Şimdi Ara

AMD büyük kayıplar yaşamaya devam ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
2.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • AMD büyük kayıplar yaşamaya devam ediyor


     

    Piyasaya sürdüğü Radeon R9 ve Fury serileri büyük ilgi gören AMD, bununla birlikte halen finansal kötü gidişe bir dur diyebilmiş değil. Firma yılın ikinci çeyreğinde de büyük kayıplara imza attı. 




    Yapılan açıklamaya göre yılın ikinci çeyreğinde 942 milyon dolar gelir elde edildi. Bu rakam geçen yıl aynı döneme göre yüzde 40 civarında azalma yaşadı. Yine ikinci çeyrekte 181 milyon dolar net zarar kaydedildi. Bu geçen yıl aynı döneme göre yüzde 35 düşüş anlamına geliyor. 




    PC pazarındaki daralma AMD'yi çok derinden etkiliyor. Firmanın Bilgisayar ve Grafik bölümü yüzde 54 düşüş yaşadı ve 379 milyon dolar gelir elde edebildi. Bununla birlikte konsol pazarı firmanın biraz da olsa yüzünü güldürdü zira Entegre ve Yarı Özel Yonga bölümü 563 milyon dolar gelir ile yüzde 12 artış yaşadı. 




    AMD'nin büyük mali kayıplar yaşaması radikal yeniden yapılanma iddialarını da yeniden gündeme getirdi. Firmanın kişisel bilgisayarlara yönelik grafik kartları üreten bölümünü elden çıkarmasından pek çok önemli yöneticinin ve çalışanın işine son verilmesine kadar pek çok seçeneğin masaya yatırılabileceği belirtiliyor.  

     

     




  • Bu tarz amd haberlerijin altinda artik art niyet aramay baslamak lazim...
    Bir bakmssiniz kilifina uydurup intel yada nvidia alivermis....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şaşırtıcı değil.

  • Kardan zararda böyleyse gerçekten zarar etseler firmayı kapatacaklar

  • Amd grafik bölümünü samsung'a satsın madem satacaksa.

  • AMD bir türlü düşük güç tüketimine geçemedi özellikle işlemci ailesinde. Ben de bir FX8350 kullanıcısıyım ve işsiz bir insanım. Malum para problem olunca mecburen AMD'ye sırtımızı dayamak zorunda kalıyoruz. Çalışan ve para kazanan bir insan olsam ben de çoğu insan gibi i7 alırdım düşünmeden. AMD'nin kaybettiği kısım bu. Ürettikleri işlemciler hem çok güç harcıyor, bunun üzerine FX8 serisi tüm testlerde i5 3570K ile falan ancak kafa kafaya gidebiliyor. Tabii bu tüm testlerde geçerli değil. Her şeyden önce intel'in işlemcileri daha serin.

    Ekran kartların da zaman zaman iyi adımlar atıyorlar ama o tarafta da uzun süre sürücü konusunda sıkıntı yaşadılar.

    Müşteri her zaman haklıdır misali. AMD'den bir kere ağzı yanan " aman AMD almayın " diyor haliyle. Kullanıcıya da bir şey diyemezsin, herkes kendine göre deneyimliyor bazı şeyleri. Bir türlü belli bir seviyeyi aşamadıklarından herhalde bu zararların sebebi de doğrudur diye düşünüyorum. Açıkçası her şey intel ve nvidia'nın eline kalsın istemem öteki türlü iki katı fiyatına işlemci almak zorunda kalabiliriz rekabet olmaz ise ama AMD'nin de artık serin,düşük güç tüketen ve intel ile rekabet edebilecek işlemci üretmesi lazım. Yoksa dönüp dolaşıp aynı yere geri dönerler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7A1E308D7 -- 18 Temmuz 2015; 12:52:51 >
  • Ekrem bey AMD yi sevecekte AMD de kar edecekteeeeeee
  • Para toplayıp biz alalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sél@h@ttin

    Bu tarz amd haberlerijin altinda artik art niyet aramay baslamak lazim... Bir bakmssiniz kilifina uydurup intel yada nvidia alivermis....


    Böyle bir ihtimal yok. Zira Avrupa'da satış yapabilmek için AB'nin rekabet kanunlarına uymak zorundasın. Bu yasa da rakibini satın alıp, tekel oluşturmanı engelliyor. Yoksa Intel AMD'yi binlerce defa satın almıştı.

  • Son paragraf AMD için can alıcı olmuş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • intel gibi dev ve kirli bir rakibin karşında bu kadar ayakta kalabilmesi bile bir mucizedir amd nin. ati radeon u satın alarak şirketin ömrünü uzattığını düşünüyorum

  • Piyasada var olan ürünü yeniden adlandırıp fiyatını arttırırsa olacağı bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodri -- 18 Temmuz 2015; 14:14:37 >
  • hayirlisi ya batarsa yandik

  • O zarar miktarları genelde kardan zarar oluyor yani firma aslında zarara girip kasadan para harcamıyor sadece geçen döneme göre daha az kar ediyor aradaki miktarı zarar açıklıyor.
  • hem masa üstü hem diz üstü yeni bilgisayarim var ve intel, nvidia sectim bilincli olarak neden amd redeon alipda sarhos a mektup yazayim ne hardwalari nede softwalari bil halta benzemiyor

  • osmanenes3 O kullanıcısına yanıt
    Benim demek istediğimi çok iyi anladı ancak kendisi büyük ihtimal fanboy olduğu için :) anlamamazlıktan geliyor. ( son mesajlarına bakarsan )
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xdexterx

    Benim demek istediğimi çok iyi anladı ancak kendisi büyük ihtimal fanboy olduğu için :) anlamamazlıktan geliyor. ( son mesajlarına bakarsan )
    amd'ye sonuna kadar müstehak,köylü kurnazlığında son noktayı koydular,bir kaç amd tutkunu harici yiyen de olmadığı için geldikleri durumlar normal sayılabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B4ris -- 18 Temmuz 2015; 15:25:08 >
  • B4ris B kullanıcısına yanıt
    Haklısınız ancak amd zarar etti batıyor diye sevinmek saçma olur sonuçta hem intel hem nvidia ile rekabette olan bir firma piyasada nvidia ve intel in istediği gibi at koşturmasını istemiyorsak amd nin batmaması her zaman son kullanıcının hayrına olur emin olun fiyatlandırma konusunda rekabet çok etkili bir etmen.
  • bunca yıl amd aldım kullandım destek olmak için ekran kartı ve işlemci olarak ,bir kere bile yüzüm gülmedi. msi gx 70 aldık işlemci ekran kartına darboğaz yaptı asus hd 5650 aldım masaüstü pc me ,garantisi bittikten 1 ay sonra ram arızası verdi kağıt üstünde performansı iyi olan bir iki işlemcisini ve ekran kartını daha kullandım özellikle hiç bir ekran kartından adam gibi performans alamadım driver yüzünden. bir oyunda iyi çalışsa ötekinde batırıyor resmen. şu anda r9m 290x ekran kartlı monster tulpar t7 var adam gibi hdmi çıkış alamıyorum bir gün görüntü yok bir gün ses adam gibi driver yok resmen yarı bozuk ürünleri satıyorlar batmasalar da bir daha amd den kasanın üstüne yapıştırmak için çıkartma bile almam...

  • Ne yapsa olmuyor amd

    Nvidia yı severim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.