Şimdi Ara

ARÇELİK K 1581 GURME KATI MEYVE PRESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
10.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ürünü almadan önce tereddütlerim vardı 150 watt motor gücü olsun Arçelik markasına sıcak bakmamam olsun lakin ürün COWAY slow juicer in birebir aynısı muhtemelen aynı yerde üretiliyor zaten cihazın altındaki etikettede Made in KOREA yazıyor. Cihazın Arçelik mağazalarında satış fiyatı 529 tl ben indirim yapabilirmisiniz diye sordum direk 480 tl ye indirdiler fiyatını ve aldım.

Kutu içeriği:
    Arçelik K1581 cihaz
    temizleme fırçası
    2 adetde ölçekli sürahi
    Kullanma kılavuzu ve garanti belgesi

Tezgahta fazla yer kaplamıyor ve gayet şık bir görüntüsü var. Cihazın parçalayıcı ağzı oldukça dar ortalama bir elmanın dörtte biri anca sığıyor.
    Genel olarak malzeme kalitesi iyi duruyor. Çok fazla gürültüsü yok aşağıdaki videoyu sabah 06.30 da çektim.

Şimdiye kadar cihazda suyunu çıkardığım sebze ve meyveler ;

Elma, ayva, greyfurt, portakal, mandalina, kivi,

limon (Kabuklu), maydonoz, havuç, turp, şalgam, kara lahana, Zencefil (Taze)

Videodada görebileğiniz gibi maydonoz ,ıspanak, vs.. Yeşil yapraklı sebzeleri sıkarken arada bir elma veya limon gibi suyu bol sebze ilavesi yapmak gerekiyor bu şekilde çok daha randımanlı çalışıyor.

Arkadaşlar zamanla yeni fotoğraflar ve videolar eklemeye çalışacağım cihazla ilgili sormak istediğiniz varsa cevaplamaya çalışırım herkese iyi günler.

ARÇELİK K 1581 GURME KATI MEYVE PRESİ ARÇELİK K 1581 GURME KATI MEYVE PRESİ ARÇELİK K 1581 GURME KATI MEYVE PRESİ ARÇELİK K 1581 GURME KATI MEYVE PRESİ ARÇELİK K 1581 GURME KATI MEYVE PRESİ ARÇELİK K 1581 GURME KATI MEYVE PRESİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okemin -- 1 Mart 2015; 10:43:43 >

• Selamlar

Paylaşım için teşekkürler.

ürün hakkında çok fazla inceleme ve yorum yok. Ürünü biraz daha anlatabilirmisiniz

-temizliği nasıl kolay mı zor mu
    -şimdiye kadar kullanımınızda hiç arıza yada zorluk çıkardımı
    -parça kalitesi nasıl elimizde kalacak gibi mi

Hotpointin benzer bir ürünü var ama okadar çok olumsuz tarafı varki ürün direk soğuttu beni.

teşekkürler şimdiden.
  • merhaba,ben bu cihazı yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum,coway juicepresso ile tasarımı ve çalışma prensibi birebir aynı evet.ben aslında hurom almayı düşünüyordum ama fiyatı bunun 2-3 katı olunca vazgeçtim neticede üç aşağı beş yukarı aynı ürünler bunlar.

ben sağlıklı yaşam,çiğ beslenme,buğday çimi v.s konularına takık olduğum bir dönemde aldım 400 veya 410 nakit fiyatıydı o zaman.150 w olması zaten bu cihazların özelliği yani zaten bunlar slow juicer,düşük devirde soğuk sıkım yapıyor,sadece vida dönüyor ve ezerek sıkıyor.benim naçizane görüşüm bunlar dikey yani vertical juicer oldukları için yeşil yapraklı,lifli sebzeleri ve buğday çimini sıkmada çok başarılı değiller.ayrıca narenciye sıkmada da çok başarılı olduklarını söyleyemem.sıkışma yapıyor ve posa kupkuru çıkmıyor malesef.bu tür şeyleri sıkmada yatay olan juicer'lar daha başarılı omega juicer falan gibi ama onlar da türkiyede satılmıyor.yani paraya kıyıp hurom'da alsanız sonuç değişmeyecek.

