Şimdi Ara

Eğitim Sonrası Kaç Defa Tecil?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lisanstan mezun olduk 2 sene tecil hakkını kullandık. 2 senelik hakkın bitmesine yakın yüksek lisansa kabul aldık 3 sene 4 ay ordan tecil aldık. Ondan sonra yüksek lisans bittikten sonra 1 senelik tecil hakkını da kullanabiliyor muyuz?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kassady

    Lisanstan mezun olduk 2 sene tecil hakkını kullandık. 2 senelik hakkın bitmesine yakın yüksek lisansa kabul aldık 3 sene 4 ay ordan tecil aldık. Ondan sonra yüksek lisans bittikten sonra 1 senelik tecil hakkını da kullanabiliyor muyuz?

    Evet kullanabiliyorsunuz. Yüksek lisans bitince şubeye gidip tecil işleminizi yaptırıyorsunuz. Doktoradan mezun oılunca tecil verilmiyor. Ayrıntılı bilgi için 1111 sayılı kanunun 36. maddesine bakabilirsiniz.

    "Dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumlarından yahut bunların dengi olduğu kabul edilen okullardan mezun olan yükümlülerin askere sevkleri, istekleri halinde mezuniyet tarihinden itibaren iki yıla kadar, yüksek lisans eğitimini tamamlayanların ise bir yıla kadar tehir edilebilir. Yurt dışındaki öğrenim kurumlarından mezun olanlara, talepleri halinde, denklik işlemlerini tamamlayabilmeleri için ayrıca bir yılı geçmemek üzere sevk tehiri hakkı tanınabilir.
    Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Millî Savunma Bakanlığınca belirlenir."

    http://www.asal.msb.gov.tr/Content/Upload/Docs/askeralma/1111_As.Kanunu.pdf




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.