Şimdi Ara

M-Audio M-Track 2x2m ve Focusrite Scarlett 2i2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, bu konularda pek bir bilgim yok hem ogrenmeye hem de tavsiye almaya geldim. Öncelikle cok luks olmayacak şekilde amator bir studyo kurmak istiyorum elimde condenser bir mikrofon bulunmakta şimdi de ses kartı alacağım benim arastirmalarim sonucu iki tane ses kartınin alinabilitesi oldugunu gördüm sizce hangisi daha iyidir, veya bu fiyat bazinda başka onerileriniz varmi?

    Bütçe:600tl

    M-Audio M-Track 2x2m ve Focusrite Scarlett 2i2


    M-Audio M-Track 2x2m ve Focusrite Scarlett 2i2
    M-Audio M-Track 2x2m ve Focusrite Scarlett 2i2

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Dostum şahsen ben Presonus Audiobox Studio paketini kullanıyorum. 2i2 olması 2 input, 2 output anlamına geliyor.Hem gitar hem mikrofon için. Elindeki mikrofon tahminen condenser bm800 diye düşünüyorum. Scarlet 2i2'de clipping sorunu mevcut, aslında sorundan ziyade kullanılan programdan bu sorun basit şekilde halledilebiliyor.Onun dışında oldukça iyi bir ses kartı, önerdiğin kartların özellikleri birbiri ile hemen hemen aynı. Scarlet 2i2 için sorunlar nette yaygın araştırmanı tavsiye ederim bilgi edinmen açısından.
    Youtube'da tonla video mevcut. Benim tavsiyemi sorarsan Presonus İtwo, sunduğun 2 seçebekten de M-audio olacaktır.
  • ponomol52 P kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle yorum için çok teşekkür ederim, nette bana m-audio nun ses kalitesinin scarlett kadar iyi olmadığını söylüyorlar peki hocam bu üç ürün arasından( önerdiğin ile beraber) hangi ürün daha iyidir, sonuçta amatör bir stüdyo kuracağım çok da para harcamak istemiyorum. Youtube videoları da çekeceğiz arkadaşlarla o yüzden mikrofon kaydının yüksek ve berrak sesli olmasını istiyorum. Clipping sorunu nedir biraz açabilir misin?
  • akca99 A kullanıcısına yanıt
    Focusrite'ın gitar girişinde ki gain range değeri: -10dB to +35dB civarlarındadır. Diğer markalarda bu daha düşüktür. Kartın üzerinde gain ayarı dediğimiz bir ayar var. Kayıta başlamadan önce sağlıklı ses gelip gelmediğini kontrol ettiğimiz bir ayardır.
    Focusrite ses kartında bunun yüksek olması kayıt alırken yada gain ayarını yaparken( ki kart üzerinde zaten bunu gösterecek bi ampul var) bahsettiğim ampul direk kırmızı ışığı yakıyor küçük bi dokunuş yapsan bile ki buda clean tonu bozuyor. Bu olaya clipping diyoruz ki genellikle enstruman kayıtlarında bu sorun çıkıyor. Soruna gelecek olursak M-audio öneririm. Ayrıca bu bahsettiğim olayları senden ricam iyice araştırmandır ki ben uzun zamandır müzikle ve kayıt la ilgilenemiyorum bu nedenle verdiğim bilgilerde yanlışlık olabilir.
  • Mikrofonu denemedim ama gitar icin (1m ohm hi-z enstruman girisi hakkinda bu yazdiklarim) Scarlett Solo MK2 (yeni nesil) harika isler cikartiyor. Clipping ve latency sorunlari eski nesil Scarlettlerde vardi. 2014'te bunlarin uretimi bitip yerini yeni nesile biraktilar. Yeni nesillerde ne clipping (tabii pc'nizin hizina da bagli. DAW'da cok islem acarsaniz ve islemci ve ram'iniz bunu kaldirmazsa yine clipping, popping vs. tarzi takirtilar duyarsiniz. Pc'nizin gucu yetmezse bu sorunu ornekleme oranini dusurerek veya buffer'i artirarak onleyebilirsiniz) ne de latency sorunlari yok. 96 khz 256 buffer ile gercek zamanli islenmis wet gitar sesimi 24 bit halde gecikmesiz alip caliyorum.

    Ayrica headroom'dan yana da hic sorunu yok (ilk nesilde bu sorun da vardi). Neck manyetikteyken bile Scarlett uzerindeki Gain yuzde 70'lere cikana kadar kirmizi yanmiyor ki yuzde 70'lerde gani gani gain alabiliyorsunuz zaten. Eh araya booster, dist veya OD koyarsaniz gaini dusurmeniz gerekecek haliyle ama o pedallar da o gainde fazlasini sagliyor olacak tabii.

    Kisacasi ikinci nesil bir Scarlett istediginiz seyi rahatlikla mirin kirin etmeden yapar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 12 Haziran 2017; 3:53:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.