gelelim elma,havuç,zencefil,pancar gibi kütür kütür olan meyve ve sebzelere.işte onları sıkmada çok başarılı.o yüzden ben karışım hazırlarken,önce kütür kütür olanlardan,üstüne yeşil yapraklılar,ardından narenciye şeklinde karışık koyuyorum ve öyle sıkıyorum,o zaman daha az sıkışma yapıyor.ayrıca besleme haznesini çok fazla doldurmuyorum,yavaş yavaş sıktıkça ekliyorum.sıkışma olursa vidayı ters yönde döndürme özelliği var onu kullanıyorum 5-10 saniye kadar.sonuç olarak istediğim karışımları elde edebiliyorum.

yüksek devirli bıçaklı juicer'lara göre elbette vitamin değeri büyük ölçüde korunuyor.ısınma olmadığı ve bıçak değmeden vidayla ezerek sıktığı için meyve-sebze suyunuz okside olmuyor,üstünde su altında meyve suyu şeklinde iki katmanlı olmuyor,daha homojen bir meyve-sebze suyu elde edebiliyorsunuz.ayrıca standart juicer'lara göre daha az köpük oluşuyor diyebilirim.

özellikle demir eksikliği ya da beslenme yetersizliği,halsizlikten şikayetçiyseniz ıspanak,limon,pancar,portakal suyu,kereviz gibi karışımlar yapın 1 aya kalmaz bomba gibi olursunuz.ben düzenli sıkıp bunları içiyorum,çocuğuma da içiriyorum tavsiye ederim.

içindeki vida öyle uyduruk birşey değil gayet ağır ve iyice eziyor.ama temizliği çok pratik olan bir cihaz değil,aman dursun şurada yarın temizleyeyim demeyin,o zaman daha da zor oluyor.bu paylaşımın faydalı olmasını dilerim

• "dedokido" gerekli açıklamayı yapmış zaten eklemek istediğim ve yorumunda bazı katılmadığım noktalar var onlara değinmek istiyorum.

Cihazı her sabah etkin bir şekilde kullanıyorum iki tane çocuğum var beslenmelerine ve kahvaltılarına mutlaka taze sebze ve meyve suyu ekliyoruz bu yüzden çok sık kullanıyoruz cihazı. Hanımla kendimde sabahları maydonoz ve limon karışımı hazırlayıp içiyoruz bu yüzden yeşil yapraklıları sıkmada başarılı değil cümlenize katılmıyorum youtube'dan hurom, omega, kuvings gibi cihazların neredeyse bütün videolarını izledim. Yeşil yapraklı sebzelerde ürünleri tek tek atıp arasırada sizin dediğiniz gibi katı birşeyler atmak gerekiyor. Bu diğer pahalı cihazlardada aynı şekilde youtube'da bideoları var. Ben zaten maydonoz ve limon sıkarken ikisinide aralıklı olarak attığım için sıkıntı olmuyor. Bu güne kadar hiç bir sebze yada meyveyi sıkıştırdığını görmedim ve reverse tuşuna hiç basmadım.

Katılmadığım bir noktada temizliği ile ilgili yorumunuz size kendi yaptığım temizlik yönteminden bahsedeyim. Cihazla işim bittikten sonra meyve suyu çıkan kısmı elimle tıkayıp içine bir iki bardak su döküyorum bu şekilde bir müddet çalıştırdıktan sonra suyu boşaltıyorum ve bundan sonra lavaboda suya tutuyorum fırçalamadan ovalamadan kendiliğinden akıp gidiyor, sadece lifli sebzelerde posa çıkışını yanında verdikleri fırçanın yardımıyla temizliyorum.

• benim bu cihazı almamdaki asıl amaç meyve değil sebze suları sıkmaktı,öyle de yapıyorum ki bunların çoğu da lifli sebzeler yani yeşillikler.takdir edersiniz ki bunlar cihazın içindeki metal filtrenin gözeneklerini tıkıyor.temizliği için mutlaka fırçayı kullanıyorum.temizliği öyle aman aman kolay değil bana göre.sıkışmadan kastım öyle vidanın dönmesine engel olan bir sıkışma değil ama vidanın sarmalları arasına girip orada biriken ve sıkılamadan öylece dönüp duran şeyler.onların bulunduğu yerden çıkması ve yeni eklediğim zencefil,havuç gibi sert sebzelerle beraber iyice ezilmesi için arada reverse düğmesine basıyorum ki vidanın arasında sıkılmamış şeyler kalmasın.posa konusunda ise dediğim gibi kupkuru çıkmıyor.ama sonuç olarak bu fiyata bu cihaz alınır mı alınır.malzeme kalitesi fena değil,vidası gayet sağlam,tasarımı ise şık.mutfak tezgahının üzerinde fazla yer kaplamıyor.aşırı derecede gürültüsü de yok,normal yani olması gerektiği kadar.

