yakalanıyor bizde ne yazık ki o satış rakamlarına ulaşılamıyor. Ayrıca spotçulardan aldığınız oyunları firmaların Türkiyenin satış grafiğine yansımıyor ne yazık ki. Böylece kısır döngü oluyor adam 230 TL vermek istemediği için spotçulardan ya da key satan sitelerden alıyor, firmalarda istenilen satış rakamına ulaşamadığı için fiyatta oynama yapmıyor, sürüp gidiyor. Bu arada Steam de 200 TL'ye satılan oyunları bende key alıyorum döngüye dahilim yani, o arkadaşları yargılamak için yazmadım.

Matematik 226 > 30

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.