Şimdi Ara

Zalman z3 plus vs Corsair 200R... veya??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Senelerdir bilgisayar aleminden uzağım. 3-4 Gündür sistem kurmaya çalışıyorum ve kasada takıldım. Sistemde overclock yapılmayacak ama yinede sessiz ve serin bir kasa olmasını istiyorum. Bu bağlamda yaptığım araştırmalarda 4 fanla gelen Zalman Z3 için fanlarının kötü olduğu ve bir süre sonra ses yaptığından bahsedilmiş. Genelde öneride bulunanlar Corsair 200R demişler.

Fiyatlara gelecek olursak Z3 PLUS: 150 TL 200R: 200 TL

Ama tabi 2 Fanla gelen Corsair 200R'ye fan eklemek gerekecek ve en ucuz Corsair kasa fanı (ki umuyorum sessizdir!!!) 42 tl den x2 = 84 TL. Yani Corsair 284'e geldi.

Gerek zalman olsun gerekse Corsair zaten her halükarda AKASA AK-FC-08BK Fan kontrolcüsü (106tl) ve toz filtreleri takılacak(45tl) [eksoz fanlara toz filtresi takılıyormu?]

Denklem şu sonuca ulaştı. Zalman Z3 Plus = 301 TL Corsair 200R= 435 TL

Acaba 435 TL'ye kendi fan kontrolcüsü olan (fanı tamamen kapatabilmeli), her fanında toz filtresi bulunan, ve kendisiyle gelen fanları gerçekten kaliteli ve sessiz olan ve en az 3 tercihen 4 fanı olan bir kasa varmı?

Yoksa yukarıdaki denklemde hangi kasayı öneriyorsunuz ve neden?

Teşekkürler.

• Fan kantrolcu öyle mühim birşey değil.Z3 ün malzeme kalitesi kötü olduğunu biliyorum,ama içinde gelen fanlar insanı cezbediyor.200r ise malzeme kalitesi ve soğutması iyi ama tasarımı bana göre güzel değil.He ben kaliteli,karizmatik ve 4 fanla gelen kasa istiyoru dersen;...
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=7019
    Hepsini tokatlar....
    Edit:Buda Türkçe incelemesi;https://m.youtube.com/watch?v=NSkOrrWUjvg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bomshack -- 17 Mayıs 2015; 22:31:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Söylemeyi unutmuşum "karizma" "tip" hiç önemli değil. Zaten kasa masanın altında duracak hiç gözükmeyecek bile.

Pardon ama fan kontrolcüsü niçin önemli birşey değil? Bir yandan oyun oynayıp Twitch.tv den canlı yayın yaparken fanları köklerken diğer yandan gece yatarken tüm fanları kapatıp sadece 1 işlemci ve eksoz fanı ile pc'yi download'a bıraktığımda diğer 3 fanı kapatmak için kasayı açmamı beklemiyorsunuz sanırım. Yada benim bilmediğim birşeymi var tüm bunlar artık yazılımsal olarak falanmı hallediliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forshire -- 17 Mayıs 2015; 22:35:47 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Corsair 200R, Zalman Z3 Plus'tan her türlü daha iyidir. Gerek malzeme kalitesi gerek genişlik ferahlık gerek montaj rahatlığı esnekliği konusunda Corsair'i tek geçerim. Param cebimde kalsın diyorsan Zalman alabilirsin ama yok kasa en uzun kullanılan bileşen her parça ona takılı kaliteli bir şey alayım ileride de sistemi güncelleyince sıkıntı çıkarmasın biraz tuzlu olsun diyorsan Corsair tek tercih.
    Daha Fazla Göster
  • Corsair 200R'ı 2 seneye yakın kullanıyorum daha fan takmaya hatta hali hazırda bulunan fanları bile köklemeye gerek duymadım, gayet havadar ve ferah bir kasadır içiniz rahat olsun

Fan kontrolcüsü almanıza diğer arkadaşların da dediği gibi gerek yok anakartın kendi yazılımları sayesinde anakarta bağlı olan fanların hızını ayarlayabiliyorsunuz. Anakarta bağlı olmayan fanlarıda (genelde anakartlarda işlemci fanı hariç 2 kasa fanı takılabilir) gücünü az vererek düşük hızda çalıştırabilirsiniz.

Toz filtresi egzoz fanına takılmaz. Egzoz fanı zaten içerideki havayı dışarı atar ve bu yüzdendir ki dışarıdan toz çekmez. Corsair 200R'da ön fanlar için zaten hava girişlerinde toz filtreleri bulunmakta ayrıca PSU fanının olduğu yerde çıkarılıp rahatça yıkayıp kurutup tekrar takabileceğiniz toz filtresi bulunur ki bu da PSU'unuzun dışarıdan tozları çekerek pislenmesini engeller.

• Harika bilgiler sağolun. Sistemi inventus'tan toplatıyorum fanları anakarta bağlamalarını söylerim ve fan kontrol sorunu da hallolmuş olur. 100 tl cebe kaldı. Ayrıca ön girişte toz filtreleri bulunduğunu bilmiyordum bu sürpriz oldu , toz filtresine de para vermeye gerek kalmadı +30 daha cebe. Öndeki filterleride istediğimizde çıkartabiliyormuyuz? Tamam psu'daki kadar kolay olmaz ama yinede böyle bir imkan var değilmi? Ve son olarak kasanın üzerinde gelen bu 2 fan sessiz çalışıyormu? Çok teşekkürler.
    Maalesef ön toz filtreleri çıkarılamamakta. Resimde görüldüğü gibi kasada önde yanlarda iki adet hava kanalları bulunmakta ve bunların iç tarafları toz filtresiyle kaplı. Temizlemek çok dert değil bez ile veya elektrik süpürgesiyle burayı temizleyebilirsiniz.
     Zalman z3 plus vs Corsair 200R... veya??
    Rica ederim. Güzel seçim yaptınız, şimdiden hayırlı olsun.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.