• Bence cihaz fiyatını hakediyor. Yeşil sebzeleri doğrayıp bir arada atarsanız dediğiniz vidaya sarma olayı olmuyor. Maydonozlarda benimde başıma geldi saplarıyla beraber atınca vidaya sarmıştı daha sonra doğrayıp attığımda sarmadan güzelce sıktı. Birde posa bende gayet kuru şekilde çıkıyor. Alttaki sarı renkli silikon tapayı iyice yerine oturtun posa zaten basınç yapınca o silikon parçadan geçiyor.

Yeşil sebzeler ile ilgili su videolara bir göz gezdirin biri kuvings diğeri hurom her ikisindede sebzeler doğranmış ve kuvings'in videosunda 19:05 de elma atıyor tıkanmayı önlesin diye.

Bu arada hurom ile Coway JuicePresso (Arçelik) arasındaki benzerliğe bakarmısın. 3:30 da parçaları birbirleriyle değiştiriyor birebir aynı olduğunu göstermek için. Bu videoyu seyrettikten sonra hiç tereddüt etmeden arçelik almaya karar verdim. Çünkü sıkma haznesinin olduğu kısmın ( sıkıcı vida ve karıştırıcı ) 25 dolara çinde satıldığına dair bir yazı okumuştum. Firmalar bunu alıp kendi motorlarını ve markalarını basıp piyasaya çıkarıyorlarmış.

Yeşil sebzeler ile ilgili su videolara bir göz gezdirin biri kuvings diğeri hurom her ikisindede sebzeler doğranmış ve kuvings'in videosunda 19:05 de elma atıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okemin -- 1 Mart 2015; 1:00:55 >

• evet aynen öyle.ben hurom'u tanıtım yapmaları için eve davet etmiştim,1200 tl fiyat vermişlerdi.bir katı meyve sıkacağına o kadar para vermeye gerek yok arçelik de 3 aşağı 5 yukarı aynı işlevi görüyor.hele ki made in korea diye yazıyorsa (ben ona dikkat etmemişim) kesinlikle birçok parçası hurom ve juicepresso ile aynıdır.bu iki marka kore malı çünkü.

fakat ben hala iddia ediyorum,yeşil yapraklı ve lifli şeyler sıkmada yatay juicer'lar daha başarılı,yabancı forumlarda da sürekli bahsediliyor zaten.ama bu cihazlar bizim ülkemizde satılmıyor o yüzden tartışmaya bile gerek yok.slow juicer almaya niyeti olan parasını çöpe atmasın alsın bir arçelik 450-500'e.zaten kaç kişi benim gibi yeşillik suyu içmek için alıyor ki?çoğunluk meyve sıkacak bir cihaz arıyor.arçelik de bu konuda gayet başarılı demiştik.yeşillikleri de sıkabiliyor sonuçta.bıçaklı cihazların yapamadığı birşey bu.

benim bahsettiğim yatay juicer'lar şöyle :

ARÇELİK K 1581 GURME KATI MEYVE PRESİ ARÇELİK K 1581 GURME KATI MEYVE PRESİ

• Ben esasında kuvingse kafayı fena takmıştım ama sizinde dediğiniz gibi 1000-1200 tl çok pahalı geldi.

Sonra hotpointe yoğunlaştım ondanda çok şikayet çıkınca orta yollu ve garantisine güvendiğim için arçeliğe yöneldim lakin hiçbir ürününü almamıştım bugüne kadar arçeliğin.

Ama cihazın atındaki made in korea yazısını görünce tamam dedim bu kesinlikle arçelik değil coway slow juicer (1200TL) sadece arçeliğin logosu var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dedokido

merhaba,ben bu cihazı yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum,coway juicepresso ile tasarımı ve çalışma prensibi birebir aynı evet.ben aslında hurom almayı düşünüyordum ama fiyatı bunun 2-3 katı olunca vazgeçtim neticede üç aşağı beş yukarı aynı ürünler bunlar.

