Şimdi Ara

Microsoft iki yeni amiral gemi Lumia modeli hazırlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Microsoft iki yeni amiral gemi Lumia modeli hazırlıyor


     

    Microsoft'un geçen yıl Nokia'nın mobil cihazlar bölümünü satın almasından bu yana halen herhangi bir amiral gemi modeli Lumia tanıtılmış değil ve firma alt seviyeden yoluna devam etmeyi tercih ediyor. Firmanın asıl bombaları Windows 10 için sakladığı konuşuluyor. 




    Firmaya yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Cityman ve Talkman kod adlı iki model hazırlık aşamasında. Modellerin ortak özelliği 1440x2560 piksel çözünürlük, 20MP çözünürlüğünde arka kamera ve 3GB RAM olacak. 




    Cityman modeli biraz daha öne çıkıyor ve Spandragon 810 yongaseti barındırıyor. 5.7 inçlik ekrana sahip olan modelde çıkarılabilir batarya, microSD desteği ve 32GB depolama kapasitesi bulunuyor.




    Cityman modelinde ayrıca Continuum desteği de olacağı belirtiliyor. Telefonu monitör-klavye-fare üçlüsüne bağladığınızda bir PC kullanıyor gibi uygulamaları büyük ekranda açabileceğiniz Continuum özelliği yeni bir donanım gerektiriyor. Bu donanım Cityman içerisinde yer alacak. 




    Talkman modelinde ise 5.2 inçlik ekran ve Snapdragon 808 yongaseti olacak. 2 adet Cortex-A57 ve 4 adet Cortex-A53 çekirdeğini birarada barındıran Snapdragon 808 yongaseti Adreno 418 grafik birimi ile geliyor. Bu açıdan model işlemci performansı olarak Snapdragon 810 yongasetinden yer yer daha iyi ancak grafik birimi açısından geride bulunuyor. Ayrıca daha az ısınıyor. 




    Modellerde buna ek olarak 3 LED'li flaş, ön 5MP çözünürlüğünde kamera ve elbette Windows 10 mobil işletim sistemi olacağı belirtiliyor. Windows 10 işletim sistemi sonbahar aylarına doğru piyasaya çıkacağı için bu modellerin de aynı dönemde tanıtılması bekleniyor.  

     

     








  • Allahtan microsoft yavaş bir firma. bu haber ilk çıktığından bu yana geçen zamanda telefon üretilip satılabilirdi.
  • "Amiral gemisi" diye adlandırılan modeller ebat olarak gemi gibi olmak zorunda mı yahu.
  • 1 GB ramli Windows Phone almayin demistim zamanında burada beni linç etmislerdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefonlarda windows görüyorum da aklıma "acaba 10-15 sene sonra bilgisayarlarımızı cebimizde taşıyabilecek miyiz?" sorusu geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonafide -- 7 Mayıs 2015; 0:47:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2k saçmalığında vaz geçseler keşke. 1080p gayet yeterli. 2k maliyet arttırıyor ,bataryayı daha çok yiyor , donanımı daha çok zorluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

    2k saçmalığında vaz geçseler keşke. 1080p gayet yeterli. 2k maliyet arttırıyor ,bataryayı daha çok yiyor , donanımı daha çok zorluyor.

    Aynen katılıyorum benim için 720p gayet yeterli ondan kıstığın yerde kameraya ve pile yatırım yap ve işlemcide rahatlıyor hem f/p telefonu ortaya çıkıyor.
  • İyidir iyi ellemeyin şimdiden 2klı uretsinler ilerisi için iyi olur ama performans açısından 1520 yi yakalarlarmı orası meçhul.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spandragon 810 dan bir kurtulsaydık

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bonafide

    telefonlarda windows görüyorum da aklıma acaba 10-15 sene sonra bilgisayarlarımızı cebimizde taşıyabilecek miyiz? sorusu geliyor.


    10-15 sene sonra olacakları şu an bilseydin kafan çıldırırdı.

    Zaten tam olarak ŞU ANDA bilgisayarlarımızı ceplerimizde taşıyoruz.

    Doğru değil mi?