ben sağlıklı yaşam,çiğ beslenme,buğday çimi v.s konularına takık olduğum bir dönemde aldım 400 veya 410 nakit fiyatıydı o zaman.150 w olması zaten bu cihazların özelliği yani zaten bunlar slow juicer,düşük devirde soğuk sıkım yapıyor,sadece vida dönüyor ve ezerek sıkıyor.benim naçizane görüşüm bunlar dikey yani vertical juicer oldukları için yeşil yapraklı,lifli sebzeleri ve buğday çimini sıkmada çok başarılı değiller.ayrıca narenciye sıkmada da çok başarılı olduklarını söyleyemem.sıkışma yapıyor ve posa kupkuru çıkmıyor malesef.bu tür şeyleri sıkmada yatay olan juicer'lar daha başarılı omega juicer falan gibi ama onlar da türkiyede satılmıyor.yani paraya kıyıp hurom'da alsanız sonuç değişmeyecek.

gelelim elma,havuç,zencefil,pancar gibi kütür kütür olan meyve ve sebzelere.işte onları sıkmada çok başarılı.o yüzden ben karışım hazırlarken,önce kütür kütür olanlardan,üstüne yeşil yapraklılar,ardından narenciye şeklinde karışık koyuyorum ve öyle sıkıyorum,o zaman daha az sıkışma yapıyor.ayrıca besleme haznesini çok fazla doldurmuyorum,yavaş yavaş sıktıkça ekliyorum.sıkışma olursa vidayı ters yönde döndürme özelliği var onu kullanıyorum 5-10 saniye kadar.sonuç olarak istediğim karışımları elde edebiliyorum.

yüksek devirli bıçaklı juicer'lara göre elbette vitamin değeri büyük ölçüde korunuyor.ısınma olmadığı ve bıçak değmeden vidayla ezerek sıktığı için meyve-sebze suyunuz okside olmuyor,üstünde su altında meyve suyu şeklinde iki katmanlı olmuyor,daha homojen bir meyve-sebze suyu elde edebiliyorsunuz.ayrıca standart juicer'lara göre daha az köpük oluşuyor diyebilirim.

özellikle demir eksikliği ya da beslenme yetersizliği,halsizlikten şikayetçiyseniz ıspanak,limon,pancar,portakal suyu,kereviz gibi karışımlar yapın 1 aya kalmaz bomba gibi olursunuz.ben düzenli sıkıp bunları içiyorum,çocuğuma da içiriyorum tavsiye ederim.

içindeki vida öyle uyduruk birşey değil gayet ağır ve iyice eziyor.ama temizliği çok pratik olan bir cihaz değil,aman dursun şurada yarın temizleyeyim demeyin,o zaman daha da zor oluyor.bu paylaşımın faydalı olmasını dilerim

Yorumun için teşekkürler dostum.

• Arkadaşlar, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Yabancı marka slow juicerlar gerçekten çok pahalı, bu ürünü uygun fiyatlı bir alternatif olarak düşünmüştüm, yorumlarınızı okuduktan sonra almaya karar verdim. Yalnız şu anda izmir'de herhangi bir bayide bulamadım. Aramaya devam.. Paylaştığınız bilgiler için teşekkürler
  • Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Malum okullar açıldı çocuklara taze sıkılmış meyve suyu içirmek için birebir.
  • Kaç zamandır meyve suyunun ( taze sıkılmış bile olsa) zararları anlatılıyor koca koca doktorlar, profesörler tarafından. Hala bunu içenlere, çocuklarına içirenlere, bunları içmek için bir de makine alanlara şaşırıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, dün itibariyle bu ürünü aldım ve ilk izlenimlerimi hemen aktarayım.

Ürünün malzeme kalitesi gayet iyi. İlk denememde havuç, elma, limon, portakal, salatalık ve zencefil suyu çıkardım. Hiçbir problem yaşamadan işini yaptı.
    Temizlemesi çok kolay değil ancak diğer ürünlere göre kıyaslarsak, hepsinde aynı durum söz konusu. Bu tip ürünler yaklaşık 5-6 yıkanabilir parçadan oluştuğu için illaki biraz uğraştırıyor ancak alıştıktan sonra hiç problem değil.

Bir ufak eksisi meyve sebze girişinin ufak olması. Büyük boy bir salatalığı geçiremedim, bölmek zorunda kaldım. Onun dışında diğer meyve ve sebzelerin bir çoğunu ilk aşamada bölmek durumundasınız. Ama yine de işini gayet iyi yapıyor ve fiyatını hakediyor.

Bir de bu ürünü kullananlara birşey sormak istiyorum; bu ürünle dondurma yapabilir miyiz? Birkaç farkı markanın ürünleriyle muzlu vb dondurmalar yapıldığını gördüm youtube'da. Acaba bununla yapmak mümkün müdür? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

• emrahsnr kullanıcısına yanıt
    @emrahsnr bu bir ürün değerlendirme başlığı. Bu tarz konuları tartışmak için başka bir başlık açabiliriz. Diğer türlü buradan ürünle ilgili bilgi almak isteyenler konunun sapması yüzünden aradıklarını bulamıyorlar.
  • kanle485 K kullanıcısına yanıt
    Ürün değerlendirme başlığı olsa da sağlığımızı ilgilendiren bir konuya burada da değinilmesinin zararı olduğunu düşünmüyorum. Dileyen katıldığını, dileyen de katılmadığını belirtir, dileyen de yorum yapmaz. Kimse kimsenin neyi nereye yazacağı konusunda otorite sahibi değil zira.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

Ürün değerlendirme başlığı olsa da sağlığımızı ilgilendiren bir konuya burada da değinilmesinin zararı olduğunu düşünmüyorum. Dileyen katıldığını, dileyen de katılmadığını belirtir, dileyen de yorum yapmaz. Kimse kimsenin neyi nereye yazacağı konusunda otorite sahibi değil zira.

Peki söylermisiniz çocuklara ne içirelim hazır meyve sularımı yoksa kola fanta mı? Taze sıkılmış meyve suyunun kime ne zararı olacak. Sizin o bahsettiğiniz koca koca adamlar yıllardır yumurta zararlı dediler sonra her gün bir yumurta yiyin dediler geçenlerde bir tanesi çok "Su" (evet bildiğimiz su) içmek vücuda hiçbir fayda sağlamadığı gibi vücuda zararı oluyor dedi neremle güleceğimi şaşırdım. Televizyonda gördüğünüz her şeye inanmayın bence.

Her şeyin fazlası zararlıdır. Örneğin bir elma bir kişi için normal bir ölçü varsayarsak bu cihazlar bir elmadan yaklaşık 75-100 cc meyve suyu çıkarıyor buda demek oluyorki bir bardak elma suyu için 2-3 elma sıkmak gerek bunun yerine bir elma sıkıp bardağın geri kalan kısmını su ile tamamlarsanız meyvenin size getireceği fazladan şeker yükünü hafifletmiş olursunuz.

Diğer taraftan bu cihazın en büyük özelliği geleneksel meyve sıkacakları gibi meyve ve sebzeyi parçalamadığı için aslında zaten vücudumuzun işe yaramayan kısmını attığı gibi posayı çıkarıyor çıkan posayı herhalde hayvanın önüne koysanız yemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okemin -- 10 Ekim 2015; 9:47:24 >

• Çocuklarınıza şeker yüklemesi yapıp insülin direncini yükselterek diyabete davetiye çıkartmak istiyorsanız buyurun afiyetle içirin meyve sularını. Tvde gördüğüm izlediğim hiçbişeye direk inanmam ben. Kendim araştırır sorgularım.
    Ha, hayvan yeme dediğiniz o posa , inanın meyvenin suyundan daha faydaludır çocuğunuza.
    Meyve suyu ve zaraları konusunda biraz araştırma yaparsanız bana hak vereceksiniz.
    Kola fantaya hiç girmeyin. Avmlerin yiyecek bölümlerinde el kadar çocukların önüne gazlı içecekleri, kızarmış patatesleri koyup yemesini bekleyen ya da yediren ebeveynleri gördükçe ben kahroluyorum.
    Elbette ki siz özgürsünüz bu konuda. İster meyve suyu ister kola ister su ister ayran içirin. Ben sadece sağlık yönünden uyarmak istedim. Sinirlenmenize hiç gerek yok.

• şeker olayını anlayamıyorum ben. alınabilecek tek şeker varsa vücuda bence bu en doğalından meyve şekeri olmalı. her biri kendine özgü vitamin, mineral, posa içeren güzelim meyveleri çöpe mi atacağız şeker var diye.. bir gariplik var burada.
  • Şuanki fiyatı nedir acaba ?
  • Arçelik mağazalarından fiyat öğrenebilirsiniz. Başka bir yerde rastlamadım ürüne zaten. Şu an 547 tl görünüyor kendi sitelerinde.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.