  • Bu mesajımı iyi okuyun 2-3. Yıl sonra cep telefonu pazarında lider microsoft olur ama markete yatırım şart

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olağan_şüpheli kullanıcısına yanıt
    Compustick bu işi görüyor zaten. Standart bilgisayar işlemleri yapacaksnız Intel Compustick işinizi fazlasıyla görecektir.



    Telefonlar ise gayet yeterli. Ram gibi konularda windows telefonlar sıkıntı görmüyor pek. Zira üzerinde çok fazla oyun koşturmuyorsanız iş için kullanıyorsanız çatır çatır bütün uygulamaları çalıştırabiliyorsunuz. O yüzden windows cihazlarda ram e fazla takılmamak gerekli diye düşünüyorum.
  • Lumia cihazlara Microsoft adı yakışmıyor Nokia adı daha iyi duruyordu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bonafide

    telefonlarda windows görüyorum da aklıma "acaba 10-15 sene sonra bilgisayarlarımızı cebimizde taşıyabilecek miyiz?" sorusu geliyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

    2k saçmalığında vaz geçseler keşke. 1080p gayet yeterli. 2k maliyet arttırıyor ,bataryayı daha çok yiyor , donanımı daha çok zorluyor.

    Bence de bu 2k ile savaşmayı bırakmak gerek. Nihayetinde bütün telefonlar öyle üretilmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yandex

    1 GB ramli Windows Phone almayin demistim zamanında burada beni linç etmislerdi.

    Bilmem farkında mısın, haberde bahsi geçen telefonlar Lumia 5XX serisine ait modeller değil. Amiral gemi diye tabir edilen üst seviye modeller, bırakta bi farkı olsun giriş seviyesi telefonlardan. Bu modellere 3 GB ram koyuldu diye giriş seviyesi cihazlar kullanılamayacak hale gelecek değil. Kaldı ki Microsoft orta-üst seviye cihazlarda da 1 GB ram kullanmaya devam ediyor (640 XL, 735, 830)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Basteryus -- 7 Mayıs 2015; 13:48:18 >
  • her ne kadar wp alt modellerde iyi satis yapsada firma imajini amiral gemisi modeller belirler. microsoft ancak diger platformlarda olamayan ozelliklerle donatilmis cok ustun bir amiral gemisi cikartirsa wp yi istedigi noktalara tasiyabilir. oteki turlu rakiplerinin ayni telefonu yaptiginda marketin geride oldugundan pazarin buyumuyor, pazarin buyuk olmadigi icinde marketin gelismiyor. bu sekilde wp ayni kisir dongude kucuk oyuncu olarak kiyida kosede kalmaya devam eder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 7 Mayıs 2015; 13:40:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bonafide

    telefonlarda windows görüyorum da aklıma acaba 10-15 sene sonra bilgisayarlarımızı cebimizde taşıyabilecek miyiz? sorusu geliyor.


    zaten bilgisayarini cebinde tasimiyormusun. akilli telefon dedigin herseyi ile kendi basina bilgisayar. pc satislarinin yillardir can cekismesinin nedeni bu degilmi. tabletlerde dususe gectiler. cunku gelismekde olan ulkelerde insanlar pc ye tablete, telefona ayri para vermektense uygun fiyatli tek bir phaplet telefon alip tum islerini onun uzerinden goruyorlar.

  • "2 adet Cortex-A57 ve 4 adet Cortex-A53 çekirdeğini birarada barındıran Snapdragon 808 yongaseti Adreno 418 grafik birimi ile geliyor. Bu açıdan model işlemci performansı olarak Snapdragon 810 yongasetinden yer yer daha iyi ancak grafik birimi açısından geride bulunuyor."

    Daha iyi mi daha kötü mü kararsız bir cümle olmuş.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    her ne kadar wp alt modellerde iyi satis yapsada firma imajini amiral gemisi modeller belirler. microsoft ancak diger platformlarda olamayan ozelliklerle donatilmis cok ustun bir amiral gemisi cikartirsa wp yi istedigi noktalara tasiyabilir. oteki turlu rakiplerinin ayni telefonu yaptiginda marketin geride oldugundan pazarin buyumuyor, pazarin buyuk olmadigi icinde marketin gelismiyor. bu sekilde wp ayni kisir dongude kucuk oyuncu olarak kiyida kosede kalmaya devam eder.

    donanım önemli ama bence en belirleyici satışlarda marketin gelişmesi.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.